Αποκλειστικές πληροφορίες για το Aprilia Tuareg 660

Θα μπει σφήνα σε ΚΤΜ και Honda
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

20/2/2020

Το είδαμε κρυμμένο στην EICMA μέσα σε ένα “ενυδρείο με πικροδάφνες” όπου το μόνο που φαινόταν ήταν ο εμπρός μεγάλος τροχός των 21 ιντσών με off-road τρακτερωτό ελαστικό και το μακρύ αλουμινένιο ψαλίδι. Μιλάμε φυσικά για το νέο Tuareg 660 που θα εμφανιστεί ως μοντέλο παραγωγής στην επόμενη έκθεση της EICMA, όπως μας επιβεβαίωσαν οι άνθρωποι του Piaggio Group στο οποίο ανήκει η Aprilia, κατά την διάρκεια της δημοσιογραφικής παρουσίασης των Medley 125/150. Εκεί είχαμε μια μεγάλης διάρκειας κουβέντα μαζί τους όπου μάθαμε πολλά και ενδιαφέροντα για την νέα μεσαία on-off της Aprilia και τις σκέψεις των Ιταλών για αυτή. Πρώτα απ΄όλα οι άνθρωποι του Piaggio Group θέλουν η μοτοσυκλέτα τους να τοποθετηθεί στην αγορά ανάμεσα στο KTM 790 και το Honda Africa Twin 1100. Ακούγεται κάπως παράξενα αυτό, κυρίως επειδή ο κυβισμός του νέου δικύλινδρου εν σειρά κινητήρα είναι μικρότερος από αυτές τις δύο μοτοσυκλέτες και πιο κοντά στο Yamaha Tenere 700. Όμως σύμφωνα με το δικό τους σκεπτικό, το Tuareg 660 θα έχει ονομαστική ιπποδύναμη στο φάσμα των 85-95 ίππων και όπως ξέρουμε η νέα Africa Twin 1100 έβγαλε στο δυναμόμετρό μας 89,2 ίππους στις 7.500 στροφές και το 790 Adventure έβγαλε 84,8 ίππους στις 8.300 στροφές. Άρα με κριτήριο την ιπποδύναμη, όντως το Tuareg 660 είναι ανταγωνιστής τους και όχι του Yamaha Tenere 700 που έχει 58,89 ίππους στον πίσω τροχό. Βέβαια για να βγάλεις τόσα άλογα από 660 κυβικά χρειάζεσαι πολλές στροφές, κάτι που δεν ταιριάζει τόσο πολύ με τον χαρακτήρα των on-off. Η απάντηση του Piaggio Group σε αυτό, είναι πως έχουν αποφασίσει το Tuareg 660 να έχει ξεκάθαρα σπορ χαρακτήρα, διότι φοβόντουσαν πως αν το έκαναν πιο mainstream θα γινόταν ανταγωνιστής του Moto Guzzi  V85TT. Αυτή η λογική “ομίλου” για τις εταιρείες τους που έχουν οι άνθρωποι της Piaggio ίσως έχει κάποια αξία στην τοπική ιταλική αγορά, όμως σε όλες τις υπόλοιπες αγορές του κόσμου, ο πελάτης που θα κοιτάξει μία Moto Guzzi δεν πρόκειται ποτέ να ασχοληθεί με καμία μοτοσυκλέτα της Aprilia, όπως φυσικά το κοινό της Aprilia δεν πρόκειται ποτέ να μπει στο δίλημμα να αγοράσει μια Moto Guzzi. Κι αυτό γιατί οι δύο αυτές εταιρείες έχουν πολύ ισχυρό DNA, που υψώνει ολόκληρο εμπορικό τοίχος ανάμεσά τους ακόμα κι αν είναι παρκαρισμένες δίπλα-δίπλα στο ίδιο κατάστημα. Δυστυχώς όμως οι Ιταλοί δεν το καταλαβαίνουν αυτό, με αποτέλεσμα να βλέπουμε τεράστια κενά στην γκάμα μοντέλων της Aprilia, τα οποία νομίζουν πως καλύπτονται από τα μοντέλα των άλλων εταιρειών του ομίλου.

