Ξεκίνησε η παραγωγή του Ducati SuperSport 950

Το entry level των superbikes της Ducati
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

21/1/2021

Η Ducati ανακοίνωσε με ένα δελτίο τύπου την έναρξη της παραγωγής των SuperSport 950, στο εργοστάσιό της στο Borgo Panigale, ενώ η μοτοσυκλέτα θα είναι διαθέσιμη στις εκθέσεις από τον Φεβρουάριο.

Να θυμίσουμε ότι η μοτοσυκλέτα έκανε το ντεμπούτο της στην διαδικτυακή παρουσίαση της Ducati πριν από δύο μήνες ακριβώς, ως ο ιδανικός συνδυασμός για τον δρόμο και την πίστα, σύμφωνα με τα λεγόμενα των Ιταλών. Για το 2021 έχει δεχθεί αισθητικές αναβαθμίσεις, βελτιωμένα ηλεκτρονικά και εξοπλισμό, ενώ ο κινητήρας πληροί τις Euro5 προδιαγραφές.

Ο αισθητικός δεσμός μεταξύ του SuperSport 950 και του Panigale V4 είναι ακόμη πιο ισχυρός σ' αυτή τη νέα γενιά, ειδικά με τους χαρακτηριστικούς LED προβολείς, που αποτελούν και σήμα κατατεθέν του Panigale, αλλά και με το επανασχεδιασμένο φαίρινγκ.

Πέρα από τα τεχνικά highlights της μοτοσυκλέτας, όπως το μονόμπρατσο ψαλίδι, το χωροδικτύωμα που χρησιμοποιεί τον κινητήρα ως ενεργό μέλος του, κατεβάζοντας και το συνολικό βάρος στα 184 κιλά, και το πακέτο των ηλεκτρονικών που αποτελείται από το cornering ABS, το traction control, το wheelie control το qickshifter και τα riding modes (Sport, Touring και Urban), το Supersport 950 έρχεται με σημαντικές αναβαθμίσεις.

Η σέλα έχει άλλο αφρώδες και είναι πιο flat ανεβάζοντας το επίπεδο της άνεσης, αλλά και το επίπεδο του ελέγχου καθώς διευκολύνει τις κινήσεις του αναβάτη. Το ύψος των κλιπόνς δεν τεντώνει τα χέρια πολύ, ενώ τα μαρσπιέ είναι τοποθετημένα έτσι ώστε να μην κλείνουν υπερβολικά τα γόνατα.

Ο συμπλέκτης, είναι πλέον υδραυλικής οδήγησης και το quickshifter δύο κατευθύνσεων ανήκει στον στάνταρ εξοπλισμό. Επανασχεδιασμένο είναι και το κιβώτιο των ταχυτήτων για πιο εύκολη εύρεση της νεκράς όταν είναι σταματημένη η μοτοσυκλέτα. Νέα είναι και η TFT οθόνη 4,3'' με μεγάλες και ευανάγνωστες ενδείξεις και προβολή εμπνευσμένη από τα αντίστοιχα όργανα του Panigale.

Ο Euro5, πλέον, κινητήρας αποδίδει 110 άλογα στις 9.000 στροφές και 9,5 χιλιογραμμόμετρα ροπής στις 6.500 στροφές.

Πέρα από την βασική έκδοση και την S, θα υπάρχει και έκδοση για την Α2 κατηγορία των διπλωμάτων, ενώ οι διαθέσιμες χρωματικές επιλογές θα είναι "Ducati Red" για την στάνταρ SuperSport 950 και για την έκδοση S (με τις αναρτήσεις της Öhlins ) θα υπάρχει και η "Arctic White Silk".

Norton: Οι νέοι χρωματισμοί της γκάμας της - Τέλος το φουλ γκρι

Η παλέτα περιλαμβάνει επτά συνολικά χρωματισμούς
norton atlas
Από τον

Παύλο Καρατζά

16/4/2026

Η ινδική TVS Motor που είναι η ιδιοκτήτρια εταιρεία της Norton, η οποία έχει μπει σε μία νέα φάση με τέσσερα νέα μοντέλα που αναμένεται να κυκλοφορήσουν σύντομα.

Στην EICMA είχαμε δει από κοντά τις Norton Manx, Manx R, Atlas και Atlas GT και η εταιρεία είχε δείξει μία περίεργη εμμονή στους γκρι χρωματισμούς. Πλέον οι τέσσερις μοτοσυκλέτες θα είναι διαθέσιμες εκτός του Trophy Silver στους χρωματισμούς Matrix Black, Senopia Orange, Carbon, Celestian Grey, Verona Green και Glacier Blue, που μπορείτε να δείτε αναλυτικά στο επίσημο site της εταιρείας.

norton manx

Στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε πως τη Norton Motorcycles έχει αναλάβει στην χώρα μας η εταιρεία MUVUS που αντιπροσωπεύει ήδη τις CFMOTO, Royal Enfield, LETBE και Polaris. Μάλιστα η TVS έχει συγκεκριμένο πλάνο για την Ευρώπη και η Ελλάδα θα είναι από τους πρώτους τους σταθμούς, όπως είχαμε αποκαλύψει λίγους μήνες νωρίτερα.

Εμείς αναμένουμε σύντομα την άφιξη τους για να οδηγήσουμε τις νέες μοτοσυκλέτες της Norton και να σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας.

Ετικέτες