Γράφτηκε από: 
τον Μπάμπη Μέντη

SWM Gran Milano Outlaw/Ace Of Spades 2020- EICMA: Παραδοσιακά αερόψυκτο [video]

Μεγαλώνει η custom γκάμα μοντέλων, αλλά όχι σε κυβικά

Το Ace Of Spades ήταν η πρώτη μοτοσυκλέτα της SWM που την έβαλε στην καυτή κατηγορία των Scrambler. Η ιδέα των Ιταλών ήταν τόσο απλή, όσο και αυθεντική στο πνεύμα των γνήσιων scrambler, αφού πήραν το street Gran Milano και του έδωσαν ό,τι ήταν απαραίτητο για να μπει στους χωματόδρομους… έστω και νοερά! Χάρη στον αερόψυκτο Euro4 κινητήρα του, αυτή η σειρά μοντέλων της SWM ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους υγρόψυκτους ανταγωνιστές της, κρατώντας τις vintage παραδόσεις και κυρίως την vintage αίσθηση που έχει μια αερόψυκτη μοτοσυκλέτα και έχει χαθεί στους σύγχρονους πολύστροφους υγρόψυκτους κινητήρες.

Στα χαρτιά είναι 500, όμως στην πραγματικότητα έχει 445,3 κυβικά, μονό εκκεντροφόρο και κιβώτιο ταχυτήτων πέντε σχέσεων. Η SWM δεν έχει κατασταλάξει με την ιπποδύναμη που θέλει να ανακοινώσει και άλλοτε λέει πως παράγει 14,7 ίππους και άλλοτε 29,5! Όχι πως έχει ιδιαίτερη σημασία, αφού πεδίο δράσης αυτών των δύο μοντέλων είναι ξεκάθαρα το αστικό περιβάλλον. Παρ’ όλα αυτά, οι προδιαγραφές των αναρτήσεων και των φρένων είναι ίδιου ή και ανώτερου επιπέδου με των πιο σπορ και ακριβών μοτοσυκλετών αυτής της κατηγορίας κυβισμού. Συγκεκριμένα εμπρός έχει τοποθετηθεί ένα θηριώδες ρυθμιζόμενο Upside Down πιρούνι με διάμετρο 47mm και πίσω υπάρχουν δύο αμορτισέρ με ρυθμίσεις προφόρτισης ελατηρίου, αλλά και των αποσβέσεων επαναφοράς.

Δείτε στο τέλος το πλούσιο φωτογραφικό υλικό και το video της παρουσίασης

Τα φρένα είναι της Brembo με τον εμπρός δίσκο να έχει διάμετρο 320mm και τον πίσω να είναι στα 220mm. To ABS είναι φυσικά παρόν και στους δύο τροχούς. Η οικογένεια μεγάλωσε με την προσθήκη του Outlaw 500 το οποίο φέτος έχει έντονες αισθητικές διαφορές, με το τεράστιο λογότυπο της SWM να καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος του ασημί ρεζερβουάρ του.

Στα μοντέλα του 2020 τα διπλά αναλογικά όργανα αντικαταστάθηκαν με ένα στρογγυλό με ψηφιακές ενδείξεις και η δαγκάνα της Brembo απέκτησε χρυσό χρώμα. Το Outlaw 500 έχει αναλάβει τώρα τον ρόλο του “χωματερού” της παρέας και για να τονιστεί ο χαρακτήρας του φοράει τα Pirelli Scorpion Rally STR. Το Ace Of Spades με τις σκοτεινές αποχρώσεις του ματ μαύρου-γκρι και τα ελαστικά δρόμου Pirelli Diablo Rosso II, είναι η urban πρόταση.

 

Tags: