QJMOTOR SRV125: Το μικρό cruiser της QJ

Για κατόχους διπλώματος Α1 και όχι μόνο
1
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

25/5/2023

Μετά την παρουσίαση του SRV300, ενός cruiser με V2 κινητήρα, για την Α2 κατηγορία διπλωμάτων, η QJMOTOR παρουσιάζει τώρα τον μικρό αδελφό του, το SRV125, που δεν απευθύνεται μόνο σε όσους έχουν δίπλωμα μοτοσυκλέτας, αλλά και σε όσους θέλουν να αφήσουν το αυτοκίνητο σπίτι και πληρούν τις προϋποθέσεις για εξίσωση του διπλώματός Β κατηγορίας με την Α1.

Το νέο SRV125 συμβαδίζει με τα πρότυπα της κατηγορίας cruiser, με την σέλα να βρίσκεται στα 720mm από το έδαφος, διευκολύνοντας τον αναβάτη στο να πατήσει και τα δύο πόδια κάτω, όταν βρίσκεται σε στάση. Κάτι που είναι σημαντικό, ειδικά για τους αρχάριους αναβάτες, καθώς η εύκολη πρόσβαση στο έδαφος αυξάνει την σιγουριά που νιώθουν.

Ο σχεδιασμός του SRV125 ακολουθεί τα πρότυπα του μεγαλύτερου αδερφού με το ρεζερβουάρ δάκρυ και την σέλα δύο επιπέδων. Το στρογγυλό σχήμα κυριαρχεί στα φωτιστικά σώματα και τον πίνακα οργάνων, ο οποίος αποτελείται από μία LCD οθόνη.

2

Το SRV125 εξοπλίζεται με έναν τετράχρονο, υγρόψυκτο, μονοκύλινδρο κινητήρα 125 κυβικών, με την ονοματική απόδοση να ανέρχεται στους 15 ίππους στις 9.500 στροφές και τα 1,23 χιλιογραμμόμετρα ροπής στις 7.000 στροφές, στο όριο δηλαδή των 11kW (15hp) που ισχύει για μοτοσυκλέτες κατηγορίας Α1. Το βάρος του ανέρχεται στα 150 κιλά με γεμάτο το ρεζερβουάρ που έχει ονομαστική χωρητικότητα 14,7 λίτρα.

5

Στις αναρτήσεις ακολουθούνται δοκιμασμένες λύσεις, με ένα συμβατικό τηλεσκοπικό πιρούνι μπροστά και δύο αμορτισέρ πίσω, ενώ τα φρένα αποτελούνται από δύο δίσκους – έναν μπροστά 280mm και έναν πίσω 240mm – με το ABS να ανήκει στον στάνταρ εξοπλισμό. Οι τροχοί είναι 17 ιντσών, τόσο μπροστά όσο και πίσω.

Η τιμή του νέου SRV125 ανέρχεται στα 2.695€.

6

Ακολουθεί το σχετικό Δελτίο Τύπου της ΓΚΟΡΓΚΟΛΗΣ Α.Ε., επίσημου εισαγωγέα της QJMOTOR και τα τεχνικά χαρακτηριστικά της μοτοσυκλέτας:

"QJMOTOR SRV 125

Το καλωσόρισμα στα classics!

Η SRV 125 είναι το εφαλτήριο για το γοητευτικό κόσμο των classics, αλλά και της μοτοσυκλέτας γενικότερα. Χάρη στην αυθεντικά παραδοσιακή εμφάνισή του δεν αποτελεί απλώς το "εισιτήριο" για τους νεοφώτιστους αναβάτες της Α1 κατηγορίας διπλωμάτων και για όσους πληρούν τις προϋποθέσεις* και θέλουν να κάνουν το πέρασμα από τα αυτοκίνητα στις μοτοσυκλέτες, αλλά είναι ταυτόχρονα και μία "δήλωση" του αναβάτη του που ασπάζεται τη διαχρονική γοητεία του ρετρό!

9

Απαράμιλλο στιλ

Ακολουθώντας την "αρχιτεκτονική" της μεγαλύτερης SRV, η SRV 125 έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την παράδοση των cruisers, τοποθετώντας τον αναβάτη χαμηλά, χωρίς όμως να επηρεάζεται η εργονομία και η πρακτικότητα της θέσης οδήγησης. Το σχήμα "δάκρυ" στο ρεζερβουάρ, ο κλασσικός στρογγυλός προβολέας (τεχνολογίας LED), η ενιαία σέλα δύο επιπέδων, το επίσης στρογγυλό όργανο με την LCD οθόνη και τα κοντά σε μήκος φτερά που προσδίδουν και μία νότα customizing, συνθέτουν ένα εντυπωσιακά αυθεντικό για την κατηγορία σύνολο. Η εύκολη πρόσβαση στη χαμηλή σέλα την καθιστά ιδιαίτερα προσιτή σε μια μεγάλη μερίδα αναβατών, συμπεριλαμβανομένου και των χαμηλότερων αναστημάτων, με τις ποιοτικές λεπτομέρειες στην κατασκευή και τη βαφή της SRV 125 να συναντώνται συνήθως σε μοτοσυκλέτες μεγαλύτερου κυβισμού.

