Peugeot Motocycles - Αγόρασε την DAB Motors

Για την κατασκευή ηλεκτρικών δικύκλων
Peugeot και Dab
Από το

motomag

15/6/2023

H Peugeot Motorcycles αγοράζοντας το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της γαλλικής DAB Motors, αναμένεται να προχωρήσει στην παραγωγή της ηλεκτρικής μοτοσυκλέτας Concept-E της δεύτερης, ενώ αποκτά και την κατάλληλη τεχνογνωσία για νέα γκάμα ηλεκτρικών δικύκλων.

Η συνεργασία των δυο εταιρειών περιλαμβάνει τη χρήση του ιστορικού εργοστασίου της Peugeot στο Mandeure της Γαλλίας στο οποίο θα κατασκευάζεται το Conept-E και τα μελλοντικά ηλεκτρικά δίκυκλα τους.

Ο Simon Dabadie, CEO & Ιδρυτής της DAB Motors δήλωσε: "Είμαι ενθουσιασμένος που συνεργάζομαι με έναν ιστορικό κατασκευαστή όπως η Peugeot Motocycles. Αυτή η στρατηγική συνεργασία θα οδηγήσει την DAB Motors στο επόμενο επίπεδο. Με την υποστήριξη της Peugeot Motocycles, η DAB Motors θα αρχίσει σύντομα να παράγει μαζικά τις ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες της και να τις παραδίδει σε όλο τον κόσμο."

Peugeot και Dab

Ο Sebastien Mas, Πρόεδρος της Peugeot Motocycles ανέφερε: "Η πρωταρχική κινητήρια δύναμη πίσω από τη συνεργασία μας έγκειται στην υπόσχεση της DAB Μotors να προσφέρει δίτροχα που συγκινούν, σε τολμηρούς ανθρώπους. Αυτή η ισχυρή δέσμευση μας οδήγησε να αναγνωρίσουμε την αναγκαιότητα να εισέλθουμε στον ηλεκτρικό τομέα, βασιζόμενοι στην κληρονομιά μας από την παρουσίαση μοτοσυκλετών πριν από 125 χρόνια. Επιπλέον, η ουσία και των δύο εμπορικών σημάτων έχει τις ρίζες της στην παραγωγή στη Γαλλία. Είμαστε πολύ περήφανοι που κατασκευάζουμε τις premium σειρές μας σε τοπικό επίπεδο, διατηρώντας την ισχυρή τεχνογνωσία μας και συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της γαλλικής βιομηχανίας."

Ετικέτες

Suzuki RM-Z450 και RM-Z250: Βελτιώσεις με βάση την πρωταθλήτρια AMA SX του Ken Roczen

Η Suzuki ανανεώνει τις δύο ΜΧ μοτοσυκλέτες της σε αναρτήσεις, κινητήρα και τροχούς
Suzuki RM-Z450
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

10/7/2026

Σπουδαία χρονιά αυτή για τη Suzuki στις ΗΠΑ, όπου ο Ken Roczen κατέκτησε το πρωτάθλημα 2026 AMA Supercross με το RM-Z450, εμπνέοντας τη Suzuki να προχωρήσει σε αναβαθμίσεις και βελτιώσεις της ΜΧ μοτοσυκλέτας της για το 2027 και να την παρουσιάσει στις ΗΠΑ, πρώτα απ’ όλον τον κόσμο.

Το RM-Z450 του 2027 (κεντρική φωτογραφία) αποκτά νέες αναρτήσεις της ΚΥΒ μπροστά και πίσω, καθώς και νέες μαύρες ζάντες RK Excel με εργοστασιακή τοποθέτηση ελαστικών Bridgestone Battlecross X30.

Αλλαγή συναντάμε και στο φιλτροκούτι, συγκεκριμένα στον αυλό που στέλνει τον αέρα στα σώματα του ψεκασμού, το οποίο έχει νέο σχήμα για αποδοτικότερη τροφοδοσία με αέρα και αμεσότερη αίσθηση στο γκάζι.

Suzuki RM-Z250

To RM-Z 250 βλέπει ανανέωση στις αναρτήσεις του, οι οποίες έχουν νέο σετάρισμα για το 2027. Μια ακόμη διαφορά στο νέο μοντέλο είναι η εξάτμιση, που έχει καινούργιο τελικό, όπως πάντα συμβατό με τις προδιαγραφές FIM και ΑΜΑ.

Όπως και το 450, το RM-Z250 φορά νέες ζάντες RK Excel και τις ντύνει με νέα λάστιχα Dunlop GEOMAX MX34.

Η Suzuki δεν είχε αλλάξει σχεδόν καθόλου τις δύο ΜΧ μοτοσυκλέτες τα τελευταία χρόνια και, παρότι στα μοντέλα του 2027 έχει ενσωματώσει τις παραπάνω αλλαγές, δεν πειράζει καθόλου την εμφάνισή τους που συνεχίζει με τα ίδια χρώματα και γραφικά που γνωρίζουμε από φέτος.

Suzuki RM-Z250 Champions

Παράλληλα, για να τιμήσει το πρωτάθλημα του Roczen στις ΗΠΑ θα διαθέσει και δύο ανάλογες ρέπλικες στην αμερικανική αγορά - RM-Z450 Champions Edition και RM-Z250 Champions Edition - επενδυμένες με το πακέτο Suzuki RM Army Package που περιλαμβάνει ολόσωμη εξάτμιση Pro Circuit T-6 και κιτ γραφικών που αντιγράφουν την εργοστασιακή RM-Z450 του Roczen.