Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

Το νέο MV Agusta Brutale 1000 RS!

Ένα πιο… προσιτό RR!

Η MV Agusta παρουσίασε μόλις το νέο Brutale 1000RS, μια πιο… προσιτή έκδοση του εκπληκτικού Brutale 1000RR, με το οποίο όμως μοιράζεται μια κοινή πλατφόρμα. Το RS μοιράζεται τον ίδιο κινητήρα με τις μπιέλες τιτανίου και την ακτινική διάταξη των βαλβίδων, το ίδιο ακριβώς πλαίσιο με το μονόμπρατσο αλουμινένιο ψαλίδι, καθώς και το ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενο σταμπιλιζατέρ της Öhlins του RR, ενώ η βασική του διαφορά έγκειται στις συμβατικές αναρτήσεις.

Πιο συγκεκριμένα, το πιρούνι της Marzocchi και το αμορτισέρ της Sachs είναι πλήρως ρυθμιζόμενα αλλά χειροκίνητα και όχι ηλεκτρονικά όπως συμβαίνει στην έκδοση RR. Η νέα σέλα με διαφορετικό αφρώδες συγκαταλέγεται κι αυτό στις διαφορές, ενώ τα κλιπόν είναι τοποθετημένα πάνω από την πλάκα του πιρουνιού, δημιουργώντας μια εντελώς διαφορετική θέση οδήγησης με πιο όρθια στάση σώματος σε σχέση με το RR.

Όπως προαναφέραμε, ο κινητήρας είναι ίδιος ακριβώς σε απόδοση με του RR, πέρα από τους καινούργιους οδηγούς των βαλβίδων και το διαφορετικό προφίλ των εκκεντροφόρων για τον χαρακτήρα της ροπής, ενώ το πακέτο των ηλεκτρονικών βοηθημάτων είναι πιο πλήρες από ποτέ. Η νέα IMU δίνει μεγαλύτερες δυνατότητες καταγραφής της μοτοσυκλέτας στον χώρο σε πραγματικό χρόνο προσφέροντας δεδομένα για ένα πλήθος συστημάτων όπως το FLC (Front Lift Control), το traction και το wheelie control. To FLC δεν κόβει τις σούζες, αλλά βοηθά στον απόλυτο έλεγχο, δίχως να περιορίζει την οδηγική απόλαυση του αναβάτη. Το νέο σύστημα του cornering ABS χρησιμοποιεί την μονάδα ΜΚ100 της Continental, ενώ η 5,5 ιντσών TFT οθόνη με δυνατότητα διασύνδεσης και πλοήγησης μέσω της mirror λειτουργίας με "στροφή-στροφή", μπορεί να εκμεταλλευτεί την εφαρμογή "MV Ride App" στέλνοντας όλα τα δεδομένα στο κινητό τηλέφωνο του αναβάτη.

Οι άλλες επιμέρους διαφορές με το RR αφορούν τον επανασχεδιασμό της εξάτμισης και των μαρσπιέ (μαζί με τις βάσεις τους) του συνεπιβάτη, ενώ όπως και το RR η έκδοση RS διαθέτει full LED φώτα, cruise control στον στάνταρ εξοπλισμό, τον νέο αισθητήρα για τις σχέσεις του κιβωτίου και τους επανασχεδιασμένους καθρέφτες για καλύτερη οπτική. Η νέα Brutalle RS θα διατίθεται σε δύο χρωματικούς συνδυασμούς, έναν με ασημί μεταλλικό χρώμα και γκρι ματ βαφή και έναν σε κόκκινο ματ με σκούρο μεταλλικό γκρι.