Suzuki Hayabusa 25th anniversary - Έφτασε στην Ελλάδα, μάθαμε την τιμή του

Μόλις 25 μοτοσυκλέτες έχουν έρθει στη χώρα μας, για τα 25 χρόνια ιστορίας του “γερακιού”
Το Suzuki Hayabusa 25th anniversary έφτασε στην Ελλάδα
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

19/10/2023

Έφτασε στην Ελλάδα η επετειακή έκδοση για τα 25 χρόνια του εμβληματικού Hayabusa, η οποία θα διατεθεί στη χώρα μας σε 25 τυχερούς αναβάτες, στα 23.295 ευρώ έκαστη.

Η επετειακή έκδοση για τα 25 χρόνια του Haybausa κυκλοφορεί σε ένα έντονο πορτοκαλί χρώμα που ταιριάζει γάντι στον εκρηκτικό χαρακτήρας της μοτοσυκλέτας, τιμάται 1.000 ευρώ πάνω από τη βασική έκδοση του μοντέλου, ενώ διαφοροποιείται από εκείνη στις παρακάτω λεπτομέρειες:

  • Ανάγλυφο έμβλημα 25th Anniversary στο ρεζερβουάρ
  • Κόκκινο V στα πλαϊνά
  • Κάλυμμα σέλας συνεπιβάτη
  • Ανάγλυφο λογότυπο SUZUKI στο ρεζερβουάρ
  • Hayabusa Kanji λογότυπο στην αλυσίδα
  • Χρυσοί ρότορες φρένων μπροστά
  • Έμβλημα 25th Anniversary στα τελικά των εξατμίσεων
  • Ανωδιωμένος χρυσός τεντωήρας αλυσίδας

Η πρώτη γενιά του μοντέλου παρουσιάστηκε στην Intermot, που πραγματοποιήθηκε στη Γερμανία το 1998, ως Hayabusa (GSX1300R) και οι πωλήσεις ξεκίνησαν στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική το 1999. Το concept του προϊόντος είχε τίτλο "Ultimate Sport" και συνδύαζε τις υπέρ-επιδόσεις με ιδιαίτερο, αεροδυναμικό design.

Η δεύτερη γενιά, με αυξημένο κυβισμό από 1.299 κ.εκ. σε 1.340 κ.εκ., κυκλοφόρησε το 2007. Κληρονόμησε τις εξαιρετικές επιδόσεις της πρώτης γενιάς, με βελτιωμένο κιβώτιο και ένα νέο υιοθετημένο χαρακτηριστικό, τον επιλογέα Suzuki Drive Mode Selector (SDMS), που χάρισε 3 Ride Modes στη μοτοσυκλέτα..

Οι πωλήσεις επεκτάθηκαν επίσης σε όλο τον κόσμο, με την κυκλοφορία της μοτοσυκλέτας στην Ιαπωνία για πρώτη φορά το 2014 -με προδιαγραφές για την εγχώρια αγορά- και την έναρξη της παραγωγής και των πωλήσεων στην Ινδία το 2016.

Το 2021 παρουσιάστηκε η τρίτη γενιά Hayabusa, με βελτιώσεις σε κινητήρα (που όμως λόγω Euro 5 προδιαγραφών αποδίδει λιγότερη μέγιστη ιπποδύναμη από πριν), φρένα και αναρτήσεις, καθώς και μια πλήρη σειρά από ηλεκτρονικά βοηθήματα και νέα όργανα που συμπεριλαμβάνουν και μια TFT έγχρωμη ψηφιακή οθόνη.

Επί του παρόντος, η Hayabusa πωλείται σε 48 χώρες παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ευρώπης, της Ινδίας και της Λατινικής Αμερικής, με συνολική παραγωγή πάνω από 200.000 μονάδες στην ιστορία του μοντέλου

Ετικέτες

Husqvarna Vitpilen/Svartpilen 801/901 – Μας αποκαλύπτει την μορφή του!

Ένα teaser βίντεο με μπόλικη δράση στον πάγο, μας δείχνει τί να περιμένουμε
motomagHusqvarna Vitpilen/Svartpilen 801/901 – Μας αποκαλύπτει την μορφή του
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

23/2/2024

Πάγος, λάστιχα με καρφιά και το Vitpilen/Svartpilen 801/901 μας δείχνει το πώς θα μοιάζει, ακολουθώντας την σχεδιαστική ταυτότητα που ξέρουμε από τα μικρότερα μέλη των δύο οικογενειών, αλλά και τον προκάτοχό του Vitpilen 701, με την Husqvarna να μας κρατάει σε αγωνία τόσο για τον κυβισμό όσο και για το τελικό όνομα που θα δώσει στο νέο της μοντέλο.

Όπως γνωρίζουμε ήδη το νέο Vitpilen/Svartpilen 801/901 θα παρουσιαστεί στις 5/3, όμως η Husqvarna θέλει να δημιουργήσει ακόμα περισσότερο hype. Με ένα μικρής διάρκειας teaser βίντεο (reel) στα κοινωνικά της δίκτυα, η εταιρεία του Pierer Group, μας προϊδεάζει για τον χαρακτήρα της νέας της μοτοσυκλέτας.

Το βίντεο ξεκινά με ένα κοντινό πλάνο, στα καρφιά τα οποία σπάνε τον πάγο για να βρουν πρόσφυση. Συνεχίζοντας, βλέπουμε τον πίσω τροχό να σπινάρει στην εκκίνηση, με τον θαρραλέο αναβάτη να οδηγεί επιθετικά την μοτοσυκλέτα πάνω στην ολισθηρή επιφάνεια.

Όπως βλέπουμε στα πλάνα, η εμφάνιση θυμίζει αρκετά αυτή του μοντέλου προπαραγωγής, το οποίο έχουμε δει κατά καιρούς σε κατασκοπευτικές φωτογραφίες. Έτσι, ο στρογγυλός προβολέας παραμένει, μαζί με ένα προστατευτικό μασκάκι μπροστά του, το οποίο δεν γίνεται σαφές αν θα ανήκει στον βασικό εξοπλισμό. Προχωρώντας προς τα πίσω, γίνεται εμφανής η επίδραση των αγώνων flat-track στον σχεδιασμό της μοτοσυκλέτας, με τις καμπύλες να απουσιάζουν. Το παραλληλόγραμμο πίσω μέρος, φιλοξενεί ένα ίδιας διάταξης φανάρι, ενώ στα δεξιά του έρχεται το ψηλά τοποθετημένο τελικό. Αν και η βάση της πινακίδας απουσιάζει, υπολογίζουμε ότι πιθανότατα θα βγαίνει κάτω από την ουρά και όχι πάνω στον πίσω τροχό, όπως στον προκάτοχό του Vitpilen 701.

Όσον αφορά τον χρωματισμό, δυστυχώς η Husqvarna φρόντισε να καλύψει με καμουφλάζ όλα τα πλαστικά του Vitpilen/Svartpilen 801/901, κρατώντας την αγωνία για την τελική εμφάνιση μέχρι την παρουσίαση του μοντέλου. Ο ήχος, όμως, ο οποίος ξεφεύγει σε μερικά πλάνα, μας δηλώνει ότι πρόκειται ξεκάθαρα για δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα, τον οποίο όπως μας έχει συνηθίσει θα δανείζεται από την όμορη εταιρεία, KTM.

Δείτε το μικρής διάρκειας teaser βίντεο:

Ετικέτες