Norton V4CR - Cafe Racer 185 ίππων!

Με βάση τη βρετανική τετρακύλινδρη Superbike V4SV
Norton V4CR
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

29/5/2023

Η Norton “έγδυσε” την V4SV, για να παρουσιάσει μια ακραία δυνατή Cafe Racer μοτοσυκλέτα 185 ίππων που ακούει στο όνομα V4CR και θα διατεθεί σε τιμή που πλησιάζει τα 50.000 ευρώ.

Η V4CR θα κυκλοφορήσει σε μόλις 200 αντίτυπα, ενώ θα αποτελέσει την πρώτη “νέα” μοτοσυκλέτα της Norton, από όταν η τελευταία πέρασε στα χέρια της ινδικής TVS. Θυμίζουμε πως πρώτος στόχος της TVS ήταν να ανεβάσει κατακόρυφα την ποιότητα παραγωγής, παλεύοντας να αποτινάξει από πάνω της την καταστροφική περίοδο Stuart Garner. Και αφού η TVS εντόπισε τα προβλήματα, και διόρθωσε όσα μπορούσε από αυτά, λάνσαρε ξανά τις Commando 961 και V4SV μέσα στο 2022.

Τώρα έφτασε η ώρα της “νέας” (σε εισαγωγικά καθώς προέρχεται από την V4SV) V4CR, που αποτελεί ένα Cafe-Racer μοντέλο για λίγους, με V4 κινητήρα 1.200 κ.εκ. που αποδίδει 185 hp / 12.000 rpm και 12,7 kgm / 9.000 rpm, αλουμινένιο πλαίσιο, carbon φαίρινγκ, εξάτμιση τιτανίου, μονόμπρατσο ψαλίδι, κλιπ-ον και μονόσελο.

Norton V4CR

Η μοτοσυκλέτα θα κυκλοφορήσει σε δυο χρωματικές εκδόσεις, Carbon και Manx Platinum, με το carbon ρεζερβουάρ των 15 λίτρων να βρίσκεται κάτω από τη σέλα, και με τον πλούσιο στάνταρ εξοπλισμό να περιλαμβάνει shifter, ρυθμιζόμενες αναρτήσεις Ohlins, κορυφαία φρένα της Brembo, billet τιμονόπλακα, IMU, Cornering Traction Control, 3 Riding Modes, full-LED φώτα, Keyless σύστημα και TFT έγχρωμη οθόνη οργάνων 6 ιντσών. Το επίσημο βάρος με υγρά ανακοινώνεται στα μόλις 204 κιλά και η τιμή της στις 41.999 λίρες Αγγλίας, ήτοι 48.355 ευρώ.

Ετικέτες

ΚΤΜ - Νέα KTM XC και XC-F για το 2025 με σημαντικές αναβαθμίσεις

Αναβαθμίσεις σε πλαίσιο, αναρτήσεις, εργονομία και πλέον με την Μονάδα Συνδεσιμότητας Offroad
motomag ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

19/4/2024

Για το 2025 η σειρά των Cross-Country μοντέλων KTM XC και XC-F, που απευθύνεται στους Αμερικανούς αναβάτες, δέχεται τις αναβαθμίσεις που υιοθετήθηκαν απευθείας από την KTM Factory Racing, παρέχοντας στους αναβάτες μια ακόμη πιο Ready 2 Race εμπειρία.

Όσον αφορά το πλαίσιο αυτό έχει λάβει την πιο σημαντική αναβάθμιση, με ορατές εγκοπές και αλλαγές στο πάχος του τοιχώματος του σωλήνα γύρω από το μπροστινό μέρος, τις βάσεις κινητήρα και τις περιοχές στήριξης του πίσω αμορτισέρ.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Αυτές οι αλλαγές έγιναν για να βελτιώσουν τα χαρακτηριστικά ελαστικότητας του πλαισίου και να μειώσουν το βάρος κατά περίπου 300 γραμμάρια, διατηρώντας παράλληλα τη συνολική σταθερότητα και βελτιώνοντας τη συμπεριφορά των μοτοσυκλετών της σειράς στις στροφές. Ένα αναβαθμισμένο ψαλίδι με επεξεργασμένη γλίστρα αλυσίδας και νέο πεντάλ πίσω φρένου με βελτιωμένη ανθεκτικότητα ολοκληρώνει τις αναβαθμίσεις που έγιναν στο πλαίσιο.

Το πιρούνι WP XACT Closed Cartridge παρέχει βελτιωμένη αίσθηση ενώ τα βελτιωμένα χαρακτηριστικά απόσβεσης έρχονται χάρη σε μια νέα φιλοσοφία εμβόλου μεσαίας βαλβίδας που βελτιστοποιεί τη ροή λαδιού εντός του φυσιγγίου.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Στο πίσω μέρος, το πίσω αμορτισέρ WP XACT επωφελείται από μια αναβαθμισμένη σύνδεση με ανανεωμένες τσιμούχες και μπουλόνια σύνδεσης μικρότερης διαμέτρου. Η ρύθμιση αυτή έχει έρθει απευθείας από την KTM Factory Racing Team. Με αυτές τις αναβαθμίσεις μειώνεται το βάρος ενώ βελτιώνεται και η ακαμψία.

Εργονομικά, η σειρά KTM XC και XC-F διαθέτει νέα καλύμματα, ρεζερβουάρ με διπλά πλαστικά παρέχοντας μια φρέσκια και πιο επιθετική εικόνα ενώ έχει βελτιωθεί λόγω της συγκεκριμένης εργονομίας και η ψύξη. Αλλαγές έχουμε και στα γραφικά τα οποία τονίζουν το πορτοκαλί και μαύρο χρώμα της σειράς.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Τα μοντέλα KTM XC και XC-F του 2025 διαθέτουν επίσης νέα σχεδίαση στην εισαγωγή αέρα όπως επίσης νέο είναι το snorkel στο φίλτρο αέρα.

Η Μονάδα Συνδεσιμότητας Offroad -δίνεται ως έξτρα στα KTM PowerParts- για τη σειρά XC και XC-F θα υπάρχει στον βασικό εξοπλισμό. Το CUO προσφέρει διάφορες λειτουργίες και επιλογές προσαρμογής μέσω της εφαρμογής KTMconnect. Αυτό λειτουργεί σε δύο μέρη: το CUO είναι τοποθετημένο στο επάνω δεξί πιρούνι μεταξύ της πάνω και της κάτω τιμονόπλακας, και ο αισθητήρας GPS στο μπροστινό φτερό το οποίο πρέπει να αγοραστεί από τα KTM PowerParts.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Η σειρά KTM XC και XC-F του 2025 θα φτάσει στους εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους της KTM τον Μάιο.

Ετικέτες