Honda Motocompacto - Ηλεκτρικό σκούτερ που… διπλώνει

Ακολουθώντας το πνεύμα των πρώτων NCZ 50 Motocompo
Honda Motocompacto
Από το

motomag

18/9/2023

Η Honda παρουσίασε ένα αναδιπλούμενο ηλεκτρικό σκούτερ, το οποίο βασίζεται στην φιλοσοφία κατασκευής, που είχα αρχικά υιοθετήσει το εργοστάσιο την δεκαετία του ’80, όταν παρουσίασε το πρωτοποριακό για την εποχή του, NCZ 50 Motocompo.

Οι πατέντες για το νέο Motocompacto είχαν ήδη δει το φως της δημοσιότητας από πέρυσι, με την Honda να παίρνει την βασική αρχιτεκτονική του NCZ 50 και να την μετουσιώνει στη σύγχρονη εποχή, για τη νέα γενιά αναβατών. Έτσι, το Motocompacto μπορεί να διπλωθεί και να χωρέσει σχεδόν παντού, αποτελώντας μία εξαιρετική επιλογή για όσους κινούνται καθημερινά εντός αστικού ιστού, και όχι μόνο.

Honda Motocompacto

Η τελική ταχύτητα του Motocompacto φτάνει τα 25 χ.α.ω. -τα οποία η Honda ανακοινώνει ότι χρειάζεται 7 δευτερόλεπτα για να πιάσει-, με την αυτονομία του να αγγίζει τα 19 χιλιόμετρα. Για μία πλήρη φόρτιση της μπαταρίας, χρειάζονται 3,5 ώρες σε κοινή παροχή τάσεως 110 βολτ, ενώ μπορεί να φορτιστεί τόσο διπλωμένο όσο και ανοιχτό. Ο φορτιστής είναι απλός, χωρίς υποστήριξη ταχείας φόρτισης, και μπορεί να αποθηκευτεί στο σκούτερ, για να μπορείς να το φορτίζεις όπου βρεθείς. Το βάρος του σκούτερ ανακοινώνεται στα μόλις 18,7 κιλά, ενώ όπως μας ενημερώνει η Honda, μπορεί να αντέξει φόρτωμα μέχρι και 120 κιλά.

Motocompacto

Ο σχεδιασμός και η εξέλιξη του Motocompacto, έγινε από μηχανολόγους της Honda στις Η.Π.Α. και πιο συγκεκριμένα στο Οχάιο και την Καλιφόρνια, ενώ έχει καταφέρει να συγκεντρώσει 32 διαφορετικές πατέντες στην κατασκευή του! Το σκούτερ μπορεί εύκολα να διπλωθεί και να μετατραπεί σε… βαλίτσα μεταφοράς. Οπότε, ο αναβάτης του μπορεί να το παίρνει μαζί του σε μέσα μαζικής μεταφοράς, το αυτοκίνητό του (χωρά στο πορτ-μπαγκάζ), ακόμα και στο γραφείο του, αλλά και να το αποθηκεύσει σε στενούς και μικρούς χώρους.

Honda Motocompacto

Όπως ανέφερε και ο επικεφαλής του Κέντρου Εξέλιξης και Κατασκευής της Honda στην Αμερική, αλλά και του σχεδιασμού του Motocompacto, το σκούτερ δημιουργήθηκε με γνώμονα τη διασκέδαση στην οδήγηση, την ασφάλεια αλλά και την αντοχή στο χρόνο. Έτσι, το πλαίσιο και οι τροχοί είναι αλουμινένιοι, με το υλικό να έχει περάσει θερμική επεξεργασία για αυξημένη αντοχή.

Honda Motocompacto

Στον εξοπλισμό του Motocompacto βρίσκουμε full LED φωτιστικά σώματα, υποδοχή για κλειδαριά στο πλαϊνό σταντ, σέλα για ένα άτομο, μεγάλα και χοντρά grip, ψηφιακό ταχύμετρο και ένδειξη στάθμης μπαταρίας, και τέλος μία βαλίτσα μεταφοράς με χειρολαβή, η οποία μπορεί να τοποθετηθεί πάνω στο σκούτερ λειτουργώντας ταυτόχρονα και ως χώρος αποθήκευσης του φορτιστή. Μέσω εφαρμογής ο αναβάτης, με την χρήση Bluetooth, να ρυθμίσει διάφορες παραμέτρους λειτουργίας του σκούτερ από το smartphone του, όπως τον φωτισμό και τον τρόπο απόδοσης του ηλεκτροκινητήρα.

Custom Honda Motocompacto

Ο σχεδιασμός του έχει γίνει με γνώμονα την εύκολη τοποθέτηση αυτοκόλλητων και γραφικών, προκειμένου ο κάθε ιδιοκτήτης να προσωποποιήσει το όχημα του, με την Honda να παρέχει επιπλέον μία σειρά αξεσουάρ για το Motocompacto. Η πώληση του συγκεκριμένου σκούτερ θα γίνεται αποκλειστικά από το site που η Honda έχει δημιουργήσει γι’ αυτό, όπου θα βρείτε και περισσότερες πληροφορίες. Η τιμή του νέου Motocompacto έχει οριστεί στα 995 δολάρια, ήτοι 932€.