Τα ευχάριστα νέα για του φίλους της Aprilia είναι πως η Piaggio έχει πάρει (ξανά….) την απόφαση να δώσει ολοκληρωμένη εμπορική οντότητα στην Aprilia. Σε αυτό το πλάνο αναβάθμισης εντάσσεται η επένδυση στα MotoGP, όπου φέτος έχουν ολοκαίνουρια μοτοσυκλέτα και το 2021 έχουν ζητήσει από την Dorna να υπογράψουν συμβόλαιο κανονικά ως κατασκευαστές, όπως φυσικά και η δημιουργία του δικύλινδρου εν σειρά κινητήρα των 660, που θα γίνει η βάση για μια ολόκληρη σειρά νέων μοντέλων στη μεσαία κατηγορία, από την οποία απουσίαζε ολοκληρωτικά η Aprilia τα τελευταία χρόνια. Κι αυτό είναι από τα μεγάλα παράδοξα του ομίλου Piaggio διότι τα Pegaso 600/650 με τον κινητήρα της Rotax και αργότερα τα Pegaso με τον κινητήρα του Yamaha XT 660 είχαν θαυμάσια εμπορική επιτυχία στις χώρες της Μεσογείου. Μια βασική αιτία γι΄αυτό, είναι το γεγονός πως η Aprilia είναι από τις λίγες ευρωπαϊκές εταιρείες που προσελκύει εύκολα πελάτες από τους ιάπωνες ανταγωνιστές. Σε κάθε περίπτωση, η Piaggio έχει πάρει τις τελικές της αποφάσεις για την προσωπικότητα του Tuareg 660, έστω κι αν στη διάρκεια της κουβέντας μας άφηναν ανοιχτό το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσουν το όνομα “Caponord” ή να επαναφέρουν το όνομα “Pegaso”. Το βέβαιο είναι πως η νέα μοτοσυκλέτα θα έχει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας σε ηλεκτρονικά βοηθήματα και ο εξοπλισμός της θα είναι αντίστοιχος των Mega On-Off.

Φυσικά ένα μεγάλο μέρος την κουβέντας αφορούσε την τιμή του, που σε αυτή την κατηγορία είναι υψίστης σημασίας… προς το παρόν. Λέμε “προς το παρόν” διότι φαίνεται πως στις αγορές όλης της Ευρώπης υπάρχει η ανάγκη δημιουργίας μιας νέας Premium υποκατηγορίας στα μεσαίου κυβισμού On-Off. Υπάρχει κόσμος που θεωρεί πλέον υπερβολικά τα Mega On-Off των 1200+ κυβισμών, όχι μόνο σε τιμή, αλλά κυρίως σε ιπποδύναμη και βάρος. Η BMW σχεδίασε τη νέα γενιά των F850GS έχοντας ακριβώς αυτό το σκεπτικό στο μυαλό της και ακολούθησαν από κοντά και η KTM με το 790 Adventure R, αλλά και η Ducati με το καινούριο Multistrada 950, όπου σε επίπεδο εξοπλισμού και τεχνολογίας είναι πανομοιότυπα με τα κτηνώδη Mega On-Off. Άρα το σκεπτικό της Piaggio να φτιάξει μια Premium μεσαία On-Off για όσους θέλουν τα πάντα εκτός από το υπερβολικό βάρος, τον υπερβολικό όγκο και την αντίστοιχα υπερβολική τιμή, έχει νόημα. Το νέο Tuareg 660 θα έχει σίγουρα έγχρωμα όργανα με Bluetooth και κάθε μορφής ρύθμιση των ηλεκτρονικών βοηθημάτων, που θα βασίζονται στην τεχνολογία την κεντρικής μονάδας IMU.

