Voge "X" Family 2022!

Η γκάμα της Voge εμπλουτίζεται
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

22/9/2021

Η Voge μπαίνει δυναμικά για το 2022 παρουσιάζοντας τέσσερα νέα μοντέλα στην κατηγορία των μικρών και μεσαίων on-off. Και τα τέσσερα μοντέλα πληρούν φυσικά τις Euro5 προδιαγραφές και πολύς σύντομα τα 300ACX, 500DSX, 650DS και 650DSX θα βρίσκονται στις βιτρίνες των καταστημάτων

 

300ACX

Το 300ACX είναι ουσιαστικά η scrambler έκδοση του 300AC. Η βασική διαφορά είναι οι αλουμινένιοι τροχοί με τις ακτινωτές ζάντες και τα on-off ελαστικά πρώτης τοποθέτησης. Διαθέτει ζελατίνα πάνω τον LED προβολέα, ενώ η βάση της πινακίδας και η στήριξη του πίσω φτερού είναι βιδωμένη πλέον στο υποπλαίσιο και όχι πάνω στο ψαλίδι όπως ήταν στο AC. Ο μονοκύλινδρος υγρόψυκτος κινητήρας είναι ίδιος, με απόδοση 28,2 ίππων στις 8.500 στροφές Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε εδώ https://voge.gr/bike/300acch-e5/

 

500DSX

Η προσθήκη του "Χ" στο όνομα του δημοφιλούς on-off της Voge, μαρτυρά έναν πιο adventure χαρακτήρα σε σχέση με το 500DS. Το DSX διαθέτει κι αυτό ακτινωτούς τροχούς και tubeless on-off ελαστικά (Metzeler Tourance), αλλά και επώνυμα περιφερειακά, όπως οι αναρτήσεις της Kayaba, τα φρένα της Nissin και ο ψεκασμός της Bosch. Το δικάναλο ABS έχει την δυνατότητα απενεργοποίησης, ενώ η έγχρωμη TFT οθόνη προσφέρει δυνατότητα διασύνδεσης μέσω Bluetooth με το κινητό του αναβάτη. Η ζελατίνα ρυθμίζεται χωρίς την χρήση εργαλείων και στον στάνταρ εξοπλισμό συμπεριλαμβάνεται η θύρα USB, το κλείδωμα του κράνους και το κεντρικό σταντ. Επιπλέον, η Voge προσφέρει και την δυνατότητα τοποθέτησης τριών βαλιτσών σε προνομιακή τιμή των 650€ (από 990€). Ο δικύλινδρος εν σειρά κινητήρας των 500cc αποδίδει 47ίππους στις 8.500 στροφές και στοχεύει στους αναβάτες με δίπλωμα οδήγησης Α2. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε εδώ https://voge.gr/bike/500dsch-e5/

 

VOGE 650DS/650DSX

Οι δύο εκδόσεις της ναυαρχίδας της Voge που είχαμε δει στις αρχές της χρονιάς, παρουσιάστηκαν ως μοντέλα του 2022. Πρόκειται για μία πλατφόρμα με έναν μονοκύλινδρο υγρόψυκτο τετραβάλβιδο κινητήρα, ο οποίος προέρχεται φυσικά από την Loncin και είναι ο ίδιος που χρησιμοποιούσε η BMW και η Husqvarna στα μονοκύλινδρα on-off μοντέλα τους. Ο 652 κυβικών κινητήρας αποδίδει 48 ίππους στις 6.750 στροφές, ενώ η ροπή φτάνει τα 6,1 χιλιογραμμόμετρα στις 5.500 στροφές, πληρώντας παράλληλα και τις Euro5 προδιαγραφές.

