Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

Παρουσιάστηκαν τα KTM Enduro 2023!

Με νέα γραφικά

Η ΚΤΜ έχει μια πλήρη και ολοκληρωμένη γκάμα Enduro, η οποία έχει ένα τεράστιο φάσμα κινητήρων και δυνατοτήτων που προσφέρει, το οποίο εκτείνεται από το δίχρονο 150 EXC και φτάνει μέχρι την τετράχρονη ναυαρχίδα, το 500 EXC-F, με επιλογές για κάθε αναβάτη ανεξαρτήτως οδηγικού επιπέδου.

Για το 2023 η γκάμα της ανανεώνεται εμφανισιακά και πιο συγκεκριμένα με νέα γραφικά σε άσπρο, πορτοκαλί και μωβ χρωματισμούς, που συνδυάζονται σε μια μοναδική χρωματική παλέτα. Η επιλογή των γραφικών έγινε από τους σχεδιαστές με γνώμονα έναν φόρο τιμής στα πρώτα enduro μοντέλα της δεκαετίας του '90. Το πλαίσιο με την πορτοκαλί επίστρωση τονίζει ακόμη περισσότερο τα νέα γραφικά, δίνοντας έναν τόνο εργοστασιακών αγωνιστικών.

Σε ό,τι αφορά τους κινητήρες, η σειρά των δίχρονων enduro διατηρεί την πατενταρισμένη από την ΚΤΜ τεχνολογία TPI (Transfer Port Injection). Με αυτή τη μέθοδο η ΚΤΜ κατάφερε να συνδυάσει την μείωση των ρύπων και της κατανάλωσης, με την πιο γραμμική απόδοση και την ελαστικότητα από τις χαμηλές στροφές μέχρι ψηλά.

Η γκάμα των τετράχρονων συμπεριλαμβάνει τα 250 EXC-F, 350 EXC-F, 450 EXC-F και 500 EXC-F, με κινητήρες που έχουν αποδείξει την αποτελεσματικότητά τους στο αγωνιστικό τερέν. Από την οικογένεια των τετράχρονων ξεχωρίζει η έκδοση EXC Six Days, όπως συνηθίζει η ΚΤΜ να προσφέρει με αφορμή των αγώνα που θα γίνει στην Γαλλία, η οποία είναι "προικισμένη" με αρκετά εξαρτήματα που χρησιμοποιούν οι εργοστασιακές αγωνιστικές μοτοσυκλέτες.

Όλα τα μοντέλα του 2023 διαθέτουν τις πλήρως ρυθμιζόμενες αναρτήσεις WP XPLOR ως στάνταρ, χωρίς μοχλικό (PDS) για την πίσω, καθώς σύμφωνα με την ΚΤΜ μειώνεται έτσι το κόστος συντήρησης λόγω των λιγότερων κινούμενων μερών, ενώ προσφέρει και μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος.

Όλα τα μοντέλα του 2023 θα είναι διαθέσιμα στο δίκτυο της KTM από τον Μάιο του 2022.