Το νέο Zontes M310: Η "σφήνα"!

Ο νέος παίκτης στην μεσαία κατηγορία
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

13/4/2022

Ήρθε στην Ελλάδα το scooter της Zontes M310 –όσοι επισκεφθήκατε το Athens Motoshow το είδατε στο περίπτερο του ΜΟΤΟ στο ντεμπούτο του στην χώρα μας- το οποίο ξεχωρίζει χάρη στον πλούσιο εξοπλισμό του που για πρώτη φορά συναντάμε στη συγκεκριμένη κατηγορία. Πέρα από την μεγαλύτερη ονομαστική ισχύ σε σχέση με τον ανταγωνισμό, το M310 –όπως μπορείτε να δείτε από το δελτίο τύπου που συνοδεύει την παρουσίασή του από την αντιπροσωπεία- διαθέτει έγχρωμη οθόνη TFT, σύστημα ελέγχου πίεσης των ελαστικών και μία εξαιρετικά ελκυστικά τιμή για το επίπεδο εξοπλισμού που προσφέρει.

Δελτίο τύπου

Zontes M310

M310 – Η ΣΦΗΝΑ

Το M310 μπαίνει ΣΦΗΝΑ σε ότι γνωρίζατε μέχρι τώρα.

ΣΦΗΝΑ που ανοίγει δρόμους σε νέα δεδομένα.

ΣΦΗΝΑ για νέους ορίζοντες τεχνολογίας.

ΣΦΗΝΑ στην εξέλιξη των scooters.

Το δυνατότερο  300άρι.

33.3 ps

Μοναδική σχεδίαση

Η ZONTES φέρνει νέους κανόνες στην κατηγορία παρουσιάζοντας ένα scooter υψηλών επιδόσεων βασισμένο στη φιλοσοφία που αρχικά εξυπηρετούσε ένα scooter, με το να είναι:
“Ελαφρύ” – “Ευέλικτο” – “Compact”

Η σχεδίαση της μάσκας του Μ310, προσδίδει μοναδική ταυτότητα στο scooter σε συνδυασμό με τα Full LED φώτα. Το χαρακτηριστικό πολυγωνικό, 3D φωτιστικό σώμα και τα διπλά κεκλιμένα φώτα θέσης, δημιουργούν μία άκρως επιθετική εμφάνιση στο scooter, άμεσα αναγνωρίσιμη από απόσταση. Ο προβολέας, ψηλά τοποθετημένος, προσφέρει εξαιρετικό φωτισμό κάτω από όλες τις συνθήκες. Η δυναμική κατάληξη του οπίσθιου φωτιστικού σώματος ξεχωρίζει από τις 8 κάθετες φωτιζόμενες μπάρες.

Διπλό Ψυγείο
Προκειμένου να επιτύχουν τα παραπάνω χαρακτηριστικά, το ψυγείο αποτελείται από δύο μικρότερα τμήματα και τοποθετήθηκαν πίσω από τον τροχό, το ένα ψηλά και το άλλο χαμηλά, χωρίς να απαιτείται αύξηση του μεταξονίου του. Η διάταξη αυτή, προσέφερε στο Μ310 σημαντικά κοντύτερο μεταξόνιο προσδίδοντας μοναδική ευελιξία και ευκολία χειρισμού.

Κορυφαίες επιδόσεις

Ο σύγχρονης σχεδίασης τετραβάλβιδος, υγρόψυκτος κινητήρας 309cc του Μ310, αποδίδει την κορυφαία ιπποδύναμη της κατηγορίας, 33.3ps και ροπή στα 32Nm, συνδυάζοντας υψηλές επιδόσεις με χαμηλή κατανάλωση. To M310 μπορεί να προσφέρει χαμηλή κατανάλωση 3,3L/100km (ECO, WMTC) και διαθέτει μεγάλη δεξαμενή καυσίμου 12 λίτρων, που μεταφράζεται σε αυτονομία άνω των 360km.

Με διπλή χαρτογράφηση, ο αναβάτης μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε δύο λειτουργίες, την “Ε” (eco) για εξοικονόμηση καυσίμου και την “S” για γρήγορη sport λειτουργία. Η μονάδα EFI της BOSCH τελευταίας γενιάς, πέραν του ψεκασμού καυσίμου βελτιστοποιεί τη λειτουργία του βεντιλατέρ ψυγείου και τις λειτουργίες sport & eco. Κατά τη λειτουργία εξοικονόμησης καυσίμου το πρόγραμμα παρεμβαίνει  προσωρινά μεταβάλλοντας τη χαρτογράφηση σε sport λειτουργία όταν οι στροφές του κινητήρα ξεπεράσουν τις 7.000 στροφές, διευκολύνοντας το αναβάτη σε προσπέραση έκτακτης ανάγκης.

