Honda Motocompacto - Ηλεκτρικό σκούτερ που… διπλώνει

Ακολουθώντας το πνεύμα των πρώτων NCZ 50 Motocompo
Honda Motocompacto
Από το

motomag

18/9/2023

Η Honda παρουσίασε ένα αναδιπλούμενο ηλεκτρικό σκούτερ, το οποίο βασίζεται στην φιλοσοφία κατασκευής, που είχα αρχικά υιοθετήσει το εργοστάσιο την δεκαετία του ’80, όταν παρουσίασε το πρωτοποριακό για την εποχή του, NCZ 50 Motocompo.

Οι πατέντες για το νέο Motocompacto είχαν ήδη δει το φως της δημοσιότητας από πέρυσι, με την Honda να παίρνει την βασική αρχιτεκτονική του NCZ 50 και να την μετουσιώνει στη σύγχρονη εποχή, για τη νέα γενιά αναβατών. Έτσι, το Motocompacto μπορεί να διπλωθεί και να χωρέσει σχεδόν παντού, αποτελώντας μία εξαιρετική επιλογή για όσους κινούνται καθημερινά εντός αστικού ιστού, και όχι μόνο.

Honda Motocompacto

Η τελική ταχύτητα του Motocompacto φτάνει τα 25 χ.α.ω. -τα οποία η Honda ανακοινώνει ότι χρειάζεται 7 δευτερόλεπτα για να πιάσει-, με την αυτονομία του να αγγίζει τα 19 χιλιόμετρα. Για μία πλήρη φόρτιση της μπαταρίας, χρειάζονται 3,5 ώρες σε κοινή παροχή τάσεως 110 βολτ, ενώ μπορεί να φορτιστεί τόσο διπλωμένο όσο και ανοιχτό. Ο φορτιστής είναι απλός, χωρίς υποστήριξη ταχείας φόρτισης, και μπορεί να αποθηκευτεί στο σκούτερ, για να μπορείς να το φορτίζεις όπου βρεθείς. Το βάρος του σκούτερ ανακοινώνεται στα μόλις 18,7 κιλά, ενώ όπως μας ενημερώνει η Honda, μπορεί να αντέξει φόρτωμα μέχρι και 120 κιλά.

Motocompacto

Ο σχεδιασμός και η εξέλιξη του Motocompacto, έγινε από μηχανολόγους της Honda στις Η.Π.Α. και πιο συγκεκριμένα στο Οχάιο και την Καλιφόρνια, ενώ έχει καταφέρει να συγκεντρώσει 32 διαφορετικές πατέντες στην κατασκευή του! Το σκούτερ μπορεί εύκολα να διπλωθεί και να μετατραπεί σε… βαλίτσα μεταφοράς. Οπότε, ο αναβάτης του μπορεί να το παίρνει μαζί του σε μέσα μαζικής μεταφοράς, το αυτοκίνητό του (χωρά στο πορτ-μπαγκάζ), ακόμα και στο γραφείο του, αλλά και να το αποθηκεύσει σε στενούς και μικρούς χώρους.

Honda Motocompacto

Όπως ανέφερε και ο επικεφαλής του Κέντρου Εξέλιξης και Κατασκευής της Honda στην Αμερική, αλλά και του σχεδιασμού του Motocompacto, το σκούτερ δημιουργήθηκε με γνώμονα τη διασκέδαση στην οδήγηση, την ασφάλεια αλλά και την αντοχή στο χρόνο. Έτσι, το πλαίσιο και οι τροχοί είναι αλουμινένιοι, με το υλικό να έχει περάσει θερμική επεξεργασία για αυξημένη αντοχή.

Honda Motocompacto

Στον εξοπλισμό του Motocompacto βρίσκουμε full LED φωτιστικά σώματα, υποδοχή για κλειδαριά στο πλαϊνό σταντ, σέλα για ένα άτομο, μεγάλα και χοντρά grip, ψηφιακό ταχύμετρο και ένδειξη στάθμης μπαταρίας, και τέλος μία βαλίτσα μεταφοράς με χειρολαβή, η οποία μπορεί να τοποθετηθεί πάνω στο σκούτερ λειτουργώντας ταυτόχρονα και ως χώρος αποθήκευσης του φορτιστή. Μέσω εφαρμογής ο αναβάτης, με την χρήση Bluetooth, να ρυθμίσει διάφορες παραμέτρους λειτουργίας του σκούτερ από το smartphone του, όπως τον φωτισμό και τον τρόπο απόδοσης του ηλεκτροκινητήρα.

Custom Honda Motocompacto

Ο σχεδιασμός του έχει γίνει με γνώμονα την εύκολη τοποθέτηση αυτοκόλλητων και γραφικών, προκειμένου ο κάθε ιδιοκτήτης να προσωποποιήσει το όχημα του, με την Honda να παρέχει επιπλέον μία σειρά αξεσουάρ για το Motocompacto. Η πώληση του συγκεκριμένου σκούτερ θα γίνεται αποκλειστικά από το site που η Honda έχει δημιουργήσει γι’ αυτό, όπου θα βρείτε και περισσότερες πληροφορίες. Η τιμή του νέου Motocompacto έχει οριστεί στα 995 δολάρια, ήτοι 932€.

Ετικέτες

MotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην ενεργό δράση!

Ο Βρετανός αναβάτης αναμένεται να κάνει τρεις wildcard MotoGP εμφανίσεις
motomagMotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην δράση
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

26/4/2024

Με ανακοίνωση στα κοινωνικά της δίκτυα, η Monster Energy Yamaha MotoGP μας ενημερώνει ότι ο αναβάτης εξέλιξής της, Cal Crutchlow, αναμένεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση των MotoGP, ως wildcard συμμετοχή σε τρεις γύρους, με στόχο να συλλέξει δεδομένα για την εξέλιξη της M1.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Βρετανός αναμένεται αρχικά να βρεθεί στο Mugello -31 Μαΐου μέχρι 2 Ιουνίου. Επόμενος σταθμός είναι το Silverstone (2-4 Αυγούστου), με την τρίτη και τελευταία του συμμετοχή για φέτος να είναι στο San Marino στις 6-8 Σεπτεμβρίου.

Δύο χρόνια σχεδόν μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, ο Crutchlow επιστρέφει, με στόχο να βοηθήσει την Yamaha με την εξέλιξη της M1. Εκκρεμεί, ωστόσο, ακόμα η έγκριση από την IRTA, που πιθανότατα δεν θα αργήσει να έρθει.

Ετικέτες