QJMOTOR SRT 550 S - Έρχεται στην Ευρώπη μέσα στο καλοκαίρι!

Πλούσιος εξοπλισμός και νέα σχεδιαστική ταυτότητα
motomagQJMOTOR SRT 550 S – Έρχεται στην Ευρώπη μέσα στο καλοκαίρι!
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

27/6/2024

Ακολουθώντας τη σχεδιαστική φιλοσοφία που είδαμε στο SRT 700S, ο μικρότερος αδερφός, SRT 550 S, αναμένεται με την σειρά του να πατήσει τις ρόδες στην χώρα μας, προτάσσοντας τον πλούσιο εξοπλισμό του ως ένα από τα δυνατότερα όπλα του.

Μπορεί για την ώρα να μη γνωρίζουμε αν το Benelli TRK 552 / TRK 552X που παρουσιάστηκε στην Κίνα θα έλθει και στην Ευρώπη, όμως το αντίστοιχο μοντέλο της QJMOTOR θα είναι κοντά μας τους επόμενους μήνες! Μέσα στο καλοκαίρι του 2024 υπολογίζεται ότι το SRT 550 S που παρουσιάστηκε στην μεγάλη έκθεση της Κίνας, θα βρεθεί στους αντιπροσώπους της QJMOTOR στην Ευρώπη. Σε αντίθεση με τον μεγαλύτερο αδερφό του, εδώ βλέπουμε ότι έχουμε έναν κάθετα τοποθετημένο μικρού μεγέθους LED προβολέα με φακό διάθλασης του φωτός (projector). Το χαρακτηριστικό αυτό αυξάνει την αποτελεσματικότητα του φωτιστικού σώματος, καθώς δεν δημιουργεί σκιές και κενά, κάτι που έχει παρατηρηθεί αρκετές φορές όταν χρησιμοποιούνται κάτοπτρα. Ακριβώς από κάτω, βρίσκουμε δύο προβολάκια με τέσσερα LED φώτα το καθένα, για ακόμα πιο δυνατό φωτισμό σε σκοτεινά σημεία.

QJMOTOR SRT 550 S – Έρχεται στην Ευρώπη μέσα στο καλοκαίρι!

Η καρδιά του SRT 550 S είναι ένας υγρόψυκτος δικύλινδρος εν σειρά κινητήρας μέγιστης απόδοσης 55,23 ίππων (56ps) στις 8.250 στροφές και 5,5 χιλιογραμμόμετρων ροπής στις 5.500 στροφές. Αποτελεί ενεργό τμήμα του ατσάλινου σωληνωτού πλαισίου τύπου χωροδικτύωμα, με τους σχεδιαστές να καταφέρνουν με αυτό τον τρόπο να μειώσουν δραστικά το συνολικό βάρος του SRT 550 S, αυξάνοντας ταυτόχρονα και την ακαμψία, ενώ το υποπλαίσιο είναι αφαιρούμενο. Οι διαφορετικές διαστάσεις, σε σύγκριση με το SRT 550 που γνωρίζουμε ήδη, σε συνδυασμό με τη νέα σέλα, χαρίζουν νέα εργονομία στην θέση οδήγησης.

QJMOTOR SRT 550 S – Έρχεται στην Ευρώπη μέσα στο καλοκαίρι!

Οι τροχοί είναι χυτοί, 19 και 17 ιντσών μπροστά και πίσω, αντίστοιχα, με τα ελαστικά να είναι χωρίς σαμπρέλα (tubeless). Το σύστημα παρακολούθησης πίεσης και θερμοκρασίας, που ανήκουν στον βασικό εξοπλισμό, βοηθούν στην σωστή συντήρηση των ελαστικών, για μεγαλύτερη αντοχή και περισσότερα χιλιόμετρα. Το βάρος ανακοινώνεται στα 220 κιλά, με το ρεζερβουάρ των 20,5 λίτρων γεμάτο.

QJMOTOR SRT 550 S – Έρχεται στην Ευρώπη μέσα στο καλοκαίρι!

