VOGE RR660S - Με 99,2 hp, τηλεμετρία, και ρυθμιζόμενη από τον αναβάτη στάθμη θορύβου κινητήρα!

Παρουσιάστηκε στον ειδικό τύπο της Κίνας σε μορφή παραγωγής το νέο τετρακύλινδρο SS της εταιρείας
VOGE RS660S
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

2/9/2024

Η VOGE προχώρησε σε παρουσίαση στην πίστα του Ordos στη Μογγολία του νέου τετρακύλινδρου Supersport μοντέλου RR660S, το οποίο έχει απόδοση σχεδόν 100 hp, σύγχρονη εμφάνιση με αεροδυναμικά φτεράκια, ηλεκτρονικά βοηθήματα και τηλεμετρία, αλλά και… ρυθμιζόμενη με ένα κουμπί στάθμη θορύβου κινητήρα!

Η παρουσίαση για τον ειδικό τύπο της Κίνας στην πίστα του Ordos είχε τη δική της σημασία, καθώς η συγκεκριμένη πίστα στην Εσωτερική Μογγολία που έκανε το ντεμπούτο της το 2010 ήταν η πρώτη πίστα της χώρας που σχεδιάστηκε αποκλειστικά από Κινέζους αρχιτέκτονες. Κάπως έτσι και η Voge (γνωστή και ως Wuji στην Κίνα), θέλει να δείξει την τεχνική της υπεροχή, παρουσιάζοντας στην πίστα του Ordos τη δική της τετρακύλινδρη Supersport μοτοσυκλέτα που φέρει κορυφαία τεχνολογία και μια τεχνική λεπτομέρεια που βλέπουμε για πρώτη φορά σε SS παραγωγής. Η RR660S, την οποία είχαμε δει ως RR666S στην έκθεση CIMAMOTOR 2023 αναμένεται να παρουσιαστεί στη συγκεκριμένη έκδοση παραγωγής στην επερχόμενη έκθεση Chongqing Motorcycle Expo, στις 13-16 Σεπτεμβρίου.

VOGE RS660S

Η μοτοσυκλέτα διαθέτει τετρακύλινδρο υγρόψυκτο και 16βάλβιδο κινητήρα κατασκευής Loncin (η μητρική της Voge) 663 κ.εκ. που η εταιρεία αποκαλεί KEN660, με απόδοση 99,2 hp / 11.500 rpm και 6,5 kgm / 10.000 rpm ενώ το κόκκινο βρίσκεται στις 13.000 rpm. Η Voge κάνει λόγο για επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα σε 3,5 δευτερόλεπτα, τελική ταχύτητα 235 χλμ/ώρα και ειδική απόδοση 154,2 hp στο λίτρο.

VOGE RS660S

Η εμφάνισή της σε πείθει για τις σπορ δυνατότητες της, καθώς είναι σύγχρονη και αιχμηρή, με ανασηκωμένη ουρά και αεροδυναμικά βοηθήματα (που προσθέτουν 2-3 κιλά βάρους στο μπροστινό στα 120 χλμ/ώρα), θυμίζοντας λίγο και την BMW S 1000 RR / M 1000 RR.

RR666S

Σε σχέση με την concept RR666S (φωτό άνω) η RR660S έχει χάσει το μονόμπρατσο ψαλίδι, και το κοντό τελικό που έβγαινε κάτω από τον κινητήρα,

VOGE RS660S

Η Voge περηφανεύεται για το βάρος της RS660S χρησιμοποιώντας το καθόλου πολιτικά ορθό σλόγκαν “Είμαι δυνατή, είσαι χοντρή” για τον ανταγωνισμό της, όμως αυτά φυσικά συμβαίνουν στην Κίνα. Το βάρος τώρα ανακοινώνεται στα 215 γεμάτα κιλά, που όμως δεν τα λες και πολύ λίγα, όταν για παράδειγμα το Triumph Daytona 660 ζυγίζει 201 ονομαστικά κιλά.

To πλαίσιο δυο δοκών δεν γνωρίζουμε αν είναι ατσάλινο ή αλουμινένιο, ενώ το μεταξόνιο ανακοινώνεται στα 1.450 mm. Στις αναρτήσεις η RR660S έρχεται εξοπλισμένη με ανεστραμμένο πιρούνι και μονό πίσω αμορτισέρ, ενώ τα ελαστικά είναι 120/70-17 και 180/55-17. Στα φρένα βρίσκουμε δυο μεγάλους δίσκους μπροστά με τετραπίστονες ακτινικές δαγκάνες της Brembo ενώ έχουμε και δικάναλο ABS κινέζου κατασκευαστή.

VOGE RS660S

Στα ηλεκτρονικά βοηθήματα υπάρχει και Traction Control, Launch Control και 2 Riding Modes (Normal / Sport). Η TFT οθόνη οργάνων ξεχωρίζει για την τηλεμετρία της, καθώς δείχνει γυρολόγιο, μέγιστη γωνία κλίσης, επιταχύνσεις, κ.α., ενώ στο κιβώτιο υπάρχει και shifter.

