Voge Valico DS900X - Ολοκληρωμένο μεγάλο Adventure, με υπερπλήρη εξοπλισμό

Η τελική έκδοση που θα δούμε στην EICMA
Voge Valico DS900X
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

6/11/2023

Η Voge ετοιμάζεται να δείξει στην EICMA την τελική έκδοση παραγωγής του Valico DS900X, με το οποίο εισέρχεται στις μεγάλες On-Off / Adventure μοτοσυκλέτες, σε δυο χρωματικούς συνδυασμούς, κίτρινο-ασημί και γαλάζιο-ασημί.

Σε σχέση με τις προηγούμενες εκδόσεις εξέλιξης δεν υπάρχουν δραματικές διαφορές, με το Voge Valico DS900X να έχει σύγχρονο, αιχμηρό και επιθετικό design, και με όλα τα εχέγγυα για εκτός δρόμου εγγύηση με αξιώσεις -τηρουμένων πάντα των αναλογιών και των περιορισμών της κατηγορίας. Εχέγγυα όπως τον μπροστινό τροχό 21 ιντσών, τις ακτίνες στους τροχούς, τα tubeless ελαστικά, τη μεγάλη ελάχιστη απόσταση από το έδαφος στα 190 mm, τις ρυθμιζόμενες αναρτήσεις (ανεστραμμένο πιρούνι και μονό πίσω αμορτισέρ) της KYB με μεγάλες διαδρομές (δεν ανακοινώνονται για την ώρα), τις χούφτες και τα κάγκελα προστασίας (η ποδιά φαίνεται πως είναι στον έξτρα εξοπλισμό), το ψηλά τοποθετημένο τελικό της εξάτμισης, κ.α. Τα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης είναι τα Michelin Anakee III, με διαστάσεις 90/90-21 και 150/70-17.

Voge Valico DS900X

Στην καρδιά της μοτοσυκλέτας χτυπά ένας τετράχρονος, δικύλινδρος εν σειρά, υγρόψυκτος, τετραβάλβιδος και ψεκαστός κινητήρας 895 κ.εκ. με 2 εκκεντροφόρους επικεφαλής, με εργοστασιακή απόδοση 94 hp / 8.250 rpm, και 9,7 kgm ροπής στις 6.250 rpm, με τη Voge να κάνει λόγο για μέγιστη τελική ταχύτητα 200 χλμ/ώρα. Ο κινητήρας βασίζεται στον αντίστοιχο δικύλινδρο εν σειρά των F 900 μοτοσυκλετών της BMW, καθώς η μητρική Loncin είναι υπεύθυνη για την κατασκευή του για λογαριασμό της BMW. Η μοτοσυκλέτα διαθέτει Ride by Wire, Traction Control, ραντάρ και Adaptive Cruise Control, και διαφορετικά Ride Modes. Το στεγνό βάρος της μοτοσυκλέτας ανακοινώνεται στα 215 kg, ενώ το ρεζερβουάρ έχει μικρύνει στα 17 λίτρα, από τα 20 του πρωτότυπου μοντέλου και το ύψος της σέλας βρίσκεται στα 835 mm.

Voge Valico DS900X

Το πλαίσιο είναι ατσάλινο σωληνωτό, ενώ το ψαλίδι είναι αλουμινένιο  και στα φρένα υπεύθυνη είναι η Brembo, με δυο δίσκους μπροστά και δαγκάνες συμβατικής τοποθέητησης (όχι ακτινικές) και με έναν ακόμη δίσκο πίσω.

Voge Valico DS900X

Στον εξοπλισμό του Valico 900DSX περιλαμβάνεται ρυθμιζόμενη ζελατίνα, full-LED φώτα και TFT έγχρωμη ψηφιακή οθόνη με συτνδεσιμότητα και πλήρεις ενδείξεις που περιλαμβάνουν ακόμα και προειδοποίηση για χαμηλή πίεση ελαστικών TPMS, θύρα φόρτισης USB αλλά και 12V, θερμαιμόμενη σέλα και γκριπ, μονό και διπλό σταντ. Στις φωτογραφίες βλέπουμε και σετ τριών σκληρών βαλιτσών για τη μοτοσυκλέτα, στο γνωστό σκληροτράχηλο ύφος για την κατηγορία.

Ετικέτες

Υποδεχόμαστε στην Ελλάδα το πρώτο ZONTES 703T που πατά στην Ευρώπη! [VIDEO]

Ήρθε με τιμή ΣΟΚ για τον ανταγωνισμό!
Υποδεχόμαστε στην Ελλάδα το πρώτο ZONTES 703T που πατά στην Ευρώπη! [VIDEO]
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

19/5/2026

Αεροπορικώς έφτασε στην Ελλάδα το πρώτο ZONTES 703T που θα κυκλοφορήσει στους Ευρωπαϊκούς δρόμους ξεκινώντας το ταξίδι του πρώτα από την χώρα μας.

Η τεράστια εμπορική επιτυχία των σκούτερ της ZONTES, ανταμείβεται από το εργοστάσιο που έστειλε στην ελληνική αντιπροσωπεία το πρώτο 703T με αεροπλάνο για να προλάβει να γράψει χιλιόμετρα πριν φτάσουν οι μοτοσυκλέτες που έχουν αρχίσει ήδη να μπαίνουν σε προ-παραγγελία.

Το υποδεχτήκαμε στο αεροδρόμιο λοιπόν όπου αμέσως μετά την παραλαβή πέρασε την διαδικασία της προετοιμασίας και του τεχνικού ελέγχου και ήρθε στα γραφεία του περιοδικού για την πρώτη μας γνωριμία!

