Suzuki Hayabusa 25th anniversary - Έφτασε στην Ελλάδα, μάθαμε την τιμή του

Μόλις 25 μοτοσυκλέτες έχουν έρθει στη χώρα μας, για τα 25 χρόνια ιστορίας του “γερακιού”
Το Suzuki Hayabusa 25th anniversary έφτασε στην Ελλάδα
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

19/10/2023

Έφτασε στην Ελλάδα η επετειακή έκδοση για τα 25 χρόνια του εμβληματικού Hayabusa, η οποία θα διατεθεί στη χώρα μας σε 25 τυχερούς αναβάτες, στα 23.295 ευρώ έκαστη.

Η επετειακή έκδοση για τα 25 χρόνια του Haybausa κυκλοφορεί σε ένα έντονο πορτοκαλί χρώμα που ταιριάζει γάντι στον εκρηκτικό χαρακτήρας της μοτοσυκλέτας, τιμάται 1.000 ευρώ πάνω από τη βασική έκδοση του μοντέλου, ενώ διαφοροποιείται από εκείνη στις παρακάτω λεπτομέρειες:

  • Ανάγλυφο έμβλημα 25th Anniversary στο ρεζερβουάρ
  • Κόκκινο V στα πλαϊνά
  • Κάλυμμα σέλας συνεπιβάτη
  • Ανάγλυφο λογότυπο SUZUKI στο ρεζερβουάρ
  • Hayabusa Kanji λογότυπο στην αλυσίδα
  • Χρυσοί ρότορες φρένων μπροστά
  • Έμβλημα 25th Anniversary στα τελικά των εξατμίσεων
  • Ανωδιωμένος χρυσός τεντωήρας αλυσίδας

Η πρώτη γενιά του μοντέλου παρουσιάστηκε στην Intermot, που πραγματοποιήθηκε στη Γερμανία το 1998, ως Hayabusa (GSX1300R) και οι πωλήσεις ξεκίνησαν στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική το 1999. Το concept του προϊόντος είχε τίτλο "Ultimate Sport" και συνδύαζε τις υπέρ-επιδόσεις με ιδιαίτερο, αεροδυναμικό design.

Η δεύτερη γενιά, με αυξημένο κυβισμό από 1.299 κ.εκ. σε 1.340 κ.εκ., κυκλοφόρησε το 2007. Κληρονόμησε τις εξαιρετικές επιδόσεις της πρώτης γενιάς, με βελτιωμένο κιβώτιο και ένα νέο υιοθετημένο χαρακτηριστικό, τον επιλογέα Suzuki Drive Mode Selector (SDMS), που χάρισε 3 Ride Modes στη μοτοσυκλέτα..

Οι πωλήσεις επεκτάθηκαν επίσης σε όλο τον κόσμο, με την κυκλοφορία της μοτοσυκλέτας στην Ιαπωνία για πρώτη φορά το 2014 -με προδιαγραφές για την εγχώρια αγορά- και την έναρξη της παραγωγής και των πωλήσεων στην Ινδία το 2016.

Το 2021 παρουσιάστηκε η τρίτη γενιά Hayabusa, με βελτιώσεις σε κινητήρα (που όμως λόγω Euro 5 προδιαγραφών αποδίδει λιγότερη μέγιστη ιπποδύναμη από πριν), φρένα και αναρτήσεις, καθώς και μια πλήρη σειρά από ηλεκτρονικά βοηθήματα και νέα όργανα που συμπεριλαμβάνουν και μια TFT έγχρωμη ψηφιακή οθόνη.

Επί του παρόντος, η Hayabusa πωλείται σε 48 χώρες παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ευρώπης, της Ινδίας και της Λατινικής Αμερικής, με συνολική παραγωγή πάνω από 200.000 μονάδες στην ιστορία του μοντέλου

Ετικέτες

Triumph Street Triple 765 R A2 - Έκδοση περιορισμένης ισχύος [VIDEO]

Κοντά μας από τον Σεπτέμβριο, σε δυο χρωματισμούς
Triumph Street Triple 765 R A2
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

19/7/2024

H Triumph παρουσίασε μια νέα Α2 έκδοση για την τρικύλινδρη Street Triple 765 R, με μειωμένη απόδοση 70 kW (93,87 hp) η οποία μπορεί να περιοριστεί περαιτέρω στα 35 Kw (46,93 hp) για τις προδιαγραφές του συγκεκριμένου διπλώματος οδήγησης.

Το κιτ περιορισμού μπορεί να αφαιρεθεί από έναν αντιπρόσωπο της Triumph μόλις αποκτηθεί το δίπλωμα οδήγησης “Α”, επαναφέροντας τη μοτοσυκλέτα στην ισχύ των 70 kW. Δυστυχώς δεν φαίνεται η μοτοσυκλέτα να μπορεί να ανέβει το ίδιο εύκολα και στους 118,3 hp της έκδοσης χωρίς κανένα περιορισμό.

Κατά τα άλλα, η A2 έκδοση είναι ίδια με την Street Triple 765 R χωρίς περιορισμό, με ίδιο πλαίσιο, ίδιες αναρτήσεις, ίδια φρένα, ίδια ηλεκτρονικά και ίδια οθόνη οργάνων.

Triumph Street Triple 765 R A2

Στον εξοπλισμό περιλαμβάνονται: πλαίσιο αλουμινίου δυο δοκών, πλήρως ρυθμιζόμενες αναρτήσεις που αποτελούνται από ανεστραμμένο πιρούνι Showa 41 mm και Showa piggyback μονό πίσω αμορτισέρ, ακτινικές τετραπίστονες δαγκάνες Brembo M4.32, δικάναλο Cornering ABS, Wheelie Control, Cornering Traction Control, 4 Riding Modes, shifter στον στάνταρ εξοπλισμό, συμπλέκτης περιορισμένης ολίσθησης με υποβοήθηση, ρεζερβουάρ 15 λίτρων, full-LED φώτα και TFT οθόνη οργάνων.

Η Street Triple 765 R A2 θα διατίθεται από τον Σεπτέμβριο σε δυο χρώματα, πορτοκαλί και λευκό, ενώ ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί η τιμή της στην Ελλάδα.

Ετικέτες