Οπότε περιμένουμε να δούμε ρυθμιζόμενο cornering ABS και αντίστοιχα ρυθμιζόμενης ευαισθησίας Traction Control. Ποια όμως θα είναι η τιμή του νέου Tuareg; Εννοείται πως δεν μας έδειξαν τιμοκατάλογο, αλλά από τα συμφραζόμενα έγινε παραπάνω από σαφές πως θα είναι αρκετά πιο ακριβό από το “σπαρτιάτικο” σε επίπεδο εξοπλισμού Yamaha Tenere 700. Μάλιστα η χαρακτηριστική φράση που ακούσαμε ήταν: “Εμείς δεν μπορούμε να φτιάξουμε τέτοια μοτοσυκλέτα στην Ιταλία με τιμή κάτω από 10.000€ όπως κάνουν οι Ιάπωνες (εννοούσε τη Yamaha). Είναι αδύνατον για εμάς”. Μια ρεαλιστική τιμή φαίνεται πως θα είναι μεταξύ 12.500-14.500€,  που θα το τοποθετεί ανάμεσα στο Tenere (10.500€) και στη βασική έκδοση του 790 Adventure (14.390€) στην ελληνική αγορά αυτή τη στιγμή. Μένει να δούμε αν ο κόσμος θα κρίνει την τιμή του με βάση την ιπποδύναμη και τον εξοπλισμό του νέου Tuareg 660 ή αν θα την κρίνει βάσει του κυβισμού του. Επίσης μένει να δούμε αν η ελληνική αντιπροσωπεία καταφέρει να κάνει για άλλη μια φορά το θαύμα της, καθώς αρκετές φορές έχει πετύχει σε κάποια μοντέλα (π.χ. στα Medley) οι τιμές τους στην Ελλάδα να είναι πιο κάτω από των υπόλοιπων Ευρωπαϊκών χωρών.

   


 

To νέο Blade 600 LT της TGB παρουσιάζεται [VIDEO]

Ένα ATV για κάθε χρήση
1
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

6/6/2023

Η TGB παρουσιάζει το νέο της ATV, το Blade 600 LT, το οποίο με την σύγχρονη του τεχνολογία απευθύνεται τόσο στον επαγγελματία όσο και στον λάτρη της περιπέτειας.

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου της Mototrend S.A.

Θεριό ανήμερο

Διασκέδαση; Δουλειά; Εξερεύνηση; Βόλτα; Όλα περιλαμβάνονται στο μενού του νέου Blade 600 LT! Σκληροτράχηλο, τετρακίνητο, με ηλεκτρονικό σύστημα διεύθυνσης και κλείδωμα διαφορικών, είναι αυτό που θα γίνει ο αξιόπιστος και ακαταμάχητος σύντροφός σας εντός και εκτός δρόμου!

Εσείς, απλά χαράζετε πορεία και αυτό το μικρό θηρίο θα σας φτάσει εκεί που θέλετε. Και μάλιστα θα το κάνει με νόμιμο τρόπο, καθώς είναι κατασκευασμένο και για κυκλοφορία σε δημόσιους δρόμους, φέροντας την απαραίτητη έγκριση τύπου! Το βασίλειό του βέβαια είναι τα κακοτράχαλα εδάφη και εκεί είναι που δύσκολα θα βρεθεί αντίπαλος στην κατηγορία. Γιατί η TGB έχει τεράστια τεχνογνωσία και εξειδίκευση, με δεκάδες χιλιάδες πωλήσεις στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, εκεί δηλαδή όπου η λέξη ATV είναι συνώνυμο με την καθημερινότητα.

2

Ένα για όλους

Το Blade 600 LT προσφέρει επιδόσεις και διασκέδαση μαζί με ανεξάντλητη χρηστικότητα σε όσους αρέσκονται στα οχήματα παντός εδάφους. Kατασκευασμένο με γνώμονα την αντοχή στη σκληρή χρήση και με δυνατότητες απεριόριστης κίνησης σε κάθε είδους έδαφος, μπορεί κάλλιστα να αποτελέσει το μέσο διαφυγής από την καθημερινότητα και να γίνει το απόλυτο εργαλείο του κυνηγού, του αγρότη ή του sportsman που αρνείται να συμβιβαστεί με κάτι κοινότυπο. Με μεταξόνιο 1.450mm και απόσταση από το έδαφος 320mm δύσκολα θα βρεθεί έδαφος που θα το δυσκολέψει.

