SWM RE 300R & RE 500R - Enduro για όλους από τη “Σβουμ”

Με αξιόλογο εξοπλισμό, και συντήρηση “πολιτικής” μοτοσυκλέτας
SWM RE500R - RE300R
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

1/12/2023

Κατασκευασμένα στην Ιταλία, βασισμένα στην τεχνογνωσία και την εμπειρία που κληρονόμησε η SWM από τις Husqvarna TE, με αποδεδειγμένη αξιοπιστία μέσα στα χρόνια, τα RE 300R και RE 500R παραδίδονται σε “ανοιχτές” εκδόσεις, και έχουν τα εχέγγυα να σας συντροφεύουν με αξιώσεις σε απαιτητικές enduro διαδρομές.

Τα δυο μοντέλα έρχονται εξοπλισμένα με πλήρως ρυθμιζόμενες αναρτήσεις μεγάλων διαδρομών της Kayaba, ηλεκτρονικό σύστημα ψεκασμού Mikuni, ECU GET-Athena, Racing εξάτμιση WRP, μοχλικό στο αμορτισέρ πίσω, φρένα της Brembo, ελαστικά Michelin, βεντιλατέρ, χούφτες και φώτα Led. Το RE 300R κοστίζει 7.300 ευρώ, με το RE 500 R να τιμάται στα 7.600 ευρώ.

Σημειώστε πως δίπλα στα παραπάνω 2 μοντέλα υπάρχουν και οι εκδόσεις RS300 R & RS500 R που πληρούν τις προδιαγραφές για κυκλοφορία και στον δρόμο και κοστίζουν 8.300 ευρώ και 8.600 ευρώ αντίστοιχα.

Αν θέλεις να “μπεις” στον χώρο του Enduro, θέλεις να επιστρέψεις στο βουνό μετά από χρόνια, ή ψάχνεις ένα ολοκληρωμένο On-Off και για τον δρόμο, κατευθύνσου στην Έξοδο 7 της Αττικής Οδού, στο Central Store, Λεωφόρο Φιλαδελφείας 161, τηλέφωνο 210 5540 640.

Ετικέτες

Husqvarna Vitpilen/Svartpilen 801/901 – Μας αποκαλύπτει την μορφή του!

Ένα teaser βίντεο με μπόλικη δράση στον πάγο, μας δείχνει τί να περιμένουμε
motomagHusqvarna Vitpilen/Svartpilen 801/901 – Μας αποκαλύπτει την μορφή του
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

23/2/2024

Πάγος, λάστιχα με καρφιά και το Vitpilen/Svartpilen 801/901 μας δείχνει το πώς θα μοιάζει, ακολουθώντας την σχεδιαστική ταυτότητα που ξέρουμε από τα μικρότερα μέλη των δύο οικογενειών, αλλά και τον προκάτοχό του Vitpilen 701, με την Husqvarna να μας κρατάει σε αγωνία τόσο για τον κυβισμό όσο και για το τελικό όνομα που θα δώσει στο νέο της μοντέλο.

Όπως γνωρίζουμε ήδη το νέο Vitpilen/Svartpilen 801/901 θα παρουσιαστεί στις 5/3, όμως η Husqvarna θέλει να δημιουργήσει ακόμα περισσότερο hype. Με ένα μικρής διάρκειας teaser βίντεο (reel) στα κοινωνικά της δίκτυα, η εταιρεία του Pierer Group, μας προϊδεάζει για τον χαρακτήρα της νέας της μοτοσυκλέτας.

Το βίντεο ξεκινά με ένα κοντινό πλάνο, στα καρφιά τα οποία σπάνε τον πάγο για να βρουν πρόσφυση. Συνεχίζοντας, βλέπουμε τον πίσω τροχό να σπινάρει στην εκκίνηση, με τον θαρραλέο αναβάτη να οδηγεί επιθετικά την μοτοσυκλέτα πάνω στην ολισθηρή επιφάνεια.

Όπως βλέπουμε στα πλάνα, η εμφάνιση θυμίζει αρκετά αυτή του μοντέλου προπαραγωγής, το οποίο έχουμε δει κατά καιρούς σε κατασκοπευτικές φωτογραφίες. Έτσι, ο στρογγυλός προβολέας παραμένει, μαζί με ένα προστατευτικό μασκάκι μπροστά του, το οποίο δεν γίνεται σαφές αν θα ανήκει στον βασικό εξοπλισμό. Προχωρώντας προς τα πίσω, γίνεται εμφανής η επίδραση των αγώνων flat-track στον σχεδιασμό της μοτοσυκλέτας, με τις καμπύλες να απουσιάζουν. Το παραλληλόγραμμο πίσω μέρος, φιλοξενεί ένα ίδιας διάταξης φανάρι, ενώ στα δεξιά του έρχεται το ψηλά τοποθετημένο τελικό. Αν και η βάση της πινακίδας απουσιάζει, υπολογίζουμε ότι πιθανότατα θα βγαίνει κάτω από την ουρά και όχι πάνω στον πίσω τροχό, όπως στον προκάτοχό του Vitpilen 701.

Όσον αφορά τον χρωματισμό, δυστυχώς η Husqvarna φρόντισε να καλύψει με καμουφλάζ όλα τα πλαστικά του Vitpilen/Svartpilen 801/901, κρατώντας την αγωνία για την τελική εμφάνιση μέχρι την παρουσίαση του μοντέλου. Ο ήχος, όμως, ο οποίος ξεφεύγει σε μερικά πλάνα, μας δηλώνει ότι πρόκειται ξεκάθαρα για δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα, τον οποίο όπως μας έχει συνηθίσει θα δανείζεται από την όμορη εταιρεία, KTM.

Δείτε το μικρής διάρκειας teaser βίντεο:

Ετικέτες