Στον βασικό εξοπλισμό ανήκει επίσης και η έγχρωμη TFT οθόνη 7 ιντσών, η οποία χάρη στην υποστήριξη Bluetooth και Wi-Fi προσφέρει απεριόριστες δυνατότητες συνδεσιμότητας και πληροφόρησης του αναβάτη. Δίπλα της βρίσκουμε μία διπλή θύρα φόρτισης USB, αλλά και πρίζα 12V, εξασφαλίζοντας ότι οι ηλεκτρονικές συσκευές του αναβάτη θα είναι πάντα γεμάτες όσον αφορά στην μπαταρία τους. Σέλα και grip είναι θερμαινόμενα, με τα τελευταία να καλύπτονται και από χούφτες με αλουμινένια μπάρα ενίσχυσης, για αυξημένη αντοχή στις πτώσεις. Κινητήρας, αλλά και φαίρινγκ, προστατεύονται από τα περιμετρικά κάγκελα, που ανήκουν και αυτά στον βασικό εξοπλισμό.

QJMOTOR SRT 550 S – Έρχεται στην Ευρώπη μέσα στο καλοκαίρι!

Ο βασικός εξοπλισμός του QJMOTOR SRT 550 S με μια ματιά:

•           Προβολείς Full-Led με DRL

•           Περιμετρικά προστατευτικά κάγκελα

•           Χούφτες με μπάρες αλουμινίου

•           Θερμαινόμενα γκριπ

•           Θερμαινόμενη σέλα

•           Σχάρα αλουμινίου

•           Tubeless ελαστικά

•           Έγχρωμη TFT 7”

•           Bluetooth και Wi-Fi

•           Συμβατότητα iOS και Android

•           Mirroring Smartphone

•           Θύρα φόρτισης USB

•           Ρυθμιζόμενο πιρούνι USD 43mm

•           Ρυθμιζόμενο πίσω αμορτισέρ

•           Πλαίσιο χωροδικτύωμα

•           Αφαιρούμενο υποπλαίσιο

•           Τιμόνι μεταβλητής διατομής

•           Ρυθμιζόμενες μανέτες

•           Μαρσπιέ Off-Road

QJMOTOR SRT 550 S – Έρχεται στην Ευρώπη μέσα στο καλοκαίρι!

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ: Τετράχρονος

ΚΥΛΙΝΔΡΟΙ/ΒΑΛΒΙΔΕΣ: 2/ 4

ΨΥΞΗ: Υγρόψυκτο

ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ: EFI

ΚΙΒΩΤΙΟ: 6 ταχυτήτων

ΕΚΚΙΝΗΣΗ: Μίζα

ΙΣΧΥΣ: 56ps / 8250rpm

ΡΟΠΗ: 5,5kgm (54Nm) / 5500rpm

ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ: 4,1 l/100km ()

ΡΕΖΕΡΒΟΥΑΡ: 20,5 L

ΦΡΕΝΑ ΕΜΠΡΟΣ: 2 Δίσκοι 320mm + ABS Bosch 9.1MB

ΦΡΕΝΑ ΠΙΣΩ: Δίσκος 260mm + ABS Bosch 9.1MB

ΕΜΠΡ. ΑΝΑΡΤΗΣΗ: Πλήρως Ρυθμιζόμενο Πιρούνι USB 45mm

ΟΠΙΣΘ. ΑΝΑΡΤΗΣΗ: Ρυθμιζόμενο Μονό Αμορτισέρ

ΕΜΠΡΟΣΘΙΟ ΕΛΑΣΤ.: 110/80-19

ΟΠΙΣΘΙΟ ΕΛΑΣΤ.: 150/70-17

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ (ΜxΠxΥ): 2200 x 900 x 1380

ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΤΡΟΧΩΝ: 1500mm

ΥΨΟΣ ΣΕΛΑΣ: - mm

ΒΑΡΟΣ (ΠΛΗΡΕΣ ΥΓΡΩΝ): 220kg

QJMOTOR SRT 550 S – Έρχεται στην Ευρώπη μέσα στο καλοκαίρι!QJMOTOR SRT 550 S – Έρχεται στην Ευρώπη μέσα στο καλοκαίρι!