Επιδόσεις και οικονομία

Ο τετράχρονος, υγρόψυκτος, μονοκύλινδρος κινητήρας της SRV 125, διαθέτει οριακά υποτετράγωνες διαστάσεις, γεγονός που μαρτυρά την παροχή ροπής στις χαμηλές και μεσαίες στροφές, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υστερεί σε απόλυτα νούμερα δύναμης. Πιο συγκεκριμένα, η ισχύς της SRV 125 ανέρχεται στους 15 ίππους στις 9.500 στροφές, ενώ η μέγιστη τιμή της ροπής είναι στα 12,1Nm στις 7.000 στροφές αντίστοιχα. Τα νούμερα αυτά, το κατατάσσουν ανάμεσα στις κορυφαίες επιδόσεις της κατηγορίας, ενώ ταυτόχρονα διατηρεί την κατανάλωση σε χαμηλά επίπεδα. Με μόλις 2,5 λίτρα καυσίμου για κάθε 100 χιλιόμετρα και την χωρητικότητα του ρεζερβουάρ να είναι στα 14,7 λίτρα, η αυτονομία της SRV 125 μπορεί να ξεπεράσει τα 580 χιλιόμετρα!

Άνεση και ασφάλεια

Το τηλεσκοπικό πιρούνι διαμέτρου 37mm που διαθέτει η SRV 125 δίνει διαδρομή τροχού στα 118mm και σε συνδυασμό με τα δύο πίσω αμορτισέρ διαμέτρου 33mm, προσφέρουν μια ισορροπία ανάμεσα στην ασφάλεια, την άνεση και τη συμπεριφορά. Ο δίσκος των 280mm μπροστά και των 240mm πίσω -αμφότεροι με δαγκάνες δύο εμβόλων- συνδυάζονται με ένα σύστημα ABS για απόλυτα ασφαλή φρεναρίσματα, κάτω από όλες τις συνθήκες.

Η τιμή της SRV 125 έχει καθοριστεί στα 2.695€ και η διάθεσή της γίνεται μέσα από το δίκτυο συνεργατών QJMOTOR της ΓΚΟΡΓΚΟΛΗΣ Α.Ε.

Επισκεφτείτε τη σελίδα του μοντέλου εδώ: https://qjmotor.gr/model/srv-125/

* Προϋπόθεση η κατοχή διπλώματος αυτοκινήτου. Δείτε αναλυτικότερα τις προϋποθέσεις για οδήγηση με δίπλωμα αυτοκινήτου: https://www.gorgolis.gr/isodynamia-diplomaton-proypotheseis"

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ

Τετράχρονος
Υγρόψυκτος

ΚΥΛΙΝΔΡΟΙ/ΒΑΛΒΙΔΕΣ

1 – SOHC / 4

ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ x ΔΙΑΔΡΟΜΗ

54.0 x 54.5

ΣΧΕΣΗ ΣΥΜΠΙΕΣΗΣ

12.0:1

ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ

EFI

ΣΥΣΤΗΜΑ ΛΙΠΑΝΣΗΣ

Υγρό Κάρτερ

ΚΙΒΩΤΙΟ

6 Ταχύτητες

ΙΣΧΥΣ

15 PS / 9500rpm

ΡΟΠΗ

12,1Nm /7.000rpm

ΣΧΕΣΗ ΤΕΛΙΚΗΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ

3.846

ΕΚΚΙΝΗΣΗ

Μίζα

ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ

2,5 L/ 100km (WMTC3)

ΡΕΖΕΡΒΟΥΑΡ

14,7 L

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ (ΜxΠxΥ)

2140 x 805 x 1050

ΜΕΤΑΞΟΝΙΟ

1440mm

ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΕΔΑΦΟΣ

140mm

ΥΨΟΣ ΣΕΛΑΣ

720mm

ΒΑΡΟΣ (ΠΛΗΡΕΣ ΥΓΡΩΝ)

