POLARIS RZR XP1000 & RZR XP4 1000 2024

Με ενισχυμένα πλαίσια, δυνατότερο κινητήρα, βελτιωμένο εξοπλισμό και πόρτες
Polaris RZR
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

8/3/2023

Η Polaris παρουσίασε τη νέα γκάμα των κορυφαίων Side by Side μοντέλων RZR XP 1000 και RZR XP4 1000 του 2024, με ενισχυμένα πλαίσια και ενισχυμένους άξονες που στόχο έχουν την αντοχή τους ακόμα και στις πιο ακραίες συνθήκες (μεγάλα άλματα, τούμπες, κλπ.), δυνατότερο κινητήρα από τους 110 στους 114 hp, κοντύτερο γρανάζωμα για πιο σβέλτες επιταχύνσεις, και βελτιωμένο επίπεδο εξοπλισμού που περιλαμβάνει για πρώτη φορά στο στάνταρ πακέτο ακόμα και πόρτες.

Σημειώστε πως οι ενισχύσεις και το υψηλότερο επίπεδο εξοπλισμού μεταφράζονται σε 75 περισσότερα κιλά από πριν, ενώ οι δυο εκδόσεις των μεγάλων RZR αφορούν στη μεταφορά 2 ατόμων και 4 (XP4).

Παράλληλα, οι δυο παραπάνω εκδόσεις θα κυκλοφορήσουν σε τρία πακέτα εξοπλισμού: Sport, Premium και Ultimate. Η Premium διαθέτει επιπλέον και οροφή, ελαστικά 30 ιντσών, βασικό ηχοσύστημα και ζώνες ασφαλείας 4 σημείων, ενώ η Ultimate “πατάει” σε αυτά και ξεχωρίζει με ένα κορυφαίο ηχοσύστημα Rockford Fosgate Audio, σύστημα πολυμέσων Ride Command, φόρτιση 900W, και προβολάκια.

Polaris RZR 2024

Όλες οι εκδόσεις διαθέτουν νέα χαμηλότερα καθίσματα, νέο κοστούμι που πέρα από το αισθητικό φρεσκάρισμα προσφέρει βελτιωμένη ορατότητα, νέα οθόνη οργάνων και κάλυμμα κινητήρα / cargo tray που αφαιρείται χωρίς εργαλεία.

Μετατρόχιο και μεταξόνιο παραμένουν ως είχαν, ενώ στις βελτιώσεις του 2024 προσθέστε και ένα νέο προφυλακτήρα μπροστά, νέο κοτσαδόρο, ψηλότερη τοποθέτηση εργάτη, πλήρη ποδιά προστασίας στο κάτω μέρος του οχήματος, βελτιωμένη ψύξη του CVT, νέο glove box για τον οδηγό, και αφαιρούμενες χειρολαβές συνεπιβάτη που ντουμπλάρουν και ως σταυρός, βοηθώντας στην αλλαγή ελαστικών!

Ίδιες είναι και οι ρυθμιζόμενες αναρτήσεις της Walker Evans σε σχέση με το 2023, με ανεξάρτητα ψαλίδια και στα 4 άκρα των RZR, ενώ στην πέδηση έχουμε 4 δισκόφρενα

Ετικέτες

Benelli TRK 552X - Στην αγορά της Κίνας η αναβαθμισμένη έκδοση του μεσαίου On-Off

Πάτησε τις ρόδες της στους δρόμους της Ασίας
motomagBenelli TRK 552X – Παρουσιάστηκε στην Κίνα η αναβαθμισμένη έκδοση
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

24/5/2024

Το Benelli TRK 552X έκανε την εμφάνισή του στην Κίνα, ερχόμενο να αντικαταστήσει στις αγορές της Ασίας το δημοφιλές TRK 502, αποκτώντας περισσότερα κυβικά και ισχύ από τον προκάτοχό του, μαζί με πλουσιότερο βασικό εξοπλισμό, όμως σύμφωνα με την ελληνική αντιπροσωπεία δεν πρέπει να το περιμένουμε στην Ελλάδα.

Το νέο TRK 552X είχε αποκαλυφθεί στα τέλη Απριλίου, χάρη σε φωτογραφίες που έκαναν την εμφάνισή τους, πριν την παρουσίαση του μοντέλου από την εταιρεία. Όπως είχαμε δει και τότε, η εμφάνιση του νέου μοντέλου δεν διαφέρει πολύ από αυτή που γνωρίζουμε εμείς εδώ από το TRK 502, κρατώντας την ίδια σχεδιαστική ταυτότητα της περιπετειώδους οικογένειας της Benelli.

