Suzuki V-Strom 1050 XT 2020 VIDEO: Το video μας από την παρουσίαση

Με DNA από… Big!
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

27/2/2020

Οι πρώτες εντυπώσεις από την παρουσίαση του νέου Suzuki V-Strom 1050XT που μπορείτε να βρείτε εδώ, ήταν ουσιαστικά μια… αναμενόμενη έκπληξη, όσο οξύμωρο και αν ακούγεται αυτό. Έχοντας ως πρόγευση το προηγούμενο V-Strom 1000, που ήταν μια μοτοσυκλέτα που σου πρόσφερε περισσότερα από όσα περίμενες, περιμέναμε και από το νέο 1050 να μας εκπλήξει ευχάριστα, πράγμα που συνέβη!

Με μια εντελώς διαφορετική εμφάνιση που αντλεί έμπνευση από το παρελθόν –και πιο συγκεκριμένα από  τα θηριώδη μονοκύλινδρα DR-Big- σε συνδυασμό με σύγχρονα ηλεκτρονικά βοηθήματα, πολλά από τα οποία μπαίνουν για πρώτη φορά σε μοτοσυκλέτα της οικογένειας των V-Strom, το 1050 XT αποδείχθηκε μια συναρπαστική εμπειρία.

Φυσικά έπαιξε ρόλο και η εκπληκτική διαδρομή που είχαν σχεδιάσει οι άνθρωποι της Suzuki βόρεια της Marbella, για την οποία ο καλύτερος τρόπος να πάρετε μια γεύση είναι η ίδια η εικόνα. Γι' αυτό ετοιμάσαμε ένα πλούσιο και αναλυτικό video από την παρουσίαση του νέου V-Strom, δίνοντας έμφαση όχι μόνο στο λόγο, αλλά –κυρίως- στην εικόνα. Σας προσκαλούμε, λοιπόν, να κάτσετε στην σέλα του αναβάτη και να οδηγήσετε μαζί μας, μαθαίνοντας παράλληλα τα πάντα γύρω από το νέο Suzuki V-Strom 1050XT. Στο άρθρο που μπορείτε να βρείτε από το παραπάνω link, εκτός από τις οδηγικές εντυπώσεις και τα πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά, έχετε την δυνατότητα να απολαύσετε και ένα πλούσιο φωτογραφικό υλικό των νέων V-Strom.

Δείτε εδώ το video

Έκδοση
Τιμή €
V-Strom 1050
12.795
V-Strom 1050 XT
14.595

Ετικέτες

Ducati Formula 73: Νέα μοτοσυκλέτα για τα 100 χρόνια της εταιρείας

Φόρος τιμής στην 750 Supersport Desmo
Ducati
Από τον

Παύλο Καρατζά

18/12/2025

Η Ducati ετοιμάζεται να λανσάρει ένα νέο μοντέλο με την ονομασία Formula 73 για το 2026, στο πλαίσιο των εορτασμών για την 100ή επέτειό της. Το Formula 73 θα βασίζεται στο Ducati Scrambler και όπως υποδηλώνει το όνομά του αναμένεται να είναι ένα αφιερωμένο στο 750 Supersport Desmo που έκανε το ντεμπούτο του το 1973.

Η απόδειξη της ύπαρξης του νέου αυτού μοντέλου μας έρχεται από το California Air Resources Board (CARB), το οποίο πιστοποίησε το Ducati Scrambler του 2026, όμως στην ίδια λίστα βλέπουμε και το Ducati Formula 73 που διακρίνεται στο όνομα με ένα “T”, που υποδηλώνει εκδόσεις που κατασκευάζονται στην Ταϊλάνδη αντί για την Ιταλία.

Ducati

Η μοτοσυκλέτα θα φέρει τον ίδιο V δικύλινδρο κινητήρα 803 κυβικών με του Scrambler, όμως ενδέχεται να έχει διαφορετική εμφάνιση που θα μοιάζει με εκείνη της 750 Supersport Desmo του 1973.

Desmo

Η Ducati ανέπτυξε τη 750 SS Desmo μετά την κατάκτηση της πρώτης και δεύτερης θέσης από τους Paul Smart και Bruno Spaggiari στον πρώτο αγώνα Imola 200 το 1972. Οι Smart και Spaggiari αγωνίστηκαν με μοτοσυκλέτες αγώνων 750 Imola Desmo, τις πρώτες Ducati V-Twin με δεσμοδρομικό σύστημα βαλβίδων. Η 750 Supersport Desmo ήταν τότε το πρώτο μοντέλο παραγωγής που χρησιμοποίησε αυτό που θα γινόταν το χαρακτηριστικό σύστημα βαλβίδων της Ducati. Το 1973, ο αγώνας Imola 200 ήταν ο πρώτος γύρος της σειράς FIM Formula 750, εξού και η σύνδεση με το όνομα Formula '73.

Πιθανότατα η Formula '73 θα είναι μία μοτοσυκλέτα περιορισμένης παραγωγής, που ίσως παραχθεί σε μόλις 100 μονάδες για τα 100ά γενέθλια της Ducati. Η επίσημη ανακοίνωση θα γίνει πιθανώς στις αρχές του 2026.

Ετικέτες