Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

Παρουσιάστηκε επίσημα το KTM RC 8C!

Ταγμένο στις πίστες

Για άλλη μια φορά οι πληροφορίες μας επιβεβαιώθηκαν με την ΚΤΜ να παρουσιάζει, όπως είχαμε προβλέψει με ακρίβεια, την νέα RC 8C. Πρόκειται για μία περιορισμένης παραγωγής μοτοσυκλέτα που θα κατασκευαστεί σε μόλις 100 μονάδες και χρήση αποκλειστικά για πίστα, και απόλυτα συνυφασμένη με την φιλοσοφία του εργοστασίου.

Πιο συγκεκριμένα, το νέο RC 8C είναι ένα πανάλαφρο πρωτότυπο που χρησιμοποιεί τον κινητήρα LC8c του 890 Duke R, σε ένα πλαίσιο χωροδικτύωμα και με ακριβά περιφερειακά εξαρτήματα. Η ΚΤΜ θέλει να δώσει στους υποψήφιους ιδιοκτήτες πρόσβαση σε μια μοτοσυκλέτα όσο πιο κοντά γίνεται στα εργοστασιακά αγωνιστικά, χωρίς όμως την ανάγκη να διαθέτουν μια ολόκληρη ομάδα για να το συντηρήσουν.

Οι μοτοσυκλέτες θα είναι 100% χειροποίητες, με έναν κινητήρα που είναι εστιασμένος στην παραγωγή ροπή ενώ ταυτόχρονα είναι εύκολος στην συντήρησή του. Κάτω από το ελαφρύ φαίρινγκ -εμπνευσμένο από το MotoGP πρωτότυπο RC16- κατασκευασμένο από ίνες carbon και Kevlar με ενίσχυση από GRP, βρίσκεται ο δικύλινδρος εν σειρά κινητήρας των 889cc με τους δύο επικεφαλής εκκεντροφόρους και τις τέσσερις βαλβίδες ανά κύλινδρο, ο οποίος παράγει 128 ίππους. Το πλαίσιο είναι κατασκευασμένο από ατσάλινους χρωμομολυβδαινιούχους σωλήνες (25CrMo4), που συνδυάζεται με αναρτήσεις της WP.

Μπροστά, έχει τοποθετηθεί ένα πιρούνι 43mm WP APEX PRO 7543, εξελιγμένο σε συνεργασία με την KTM Factory Racing Team και την εμπειρία που έχει συσσωρευθεί από αμέτρητα εθνικά πρωταθ8λήματα. Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι το πιρούνι κατασκευάζεται στο ίδιο τμήμα που κατασκευάζονται και οι αναρτήσεις του ΚΤΜ RC16. Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του είναι ότι ο αναβάτης έχει την δυνατότητα να ελέγχει διαρκώς τις αποσβέσεις, χάρη στον μηδενικό περιορισμό του υδραυλικού κυκλώματος.

Το αμορτισέρ WP APEX PRO 7746 με ρύθμιση τηλεπροφόρτισης έχει αναλάβει την πίσω ανάρτηση, με ξεχωριστές αποσβέσεις για αργή και γρήγορη ταχύτητα, τόσο για την συμπίεση όσο και για την επαναφορά.

Με ξεκάθαρο προσανατολισμό στις πίστες, κάθε λεπτομέρεια του RC 8C είναι προσεγμένη με γνώμονα τους αγώνες. Από το ρεζερβουάρ και τα φαίρινγκ με βίδες ταχείας απασφάλισης, μέχρι τους πανάλαφρους τρο

χούς της Dymag που συνδυάζονται με τα σλικ ελαστικά της Pirelli SC1. Τα φρένα έχει αναλάβει η Brembo με τις αγωνιστικών προδιαγραφών δαγκάνες Stylema και τους δίσκους των 290mm μπροστά, ενώ πίσω έχει τοποθετηθεί μία δαγκάνα δύο εμβόλων με δίσκο 230mm. Η αντλία είναι κι αυτή από την Brembo, η ακτινική 19RCS CORSA CORTA, με καινοτομίες που εξελίχθηκαν στους αγώνες των MotoGP. Το πιο σημαντικό είναι ότι ο αναβάτης μπορεί να ρυθμίσει το αρχικό δάγκωμα ακριβώς εκεί που θέλει, μέσω ενός εύκολα προσβάσιμου ρυθμιστή.

Φυσικά, από το RC 8C δεν θα μπορούσε να λείψει η τηλεμετρία με ένα όργανο AIM MXS 1.2 RACE, το οποία διαθέτει ενσωματωμένο GPS. Όλες οι πληροφορίες προβάλλονται στην TFT οθόνη των 5'', με καταγραφή δεδομένων που επικοινωνεί σε πραγματικό χρόνο με το AIM Race Studio.

Το συνολικό βάρος της μοτοσυκλέτας θα είναι 140 κιλά, ενώ στον εξοπλισμό της περιλαμβάνεται η αγωνσιτική εξάτμιση τιτανίου της Akrapovic, και το ειδικά σχεδιασμένο φιλτροκούτι με το φίλτρο για το RC 8C. Η πλατφόρμα για τις προπαραγγελίες θα ανοίξει στις 22 Ιουλίου στις 17:00 ώρα Ελλάδος. Οι μελλοντικοί ιδιοκτήτες, θα μπορούν να συμμετάσχουν σε ένα μοναδικό event μαζί με την Red Bull KTM Factory Racing test team. O αριθμός των συμμετεχόντων θα είναι περιορισμένος στους 25, με τους τυχερούς να οδηγούν παρέα με τους Dani Pedrosa και Mika Kallio, λαμβάνοντας τις συμβουλές τους στην πίστα της Jerez. Όσοι συμμετάσχουν θα παραλάβουν και το αγωνιστικό πακέτο του RC 8C, το οποίο περιλαμβάνει έξτρα σετ τοχών της Dymag, έξτρα σετ δισκόφρενα, μπροστά και πίσω αγωνιστικά σταντ, κουβέρτες για τα λάστιχα και χαλάκι πιτ της KTM.

Δείτε το gallery με τις φωτογραφίες του νέου KTM RC 8C