Suzuki Hayabusa 2025 - Σε νέο, εντυπωσιακό χρωματισμό

Μαύρο είδαμε, λευκό έχουμε, σειρά έχει τώρα το ματ τιρκουάζ
Suzuki Hayabusa 2025
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

27/9/2024

H Suzuki παρουσίασε τα τρία χρώματα στα οποία θα κυκλοφορήσει το Hayabusa του 2025, και δίπλα στο ασημί με τις μπλε λεπτομέρειες και στο μαύρο με τις μπρονζέ πινελιές, βρίσκουμε έναν εξαιρετικά εντυπωσιακό τιρκουάζ χρωματισμό (Metallic Matte Steel Green / Glass Sparkle Black (C0T)).

Το συγκεκριμένο χρώμα αναφέρεται και από τον ιαπωνικό τύπο ως χρωματισμός που αφορά στην Ευρώπη, ενώ έχει ήδη ανέβει στο global site της Suzuki στο διαδίκτυο, οπότε το περιμένουμε και από τα μέρη μας.

Κατά τα άλλα, η μοτοσυκλέτα παραμένει χωρίς αλλαγές, φέροντας τον ίδιο τετρακύλινδρο κινητήρα 1.340 κ.εκ. με τους 187 hp / 9.700 rpm και τα 15,3 kgm / 7.000 rpm. Ίδια παραμένουν πλαίσιο, αναρτήσεις και φρένα, ίδιο το φαίρινγκ, ίδια τα όργανα και ίδια τα ηλεκτρονικά.

Ετικέτες

Cyclone RT400 – Νέο σκούτερ με τον δικύλινδρο κινητήρα του Voge SR450X

Η Cyclone προαναγγέλλει στην Κίνα ένα GT σκούτερ 43 ίππων με τροχούς 14 ιντσών
cyclone-rt400
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

15/7/2026

Η εταιρεία που ήρθε στα τέλη της περασμένης χρονιάς στην Ελλάδα μέσω της Mototrend (KYMCO, Voge, Yadea, TGB, Gemini) ετοιμάζεται να λανσάρει στην Κίνα ένα ολοκαίνουργιο σκούτερ, το μεγαλύτερο σε κυβισμό ως τώρα στη γκάμα της.

Το νέο της μοντέλο ονομάζεται RT400 και χτίζεται γύρω από τον υγρόψυκτο δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα της Loncin με χωρητικότητα 398cc που χρησιμοποιείται και στο Voge SR450X με μέγιστη απόδοση 43 ίππων.

Σε αντίθεση με το σκούτερ της Voge ωστόσο, που στρέφεται σε μια on-off/adventure σχεδίαση και φορά μεγάλο μπροστινό τροχό 17 ιντσών, η υλοποίηση της Cyclone προτιμά μια καθαρά ασφάλτινη λογική και βάζει στο στόχαστρο τη GT κατηγορία και μοντέλα όπως το Honda Forza 350.

Με σχετικά μακρύ (για την κατηγορία του) μεταξόνιο 1.410 χιλιοστών και υγρό βάρος 215 kg (220 δηλώνει το Voge SR450X), το σκούτερ της Cyclone απολαμβάνει ένα μεγάλο ρεζερβουάρ βενζίνης 20.5 λίτρων για αχόρταγα ταξίδια και επενδύεται με πλουσιότατο εξοπλισμό: ηλεκτρικά ρυθμιζόμενος ανεμοθώρακας, αλλά και σταντ και καθρέπτες που ανοίγουν μέσω κουμπιών με ηλεκτρικά μοτέρ, κάμερα (dash cam) μπροστά και θερμαινόμενα γκριπ μας δίνουν μια ιδέα των ανέσεων που προτείνει η κινέζικη εταιρεία.

Ο εξοπλισμός του περιλαμβάνει ακόμη ακτινική τετραπίστονη δαγκάνα στο μπροστινό φρένο, δικάναλο ABS και σύστημα ραντάρ, για το οποίο δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο αν αφορά και τις δύο άκρες του σκούτερ, μπροστά και πίσω, ή μόνο μπροστά - πάντως η ύπαρξή του προδιαθέτει και για άλλες ανέσεις, όπως το adaptive cruise control που μένει να επιβεβαιωθεί.

Το σκούτερ έχει ήδη κατατεθεί και εγκριθεί από το κινέζικο υπουργείο Βιομηχανίας, κάτι που σημαίνει πως η επίσημη παρουσίασή του είναι προ των πυλών και τότε θα μάθουμε περισσότερα για τα τεχνικά του χαρακτηριστικά και τον εξοπλισμό του.

Προφανώς πρόκειται για ένα σκούτερ με πολλές πιθανότητες να το δούμε και στη χώρα μας, όπου η Cyclone φέρνει ήδη τον βενιαμίν της οικογένειας σκούτερ της, RT1 με κινητήρα 125 κυβικών εκατοστών.