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=476&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Freel%2F2030326194558128%2F&show_text=false&width=267&t=0" width="267" height="476" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowfullscreen="true" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share" allowFullScreen="true"></iframe>
Το πρώτο που θα κυκλοφορήσει στους δρόμους της Ευρώπης

Η μοτοσυκλέτα δεν έχει ακόμη γράψει τα πρώτα της χιλιόμετρα, κάτι που θα γίνει το επόμενο διάστημα.

Αναμένοντας την αναλυτική δοκιμή του, έχουμε ένα σύντομο video με όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά του και τον εξοπλισμό που φέρνει καθώς ο συνδυασμός αυτός, στο πλαίσιο τιμής που θα πωλείται στην Ελλάδα αλλάζουν τα δεδομένα της κατηγορίας.

 

Το νέο ZONTES 703T θα πωλείται στην Ελλάδα 6.995€ και επιγραμματικά περιλαμβάνει:
 

  • Τρικύλινδρος Κινητήρας 102 PS Ισχύς και 74,5 Nm Ροπής
  • Ηλεκτρονική οδήγηση της γκαζιέρας
  • Quickshifter Διπλής Κατεύθυνσης
  • 4 Riding Modes ROAD / SPORT / RAIN / RIDER
  • Αλουμινένιο Πλαίσιο και Ψαλίδι
  • Marzocchi USD Πλήρως Ρυθμιζόμενο
  • Πίσω Ανάρτηση Πολλαπλών Συνδέσμων
    •  Υδραυλική Ρύθμιση Προφόρτισης  & Ρύθμιση Απόσβεσης Επαναφορά
  • MICHELIN ROAD 6 Ελαστικά
  • TPMS
  • Nissin Τετραπίστονες Ακτινικές Δαγκάνες εμπρός / Πίσω δαγκάνα  J.Juan
  • IMU 6 Αξόνων
  • Cornering ABS και TCS
  • 8” TFT Έγχρωμη Οθόνη
  • Bluetooth και Wi-Fi Συνδεσιμότητα
  • Keyless Σύστημα 3ης Γενιάς
  • Κάμερα Καταγραφής
  • 20 L Ρεζερβουάρ με Ηλεκτρονικό Κλείδωμα
  • Ηλεκτρικά Ρυθμιζόμενη Ζελατίνα
  • Full LED & Φώτα Ομίχλης
  • Θερμαινόμενα Γκριπ και Σέλα Αναβάτη
  • Χούφτες με Ενσωματωμένα Φλας
  • Ανοξείδωτα Προστατευτικά Κάγκελα
  • Σχάρα Αποσκευών
  • Διπλή Θύρα USB A/C Ταχείας Φόρτισης έως 30W

 

 

Τα τεχνικά του χαρακτηριστικά – Σε αναμονή τελικής επιβεβαίωσης:

 

 

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ

Τετράχρονος
Υγρόψυκτος
699cc

ΚΥΛΙΝΔΡΟΙ/ΒΑΛΒΙΔΕΣ

3 εν σειρά – DOHC / 12

ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ x ΔΙΑΔΡΟΜΗ

70.0 x 60.6

ΣΧΕΣΗ ΣΥΜΠΙΕΣΗΣ

13:01

ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ

EFI MARELLI

ΣΥΣΤΗΜΑ ΛΙΠΑΝΣΗΣ

Υγρό κάρτερ

ΤΥΠΟΣ ΣΥΜΠΛΕΚΤΗ

Υγρός, Πολύδισκος

ΚΙΒΩΤΙΟ

6 Ταχύτητες

ΙΣΧΥΣ

102 ps /11.200 rpm

ΡΟΠΗ

74,5 Nm / 8.500 rpm

ΡΕΖΕΡΒΟΥΑΡ

20.0 L

ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ

5 L / 100km
*Εκκρεμεί η ευρωπαϊκή έγκριση τύπου.

ΠΛΑΙΣΙΟ

Περιμετρικό αλουμινένιο πλαίσιο δύο δοκών, τύπου διαμάντι

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ (ΜxΠxΥ)

2.095 x 880 x 1.280 mm

ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΤΡΟΧΩΝ

1.480 mm

ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΕΔΑΦΟΣ

160 mm

ΥΨΟΣ ΣΕΛΑΣ

805 mm

ΒΑΡΟΣ (ΠΛΗΡΕΣ ΥΓΡΩΝ)

206 kg

ΦΡΕΝΑ ΕΜΠΡΟΣ

2 Πλευστοί Δίσκοι
Ακτινικές Δαγκάνες Nissin

ΦΡΕΝΑ ΠΙΣΩ

Δίσκος
Mε Δαγκάνα J.Juan

ABS

Cornering ABS

ΕΜΠΡ. ΑΝΑΡΤΗΣΗ
ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ – ΔΙΑΔΡΟΜΗ

Marzocchi Πλήρως Ρυθμιζόμενο Ανεστραμμένο Πιρούνι

ΟΠΙΣΘ. ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Ανάρτηση Πολλαπλών Συνδέσμων με Υδραυλική Ρύθμιση Προφόρτισης και Ρύθμιση Απόσβεσης Επαναφοράς

ΕΜΠΡΟΣΘΙΟ ΕΛΑΣΤ.

120/70 ZR17
MICHELIN ROAD 6

ΟΠΙΣΘΙΟ ΕΛΑΣΤ.

180/55 ZR17
MICHELIN ROAD 6

 

Ετικέτες