Ο εξοπλισμός και των δύο εκδόσεων προέρχεται από κορυφαίους κατασκευαστές, όπως η Nissin για τα φρένα και η Bosch για τον ψεκασμό, ενώ όλα τα φώτα είναι τεχνολογίας LED. Η TFT οθόνη έχει αισθητήρα φωτός και αλλάζει το φόντο ανάλογα με τις συνθήκες, ενώ συνδέεται και μέσω Bluetooth με το κινητό του αναβάτη. Διαθέτει θύρα USB, ρυθμιζόμενη ζελατίνα, πλευρικά προστατευτικά κάγκελα, αλουμινένια ποδιά κινητήρα, heavy duty σχάρα αποσκευών, μπροστινό τροχό με διάσταση 19'', δικάναλο ABS με δυνατότητα απενεργοποίησης και κεντρικό σταντ. Βασικό σημείο διαφοροποίησης των δύο εκδόσεων αποτελούν οι τροχοί και τα ελαστικά. Oi ζάντες είναι αλουμινένιες, χυτές στο DS και ακτινωτές στο DSX, ενώ το κάθε μοντέλο χρησιμοποιεί και διαφορετικού τύπου ελαστικά, Metzeler Tourance το DS και Pirelli Scorpion STR το DSX. Όπως και για τα 500DS & DSX, με την αγορά της μοτοσυκλέτας διατίθεται σε προνομιακή τιμή σετ τριών βαλιτσών αλουμινίου με βάσεις, στα 750€ (από 1050€).

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε για το DS εδώ https://voge.gr/bike/650ds-e5/ και για το DSX εδώ https://voge.gr/bike/650dsx-e5/

Προτεινόμενες τιμές πώλησης

300ACX – 3.990€

500DSX – 6.395€

650DS – 6.995€

650DSX – 7.295€

Όλα τα μοντέλα της Voge Motorcycles καλύπτονται από εργοστασιακή εγγύηση 2 ετών χωρίς περιορισμό χιλιομέτρων και η απόκτησή τους μπορεί να γίνει και μέσω των ευνοϊκών χρηματοδοτικών προγραμμάτων της αντιπροσωπείας που προσφέρουν άτοκα εξόφληση σε 18 δόσεις (με κάρτα) ή έντοκα μέχρι 72 δόσεις. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο τηλ. 210-2585991 και στην ιστοσελίδα www.voge.gr

Cyclone RC700 - Τετρακύλινδρο Supersport μοντέλο

Με κινητήρα που βασίζεται σε εκίνον του Honda CB650R και μονόμπρατσο ψαλίδι… αν θες
Cyclone RC 700 R
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

25/4/2024

Η Zonsen παρουσίασε, μέσω της θυγατρικής Cyclone, ένα νέο supersport μοντέλο εξοπλισμένο με τετρακύλινδρο εν σειρά κινητήρα, πλούσιο εξοπλισμό και μονόμπρατσο ψαλίδι ως προαιρετική επιλογή, που χαρίζει πόντους στη σπορ εμφάνιση.

Μετά την είσοδο της σε άλλες κατηγορίες, όπως αυτή των σπορ γυμνών, των cruiser και των adventure μοτοσυκλετών, η Cyclone, είχε δώσει το παρών και στα μικρά Supersport μοντέλα με το Cyclone RC 401 R, ενώ τώρα παρουσιάζει τον μεγάλο αδελφό στα 700 κυβικά. To RC700 ακολουθεί την παραδοσιακή για την κατηγορία τετρακύλινδρη εν σειρά συνταγή, ξεφεύγοντας από την συνήθη δικύλινδρη εν σειρά διάταξη που συναντάμε στα μοντέλα της. Ξεφεύγει ταυτόχρονα από την σύγχρονη τάση που θέλει τα μεσαίου κυβισμού μοντέλα γενικότερα να έχουν δικύλινδρους εν σειρά κινητήρες.

Cyclone RC700 – Το πρώτο μεσαίο supersport της εταιρείας!