Υψηλή τεχνολογία

Οθόνη TFT

Έγχρωμη οθόνη TFT με ρύθμιση επιπέδου φωτεινότητας χειροκίνητα ή αυτόματα, ανάλογα με τις συνθήκες φωτισμού που επικρατούν στο περιβάλλον. Το M310 προσφέρει τέσσερα εξατομικευμένα θεματικά interfaces για να επιλέξει ο αναβάτης αυτό που του ταιριάζει.

Σύστημα Ελέγχου Πίεσης Ελαστικών TPMS

Το σύστημα παρακολουθεί την πίεση και τη θερμοκρασία των ελαστικών και ειδοποιεί σε περίπτωση υψηλής ή χαμηλής πίεσης και υψηλής θερμοκρασίας των ελαστικών.
Αν κατά την οδήγηση διαπιστωθεί απότομη πτώση της πίεσης του ελαστικού, αναβοσβήνει προειδοποίηση στην οθόνη.

Keyless

Με προηγμένη τεχνολογία κρυπτογράφησης, το επαγωγικό κλειδί είναι εξαιρετικό. Μικρό σε μέγεθος, μπορεί να τοποθετηθεί ακόμη και σε λουράκι ενός smart watch (όπως το Mi Smart Band 3 ή άλλα ίδιου μεγέθους). Αναγνωρίζει το ειδικό κλειδί όταν βρεθεί σε απόσταση 1,5 μέτρου. Διαθέτει ενσωματωμένο σένσορα, που λειτουργεί ακόμα κι αν η στάθμη μπαταρίας είναι χαμηλή.

 

Ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη ζελατίνα

Η φαρδιά και ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη ζελατίνα διώχνει αποτελεσματικά τον αέρα πάνω από το κράνος του αναβάτη, προσφέροντας άνεση σε διαδρομές μεγαλύτερων αποστάσεων.

 

Πλαίσιο

Tο M310 προσφέρει ιδανική αίσθηση για σπορ οδήγηση χωρίς να θυσιάζει την άνεση του αναβάτη. Αυτό γίνεται με το ενισχυμένο άκαμπτο διπλό σωληνωτό πλαίσιο και τα ρυθμιζόμενης προφόρτισης αμορτισέρ 5 θέσεων. Το κοντό μεταξόνιο 1390mm κάνει το M310 ιδιαίτερα ευέλικτο ενώ η μεγάλη απόσταση από το έδαφος 160mm, προκαλεί τον αναβάτη για περισσότερη δράση έξω από τα καθιερωμένα της κατηγορίας.

 

Μεγάλοι δίσκοι και BOSCH ABS

Το σύστημα πέδησης αποτελείται από δύο δισκόφρενα (265 mm), με διπίστονη δαγκάνα εμπρός και δικάναλο ABS σύστημα της BOSCH 9.1M. Οι ρυθμιζόμενες μανέτες των φρένων επιτρέπουν στον αναβάτη να τις προσαρμόσει στην ιδανική θέση για τα χέρια του.

 

 

Αποθηκευτικοί χώροι

Κάτω από το διακοσμητικό καπάκι του τιμονιού, υπάρχει υποδοχή για την τοποθέτηση μίας έξυπνης πρακτικής βάσης στήριξης κινητού. Στο εσωτερικό της ποδιάς βρίσκεται κλειστό ντουλαπάκι με χώρο για κινητό τηλέφωνο, με διπλή θύρα ταχείας φόρτισης USB QC3.0, με έξοδο ισχύος 18W σε κάθε θύρα. Ο αποθηκευτικός χώρος κάτω από τη σέλα διαθέτει προστατευτική μοκέτα. Φιλοξενεί ένα Full Face κράνος και μικροπράγματα, ενώ, στον στάνταρ εξοπλισμό του M310 συμπεριλαμβάνονται χειρολαβές με ενσωματωμένη σχάρα και υποδοχή βαλίτσας.

