Vespa GTV 300 2023 - Ήρθε στην Ελλάδα, ανακοινώθηκε η τιμή της

Η κλασσική αισθητική συνδυάζεται με σπορ νότες
Vespa GTV 300 2023
Από το

motomag

28/6/2023

Η ανανεωμένη Vespa GTV 300, που είχε παρουσιαστεί στην EICMA 2022, ήρθε στην Ελλάδα με την αντιπροσωπεία της Piaggio στην χώρα μας να ανακοινώνει και την τιμή της.

Η ανανεωμένη GTV 300 φοράει τον τετράχρονο, μονοκύλινδρο και τετραβάλβιδο κινητήρα HPE (High Performance Engine) των 300 κυβικών, με την μέγιστη απόδοση των 23,8 ίππων να τον καθιστά τον πιο ισχυρό που έχει τοποθετηθεί ποτέ σε μοντέλο της Vespa, μέχρι σήμερα.

Για το 2023, πέραν της αισθητικής της αναβάθμισης, η GTV 300 δέχεται και μία τεχνολογική ανανέωση με την προσθήκη full LED φωτιστικών σωμάτων -με τον προβολέα να παραμένει στρογγυλός και χαμηλά τοποθετημένος- και στρογγυλής έγχρωμης ψηφιακής LCD οθόνης στον πίνακα οργάνων, ενώ στον έξτρα εξοπλισμό υπάρχει η δυνατότητα διασύνδεσης της τελευταίας με το smartphone του αναβάτη, μέσω της εφαρμογής Vespa MIA. Ακόμη, στον βασικό εξοπλισμό της GTV 300 περιλαμβάνονται keyless σύστημα ανάφλεξης, USB θύρα φόρτισης στο ντουλαπάκι της ποδιάς και φωτιζόμενος αποθηκευτικός χώρος κάτω από τη σέλα.

Στον τομέα της ασφάλειας, όπως επιτάσσουν οι Euro5 προδιαγραφές, το δικάναλο ABS ανήκει στον στάνταρ εξοπλισμό, ενώ η Vespa εξοπλίζει το ανανεωμένο της σκούτερ και με σύστημα ASR Traction Control, για επιπλέον ασφάλεια σε ολισθηρές συνθήκες.

Οι χρωματικοί συνδυασμοί του GTV 300 για το 2023 είναι Beige Avvolgente Opaco (μπεζ) και Nero Convinto (μαύρο), όπου και στις δύο περιπτώσεις συνδυάζονται με λεπτομέρειες σε τροχούς, “γραβάτα” και πλαϊνά καπάκια σε πορτοκαλί χρώμα, για μία πιο σπορ αισθητική.

Η τιμή της νέας GTV 300 στην Ελλάδα ανέρχεται στα 6.999€.

Ετικέτες

Νέα γενιά KTM 390 Adventure - Δοκιμές εξέλιξης και για δεύτερη έκδοση

Αυτή τη φορά με τροχό 19 ιντσών, αντί για τον 21 της πιο χωμάτινης μοτοσυκλέτας
KTM 390 Adventure 2025
Από το

motomag

18/6/2024

Όλο και πιο κοντά προς την επίσημη παρουσίασή της βαδίζει η νέα γενιά του KTM 390 Adventure που εντοπίστηκε ξανά να δοκιμάζεται σε δημόσιο δρόμο και δεν αποκλείεται να παρουσιαστεί σε δύο εκδόσεις το 2025.

Το επόμενο 390 Adventure υιοθετεί τη νέα σχεδιαστική προσέγγιση των Αυστριακών έχοντας παράλληλα μία σαφώς πιο rally-raid εμφάνιση που αναμένεται να προσφέρει καλύτερη προστασία στον αναβάτη από τα στοιχεία της φύσης.

Αναμφίβολα σε αυτό θα συμβάλλει η μεγαλύτερη σε ύψος ζελατίνα που εκτείνεται χαμηλά και πλάγια περνώντας πάνω από τα εμπρός φλας με τον διπλό LED προβολέα να περιβάλλεται από LED φώτα ημέρας.

KTM 390 Adventure 2025

Ο κινητήρας που θα χρησιμοποιεί η μοτοσυκλέτα είναι ο μονοκύλινδρος που βλέπουμε στο νέο 390 Duke, ενώ από τότε που είδαμε για πρώτη φορά το πρωτότυπο να κυκλοφορεί έξω από το εργοστάσιο των Αυστριακών, στις αρχές του 2022, πολλά έχουν αλλάξει αναφορικά με το ατσάλινο πλαίσιο αλλά και το αλουμινένιο ψαλίδι.

Σε αυτή την τελευταία μέχρι στιγμής εμφάνιση της μοτοσυκλέτας της ΚΤΜ σε δημόσιο δρόμο, έξι μήνες έπειτα από την προηγούμενη, η σχεδίασή της παραμένει ως είχε. Αυτά είναι μάλλον καλά νέα για τους φίλους των Αυστριακών και όχι μόνο αφού το συγκεκριμένο look είναι κάτι που το ζητούν πλέον οι αναβάτες των adventure σε όλο τον κόσμο.

Τα μεγάλα νέα που προκύπτουν από τις νέες φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας έχουν να κάνουν με τον εμπρός τροχό του 390 Adventure, αφού στην προκειμένη περίπτωση φαίνεται ότι η διάμετρος βρίσκεται στις 19 ίντσες.

KTM 390 Adventure 2025

Προφανώς οι Αυστριακοί εξελίσσουν και μία έκδοση με λιγότερο ακραία χαρακτηριστικά αναφορικά με την απόδοσή της στο χώμα, μία έκδοση που θα διαχωρίζει σαφώς τη θέση της από εκείνη με τον εμπρός τροχό των 21 ιντσών και θα είναι ακόμη πιο εύχρηστη στην καθημερινότητα.

Λογικά, εκτός από τον μικρότερης διαμέτρου εμπρός τροχό, διαφορές μεταξύ των δύο εκδόσεων θα υπάρχουν και στις διαδρομές των αναρτήσεων που θα είναι μικρότερες στο 390 Adventure με την 19άρα εμπρός ζάντα να έχει παράλληλα σέλα πιο κοντά στο έδαφος.

Έτσι και εκτός απροόπτου, το νέο 390 Adventure θα έχει δύο εκδόσεις με την καθεμιά να έχει το δικό της μεγάλο ενδιαφέρον και η παρουσίασή του δεν αποκλείεται να γίνει στην ερχόμενη EICMA.

Ετικέτες