Ο υγρόψυκτος τετρακύλινδρος εν σειρά κινητήρας του RC 700 βασίζεται σε αυτόν των 648 κυβικών της Honda, με τον οποίο εξοπλίζει τα CB650R και CBR650R. Αυτό που έκανε η Cyclone ήταν να αυξήσει την διαδρομή του από τα 46 στα 47,8 χιλιοστά, χρησιμοποιώντας έναν νέο στρόφαλο, με την διάμετρο των εμβόλων να παραμένει στα 67 χιλιοστά – έτσι κι αλλιώς δεν έχει πολλά ακόμα περιθώρια να μεγαλώσει. Το αποτέλεσμα είναι να ανέβει στα 674, με την απόδοσή του να μην ανακοινώνεται. Αναμένεται βέβαια να μην ξεφεύγει πολύ από τους 95 ίππους και τα 6,42 κιλά ροπής, που έρχονται από τα 648 κυβικά του Big H, πλησιάζοντας πιο κοντά στο όριο των 100 ίππων.

Cyclone RC700 – Το πρώτο μεσαίο supersport της εταιρείας!

Το πλαίσιο μοιάζει και αυτό να έρχεται από την Honda, χωρίς να ανακοινώνεται αν είναι από ατσάλι ή από αλουμίνιο. Αν και στην παρουσίασή του, το βλέπουμε με συμβατικό αλουμινένιο ψαλίδι, οι εικόνες δείχνουν και μία διαφορετική έκδοση, η οποία εξοπλίζεται με μονόμπρατσο. Κρίνοντας από τη συνήθη τακτική των Κινέζων κατασκευαστών, μάλλον μιλάμε για δύο διαφορετικές εκδόσεις.

Cyclone RC700 – Το πρώτο μεσαίο supersport της εταιρείας!

Στις αναρτήσεις, βλέπουμε ότι μπροστά έχουμε ανεστραμμένο τηλεσκοπικό πιρούνι και πίσω μονό αμορτισέρ, χωρίς όμως να διευκρινίζεται αν είναι ρυθμιζόμενα ή όχι. Στον τομέα της πέδησης συναντάμε δύο δίσκους με ακτινικά τοποθετημένες δαγκάνες μπροστά και έναν ακόμα πίσω.

Εμφανισιακά το RC700 είναι επιθετικό, με μπόλικες γωνίες στο φαίρινγκ του, ενώ ακολουθεί τη μόδα της εποχής μας, έχοντας πάνω του αεροδυναμικά βοηθήματα. Μπροστά και πάνω από τον διπλό LED προβολέα βρίσκουμε δύο ανοίγματα, τα οποία χρησιμεύουν πιθανότατα ως εισαγωγές αέρα. Κοιτάζοντας όμως από το πλάι το νέο μοντέλο, βλέπουμε ότι η εργονομία της θέσης οδήγησης θυμίζει περισσότερο sport touring μοντέλο, παρά supersport. Τα clip-on μοιάζει να είναι αρκετά ψηλά τοποθετημένα, με τα μαρσπιέ σε φυσιολογική γωνία για τα πόδια και όχι πίσω και ψηλά.

Cyclone RC700 – Το πρώτο μεσαίο supersport της εταιρείας!

Οι διαστάσεις της μοτοσυκλέτας δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί, ούτε και το ύψος της σέλας. Αυτό που γνωρίζουμε για την ώρα είναι το βάρος, το οποίο φτάνει τα 208 γεμάτα κιλά. Αν μιλάμε για μεσαίου κυβισμού supersport μοτοσυκλέτα, τότε το νούμερο αυτό είναι αρκετά μεγάλο. Για την ώρα, το RC700 απευθύνεται στην εσωτερική αγορά, με την Zonsen να μην έχει τολμήσει ακόμα το μεγάλο βήμα να έρθει στην Ευρώπη, παρά τη συνεργασία της με την Piaggio.

Cyclone RC700 – Το πρώτο μεσαίο supersport της εταιρείας!
Ετικέτες