 

Ετικέτες

Zontes 903R: Nέος μεγαλύτερος τρικύλινδρος κινητήρας δοκιμάζεται ήδη στην Κίνα – Πιθανή αποκάλυψη στην EICMA

Η Zontes ετοιμάζεται να διευρύνει την τρικύλινδρη οικογένειά της εισάγοντας έναν νέο κινητήρα
Zontes 903R
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

27/10/2026

Ο μεγαλύτερος σε χωρητικότητα κινητήρας της Zontes ως τώρα είναι ο τρικύλινδρος 699 κυβικών που κινεί όλη την οικογένεια των 703 – 703F, 703T, 703R και 703RR. Το ταβάνι κυβισμού της κινέζικης εταιρείας ωστόσο πρόκειται να ανέβει και μαζί του θα συμπαρασύρει φυσικά και το αντίστοιχο ταβάνι απόδοσης που σήμερα οριοθετείται από τους 95 ίππους των 703 – που στην Κίνα φτάνουν ως τους 102, καθώς εκεί δεν υπάρχει ανάγκη για δυνατότητα φιμώματος στα όρια 47 ίππων της Α2.

Τον τελευταίο καιρό λαμβάνουμε πληροφορίες από την Κίνα για επικείμενη παρουσίαση μιας νέας τρικύλινδρης φαμίλιας, χτισμένη πάνω σε έναν καινούργιο κινητήρα με χωρητικότητα γύρω στα 900 κυβικά και απόδοση που θα ξεπερνά τους 120 ίππους.

Zontes 903R

Η εμφάνιση σχεδίων από κατοχύρωση ευρεσιτεχνίας της Zontes στην Κίνα φαίνεται να υποστηρίζει αυτές τις πληροφορίες, χωρίς ωστόσο να έχουν διαρρεύσει και τεχνικά στοιχεία μαζί με τα σχέδια αυτής της πατέντας.

Στην πορεία όμως προέκυψαν ακόμη πιο σημαντικές αποκαλύψεις, καθώς δύο φωτογραφίες χαμηλής ανάλυσης από τις εγκαταστάσεις δοκιμών της Zontes απεικονίζουν μια υπό δοκιμή γυμνή μοτοσυκλέτα που φέρεται να φορά τον νέο τρικύλινδρο. Σύμφωνα με τις περιγραφές που συνοδεύουν αυτή τη μοτοσυκλέτα, πρόκειται για την ZT903-R, ή πιο απλά 903R κατά την ονοματολογία που χρησιμοποιεί η Zontes στην Ευρώπη.

Zontes 903R

Τίποτε από τα παραπάνω στοιχεία δεν είναι επίσημο, ούτε ο κυβισμός, ούτε η εκτιμώμενη απόδοση, ούτε καν το όνομα, είναι όμως πληροφορίες που μεταφέρει ο κινέζικος Τύπος και αυτό είναι μάλλον πιο έγκυρο από ό,τι κι αν σκεφτεί ο Ευρωπαίος δημοσιογράφος βλέποντας μια χούφτα φωτογραφίες. Από αυτές μαθαίνουμε επίσης πως ο κινητήρας δεν έχει προκύψει από υπερκυβισμό του τρέχοντος τρικύλινδρου 699 κυβικών, αλλά είναι εξ ολοκλήρου νέος.

Από το οπτικό υλικό πάντως μπορούμε να διακρίνουμε το μονόμπρατσο ψαλίδι, καθώς και σχεδίαση που θυμίζει τις σύγχρονες επιθετικές γραμμές του 703R – μοντέλου πάντως που δεν έχει έρθει ακόμη στην Ελλάδα.

Zontes 903R

Η λογική λέει να περιμένουμε εξοπλισμό στα πλουσιοπάροχα επίπεδα των 703 ενώ, σύμφωνα με όσα μεταδίδει ο κινέζικος Τύπος, η Zontes είναι πολύ πιθανό να φέρει το 903R στην EICMA στο Μιλάνο (3-8/11) για τις πρώτες συστάσεις με τη νέα της κορυφαία οικογένεια μοντέλων.

Δεν θα αποκλείαμε το ενδεχόμενο, ειδικά κρίνοντας από τις δύο φωτογραφίες της υπό δοκιμή μοτοσυκλέτας που δείχνει να έχει το φινίρισμα που περιμένει κανείς για να βρίσκεται σε μια εβδομάδα σε κεντρική θέση στο περίπτερο της Zontes στο εκθεσιακό κέντρο Rho Fiera Milano.

Ετικέτες