 

Χρώματα

BLACK, RED, MAT BLUE, GREY

 

Τιμή

4.455 €

 

Μάθετε περισσότερα για την M310 μέσα από το site της EVOMOTO στο
www.gorgolis-evo.gr

 

Διάθεση μέσα από το δίκτυο συνεργατών της EVOMOTO






ZONTES M310

 

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ

Τετράχρονος - 309cc

ΨΥΞΗ

Υγρόψυκτος

ΚΥΛΙΝΔΡΟΙ/ΒΑΛΒΙΔΕΣ

1/4

ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ

EFI (BOSCH)

ΙΣΧΥΣ

33.3ps /7500rpm

ΡΟΠΗ

32Nm /5.500rpm

ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ

3.3L / 100km (ECO)
3.4L / 100km (SPORT)

ΡΕΖΕΡΒΟΥΑΡ

12 L

ΦΡΕΝΑ ΕΜΠΡΟΣ

Δίσκος 265mm + ABS

ΦΡΕΝΑ ΠΙΣΩ

Δίσκος 265mm + ABS

ΕΜΠΡ. ΑΝΑΡΤΗΣΗ
ΔΙΑΔΡΟΜΗ – ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ

Τηλεσκοπικό Πιρούνι
110mm – 35mm

ΟΠΙΣΘ. ΑΝΑΡΤΗΣΗ
ΔΙΑΔΡΟΜΗ

Διπλό Ρυθμιζόμενο Αμορτισέρ
86mm

ΕΜΠΡΟΣΘΙΟ ΕΛΑΣΤ.

110/80-14 – 39M

ΟΠΙΣΘΙΟ ΕΛΑΣΤ.

140/70-14- 58M

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ (ΜxΠxΥ)

2010 x 770 x 1350/1400

ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΤΡΟΧΩΝ

1390mm

ΥΨΟΣ ΣΕΛΑΣ

760mm

ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΕΔΑΦΟΣ

160mm

ΒΑΡΟΣ (ΠΛΗΡΕΣ ΥΓΡΩΝ)

188 kg

 

 

Rieju MR Hard Enduro Replica Alfredo Gomez – Ξεχωριστή έκδοση περιορισμένης παραγωγής

Δημιουργήθηκε ως φόρος τιμής στον αναβάτη της εταιρείας, σε μόλις 100 αντίτυπα
motomagRieju MR Hard Enduro Replica Alfredo Gomez – Ξεχωριστή έκδοση περιορισμένης παραγωγής
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

26/4/2024

Χρησιμοποιώντας ως βάση το enduro μοντέλο της, MR Pro, η Rieju παρουσίασε μία ειδική hard enduro έκδοση θέλοντας να τιμήσει τον αναβάτη της Alfredo Gomez, η οποία θα παραχθεί σε μόλις 100 αντίτυπα, ενώ εξοπλίζεται με εξαρτήματα τα οποία έχουν δημιουργηθεί αποκλειστικά και μόνο για αυτή την έκδοση, κουβαλώντας πολλά στοιχεία που έρχονται κατευθείαν από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Αν και με παρόμοια βάση, οι μοτοσυκλέτες που χρησιμοποιούνται για τους Hard Enduro αγώνες έχουν ορισμένες σημαντικές διαφορές από τις “απλές” enduro. Τα πιο ουσιαστικά στοιχεία που βλέπουμε να διαφέρουν είναι ο τρόπος απόκκρισης του κινητήρα, αλλά και η αρκετά μεγαλύτερη προστασία των Hard Enduro μοντέλων, καθώς καλούνται να ανταπεξέλθουν σε ακόμη πιο σκληρές συνθήκες και εμπόδια.

Rieju MR Hard Enduro Replica Alfredo Gomez – Ξεχωριστή έκδοση περιορισμένης παραγωγής

Με αφορμή την ένταξη του Alfredo Gomez στους κόλπους της, η Rieju, με αρκετά μακρά πορεία στους εκτός δρόμου αγώνες, φέρνει την ειδική έκδοση περιορισμένης παραγωγής MR Hard Enduro Replica Alfredo Gomez, η οποία εξοπλίζεται με πολλά εξαρτήματα, δημιουργημένα αποκλειστικά για αυτή την έκδοση. Σε αντίθεση με το Enduro, εδώ χρειαζόμαστε ακόμη πιο άμεση απόκριση, που θα διευκολύνει την διάβαση από μεγάλα τεχνητά εμπόδια. Για να το καταφέρουν αυτό, οι μηχανικοί της ισπανικής εταιρείας έκαναν αλλαγές στον κύλινδρο του δίχρονου κινητήρα, μεταφέροντας πιο χαμηλά την εισαγωγή. Η ειδικά κατασκευασμένη εξάτμιση OXA “Alfredo Gomez” συνδυάζεται με καρμπυρατέρ Keihin PWK 36. Όλα αυτά έχουν γίνει με μόνο ένα στόχο: την βελτιωμένη συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας στις απαιτητικές συνθήκες του Hard Enduro.

