Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

Νέο MV Agusta Brutale 1000 Nürburgring 2022!

Το πιο extreme Brutale!

Ο πρόλογος της MV Agsuta για το νέο "έργο τέχνης" που συμπεριλαμβάνεται στην γκάμα της για το 2022, το Brutale 1000 Nürburgring, κάνει λόγο "για την τρελή ιδέα της δημιουργίας του πιο ακραίου Brutale που έχει κατασκευαστεί ποτέ", η οποία συνελλήφθη εκεί, στην "Κόλαση του Πράσινου Δράκου" το γνωστό Nordschleife, όπου οι ακραίες επιταχύνσεις, τα οριακά φρένα και οι εξωπραγματικές κλίσεις με πολλά χιλιόμετρα μέσα στις στροφές, καθιστούν το Nürburgring τον "Ναό της Ταχύτητας".

Η μοτοσυκλέτα είναι φυσικά βασισμένη στο Brutale 1000RR και τον εν σειρά Euro5 τετρακύλινδρο που αποδίδει 208 ίππους, ενώ η κατασκευή του –όπως μαρτυρά και το όνομα- έγινε σε συνεργασία με την θρυλική γερμανική πίστα. Το κύριο μέλημα ήταν η μείωση του βάρους και η πιο εντυπωσιακή –τόσο οπτικά όσο και ουσιαστικά- επέμβαση γι' αυτό, είναι οι carbon ζάντες της BST. To κέντρο τους είναι ακόμη πιο ελαφρύ και πιο άκαμπτο, με το μη αναρτώμενο βάρος να είναι σημαντικά χαμηλότερο από του στάνταρ Brutale 1000RR, με αντίστοιχα οφέλη στο γυροσκοπικό φαινόμενο και την δυναμική συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας.

Οι διαφορές του Brutale 1000 Nürburgring επεκτείνονται στα επανασχεδιασμένα μαρσπιέ, στους νέους οδηγούς των βαλβίδων και στον διαφορετικό χρονισμό των εκκεντροφόρων, ενώ στα ηλεκτρονικά η μοτοσυκλέτα διαθέτει νέο cornering ABS MK100 της Continental, διαφορετική TFT οθόνη 5,5'' και νέο αισθητήρα κιβωτίου EAS 3.0.

Στο αγωνιστικό κιτ που συνοδεύει κάθε μοτοσυκλέτα, συμπεριλαμβάνεται η ολόκληρη εξάτμιση από τιτάνιο δοκιμασμένη από την MV Agusta στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SBK, κατασκευασμένη από την Arrow. Η 4 σε 1 εξάτμιση της στάνταρ έκδοσης, έχει αντικατασταθεί από την συγκεκριμένη 4 σε 2 σε 1 εξάτμιση (με γέφυρες για τους κυλίνδρους 1-2 και 3-4), με μακρύτερoυς λαιμούς προς όφελος της ροπής, καταλήγοντας σε ένα τελικό για μείωση βάρους. Στο κιτ συμπεριλαμβάνεται επίσης νέα ECU με ειδική χαρτογράφηση.

Από την αεροδυναμική μελέτη προέκυψε και το αεροδυναμικό βοήθημα που έχει τοποθετηθεί εν είδει μάσκας πάνω από τον προβολέα. Ο στόχος είναι να δημιουργηθεί κάθετη δύναμη στο μπροστινό τμήμα της μοτοσυκλέτας στις υψηλές ταχύτητες, ενώ στο κιτ υπάρχει το κάλυμμα της εξάτμισης και το μονόσελο, αμφότερα κατασκευασμένα από ανθρακονήματα.

Η χρωματική επιλογή με το ασημί χρώμα και τις κόκκινες λεπτομέρειες (ως φόρο τιμής στην θρυλική πίστα) είναι φυσικά μοναδική για την συγκεκριμένη έκδοση, με το ταμπελάκι στην δεξιά εισαγωγή του αέρα να έχει τον αύξοντα αριθμό για κάθε μία από τις 150 μοτοσυκλέτες που θα παραχθούν.