Honda Motocompacto - Ηλεκτρικό σκούτερ που… διπλώνει

Ακολουθώντας το πνεύμα των πρώτων NCZ 50 Motocompo
Honda Motocompacto
Από το

motomag

18/9/2023

Η Honda παρουσίασε ένα αναδιπλούμενο ηλεκτρικό σκούτερ, το οποίο βασίζεται στην φιλοσοφία κατασκευής, που είχα αρχικά υιοθετήσει το εργοστάσιο την δεκαετία του ’80, όταν παρουσίασε το πρωτοποριακό για την εποχή του, NCZ 50 Motocompo.

Οι πατέντες για το νέο Motocompacto είχαν ήδη δει το φως της δημοσιότητας από πέρυσι, με την Honda να παίρνει την βασική αρχιτεκτονική του NCZ 50 και να την μετουσιώνει στη σύγχρονη εποχή, για τη νέα γενιά αναβατών. Έτσι, το Motocompacto μπορεί να διπλωθεί και να χωρέσει σχεδόν παντού, αποτελώντας μία εξαιρετική επιλογή για όσους κινούνται καθημερινά εντός αστικού ιστού, και όχι μόνο.

Honda Motocompacto

Η τελική ταχύτητα του Motocompacto φτάνει τα 25 χ.α.ω. -τα οποία η Honda ανακοινώνει ότι χρειάζεται 7 δευτερόλεπτα για να πιάσει-, με την αυτονομία του να αγγίζει τα 19 χιλιόμετρα. Για μία πλήρη φόρτιση της μπαταρίας, χρειάζονται 3,5 ώρες σε κοινή παροχή τάσεως 110 βολτ, ενώ μπορεί να φορτιστεί τόσο διπλωμένο όσο και ανοιχτό. Ο φορτιστής είναι απλός, χωρίς υποστήριξη ταχείας φόρτισης, και μπορεί να αποθηκευτεί στο σκούτερ, για να μπορείς να το φορτίζεις όπου βρεθείς. Το βάρος του σκούτερ ανακοινώνεται στα μόλις 18,7 κιλά, ενώ όπως μας ενημερώνει η Honda, μπορεί να αντέξει φόρτωμα μέχρι και 120 κιλά.

Motocompacto

Ο σχεδιασμός και η εξέλιξη του Motocompacto, έγινε από μηχανολόγους της Honda στις Η.Π.Α. και πιο συγκεκριμένα στο Οχάιο και την Καλιφόρνια, ενώ έχει καταφέρει να συγκεντρώσει 32 διαφορετικές πατέντες στην κατασκευή του! Το σκούτερ μπορεί εύκολα να διπλωθεί και να μετατραπεί σε… βαλίτσα μεταφοράς. Οπότε, ο αναβάτης του μπορεί να το παίρνει μαζί του σε μέσα μαζικής μεταφοράς, το αυτοκίνητό του (χωρά στο πορτ-μπαγκάζ), ακόμα και στο γραφείο του, αλλά και να το αποθηκεύσει σε στενούς και μικρούς χώρους.

Honda Motocompacto

Όπως ανέφερε και ο επικεφαλής του Κέντρου Εξέλιξης και Κατασκευής της Honda στην Αμερική, αλλά και του σχεδιασμού του Motocompacto, το σκούτερ δημιουργήθηκε με γνώμονα τη διασκέδαση στην οδήγηση, την ασφάλεια αλλά και την αντοχή στο χρόνο. Έτσι, το πλαίσιο και οι τροχοί είναι αλουμινένιοι, με το υλικό να έχει περάσει θερμική επεξεργασία για αυξημένη αντοχή.

Honda Motocompacto

Στον εξοπλισμό του Motocompacto βρίσκουμε full LED φωτιστικά σώματα, υποδοχή για κλειδαριά στο πλαϊνό σταντ, σέλα για ένα άτομο, μεγάλα και χοντρά grip, ψηφιακό ταχύμετρο και ένδειξη στάθμης μπαταρίας, και τέλος μία βαλίτσα μεταφοράς με χειρολαβή, η οποία μπορεί να τοποθετηθεί πάνω στο σκούτερ λειτουργώντας ταυτόχρονα και ως χώρος αποθήκευσης του φορτιστή. Μέσω εφαρμογής ο αναβάτης, με την χρήση Bluetooth, να ρυθμίσει διάφορες παραμέτρους λειτουργίας του σκούτερ από το smartphone του, όπως τον φωτισμό και τον τρόπο απόδοσης του ηλεκτροκινητήρα.

Custom Honda Motocompacto

Ο σχεδιασμός του έχει γίνει με γνώμονα την εύκολη τοποθέτηση αυτοκόλλητων και γραφικών, προκειμένου ο κάθε ιδιοκτήτης να προσωποποιήσει το όχημα του, με την Honda να παρέχει επιπλέον μία σειρά αξεσουάρ για το Motocompacto. Η πώληση του συγκεκριμένου σκούτερ θα γίνεται αποκλειστικά από το site που η Honda έχει δημιουργήσει γι’ αυτό, όπου θα βρείτε και περισσότερες πληροφορίες. Η τιμή του νέου Motocompacto έχει οριστεί στα 995 δολάρια, ήτοι 932€.

Ετικέτες

Αθήνα: Κι άλλες κάμερες που καταγράφουν παραβάσεις στο κέντρο - Πού τοποθετήθηκαν

Τον Μεγάλο Αδερφό ξεκινά να φέρνει στο μυαλό η πρωτεύουσα
kameres
Από τον

Παύλο Καρατζά

5/5/2026

Νέες κάμερες καταγραφής παραβάσεων του ερυθρού σηματοδότη τοποθετήθηκαν στο κέντρο της Αθήνας που σιγά-σιγά θυμίζει reality show.

Τις νέες κάμερες καταγραφής παραβάσεων θα τις βρείτε στο ύψος των Στύλων του Ολυμπίου Διός, τόσο στην άνοδο όσο και στην κάθοδο της Λεωφόρου Συγγρού, αλλά και στην οδό Αθανασίου Διάκου, που συνδέει την Καλλιρρόης με τη Συγγρού.

Κάμερα καταγραφής παράβασης ερυθρού σηματοδότη έχει τοποθετηθεί και στη λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας μπροστά από τη Βουλή, ενώ τέσσερις νέες κάμερες προς κάθε κατεύθυνση έχει αποκτήσει και το σημείο που βρισκόταν το ξενοδοχείο Hilton, δηλαδή στη διασταύρωση Βασιλίσσης Σοφίας και Βασιλέως Κωνσταντίνου.

Τα τρία παραπάνω σημεία σχηματίζουν ένα νοητό τρίγωνο στο κέντρο της πρωτεύουσας που επιτηρείται πλέον έντονα και σε συνδυασμό με τη λεωφόρο Συγγρού που έχει γεμίσει με κάμερες, αλλά και τον πιο αυστηρό Κ.Ο.Κ, οι οδηγοί και αναβάτες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί για την αποφυγή ατυχημάτων και προστίμων.

Υπενθυμίζεται πως η παραβίαση του ερυθρού σηματοδότη τιμωρείται με πρόστιμο 700 ευρώ και αφαίρεση της άδειας οδήγησης για 60 ημέρες, ενώ σε περίπτωση υποτροπής το πρόστιμο αυξάνεται στα 1.000 ευρώ και η άδεια οδήγησης αφαιρείται για έξι μήνες. Το επόμενο διάστημα μάλιστα αναμένεται η τοποθέτηση καμερών σε νέα σημεία.