POLARIS RZR XP1000 & RZR XP4 1000 2024

Με ενισχυμένα πλαίσια, δυνατότερο κινητήρα, βελτιωμένο εξοπλισμό και πόρτες
Polaris RZR
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

8/3/2023

Η Polaris παρουσίασε τη νέα γκάμα των κορυφαίων Side by Side μοντέλων RZR XP 1000 και RZR XP4 1000 του 2024, με ενισχυμένα πλαίσια και ενισχυμένους άξονες που στόχο έχουν την αντοχή τους ακόμα και στις πιο ακραίες συνθήκες (μεγάλα άλματα, τούμπες, κλπ.), δυνατότερο κινητήρα από τους 110 στους 114 hp, κοντύτερο γρανάζωμα για πιο σβέλτες επιταχύνσεις, και βελτιωμένο επίπεδο εξοπλισμού που περιλαμβάνει για πρώτη φορά στο στάνταρ πακέτο ακόμα και πόρτες.

Σημειώστε πως οι ενισχύσεις και το υψηλότερο επίπεδο εξοπλισμού μεταφράζονται σε 75 περισσότερα κιλά από πριν, ενώ οι δυο εκδόσεις των μεγάλων RZR αφορούν στη μεταφορά 2 ατόμων και 4 (XP4).

Παράλληλα, οι δυο παραπάνω εκδόσεις θα κυκλοφορήσουν σε τρία πακέτα εξοπλισμού: Sport, Premium και Ultimate. Η Premium διαθέτει επιπλέον και οροφή, ελαστικά 30 ιντσών, βασικό ηχοσύστημα και ζώνες ασφαλείας 4 σημείων, ενώ η Ultimate “πατάει” σε αυτά και ξεχωρίζει με ένα κορυφαίο ηχοσύστημα Rockford Fosgate Audio, σύστημα πολυμέσων Ride Command, φόρτιση 900W, και προβολάκια.

Polaris RZR 2024

Όλες οι εκδόσεις διαθέτουν νέα χαμηλότερα καθίσματα, νέο κοστούμι που πέρα από το αισθητικό φρεσκάρισμα προσφέρει βελτιωμένη ορατότητα, νέα οθόνη οργάνων και κάλυμμα κινητήρα / cargo tray που αφαιρείται χωρίς εργαλεία.

Μετατρόχιο και μεταξόνιο παραμένουν ως είχαν, ενώ στις βελτιώσεις του 2024 προσθέστε και ένα νέο προφυλακτήρα μπροστά, νέο κοτσαδόρο, ψηλότερη τοποθέτηση εργάτη, πλήρη ποδιά προστασίας στο κάτω μέρος του οχήματος, βελτιωμένη ψύξη του CVT, νέο glove box για τον οδηγό, και αφαιρούμενες χειρολαβές συνεπιβάτη που ντουμπλάρουν και ως σταυρός, βοηθώντας στην αλλαγή ελαστικών!

Ίδιες είναι και οι ρυθμιζόμενες αναρτήσεις της Walker Evans σε σχέση με το 2023, με ανεξάρτητα ψαλίδια και στα 4 άκρα των RZR, ενώ στην πέδηση έχουμε 4 δισκόφρενα

Ετικέτες

Honda: Παρουσίασε την Honda CBR500R Four σε Διεθνή Έκθεση της Κίνας

Πρόκειται για μία σπορ τετρακύλινδρη μοτοσυκλέτα 502 κυβικών
CBR500R
Από τον

Παύλο Καρατζά

8/1/2026

Η Honda έκανε κάτι αρκετά ενδιαφέρον στην φετινή Διεθνή Έκθεση Εισαγωγών της Κίνας (CIIE), παρουσιάζοντας την Honda CBR500R Four, μια τετρακύλινδρη σπορ μοτοσυκλέτα.

Με την ονομασία CBR500R Four, η μοτοσυκλέτα έκανε το δημόσιο ντεμπούτο της στην CIIE μαζί με μια σειρά από άλλα νέα μοντέλα της Honda, αλλά αυτό που έχει περισσότερο ενδιαφέρον εδώ είναι ο κινητήρας. Πρόκειται για τον νέο τετρακύλινδρο εν σειρά κινητήρα 502 κυβικών της Honda, με διάμετρο 60 mm και διαδρομή 44,4 mm. Τον ίδιο κινητήρα τον είδαμε πρώτη φορά στο Honda CB500 Super Four 2026 που παρουσιάστηκε στην CIMAMotor τον Σεπτέμβριο. Η μέγιστη ισχύς της μοτοσυκλέτας είναι 70 ίπποι, που προέρχονται από έναν τετρακύλινδρο κινητήρα 502 κ.εκ. με διάμετρο 60 mm.