3

Τα έχει όλα, πάει παντού

Το νέο ATV της TGB χαρακτηρίζεται από τεχνολογία αιχμής σε όλα τα συστατικά του στοιχεία και με σημεία αναφοράς τον ισχυρό τετράχρονο υγρόψυκτο κινητήρα, το ατσάλινο πλαίσιο, τις θηριώδεις ανεξάρτητες αναρτήσεις της EVO με τα διπλά ψαλίδια, τα τέσσερα δισκόφρενα, τα σχεδιασμένα ειδικά για το μοντέλο ελαστικά της Kenda, τους άπλετους χώρους και τις αντίστοιχου μεγέθους σχάρες μεταφοράς, θα αποτελέσει την ιδανική λύση για μετακίνηση χωρίς φραγμούς σε κάθε είδους έδαφος. Ακόμα και όταν τα πράγματα «ζορίσουν», η δυνατότητα επιλογής αργού ή γρήγορου διαφορικού (Low - High), η αντίστοιχη για μετατροπή της κίνησης από 4×2 σε 4×4, το ηλεκτρικής λειτουργίας υποβοηθούμενο τιμόνι, το ηλεκτρονικό κλείδωμα των δύο διαφορικών, η ύπαρξη όπισθεν και “parking” στο αυτόματο CVT κιβώτιο, o στάνταρ κοτσαδόρος και η υποδοχή για «εργάτη» με δυνατότητα έλξης 1.360Kg, είναι παράγοντες που θα γίνουν αρωγοί στην απρόσκοπτη και απροβλημάτιστη μετακίνηση οδηγού, συνοδηγού και φορτίων. Και όσον αφορά στην αυτονομία, καθόσον δύσκολο να βρεθεί σημείο ανεφοδιασμού εκεί που κινείται το Blade LT, το χωρητικότητας 18 λίτρων δοχείο καυσίμου φροντίζει να προσφέρει την απαραίτητη σιγουριά στις μεγάλες διαδρομές.

5

Σύγχρονο μηχανικό σύνολο

Ο κινητήρας του Blade LT είναι ένας υψηλής απόδοσης υγρόψυκτος μονοκύλινδρος χωρητικότητας 561cc, εξαιρετικά ελαφρύς και με ιδιαίτερα συμπαγείς διαστάσεις. Διαθέτει ψυγείο λαδιού, 4βάλβιδη κεφαλή και 1 ΕΕΚ, κάτι που εξυπηρετεί το “στροφάρισμα” από χαμηλά, άρα και τις επιδόσεις. Τροφοδοτείται μέσω ηλεκτρονικά ελεγχόμενου ψεκασμού και η απόδοσή του ξεπερνά τους 38 ίππους και τα 44,6Nm ροπής! Κύριο χαρακτηριστικό του είναι ο τρόπος που βγάζει τη δύναμή του, χωρίς ξεσπάσματα και δισταγμούς, έτσι ώστε να βοηθά τον αναβάτη στα απαιτητικά εδάφη που επιζητούν την απόλυτη πρόσφυση (λάσπη, πέτρες, κροκάλα, ανηφόρες κλπ).

8

Ακόμα πιο όμορφο, ακόμα πιο άνετο

H σχεδίαση του νέου Blade LT προσδίδει στο σύνολο μια σύγχρονη εμφάνιση, όπου κυριαρχούν οι τύπου Matrix προβολείς LED μπροστά. Ικανοί να κάνουν τη νύχτα μέρα, διαθέτουν επιπρόσθετα και φώτα ημέρας DRL. Full LED όμως είναι και όλα τα υπόλοιπα φωτιστικά σώματα, ενώ μια πρίζα παροχής ρεύματος 12V θα φροντίσει να κρατά τις ηλεκτρονικές συσκευές των επιβατών φορτισμένες. Ο προφυλακτήρας μπροστά, οι χούφτες στο τιμόνι και όλα τα φτερά του οχήματος, πέραν του ότι προσδίδουν επιβλητική εμφάνιση, βρίσκονται εκεί για να προσφέρουν κορυφαία προστασία. Κατασκευασμένα από συνθετικά υλικά κορυφαίων προδιαγραφών, εγγυώνται αυτό που κυρίως επιζητεί ο κάτοχος ενός σύγχρονου ATV: - Αντοχή σε βάθος χρόνου.