Ετικέτες

Κηφισός - Γερανοφόρα οχήματα και μοτοσυκλετιστές της Τροχαίας για ακινητοποιημένα οχήματα

Μια ακόμη προσπάθεια για περιορισμό της ταλαιπωρίας των οδηγών στο "ποτάμι", κυρίως τις ώρες αιχμής
Γερανοφόρα οχήματα και μοτοσυκλέτες στον Κηφισό
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

3/10/2023

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, βρέθηκε, το πρωί της Δευτέρας 02/10, στην Εθνική οδό, στον Κηφισό, και ανακοίνωσε δύο νέες παρεμβάσεις για την αποσυμφόρηση στην περίπτωση ακινητοποιημένων οχημάτων εξαιτίας βλάβης ή ατυχήματος, στο πλαίσιο του νέου σχεδίου που εκπονήθηκε και υλοποιείται για την οδική ασφάλεια.

Ο κ. Οικονόμου, συνοδευόμενος από τον Διευθυντή Τροχαίας Αττικής, Ταξίαρχο Χρήστο Παπαφιλίππου, επιθεώρησε το ένα εκ των δύο σημείων -στη Γέφυρα Βρυούλων πριν από την έξοδο της Αχαρνών, στο ύψος του ΚΤΕΛ το άλλο- όπου εγκαθίστανται γερανοφόρα οχήματα. Παράλληλα, μοτοσυκλετιστές της Τροχαίας της Ελληνικής Αστυνομίας, καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας, κυρίως τις ώρες αιχμής αλλά και μετά, θα περιπολούν και στα δύο ρεύματα, έτσι ώστε να υπάρχει γρήγορη, έγκαιρη ενημέρωση, ή και μικροπαρεμβάσεις, εκεί που απαιτείται και είναι σημαντικό. Στόχος είναι να επιτευχθούν, όσο το δυνατόν, μικρότεροι χρόνοι απόκρισης για αποσυμφόρηση και αποφυγή ταλαιπωρίας, και να καλλιεργηθεί μια κουλτούρα καλύτερης οδηγικής συμπεριφοράς, άμεσα συνυφασμένη με την βελτίωση της ποιότητας ζωής οδηγών και πεζών, εν γένει όλων των πολιτών.

Γερανοφόρα οχήματα και μοτοσυκλέτες στον Κηφισό

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, δήλωσε: "Ο Κηφισός είναι ένας από τους βασικούς οδικούς άξονες. Όλοι μας έχουμε έρθει καθημερινά αντιμέτωποι με κίνηση, ταλαιπωρία, καθυστερήσεις. Η Τροχαία δεν μπορεί να λύσει το ζήτημα στον Κηφισό, δεν είναι μόνο ζήτημα τροχαίας αστυνόμευσης. Είναι και θέμα συγκοινωνιακό, καθώς αποτελεί τη βασική οδό αρτηρίας στην Αθήνα για δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας καθημερινά. Αυτό, όμως, που μπορούμε να κάνουμε είναι να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε παρεμβάσεις έτσι ώστε να περιορίσουμε την ταλαιπωρία, κυρίως τις ώρες αιχμής."

Γερανοφόρα οχήματα και μοτοσυκλέτες στον Κηφισό

"Μία από τις βασικές αιτίες ταλαιπωρίας είναι τα αυτοκίνητα που ακινητοποιούνται εξαιτίας μηχανικών προβλημάτων, βλαβών ή συγκρούσεων. Πολλές φορές έχουμε δει να συμβαίνει κάτι τέτοιο και για ώρες να υπάρχει τεράστια ανάσχεση κυκλοφορίας. Από σήμερα, αφού συζητήσαμε με τους ανθρώπους της Τροχαίας, αποφασίσαμε να κάνουμε δύο παρεμβάσεις. Να εγκαταστήσουμε σε δύο σημεία της Εθνικής στον Κηφισό -ένα στη Γέφυρα και ένα πιο κάτω στο σταθμό των ΚΤΕΛ- γερανοφόρα οχήματα, έτσι ώστε να σπεύδουν στον τόπο του ατυχήματος ή ακινητοποίησης ενός αυτοκινήτου εξαιτίας μηχανικής βλάβης και να το απομακρύνουν στην άκρη του δρόμου. Ταυτόχρονα, μοτοσικλέτες της Τροχαίας της Ελληνικής Αστυνομίας, καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας, κυρίως τις ώρες αιχμής αλλά και μετά, να ανεβοκατεβαίνουν και τα δύο ρεύματα, έτσι ώστε να έχουμε γρήγορη, έγκαιρη ενημέρωση, ή και μικροπαρεμβάσεις, εκεί που απαιτείται και είναι σημαντικό." 

Γερανοφόρα οχήματα και μοτοσυκλέτες στον Κηφισό

"Με τις δύο αυτές παρεμβάσεις μας στον Κηφισό φιλοδοξούμε να έχουμε γρηγορότερους χρόνους απόκρισης, όταν συμβαίνουν ατυχήματα ή ακινητοποιήσεις οχημάτων, και να αποφεύγουμε ανασχέσεις και μεγάλες καθυστερήσεις που συχνά παρατηρούνται. Οι ενέργειες αυτές στον Κηφισό έρχονται σε συνέχεια ενός σχεδίου που εκπονήθηκε και σταδιακά υλοποιείται γύρω από τις τροχαίες παραβάσεις: την αντιμετώπιση του παράνομου παρκαρίσματος και κυρίως του διπλοπαρκαρίσματος, τα συνεχή αλκοτέστ, την επιτήρηση για την παραβίαση του κόκκινου σηματοδότη, τους ελέγχους και τις επιδόσεις προστίμου για την ηχορύπανση. Όλα αυτά έχουν σκοπό να εμπεδώσουν μια κουλτούρα καλύτερη οδηγικής συμπεριφοράς, να ενισχύσουν την πρόνοια για την οδική ασφάλεια και βεβαίως να υπηρετήσουν και το στόχο της καλύτερης ποιότητας ζωής που συνδέεται άμεσα με την κίνησή μας στους δρόμους".

Ετικέτες