150 kg

ΓΩΝΙΑ ΚΑΣΤΕΡ

30°

ΦΡΕΝΑ ΕΜΠΡΟΣ

Δίσκος 280mm + ABS
Με διπίστονη δαγκάνα

ΦΡΕΝΑ ΠΙΣΩ

Δίσκος 240mm+ ABS
Με διπίστονη δαγκάνα (Ø25mm)

ΕΜΠΡΟΣΘΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ
(ΔΙΑΔΡΟΜΗ/ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ)

Τηλεσκοπικό πιρούνι
(118mm/37mm)

ΟΠΙΣΘΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ
(ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ)

Δύο αμορτισέρ αερίου λαδιού
Με ρύθμιση προφόρτισης
(33mm)

ΕΜΠΡΟΣΘΙΟ ΕΛΑΣΤ.

90/90-17

ΟΠΙΣΘΙΟ ΕΛΑΣΤ.

140/90-17

 

Νέα γενιά KTM 390 Adventure - Δοκιμές εξέλιξης και για δεύτερη έκδοση

Αυτή τη φορά με τροχό 19 ιντσών, αντί για τον 21 της πιο χωμάτινης μοτοσυκλέτας
KTM 390 Adventure 2025
Από το

motomag

18/6/2024

Όλο και πιο κοντά προς την επίσημη παρουσίασή της βαδίζει η νέα γενιά του KTM 390 Adventure που εντοπίστηκε ξανά να δοκιμάζεται σε δημόσιο δρόμο και δεν αποκλείεται να παρουσιαστεί σε δύο εκδόσεις το 2025.

Το επόμενο 390 Adventure υιοθετεί τη νέα σχεδιαστική προσέγγιση των Αυστριακών έχοντας παράλληλα μία σαφώς πιο rally-raid εμφάνιση που αναμένεται να προσφέρει καλύτερη προστασία στον αναβάτη από τα στοιχεία της φύσης.

Αναμφίβολα σε αυτό θα συμβάλλει η μεγαλύτερη σε ύψος ζελατίνα που εκτείνεται χαμηλά και πλάγια περνώντας πάνω από τα εμπρός φλας με τον διπλό LED προβολέα να περιβάλλεται από LED φώτα ημέρας.

KTM 390 Adventure 2025

Ο κινητήρας που θα χρησιμοποιεί η μοτοσυκλέτα είναι ο μονοκύλινδρος που βλέπουμε στο νέο 390 Duke, ενώ από τότε που είδαμε για πρώτη φορά το πρωτότυπο να κυκλοφορεί έξω από το εργοστάσιο των Αυστριακών, στις αρχές του 2022, πολλά έχουν αλλάξει αναφορικά με το ατσάλινο πλαίσιο αλλά και το αλουμινένιο ψαλίδι.

Σε αυτή την τελευταία μέχρι στιγμής εμφάνιση της μοτοσυκλέτας της ΚΤΜ σε δημόσιο δρόμο, έξι μήνες έπειτα από την προηγούμενη, η σχεδίασή της παραμένει ως είχε. Αυτά είναι μάλλον καλά νέα για τους φίλους των Αυστριακών και όχι μόνο αφού το συγκεκριμένο look είναι κάτι που το ζητούν πλέον οι αναβάτες των adventure σε όλο τον κόσμο.

Τα μεγάλα νέα που προκύπτουν από τις νέες φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας έχουν να κάνουν με τον εμπρός τροχό του 390 Adventure, αφού στην προκειμένη περίπτωση φαίνεται ότι η διάμετρος βρίσκεται στις 19 ίντσες.

KTM 390 Adventure 2025

Προφανώς οι Αυστριακοί εξελίσσουν και μία έκδοση με λιγότερο ακραία χαρακτηριστικά αναφορικά με την απόδοσή της στο χώμα, μία έκδοση που θα διαχωρίζει σαφώς τη θέση της από εκείνη με τον εμπρός τροχό των 21 ιντσών και θα είναι ακόμη πιο εύχρηστη στην καθημερινότητα.

Λογικά, εκτός από τον μικρότερης διαμέτρου εμπρός τροχό, διαφορές μεταξύ των δύο εκδόσεων θα υπάρχουν και στις διαδρομές των αναρτήσεων που θα είναι μικρότερες στο 390 Adventure με την 19άρα εμπρός ζάντα να έχει παράλληλα σέλα πιο κοντά στο έδαφος.

Έτσι και εκτός απροόπτου, το νέο 390 Adventure θα έχει δύο εκδόσεις με την καθεμιά να έχει το δικό της μεγάλο ενδιαφέρον και η παρουσίασή του δεν αποκλείεται να γίνει στην ερχόμενη EICMA.

Ετικέτες