Voge Valico DS900X - Ολοκληρωμένο μεγάλο Adventure, με υπερπλήρη εξοπλισμό

Η τελική έκδοση που θα δούμε στην EICMA
Voge Valico DS900X
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

6/11/2023

Η Voge ετοιμάζεται να δείξει στην EICMA την τελική έκδοση παραγωγής του Valico DS900X, με το οποίο εισέρχεται στις μεγάλες On-Off / Adventure μοτοσυκλέτες, σε δυο χρωματικούς συνδυασμούς, κίτρινο-ασημί και γαλάζιο-ασημί.

Σε σχέση με τις προηγούμενες εκδόσεις εξέλιξης δεν υπάρχουν δραματικές διαφορές, με το Voge Valico DS900X να έχει σύγχρονο, αιχμηρό και επιθετικό design, και με όλα τα εχέγγυα για εκτός δρόμου εγγύηση με αξιώσεις -τηρουμένων πάντα των αναλογιών και των περιορισμών της κατηγορίας. Εχέγγυα όπως τον μπροστινό τροχό 21 ιντσών, τις ακτίνες στους τροχούς, τα tubeless ελαστικά, τη μεγάλη ελάχιστη απόσταση από το έδαφος στα 190 mm, τις ρυθμιζόμενες αναρτήσεις (ανεστραμμένο πιρούνι και μονό πίσω αμορτισέρ) της KYB με μεγάλες διαδρομές (δεν ανακοινώνονται για την ώρα), τις χούφτες και τα κάγκελα προστασίας (η ποδιά φαίνεται πως είναι στον έξτρα εξοπλισμό), το ψηλά τοποθετημένο τελικό της εξάτμισης, κ.α. Τα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης είναι τα Michelin Anakee III, με διαστάσεις 90/90-21 και 150/70-17.

Voge Valico DS900X

Στην καρδιά της μοτοσυκλέτας χτυπά ένας τετράχρονος, δικύλινδρος εν σειρά, υγρόψυκτος, τετραβάλβιδος και ψεκαστός κινητήρας 895 κ.εκ. με 2 εκκεντροφόρους επικεφαλής, με εργοστασιακή απόδοση 94 hp / 8.250 rpm, και 9,7 kgm ροπής στις 6.250 rpm, με τη Voge να κάνει λόγο για μέγιστη τελική ταχύτητα 200 χλμ/ώρα. Ο κινητήρας βασίζεται στον αντίστοιχο δικύλινδρο εν σειρά των F 900 μοτοσυκλετών της BMW, καθώς η μητρική Loncin είναι υπεύθυνη για την κατασκευή του για λογαριασμό της BMW. Η μοτοσυκλέτα διαθέτει Ride by Wire, Traction Control, ραντάρ και Adaptive Cruise Control, και διαφορετικά Ride Modes. Το στεγνό βάρος της μοτοσυκλέτας ανακοινώνεται στα 215 kg, ενώ το ρεζερβουάρ έχει μικρύνει στα 17 λίτρα, από τα 20 του πρωτότυπου μοντέλου και το ύψος της σέλας βρίσκεται στα 835 mm.

Voge Valico DS900X

Το πλαίσιο είναι ατσάλινο σωληνωτό, ενώ το ψαλίδι είναι αλουμινένιο  και στα φρένα υπεύθυνη είναι η Brembo, με δυο δίσκους μπροστά και δαγκάνες συμβατικής τοποθέητησης (όχι ακτινικές) και με έναν ακόμη δίσκο πίσω.

Voge Valico DS900X

Στον εξοπλισμό του Valico 900DSX περιλαμβάνεται ρυθμιζόμενη ζελατίνα, full-LED φώτα και TFT έγχρωμη ψηφιακή οθόνη με συτνδεσιμότητα και πλήρεις ενδείξεις που περιλαμβάνουν ακόμα και προειδοποίηση για χαμηλή πίεση ελαστικών TPMS, θύρα φόρτισης USB αλλά και 12V, θερμαιμόμενη σέλα και γκριπ, μονό και διπλό σταντ. Στις φωτογραφίες βλέπουμε και σετ τριών σκληρών βαλιτσών για τη μοτοσυκλέτα, στο γνωστό σκληροτράχηλο ύφος για την κατηγορία.

Ετικέτες

Ducati Panigale V4 - Κέρδισε το βραβείο Good Design Award 2025

To τρίτο βραβείο σχεδιασμού του μοντέλου μετά τα iF Design και Red Dot
Ducati Panigale V4
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

19/2/2026

Μπορεί το τελευταίας κοπής Ducati Panigale V4 να έχασε το χαρακτηριστικό μονόμπρατσο ψαλίδι-ποίημα, και να κατηγορήθηκε πως στον γενικότερο ανασχεδιασμό του θυμίζει πλέον ιαπωνική Superbike του σωρού -βαρύ-, όμως οι κριτές design στα βραβεία iF, Red Dot και Good Design έχουν διαμετρικά αντίθετη άποψη, φορτώνοντας την ιταλική μοτοσυκλέτα με δάφνες.

Μετά από τα δυο πρώτα βραβεία σχεδιασμού (iF και Red Dot) σειρά είχαν τα Good Design Awards του 2025, όπου το Ducati Panigale V4 κέρδισε το βραβείο αριστείας σχεδιασμού.

Τα συγκεκριμένα βραβεία Καλού Σχεδιασμού διοργανώνονται από το Chicago Athenaeum, το Μουσείο Αρχιτεκτονικής και Σχεδιασμού και το Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Αρχιτεκτονική, την Τέχνη, το Design και τις Αστικές Σπουδές. Τα Good Design Awards ιδρυθήκαν στο Σικάγο το 1950 από τους Eero Saarinen και τους Charles και Ray Eames, και βραβεύουν σε ετήσια βάση ότι θεωρούν πως ξεχωρίζει σχεδιαστικά.

Good Design Awards Greece

Σημειώστε πως το 2026, τα Good Design Awards έρχονται στην Ελλάδα με το Good Design Show να ξεκινά στις 20 Μαρτίου, στην Αθήνα -Μητροπόλεως 74-, όπου θα εκτεθούν βραβευμένα σχέδια -λέτε να δούμε και το Panigale;

Panigale V4

Το Panigale V4 βρίσκεται τώρα στην 7η γενιά του, και αντιπροσωπεύει τη δίψα της Ducati για νίκες και τίτλους στην πίστα, ενώ αποτελεί και το απόλυτο φαβορί για το Πρωτάθλημα Superbike του 2026. Προχωρημένη αεροδυναμική, ιταλικός σχεδιασμός σε κάθε λεπτομέρεια και κορυφαία εξαρτήματα συνθέτουν την απόλυτη ιταλική Superbike πρόταση, που όπως αναφέρει ο επικεφαλής design της Ducati, Andrea Ferraresi “στοχεύει στη δημιουργία έντονων συναισθημάτων με την πρώτη κιόλας ματιά, και στην εκπλήρωση των υποσχέσεων του design της όταν βρεθεί εν κινήσει.”

Μια μοτοσυκλέτα που έχει ως πρόγονο την εμβληματική 916, σίγουρα έρχεται με ψηλές απαιτήσεις, και η αναζήτηση από την Ducati “τίτλων ευγενείας” για αυτήν περιλαμβάνει πέρα από τις πίστες και τους οίκους βράβευσης του σχεδιασμού της.