Benelli TRK 552X – Παρουσιάστηκε στην Κίνα η αναβαθμισμένη έκδοση

Η μεγαλύτερη αλλαγή εντοπίζεται στον κινητήρα, με τον δικύλινδρο εν σειρά να έχει δεχτεί μία αύξηση στα 550 κυβικά. Η απόδοση ανακοινώνεται στους 61 ίππους στις 8.500 στροφές και τα 5,6 χιλιογραμμόμετρα ροπής στις 6.000 στροφές, για τις χώρες όπου δεν έχουν κάποιο περιορισμό αντίστοιχο με την Α2 κατηγορία στην Ευρώπη. Για τη μεταφορά της δύναμης στον δρόμο φροντίζει ένας συμπλέκτης περιορισμένης ολίσθησης, ο οποίος συνεργάζεται με κιβώτιο έξι σχέσεων. Το πλαίσιο παραμένει ατσάλινο σωληνωτό, με το ψαλίδι να είναι πλέον αλουμινένιο.

Benelli TRK 552X – Παρουσιάστηκε στην Κίνα η αναβαθμισμένη έκδοση

Το ρεζερβουάρ παραμένει στα 20 λίτρα, με το ύψος της σέλας να είναι λίγο πιο χαμηλά από το TRK 502 και σημαντικά πιο κάτω από την έκδοση X, στα 825 χιλιοστά. Αρχικά, η Benelli παρουσίασε την έκδοση με τους ακτινωτούς τροχούς και τον μπροστινό των 19 ιντσών, όμως αναμένεται ότι δίπλα του θα δούμε και μία ακόμη με χυτούς τροχούς με μπράτσα, 17 ιντσών μπροστά και πισω, περισσότερο προσανατολισμένη στην ασφάλτινη οδήγηση. Για την πρώτη το βάρος ανακοινώνεται στα 246 κιλά, ενώ για την έκδοση με τους χυτούς τροχούς, το βάρος πέφτει στα 228 κιλά.

Benelli TRK 552X – Παρουσιάστηκε στην Κίνα η αναβαθμισμένη έκδοση

Αναβαθμισμένος είναι και ο εξοπλισμός του TRK 552X, με αναρτήσεις και φρένα να υιοθετούν επώνυμες λύσεις. Το τυπικά για Benelli μεγάλο σε διάμετρο ανεστραμμένο τηλεσκοπικό πιρούνι μπροστά είναι της Marzocchi, όπως και το μονό αμορτισέρ πίσω, ενώ αμφότερες οι αναρτήσεις είναι ρυθμιζόμενες. Το όνομα της Benelli στις δαγκάνες που έχουμε στο TRK 502 έχει αντικατασταθεί στο TRK 552X με αυτό της J.Juan, με το δικάναλο ABS να ολοκληρώνει το πακέτο της πέδησης.

Benelli TRK 552X – Παρουσιάστηκε στην Κίνα η αναβαθμισμένη έκδοση

Μέσα από τους φωτιζόμενους διακόπτες, ο αναβάτης μπορεί να περιηγηθεί στο μενού της έγχρωμης TFT οθόνης των 5 ιντσών, στο οποίο θα βρει την επιλογή για την ενεργοποίηση των θερμαινόμενων grip και σέλας. Η οθόνη προσφέρει και δυνατότητα συνδεσιμότητας με το smartphone του αναβάτη για διαχείριση κλήσεων και μουσικής, αλλά και πλοήγηση. Στις ενδείξεις περιλαμβάνεται και αυτή της πίεσης των ελαστικών σε πραγματικό χρόνο, χάρη στο σύστημα TPMS, που ανήκει στον βασικό εξοπλισμό. Τα φωτιστικά σώματα είναι παντού LED, με το traction control να ολοκληρώνει το πακέτο του πλούσιο εξοπλισμού.

Καλά όλα αυτά, όμως σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε από την ελληνική αντιπροσωπεία της Benelli,  Motoway Γ. Καμπράνης Α.Ε., το νέο TRK 552X δεν αναμένεται να πατήσει τις ρόδες του στην Ευρώπη.

Ετικέτες