Το βάρος της μοτοσυκλέτας είναι στα 189 κιλά γεμάτη και διαθέτει ανεστραμμένο πιρούνι, monoshock αμορτισέρ πίσω, ενώ τα φρένα είναι της Nissin.

Επιπλέον, η CBR500R Four διαθέτει οθόνη TFT 5 ιντσών και συνδεσιμότητα Honda RoadSync, φέρνοντας την πλοήγηση, τις κλήσεις και τον έλεγχο πολυμέσων στην οθόνη. Από τις φωτογραφίες μπορούμε να διακρίνουμε πως η σέλα τοποθετεί τον αναβάτη μέσα στην μοτοσυκλέτα και τα clip-ons είναι σχετικά ψηλά, κάτι που διαμηνύει πως η στάση του σώματος θα είναι σχετικά άνετη για την κατηγορία. Επίσης, η μοτοσυκλέτα θα διατίθεται και σε έκδοση με E-Clutch.

Αναμένουμε να δούμε αν η τετρακύλινδρη 500άρα της Honda θα βγει και εκτός Κινεζικών συνόρων, με την Honda Motor Europe να δηλώνει πως “Δεν έχουμε να ανακοινώσουμε τίποτα σχετικά με μελλοντικά σχέδια για μοντέλα”.

Αυτό σημαίνει πως σίγουρα δεν θα είναι εδώ το 2026, αλλά δεν αποκλείεται ως ένα ενδεχόμενο για το μέλλον. Σε κάθε περιπτωση είναι δύσκολο για την Honda να στείλει απευθείας από την Κίνα, τα μοντέλα που κατασκευάζει για την τοπική αγορά. Οι μοτοσυκλέτες της Ευρώπης είναι είτε Made in Japan, είτε φτιάχνονται σε Ταϋλάνδη και ορισμένα δημοφιλή μοντέλα στην Ιταλία, όπως η οικογένεια των SH.

Για παράδειγμα το GB350 που σχεδίασε για την Ινδία, όταν ο κόσμος άρχισε να το ζητά και στην Ευρώπη, το μετέφερε στην γραμμή παραγωγής στην Ιαπωνία και έπειτα το έστειλε σε εμάς εδώ. Αυτό εκτόξευσε φυσικά την τιμή πώλησής του, όμως από την άλλη ήταν ένα γνήσιο Made in Japan. Μέχρι στιγμής η Honda δεν έχει βγάλει ποτέ εκτός Κίνας, ότι κατασκευάζει εκεί, τουλάχιστον από επίσημο κανάλι της. Αυτό είναι άλλο ένα εμπόδιο στην έλευση μίας τετρακύλινδρης στα 500 κυβικά στην δική μας αγορά, ενώ αν το έκανε, μοιάζει πιο λογική κίνηση να ανοίξει γραμμή παραγωγής στην Ταϋλάνδη όπου εκτός της σειράς CB, πλέον NX, κατασκευάζει και το τετρακύλινδρο CB650, το οποίο έχει μάλιστα την ιδιαιτερότητα να είναι το πρώτο τετρακύλινδρο της Honda που παράγεται εκτός Ιαπωνίας και μαζί ο πρώτος κινητήρας με περισσότερους από δύο κυλίνδρους, που έχει σχεδιαστεί και εκτός Ιαπωνίας καθώς αποτέλει πνευματικό παιδί του εκεί σχεδιαστικού κέντρου, ενώ φυσικά ένας Ιάπωνας βάζει την τελική υπογραφή.

Παράλληλα με την CBR, η Honda έδειξε ξανά την CB500 Super Four, η οποία χρησιμοποιεί τον ίδιο τετρακύλινδρο κινητήρα 502cc και το ίδιο ηλεκτρονικό πακέτο. Χωρίς fairing και με πιο κλασσική εμφάνιση.

 

 

Ετικέτες