Γράφτηκε από: 
τον Θάνο Αμβρ. Φελούκα

Yamaha NIKEN GT 2019 – Νέα έκδοση της τρίτροχης μοτοσυκλέτας

Βελτιωμένο και ταξιδιάρικο

Το καλύτερο παράδειγμα του ρητού, «μην κρίνεις το βιβλίο από το εξώφυλλο» είναι για την μοτοσυκλέτα το Yamaha NIKEN, η τρίτροχη για την οποία ό,τι κι αν έχεις σκεφθεί είναι πιθανότατα λάθος… Στο τεύχος Οκτωβρίου δημοσιεύσαμε την πιο λεπτομερή δοκιμή που υπάρχει για αυτό, τουλάχιστον από όλες όσες έχουμε βρει ως τώρα, αναλύοντας πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα έπειτα από είκοσι μέρες στην σέλα του, δοκιμάζοντάς το σε κάθε συνθήκη και κυνηγώντας τον Αλέξη Παπαγεωργίου στην πίστα των Μεγάρων με το παραπλήσιο από πλευράς απόδοσης, MT-09SP!

Όλα όσα βρήκαμε σε αυτή την δοκιμή, με κυριότερο το γεγονός πως θα ήθελε περισσότερο βάρος πίσω, φαίνεται πως έρχεται μία νέα έκδοση να τα βελτιώσει και μαζί, να του προσδώσει μεγαλύτερες ταξιδιωτικές ικανότητες. Φυσικά η Yamaha εστιάζει ακριβώς εκεί με την νέα αυτή έκδοση, στην συμπεριφορά στο ταξίδι, κι εμείς περιμένουμε να δούμε αν το καλό θα το κάνει ακόμη καλύτερο!

Η πληροφορία για την νέα έκδοση υπάρχει εδώ και καιρό, έρχεται όμως τώρα η στιγμή της αποκάλυψης καθώς η ύπαρξη επιβεβαιώνεται μέσω Αμερικής με την ανακοίνωση του ονόματος του μοντέλου στην λίστα των ανακοινώσεων της επιτροπής για το περιβάλλον στην Καλιφόρνια. Θυμίζουμε πως η πολιτεία της Καλιφόρνια εφαρμόζει αυστηρότερους κανόνες ρύπων πράγμα που καθιστά ορισμένα οχήματα παράνομα μονάχα στα όριά της, ενώ κυκλοφορούν κανονικά στην υπόλοιπη χώρα. Ένα μέτρο που λήφθηκε χρόνια τώρα με γνώμονα τις άπειρες custom μοτοσυκλέτες κι έτσι η υποδομή ήταν πάντοτε «κρεμασμένη online» χωρίς κάποιο λόγο να μην ανακοινώνεται απευθείας στο κοινό. Το αποτέλεσμα βέβαια είναι κάθε νέο μοντέλο που σκοπεύει να πωληθεί στις ΗΠΑ να διαρρέει λίγο νωρίτερα από το κανονικό, εξαιτίας των αναρτήσεων αυτών.. Σε κάθε περίπτωση ο ερχομός του GT είναι μία διασταυρωμένη πληροφορία, κι εμείς ανυπομονούμε να την οδηγήσουμε και να την συγκρίνουμε στο ταξίδι! Η έκδοση GT του NIKEN, περιμένουμε να έχει νέα ζελατίνα με καλύτερη προστασία για τον αέρα και ίσως αλλαγές στα όργανα με περισσότερες πληροφορίες για το ταξίδι...

 

Yamaha NIKEN στην Ελλάδα: Οι αντιδράσεις του κόσμου όταν το βλέπουν στο δρόμο