Royal Enfield Himalayan 452 - Teaser Video λίγο πριν την παρουσίαση του υγρόψυκτου μοντέλου

Με σχεδόν διπλάσια απόδοση από τον αερόψυκτο πρόγονο του
Royal Enfield Himalayan 452
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

6/10/2023

Λίγο πριν παρουσιαστεί η έκδοση παραγωγής του υγρόψυκτου Himalayan 452, η Royal Enfield ανέβασε στο κανάλι της στο Youtube ένα teaser-video που προαναγγέλει την άφιξη της νέας On-Off μοτοσυκλέτας της.

Μέσω διαρροής των τεχνικών της χαρακτηριστικών γνωρίζουμε ήδη πως η Himalayan 452 θα φέρει υγρόψυκτο μονοκύλινδρο τετράχρονο κινητήρα 451.65 κ.εκ., με απόδοση 39,5 hp / 8.000 rpm. Το γεμάτο υγρά βάρος της αναμένεται κοντά στα 200 κιλά, οι ακτινωτοί τροχοί θα έχουν διαστάσεις 21 και 19 ιντσών, και το μεταξόνιο θα βρίσκεται στα 1.510 mm. Οι διαστάσεις του είναι μεγαλύτερες από τον προκάτοχο του, νέο είναι το πλαίσιο, και νέο το αφαιρούμενο υποπλαίσιο. Τα φώτα θα είναι full-LED, ενώ στις αναρτήσεις θα φέρει ανεστραμμένο πιρούνι και μονό πίσω αμορτισέρ. Το δικάναλο ABS θα είναι στάνταρ, ενώ περιμένουμε να δούμε αν θα έχει και Traction Control.

Ετικέτες

Suzuki SV-7GX: Ανακοινώθηκε η τιμή του σε ευρωπαϊκές αγορές και είναι ανταγωνιστική – Πρόβλεψη για Ελλάδα

Έρχεται με νέο πακέτο βασισμένο στην παλιά αξιοπιστία
suzuki
Από τον

Παύλο Καρατζά

12/5/2026

Η Suzuki μας αποκάλυψε στην έκθεση EICMA τη νέα μεσαία crossover SV-7GX, που φέρει τον γνωστό V2 κινητήρα 90 μοιρών των SV650 και V-Strom 650, ανανεωμένο με νέα καλούδια.

Ο κινητήρας αυτός βρίσκεται στην παραγωγή από το μακρινό 1999, όμως φέρει πλέον ride-by-wire ψεκασμό που έρχεται πακέτα μαζί με quickshiter δύο κατευθύνσεων, τρία riding modes που ρυθμίζουν με την σειρά τους την απόδοση κινητήρα και traction control τριών επιπέδων, ενώ η απόδοση του κινητήρα είναι 72,4 ίπποι και 6,52 kg.m στις 8.500 και 6.800 σ.α.λ. αντίστοιχα - όσο δηλαδή ήταν και πριν τον εκσυγχρονισμό.

suzuki

Η τιμή της μοτοσυκλέτας στην Αγγλία έχει ανακοινωθεί στις 6.999 λίρες (περίπου 8.000 ευρώ, ισοτιμία 12/5/2026), στη Γερμανία η βασική έκδοση (λευκό χρώμα) θα πωλείται έναντι 7.999 ευρώ με την Touring έκδοση να είναι κατά χίλια ευρώ ακριβότερη (8.999), ενώ στην Ισπανία έχει οριστεί στα 7.999 ευρώ. Στη χώρα μας εκτιμάμε πως λόγω του τέλους ταξινόμησης και του αυξημένου ΦΠΑ, η τιμή αναμένεται να υπερβεί τις 8.000 ευρώ.

Πρόκειται για μια τιμή που ως τώρα φωτογραφίζει τη διάθεση της Suzuki να κρατήσει τη νέα της μοτοσυκλέτα κοντά στα δεδομένα του ανταγωνισμού, καθώς παραμένει στα ίδια επίπεδα με το V-Strom 650.

Το SV-7GX εκτιμάται πως θα φτάσει στο ευρωπαϊκό δίκτυο της Suzuki προς τα τέλη του Καλοκαιριού.