Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

Νέο ΚΤΜ 450 Rally Replica

Ακόμη πιο… αιχμηρό και με νέο κιβώτιο

Η ΚΤΜ ενσαρκώνει ακόμη πιο παραστατικά το μότο της, "Ready to Race" για το 2021 με τη νέα έκδοση του 450 Rally Replica. Τα τελευταία χρόνια, η συγκεκριμένη έκδοση περιορισμένης παραγωγής, έχει καθιερωθεί ως η κορυφαία της κατηγορίας χάρη στα εξαρτήματα με τα οποία εξοπλίζεται που προέρχονται από την εμπειρία της Red Bull KTM Factory Racing Team και των αναβατών της Toby Price, Matthias Walkner και Sam Sunderland. Είναι μια μοτοσυκλέτα που έχει σχεδιαστεί για τις σκληρές και ιδιαίτερα απαιτητικές συνθήκες των rally, με στόχο να δράττει τις δάφνες του νικητή.

Ο Μονοκύλινδρος , υγρόψυκτος κινητήρας με τον ένα επικεφαλής εκκεντροφόρο, περιβάλλεται από ένα πλαίσιο που έχει εξελιχθεί στο αγωνιστικό τερέν, με πολλές προσθήκες που τονίζουν την μοναδικότητα της κατασκευής. Σ' αυτές περιλαμβάνονται το κλειστού φυσιγγίου πιρούνι WP XACT PRO, με την τεχνολογία των κωνικών βαλβίδων στο εσωτερικό του, ενώ διαθέτει και ειδική αεροδυναμική μελέτη.

Για το 2021, η ΚΤΜ αναβάθμισε τον κινητήρα με ένα καινούργιο κιβώτιο και επανασχεδιασμένο μηχανισμό επιλογής σχέσεων. Η συνεργασία της Pankl Racing με το αγωνιστικό τμήμα της ΚΤΜ, έχει βελτιώσει την αξιοπιστία και την διάρκεια ζωής του κιβωτίου, ενώ έχει γίνει ακόμη καλύτερη μελέτη του γραναζώματος. Σ' αυτό συνέβαλλαν ιδιαίτερα και τα δεδομένα από το οδηγικό στιλ των τριών εργοστασιακών αναβατών, οι οποίοι κυριαρχούν στον Dakar τα τελευταία πέντε χρόνια. Ο Stefan Huber, Διευθυντής της Red Bull KTM Factory Racing Rally Team, δήλωσε πως "η δουλειά συνεχίζεται! Είμαστε περήφανοι για το 450 Rally Replica του 2021. Έχουμε ανεβάσει ψηλά τον πήχυ, προσφέροντας στους πελάτες μας ένα προϊόν που είναι τόσο κοντά με αυτό που προετοιμάζουμε για να συμμετάσχει σε αγώνες rally σε όλο τον κόσμο. Η κατασκευή και η σχεδίαση του κιβωτίου θα κάνει την διαφορά σε αναβάτες που θέλουν να πιέσουν στο όριο το 450 Rally Replica. Είναι σημαντικό για εμάς να μεταφέρουμε απευθείας ό,τι έχουμε μάθει από τους αναβάτες της ΚΤΜ."

Το ΚΤΜ 450 Rally replica θα παραχθεί σε μόλις 85 μονάδες και η τιμή του είναι φιξαρισμένη στα 25.900 ευρώ (συν Φ.Π.Α. και μεταφορικά), με την διαθεσιμότητα να ξεκινά τον Σεπτέμβριο του 2020. Θα υπάρχει επίσης κι ένα υποστηρικτικό πακέτο για έναν περιορισμένο αριθμό αναβατών στο Dakar Rally με ένα επιπλέον κόστος φυσικά.

 

Tags: