POLARIS RZR XP1000 & RZR XP4 1000 2024

Με ενισχυμένα πλαίσια, δυνατότερο κινητήρα, βελτιωμένο εξοπλισμό και πόρτες
Polaris RZR
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

8/3/2023

Η Polaris παρουσίασε τη νέα γκάμα των κορυφαίων Side by Side μοντέλων RZR XP 1000 και RZR XP4 1000 του 2024, με ενισχυμένα πλαίσια και ενισχυμένους άξονες που στόχο έχουν την αντοχή τους ακόμα και στις πιο ακραίες συνθήκες (μεγάλα άλματα, τούμπες, κλπ.), δυνατότερο κινητήρα από τους 110 στους 114 hp, κοντύτερο γρανάζωμα για πιο σβέλτες επιταχύνσεις, και βελτιωμένο επίπεδο εξοπλισμού που περιλαμβάνει για πρώτη φορά στο στάνταρ πακέτο ακόμα και πόρτες.

Σημειώστε πως οι ενισχύσεις και το υψηλότερο επίπεδο εξοπλισμού μεταφράζονται σε 75 περισσότερα κιλά από πριν, ενώ οι δυο εκδόσεις των μεγάλων RZR αφορούν στη μεταφορά 2 ατόμων και 4 (XP4).

Παράλληλα, οι δυο παραπάνω εκδόσεις θα κυκλοφορήσουν σε τρία πακέτα εξοπλισμού: Sport, Premium και Ultimate. Η Premium διαθέτει επιπλέον και οροφή, ελαστικά 30 ιντσών, βασικό ηχοσύστημα και ζώνες ασφαλείας 4 σημείων, ενώ η Ultimate “πατάει” σε αυτά και ξεχωρίζει με ένα κορυφαίο ηχοσύστημα Rockford Fosgate Audio, σύστημα πολυμέσων Ride Command, φόρτιση 900W, και προβολάκια.

Polaris RZR 2024

Όλες οι εκδόσεις διαθέτουν νέα χαμηλότερα καθίσματα, νέο κοστούμι που πέρα από το αισθητικό φρεσκάρισμα προσφέρει βελτιωμένη ορατότητα, νέα οθόνη οργάνων και κάλυμμα κινητήρα / cargo tray που αφαιρείται χωρίς εργαλεία.

Μετατρόχιο και μεταξόνιο παραμένουν ως είχαν, ενώ στις βελτιώσεις του 2024 προσθέστε και ένα νέο προφυλακτήρα μπροστά, νέο κοτσαδόρο, ψηλότερη τοποθέτηση εργάτη, πλήρη ποδιά προστασίας στο κάτω μέρος του οχήματος, βελτιωμένη ψύξη του CVT, νέο glove box για τον οδηγό, και αφαιρούμενες χειρολαβές συνεπιβάτη που ντουμπλάρουν και ως σταυρός, βοηθώντας στην αλλαγή ελαστικών!

Ίδιες είναι και οι ρυθμιζόμενες αναρτήσεις της Walker Evans σε σχέση με το 2023, με ανεξάρτητα ψαλίδια και στα 4 άκρα των RZR, ενώ στην πέδηση έχουμε 4 δισκόφρενα

Ετικέτες

BMW Motorrad M 1000 XR - 200 άλογα και 223 γεμάτα κιλά

Παρουσιάστηκε σε πρωτότυπη μορφή, περισσότερες λεπτομέρειες για το μοντέλο παραγωγής το Β' 6μηνο του 23
BMW M 1000 XR Prototype
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

7/6/2023

Με την πρωτότυπη M 1000 XR, η BMW Motorrad μας δίνει μία πρώτη γεύση από το τρίτο μοντέλο M της, που θα παρουσιαστεί αναλυτικά στο Β' 6μηνο του 2023. Μια ψηλή μοτοσυκλέτα sport-τουρισμού με έφεση στην υπερβολή, με απόδοση 200 hp και βάρος μόλις 223 γεμάτων κιλών!

Το γράμμα M είναι παγκοσμίως συνώνυμο της αγωνιστικής επιτυχίας και των μοντέλων υψηλών επιδόσεων της BMW. Το 2019 η BMW Motorrad ξεκίνησε με τη σειρά της να χρησιμοποιεί το γράμμα Μ για τεχνικό ρουχισμό και για αξεσουάρ. Τα επόμενα χρόνια παρουσιάστηκαν οι δυο πρώτες M εκδόσεις της BMW Motorrad, με τη μορφή της M RR και της M R.

Τιμώντας την επέτειο των 100 χρόνων της BMW Motorrad και μία παράδοση σχεδόν ενός αιώνα στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, το τρίτο μοντέλο της σειράς Μ, η πρωτότυπη M 1000 XR αποτελεί πρόγευση μιας supersport μοτοσυκλέτας τουρισμού που μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο ως καθημερινό μεταφορικό μέσο, ως μοτοσυκλέτα σπορ-τουρισμού, αλλά και ως Supersport μοτοσυκλέτα σε track day χρήση.

200 άλογα και 223 γεμάτα κιλά!

BMW M 1000 XR Prototype - Η επίσημη παρουσίαση

Ως βάση εδώ χρησιμοποιείται ο τετρακύλινδρος κινητήρας της supersport BMW S 1000 RR, ο οποίος διαθέτει την τεχνολογία μεταβλητού χρονισμού και βύθισης των βαλβίδων BMW ShiftCam. Με απόδοση πάνω από 200 hp, βάρος μόλις 223 kg με γεμάτο ρεζερβουάρ, η M XR διαθέτει κορυφαίο πλαίσιο, αναρτήσεις, αεροδυναμική και ηλεκτρονικά βοηθήματα, αποτελώντας μια μοναδική crossover μοτοσυκλέτα.

Περαιτέρω μείωση του βάρους και ακόμη πιο δυναμική συμπεριφορά μπορούν να επιτευχθούν με το M Competition Package, το οποίο διατίθεται ως προαιρετικός εργοστασιακός εξοπλισμός. Η τελική ταχύτητα του πρωτότυπου M XR είναι περίπου 280 χλμ/ώρα!

M winglets αεροδυναμικά "φτεράκια"

BMW M 1000 XR Prototype - Η επίσημη παρουσίαση

Πέρα από τα κορυφαία περιφερειακά, η αεροδυναμική αποτέλεσε επίσης βασικό στοιχείο για την ανάπτυξη του πρωτότυπου M XR. Η νέα M XR απέκτησε αεροδυναμικά "φτεράκια" με στόχο να κρατά τον μπροστινό τροχό "βιδωμένο" στην άσφαλτο ακόμη και στις πιο βίαιες επιταχύνσεις στις μεγάλες ταχύτητες. Το πρόσθετο φορτίο που ασκείται στον εμπρός τροχό εξουδετερώνει την τάση ανύψωσής του κατά την επιτάχυνση, με αποτέλεσμα το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης να παρεμβαίνει λιγότερο. Έτσι περισσότερη κινητήρια ισχύς μετατρέπεται σε επιτάχυνση με αποτέλεσμα ο αναβάτης να επιτυγχάνει ταχύτερο χρόνο στην πίστα. Η σέλα και το τρίγωνο της θέσης του αναβάτη έχουν σχεδιαστεί για να φορτίζεται με βέλτιστο τρόπο ο μπροστινός τροχός, βοηθώντας ακόμα περισσότερο το κράτημα.

Φρένα M με ακτινική τρόμπα μπροστά

BMW M 1000 XR Prototype - Η επίσημη παρουσίαση

Όπως η M RR και η M R, έτσι και η νέα M XR διαθέτει φρένα M. Αυτά αναπτύχθηκαν με βάση την εμπειρία που αποκτήθηκε από τα αγωνιστικά φρένα στις εργοστασιακές αγωνιστικές μοτοσικλέτες της BMW Motorrad στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike. Οι δαγκάνες των φρένων M διαθέτουν μπλε ανοδιωμένη επίστρωση σε συνδυασμό με το διάσημο λογότυπο M.

Η BMW Motorrad θα δημοσιεύσει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη νέα BMW M 1000 XR το δεύτερο εξάμηνο του 2023.

Δείτε παρακάτω το θεαματικό βίντεο για τη μοτοσυκλέτα, που έγινε με τη συνδρομή του αναβάτη της BMW στο Isle of Man TT, Peter Hickman!

 

BMW Motorrad Βαγιανέλης

Ετικέτες