Scrambler Ducati - Δύο νέα concept για τους φαν του customizing

Τόσο ίδια μα τόσο διαφορετικά - Σε Cafe-racer ύφος με bikini fairing το ένα, σε ψηλόφτερο γυμνό στιλ το δεύτερο
Ducati Scrambler concepts
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

27/5/2024

Στην έκθεση Bike Shed MotoShow του Λονδίνου η Ducati αποκάλυψε δύο νέα πρωτότυπα της σειράς Scrambler τα οποία επιμελήθηκε με πολύ φροντίδα το Centro Stile της ιταλικής εταιρείας.

Ο λόγος για τα CR241 και RR241, τα οποία αμφότερα έχουν ως βάση το Ducati Scrambler ωστόσο το κάθε ένα από αυτά έχει διαφορετικό χαρακτήρα και προσωπικότητα καθώς μιλάμε για δύο μοντέλα που στοχεύουν σε ξεχωριστό κοινό. To CR241 με το bikini fairing αντλεί έμπνευση από το Ducati Scrambler Café Racer του 2017 αλλά και από αυτοσχέδιους αγώνες οι οποίοι γινόταν στην Αγγλία τη δεκαετία του ’60 με τους αναβάτες να γυρίζουν... γύρω από ένα οικοδομικό τετράγωνο, με χρονική διάρκεια όσο κρατούσε ένα τραγούδι στο jukebox!

Ducati – Δύο νέα Scrambler concept που ευελπιστούμε να δούμε στην παραγωγή

To εμπρόσθιο τμήμα της μοτοσυκλέτας μας θυμίζει έντονα το MV Agusta Superveloce αλλά ας πούμε πως υπάρχει Ιταλική σχεδιαστική αλληλεγγύη όσον αφορά αυτό. Κατά τα άλλα το CR241 μέσα από τα λεγόμενα των ανθρώπων της εταιρείας είναι ένας ύμνος στην απλότητα καθώς ο σχεδιασμός τονίζει τα εκτεθειμένα μέρη της μοτοσυκλέτας αναδεικνύοντας την σιλουέτα της.

CR24I

Το μπρονζέ χρώμα αναδεικνύει το ιδιαίτερο στιλ, ενώ το clip-on τιμόνι, το στενό ρεζερβουάρ, οι καθρέφτες bar end, το μονόσελο, το πίσω φτερό με την ενσωματωμένη πινακίδα, η εξάτμιση της Termignoni και τα ελαστικά της Pirelli συμπληρώνουν τον ιδιαίτερο σχεδιαστικό χαρακτήρα του concept μοντέλου το οποίο συνεχίζει την παράδοση των Pantah και 750 SS. Στην καρδιά του CR241 συναντάμε τον δικύλινδρο κινητήρα των 803 κ. εκ. απόδοσης 73 ίππων στις 8.250 στροφές.

Ducati – Δύο νέα Scrambler concept που ευελπιστούμε να δούμε στην παραγωγή

Από την άλλη το δεύτερο concept της Ducati έχει τελείως διαφορετική προσέγγιση. Το γυμνό, ψηλόφτερο RR241 με τα κλιπόν (!), σύμφωνα με τους σχεδιαστές του αντλεί στοιχεία από τις ταινίες αποκάλυψης τύπου Mad Max, με τα αντίστοιχα ιδιαίτερα rat-bikes. Στόχος των ανθρώπων του Centro Stile ήταν να αναδείξουν τα αλουμινένια μέρη της μοτοσυκλέτας. Το ρεζερβουάρ έχει ένα πλαστικό κάλυμμα για να τοποθετήσεις κάποια τσάντα, ενώ κάτω και στο πλάι του ρεζερβουάρ υπάρχει τσαντάκι για τα απαραίτητα εργαλεία.

Στο πίσω τμήμα της μοτοσυκλέτας η σέλα του συνεπιβάτη μπορεί να αφαιρεθεί ώστε ο αναβάτης να τοποθετήσει σχάρα αποσκευών. Ο στρογγυλός προβολέας με το σχήμα Χ στη μέση δίνει μία café racer εικόνα ενώ η ψηλά τοποθετημένη εξάτμιση σε συνδυασμό με τα Pirelli ελαστικά Scorpion Rally με ζάντες 18” και 17” τα οποία συμβάλλουν με τη σειρά τους στον περιπετειώδη χαρακτήρα του concept. Ομοίως και στο RR241 συναντάμε τον δικύλινδρο κινητήρα των 803 κ. εκ.

Φυσικά τα δυο concepts δεν προορίζονται για παραγωγή, αλλά χαρίζουν έμπνευση στους ανά τον κόσμο βελτιωτές που θέλουν να κόψουν-ράψουν, χρησιμοποιώντας ως βάση ένα Scrambler Ducati.

Ducati – Δύο νέα Scrambler concept που ευελπιστούμε να δούμε στην παραγωγή
Ετικέτες

QJMOTOR SRT 800 RX – Σύντομα στην Ελλάδα το πιο χωματερό μέλος των SRT

Πλησιάζει στη χώρα μας το αντίπαλο δέος των CFMOTO 800MT-X και Voge DS800X Rally
qjmotor srt 800 rx
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

2/3/2026

Έκανε την πρώτη του ευρωπαϊκή εμφάνιση στην EICMA πριν μερικούς μήνες, παρότι το είχαμε εντοπίσει στην κινέζικη επικαιρότητα τουλάχιστον έναν χρόνο νωρίτερα. Πλέον επίσημα πιστοποιημένο κατά τις προδιαγραφές Euro 5+ και επισημοποιημένο στην έκθεση του Μιλάνου, το SRT 800 RX ετοιμάζεται σύντομα να βρεθεί και στα μέρη μας, καθώς αναμένεται στην Ελλάδα μέσα στον Απρίλιο.

 

QJMOTOR SRT 800 RX

Το SRT 800 RX βασίζεται στον δικύλινδρο κινητήρα 799 cc του SRT 800 SX με απόδοση 94 hp και 8,9 kgm, που ήδη διατίθεται στην ελληνική αγορά, ωστόσο το εντυπωσιακότερο στοιχείο που το συνοδεύει είναι το ονομαστικό βάρος των 198 υγρών κιλών, με γεμισμένο το ρεζερβουάρ των 21 λίτρων που φορά.

QJMOTOR SRT 800 RX

Μιλάμε δηλαδή για μια διαφορά 65 ολόκληρων κιλών (!) από το αντίστοιχο SRT 800 SX, η οποία προφανώς δεν είναι δυνατό να οφείλεται στα τρία λιγότερα λίτρα του ρεζερβουάρ του RX και φυσικά θα δοκιμαστεί με ακρίβεια στις ζυγαριές του ΜΟΤΟ.

QJMOTOR SRT 800 RX

Το μοντέλο αυτό ξεχωρίζει τη θέση του από την υπόλοιπη γκάμα των SRT που εισάγεται στην Ελλάδα με τον συνδυασμό τροχών 21 και 18 ιντσών, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τα νέα μικρά SRT 125 DX και SRT 300 DX, που επίσης αναμένονται στην Ελλάδα την ίδια εποχή.

QJMOTOR SRT 800 RX

Με ρυθμιζόμενο ύψος σέλας μεταξύ 830 και 860 mm, αλλά και με ελάχιστη απόσταση από το έδαφος στα 210 mm, περιμένουμε με ανοικτές αγκάλες το νέο μοντέλο της QJMOTOR για να δοκιμαστεί αναλυτικά επί ελληνικού εδάφους και να περάσει από το απόλυτο πεδίο δοκιμής του Mega Test.

Ετικέτες