Η παχιά και ανθεκτική ποδιά του MR Hard Enduro Replica Alfredo Gomez είναι πολυκαρμπονική, καλύπτοντας ολόκληρο το κάτω μέρος του κινητήρα, μέχρι και το μοχλικό του πίσω αμορτισέρ. Ο μπροστινός δίσκος προστατεύεται από ένα αεριζόμενο κάλυμμα, με τα ανοδιωμένα μαύρα πλαστικά προστατευτικά του πιρουνιού να έρχονται από την Polisport. Κάλυμμα έχουμε και για τον πίσω τροχό, κατασκευασμένο από αλουμίνιο ανωδιωμένο σε κόκκινο χρώμα, ίδιο με τον οδηγό της αλυσίδας AXP, για να ταιριάζουν με την υπόλοιπη μοτοσυκλέτα. Το ψυγείο έχει καλυφθεί από μεταλλικά προστατευτικά, τα οποία προστατεύουν το ευαίσθητο αυτό κομμάτι, ιδιαίτερα στις πλευρικές πτώσεις, που είναι και οι πιο συνήθεις. Το καπάκι του συμπλέκτη είναι ενισχυμένο, με στόχο να αντέχει τα χτυπήματα σε πέτρες και τσιμέντα, ενώ αποτελεί δημιουργία του αγωνιστικού τμήματος Rieju Power Parts Factory.

Rieju MR Hard Enduro Replica Alfredo Gomez – Ξεχωριστή έκδοση περιορισμένης παραγωγής

Ένα ακόμα στοιχείο που βρίσκεται αποκλειστικά στην περιορισμένης παραγωγής έκδοση είναι οι χειρολαβές στο μπροστινό φτερό και στο τελείωμα της σέλας πίσω, οι οποίες χρησιμεύουν για να τραβήξεις την μοτοσυκλέτα σε περίπτωση που βρεθείς κολλημένος σε μία δύσκολη κατάσταση. Τα μαρσπιέ είναι ατσάλινα, για μεγαλύτερη αντοχή, τόσο όσον αφορά το βάρος του αναβάτη, όσο και τα χτυπήματα που δέχονται στους αγώνες Hard Enduro.

Όπως και στο enduro μοντέλο βάσης, MR Pro, το ψυγείο εξοπλίζεται με ανεμιστήρα, ο οποίος ενεργοποιείται ηλεκτρονικά. Η μετάδοση έχει κοντύνει, με το μπροστινό γρανάζι να έχει 12 δόντια, έχοντας ως στόχο την πιο άμεση απόκριση και την αυξημένη ροπή από χαμηλά. Ο LED προβολέας έχει προστατευτικό κάλυμμα, που τον προστατεύει από πέτρες και πτώσεις. Τα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης είναι τα Mitas Terraforce, ίδια με αυτά που χρησιμοποιεί ο Alfredo Gomez στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Rieju MR Hard Enduro Replica Alfredo Gomez – Ξεχωριστή έκδοση περιορισμένης παραγωγής

Οι αναρτήσεις της Kayaba έρχονται από το MR Pro, με το ανεστραμμένο τηλεσκοπικό πιρούνι 48 χιλιοστών με τεχνολογία κλειστού φυσιγγίου να είναι πλήρως ρυθμιζόμενο. Τα καλάμια έχουν επίστρωση DLC για λιγότερες απώλειες από την τριβή και πιο σταθερή απόδοση. Ίδια η συνθήκη και για το μονό πίσω αμορτισέρ, το οποίο εδράζεται στο ψαλίδι με μοχλικό.

Κερασάκι στην τούρτα της περιορισμένης έκδοσης MR Hard Enduro Replica Alfredo Gomez αποτελεί ο αριθμός “89” στα πλαστικά, τον οποίο χρησιμοποιεί ο εργοστασιακός αναβάτης της Rieju.

Ετικέτες