Peugeot Motocycles - Αγόρασε την DAB Motors

Για την κατασκευή ηλεκτρικών δικύκλων
Peugeot και Dab
Από το

motomag

15/6/2023

H Peugeot Motorcycles αγοράζοντας το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της γαλλικής DAB Motors, αναμένεται να προχωρήσει στην παραγωγή της ηλεκτρικής μοτοσυκλέτας Concept-E της δεύτερης, ενώ αποκτά και την κατάλληλη τεχνογνωσία για νέα γκάμα ηλεκτρικών δικύκλων.

Η συνεργασία των δυο εταιρειών περιλαμβάνει τη χρήση του ιστορικού εργοστασίου της Peugeot στο Mandeure της Γαλλίας στο οποίο θα κατασκευάζεται το Conept-E και τα μελλοντικά ηλεκτρικά δίκυκλα τους.

Ο Simon Dabadie, CEO & Ιδρυτής της DAB Motors δήλωσε: "Είμαι ενθουσιασμένος που συνεργάζομαι με έναν ιστορικό κατασκευαστή όπως η Peugeot Motocycles. Αυτή η στρατηγική συνεργασία θα οδηγήσει την DAB Motors στο επόμενο επίπεδο. Με την υποστήριξη της Peugeot Motocycles, η DAB Motors θα αρχίσει σύντομα να παράγει μαζικά τις ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες της και να τις παραδίδει σε όλο τον κόσμο."

Peugeot και Dab

Ο Sebastien Mas, Πρόεδρος της Peugeot Motocycles ανέφερε: "Η πρωταρχική κινητήρια δύναμη πίσω από τη συνεργασία μας έγκειται στην υπόσχεση της DAB Μotors να προσφέρει δίτροχα που συγκινούν, σε τολμηρούς ανθρώπους. Αυτή η ισχυρή δέσμευση μας οδήγησε να αναγνωρίσουμε την αναγκαιότητα να εισέλθουμε στον ηλεκτρικό τομέα, βασιζόμενοι στην κληρονομιά μας από την παρουσίαση μοτοσυκλετών πριν από 125 χρόνια. Επιπλέον, η ουσία και των δύο εμπορικών σημάτων έχει τις ρίζες της στην παραγωγή στη Γαλλία. Είμαστε πολύ περήφανοι που κατασκευάζουμε τις premium σειρές μας σε τοπικό επίπεδο, διατηρώντας την ισχυρή τεχνογνωσία μας και συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της γαλλικής βιομηχανίας."

Ετικέτες

Kawasaki KLE500 2026: Τα πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά – Με αλλαγές της τελευταίας στιγμής

Αυξήθηκε στα χαρτιά η απόσταση από το έδαφος μετά από παράπονα
KLE
Από τον

Παύλο Καρατζά

19/11/2025

Η Kawasaki έδωσε στην δημοσιότητα όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου KLE500 όπου παρατηρούνται αλλαγές σε σχέση με αυτά που γνωρίζαμε ειδικά στην αύξηση της απόστασης από το έδαφος, κάτι που μάλλον έγινε έπειτα από τα παράπονα αλλά και τα χλευαστικά σχόλια που απέσπασε το βίντεο παρουσίασης της μοτοσυκλέτας.

Για όσους δεν έχετε δει σε τι αναφερόμαστε παραπάνω, στο βίντεο παρουσίασης της μοτοσυκλέτας, το νέο KLE500 που οδηγείται από δημοσιογράφο ειδικού Τύπου κάνει ένα μικρό άλμα και στην προσγείωση η προστατευτική ποδιά κινητήρα σχεδόν ακουμπάει στο έδαφος -δείτε παρακάτω το καρέ από το βίντεο.

Kawasaki KLE500 2026

Αυτό σίγουρα δεν πέρασε στα ψιλά για την Kawasaki που τώρα με την εκ νέου δημοσίευση των τεχνικών χαρακτηριστικών βλέπουμε αύξηση στην απόσταση από το έδαφος από τα 173 στα 185 mm. Το αντιφατικό είναι ότι η Kawasaki ανακοίνωσε και μικρότερη από την αρχική διαδρομή πίσω τροχού που ήταν 200 mm και τώρα έπεσε κατά τέσσερα χιλιοστά στα 196 mm. Αντίστοιχα, το ύψος της σέλας από 860 ανέβηκε στα 870 χιλιοστά. Η Kawasaki δεν εξηγεί σε αυτό το σημείο πώς προέκυψαν οι αλλαγές της τελευταία στιγμής ειδικά για την πίσω ανάρτηση και την απόσταση από το έδαφος με τους τροχούς να παραμένουν φυσικά στις 21 και 17 ίντσες εμπρός και πίσω αντίστοιχα.

Ο δικύλινδρος κινητήρας του KLE500 είναι 451 κυβικών και αποδίδει 45 ίππους στις 9.000 στροφές και 4μ3 kg.m ροπής στις 6.000 στροφές, ενώ το πλαίσιο είναι ατσάλινο τύπου χωροδικτύωμα.

Στον τομέα των αναρτήσεων βρίσκουμε, ανεστραμμένο πιρούνι με καλάμια διαμέτρου 43 mm και διαδρομής 210 mm και μονό πίσω αμορτισέρ με μοχλικό Unitrak.

Όσον αφορά το σύστημα πέδησης, η μοτοσυκλέτα φέρει μονό δίσκο 300 mm με διπίστονη δαγκάνα μπροστά και μονό δίσκο 230 mm με επίσης διπίστονη δαγκάνα πίσω.

KLE500

Το βάρος της μοτοσυκλέτας ανακοινώνεται στα 194 κιλά, πλήρες υγρών, με 90% γεμάτο το ρεζερβουάρ των 16 λίτρων και μένει να δούμε αν τα νούμερα θα επαληθευτούν στην ζυγαριά ακριβείας του MOTO.

Ο στάνταρ εξοπλισμός της μοτοσυκλέτας περιλαμβάνει ρυθμιζόμενη ζελατίνα, ρυθμιζόμενο ABS, συμπλέκτη ολίσθησης και LCD οθόνη με συνδεσιμότητα. Θα υπάρχει διαθέσιμη και δεύτερη έκδοση, η SE που θα φέρει οθόνη TFT με συνδεσιμότητα, μεγαλύτερη ποδιά κινητήρα, χούφτες, LED φλας και μεγαλύτερη ζελατίνα.

Ετικέτες