Οι νέες enduro μοτοσυκλέτες της GASGAS - Επτά τα διαθέσιμα μοντέλα 2025

Επιστροφή του δίχρονου EC 125 στην γκάμα των Ισπανών
2025 GASGAS Enduro
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

18/6/2024

Επτά θα είναι οι μοτοσυκλέτες που θα απαρτίζουν την γκάμα Enduro της GASGAS για το 2025 με τους Ισπανούς να την εμπλουτίζουν με το ολοκαίνουργιο δίχρονο EC 125 που επιστρέφει ως επιλογή.

Μετά και τις εκτεταμένες αλλαγές που πραγματοποίησε η ισπανική εταιρεία στα enduro μοντέλα της τη χρονιά που μας πέρασε, με αλλαγές σε πολλούς και σημαντικούς τομείς, η GASGAS φρεσκάρισε στα σημεία την γκάμα της για το 2025 με κοινές αλλαγές για όλες τις μοτοσυκλέτες.

Συνοπτικά οι αλλαγές στην γκάμα των Enduro της GASGAS έχουν ως εξής:

  • -Νέα γραφικά
  • -Νέες τσιμούχες μοχλικού και μικρότερες βίδες προς μείωση του βάρος και πιο προοδευτική συμπεριφορά του αμορτισέρ
  • -Νέος διακόπτης μίζας/kill switch, σε μία ενιαία μονάδα
  • -Νέα στήριξη του ρεζερβουάρ στο πλαίσιο
  • -Αναβαθμίσμένα φρένα BRAKTEC με νέα πίσω δαγκάνα και δίσκοι αποκλειστικά για την GASGAS
  • -Χυτό αλουμινένιο ψαλίδι που αναθεωρήθηκε για να βελτιωθεί η αντοχή της γλίστρας της αλυσίδας και έγινε και ελαφρύτερο.
2025 GASGAS Enduro

Όλα τα μοντέλα φέρουν επίσης αλουμινένιο υποπλαίσιο, αναρτήσεις WP XPLOR εμπρός και XACT πίσω, τιμόνια Neken, τριπλές σφυρήλατες πλάκες για το πιρούνι, υδραυλικό συμπλέκτη ΒBRAKTEC, μεγάλα μαρσπιέ και φίλτρο αέρα που αφαιρείται χωρίς τη χρήση εργαλείων.

Η πλήρη γκάμα της GASGAS αποτελείται από τα δίχρονα, EC 125, EC 250 και EC 300 και τα τετράχρονα EC 250F, EC 350F, EC 450F και EC 500F.

Με βάρος 99,5 κιλά χωρίς καύσιμο το μικρότερο δίχρονο βασίζεται στο MC 125 που δέχτηκε όλες τις απαραίτητες τροποποιήσεις για να θεωρείται enduro μοτοσυκλέτα, όπως είναι ο 18άρης πίσω τροχός, ο διακόπτης με τις δύο χαρτογραφήσεις που είναι μέρος του στάνταρ εξοπλισμού και το 6τάχυτο κιβώτιο.

Ετικέτες

Kawasaki Ninja H2 SX Hydrogen - Η πρώτη δημόσια επίδειξη μοτοσυκλέτας με κινητήρα εσωτερικής καύσης υδρογόνου στον κόσμο [VIDEO]

Κατά τη διάρκεια του αγώνα αντοχής των 8 ωρών της Suzuka
Kawasaki H2 SX Hydrogen
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

22/7/2024

Στις 20 Ιουλίου, κατά τη διάρκεια του αγώνα αντοχής 8 ωρών της Suzuka για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα EWC, η Kawasaki πραγματοποίησε την πρώτη στον κόσμο δημόσια επίδειξη μοτοσυκλέτας με κινητήρα εσωτερικής καύσης υδρογόνου (ICE) από κατασκευαστή μοτοσυκλετών μαζικής παραγωγής.

Η μοτοσυκλέτα υδρογόνου ICE της Kawasaki σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε στο πλαίσιο έρευνας που ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2023, με δοκιμές που ξεκίνησαν φέτος, με αποκορύφωμα τη δημόσια επίδειξη στην ιαπωνική πίστα. Η πρωτότυπη μοτοσυκλέτα φέρει κινητήρα υδρογόνου που βασίζεται στον τετρακύλινδρο εν σειρά κινητήρα των 998 με υπερτροφοδότηση του Ninja H2, με τροποποιήσεις που έγιναν ώστε να επιτρέπεται η έγχυση καυσίμου υδρογόνου στους κυλίνδρους με άμεσο ψεκασμό. Τα ρεζερβουάρ υδρογόνου βρίσκονται στο πίσω μέρος της μοτοσυκλέτας και για την ώρα είναι τεραστίων διαστάσεων κάνοντας τη μοτοσυκλέτα να θυμίζει Bat-mobile των πρώτων ταινιών Batman.

Kawasaki H2 SX Hydrogen


Οι μοτοσυκλέτες Hydrogen ICE λειτουργούν με καύση υδρογόνου, παράγοντας παραπλήσιο ήχο με τις βενζινοκίνητες μοτοσυκλέτες, και έχοντας τους σωστούς κραδασμούς, ενώ τα κατάλοιπά τους είναι κυρίως... νερό. Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας τους, ένα πολύ μικρό ποσό λιπαντικού κινητήρα καίγεται, εκπέμπτωντας ένα επίσης πολύ μικρό ποσό CO2.

Kawasaki H2 SX Hydrogen

Στο ΜΟΤΟ έχουμε γράψει εδώ και χρόνια για τα οφέλη του υδρογόνου, που πέρα από την "πράσινη" λειτουργία του, έχει τη δυνατότητα να βοηθήσει στην επιβίωση του κινητήρα εσωτερικής καύσης, διασώζοντας και την πολύτιμη αίσθηση του, που αποτελείται από τον ήχο, τον παλμό από τις πιστονιές και τους κραδασμούς, που κάνουν τόσο ξεχωριστή την οδήγηση μιας μοτοσυκλέτας.

Kawasaki H2 SX Hydrogen

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της για ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα, η Kawasaki Motors διεξάγει επί του παρόντος έρευνα και εξέλιξη με στόχο την υλοποίηση μιας λειτουργικής μοτοσυκλέτας υδρογόνου ICE ως μια από τις ανθρακικά ουδέτερες επιλογές για τους αναβάτες στις αρχές της δεκαετίας του 2030.

Kawasaki H2 SX Hydrogen

Η Kawasaki Motors είναι πλήρες μέλος της HySE (Hydrogen Small mobility & Engine technology), μιας ερευνητικής ένωσης που αποτελείται από τις Kawasaki, Suzuki, Toyota, Honda και Yamaha, που επικεντρώνεται στην τεχνολογία υδρογόνου και διεξάγει ενεργά βασική έρευνα σε κινητήρες υδρογόνου, συστήματα πλήρωσης υδρογόνου και συστήματα παροχής καυσίμου, προκειμένου να παράγει μικρά οχήματα κινητικότητας με κινητήρα υδρογόνου, συμπεριλαμβανομένων και των μοτοσυκλετών. Για την ώρα δεν έχουν ανακοινωθεί επιδόσεις, κατανάλωση και αυτονομία από την πρωτότυπη μοτοσυκλέτα του Akashi.

Ετικέτες