VOGE RS660S

Ρυθμιζόμενα τώρα είναι τα μαρσπιέ, όχι μόνο καθ’ ύψος κατά 25 mm, αλλά και σε μήκος κατά 30 mm για να τα φέρετε ακριβώς στα μέτρα σας ανάλογα το ύψος σας και τη χρήση της μοτοσυκλέτας. Παράλληλα, ρυθμιζόμενη σε τρία ύψη είναι και η σέλα, από τα 780 στα 810, μέχρι και τα 830 mm για να ταιριάξει σε όλα τα αναστήματα. Ρυθμιζόμενα τέλος είναι και τα κλιπόν.

Voge

Εκεί που η μοτοσυκλέτα της VOGE ξεχωρίζει από οτιδήποτε άλλο κυκλοφορεί είναι σε μια βαλβίδα που βρίσκεται στην εξάτμιση, η οποία όπως φαίνεται, με τη χρήση ενός κουμπιού στο δεξί γκριπ, αλλάζει τη διατομή στο τελικό, περιορίζοντας απόδοση και θόρυβο για τον αστικό ιστό, και απελευθερώνοντάς τον κινητήρα για χρήση πίστας. Ακούγεται εξαιρετικά ενδιαφέρον, και είναι ένα χαρακτηριστικό που μέχρι σήμερα δεν θυμόμαστε να έχουμε δει σε μοτοσυκλέτα παραγωγής.

Ετικέτες

Zontes 125Χ: Η νέα γενιά με αλουμινένιο πλαίσιο έφτασε στην Ευρώπη – Ανταγωνιστικότατη τιμή στην Ισπανία

Στην EICMA η Zontes είχε αποκαλύψει το δίδυμο των 125Χ και 125V
Zontes_125X
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

12/6/2026

Η Zontes συνεχίζει να διευρύνει τη γκάμα της με πολύ ενδιαφέροντα μοντέλα και δύο εξ αυτών έκαναν το παγκόσμιο ντεμπούτο τους στην EICMA 2025 πριν μερικούς μήνες.

Τα 125Χ και 125V έρχονται για να τα βάλουν με τα ορόσημα της κατηγορίας τους, Honda PCX και Yamaha NMAX, φέρνοντας τον συνήθη πλουσιότατο εξοπλισμό που χαρακτηρίζει όλα τα μοντέλα της Zontes, αλλά και μια ουσιώδη καινοτομία: αλουμινένιο πλαίσιο!

Zontes_125X

Χάρη σε αυτό δηλώνουν στεγνό βάρος 108 κιλών, κάτι που με τα 11 λίτρα βενζίνης, ή περίπου 8 κιλά, μας κάνουν ένα τελικό ζύγι της τάξης των 116 κιλών, διατηρώντας μια χορταστική απόσταση από τα 130+ που ζυγίζει ο ανταγωνισμός τους.

Στην Ισπανία κάνει αυτόν τον καιρό το ντεμπούτο του το 125Χ, το πρώτο εκ των δύο μοντέλων που πατάει επί ευρωπαϊκού εδάφους και δη το πιο πλούσια εξοπλισμένο εκ των δύο.

Zontes_125X

Ο υγρόψυκτος τετραβάλβιδος μονοκύλινδρος κινητήρας αποδίδει αναμενόμενα 15 ίππους στις 8.700 σ.α.λ. και ροπή 1,3 kgm στις 6.500 σ.α.λ., ενώ κυλούν σε τροχούς 14 ιντσών μπροστά και 13 πίσω.

Η λίστα του βασικού εξοπλισμού του 125Χ πάντως είναι αυτή που κλέβει την παράσταση, καθώς περιλαμβάνει:

  • Έγχρωμη οθόνη TFT 5 ιντσών με συνδεσιμότητα Bluetooth και δυνατότητα πλοήγησης και mirroring του κινητού τηλεφώνου του αναβάτη
  • Traction control με επιλογή απενεργοποίησης
  • Αισθητήρες πίεσης και θερμοκρασίας ελαστικών
  • Keyless κεντρικό διακόπτη
  • Σύστημα start-stop
  • Χώρο για δύο full-face κράνη κάτω από τη σέλα
  • Δύο ντουλαπάκια στην ποδιά
  • Πλαϊνό και κεντρικό σταντ
  • LED φωτιστικά σώματα
  • Φώτα ημέρας DRL
  • Φώτα ειδοποίησης απότομου φρεναρίσματος
  • Παροχή φόρτισης USB
  • Προεγκατάσταση για τοποθέτηση καμερών (dash cam).
Zontes 125X

Εξίσου γευστική είναι και η τιμή με την οποία λανσάρεται στην Ισπανία το νέο 125Χ: στα 2.688 ευρώ προτάσσει ένα ακόμη σημαντικό πλεονέκτημα έναντι των βαριών χαρτιών της κατηγορίας αυτής, που στη χώρα μας παίζουν αρκετά πάνω από τα 3.000.

Γνωρίζοντας ήδη πως και στην Ελλάδα αναμένονται σύντομα τα νέα αλουμινένια 125άρια σκούτερ της Zontes, πλέον περιμένουμε να μάθουμε την τιμή τους στην αγορά μας.

Ετικέτες