11

Παράλληλα, το νέο Blade LT έχει δεχθεί ένα αισθητά μακρύτερο πλαίσιο από τον προκάτοχό του 600 SLX, προσφέροντας πολύ μεγαλύτερο χώρο για δύο επιβάτες και αποσκευές/φορτία, ταυτόχρονα και μια πλέον αρχοντική σέλα δύο επιπέδων. Ειδικά για τον συνεπιβάτη, η εργονομία χτυπάει κόκκινο με τις μεγάλες χειριλαβές και την ειδική πλάτη στήριξης. Ο οδηγός, από την πλευρά του, απολαμβάνει μια θέση οδήγησης που του προσφέρει πολύωρη ξεκούραστη οδήγηση και απόλυτο έλεγχο λειτουργιών κάτω από κάθε συνθήκη, όσο αντίξοη κι αν είναι.  

9

  

Στα δείχνει όλα

Για την πλήρη πληροφόρηση του οδηγού το Blade LT διαθέτει πίνακα οργάνων ο οποίος παρέχει ψηφιακές ενδείξεις για ταχύμετρο, στροφόμετρο, οδόμετρο, μερικό χιλιομετρητή, ώρες λειτουργίας, στάθμη καυσίμου, θερμοκρασία ψυκτικού, ρολόϊ και λειτουργία EPS. Παράλληλα,  μέσω λυχνιών, ενημερώνει για λειτουργία 4x4, επιλεγμένη μετάδοση, υπερθέρμανση κινητήρα, στάθμη λιπαντικού, φώτα και φλας.

Τιμή αγοράς

Η τιμή του νέου Blade 600 LT EPS 4X4 καθορίστηκε στα 10.890€, με την απόκτησή του να μπορεί να γίνει με 12 έως και 72 δόσεις μέσω έντοκης τραπεζικής χρηματοδότησης. Για περισσότερες πληροφορίες και υπολογισμό δόσεων μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του μοντέλου

 

TGB – Who is Who

Η TGB (“Taiwan Golden Bee”) ιδρύθηκε το 1965 ως “Taiwan Vespa Co Ltd” με άδεια από την Ιταλική Piaggio να κατασκευάζει τα Scooter της Vespa για την αγορά της Taiwan. Το 1978 η εταιρεία μετονομάστηκε σε TGB Co Ltd και άμεσα ξεκίνησε την παραγωγή των δικών της οχημάτων. Ως εξειδικευμένος κατασκευαστής υψηλής ποιότητας συστημάτων CVT, η TGB, εκτός του να κατασκευάζει τα δικά της οχήματα, είναι και ο κύριος προμηθευτής τέτοιων συστημάτων και άλλων κατασκευαστών, όπως Piaggio, Rotax, Can-Am, Peugeot, Polaris κ.α.

Η TGB έχει εξελιχθεί παγκοσμίως σε έναν από τους κορυφαίους κατασκευαστές quad/ATV, με παρουσία στην ευρωπαϊκή αγορά για περισσότερα από 30 χρόνια. Ακολουθώντας τη φιλοσοφία της εταιρείας «Play Different», τα οχήματα της TGB ενσωματώνουν πρωτοποριακές τεχνολογίες και σχεδιαστικά χαρακτηριστικά. Όπως για παράδειγμα το τιμόνι με την ηλεκτρική υποβοήθηση (ΕPS), που το έφερε στο προσκήνιο από το 2014 σε μια προσπάθεια να κάνει τον χειρισμό του οχήματος πολύ πιο εύκολο και ασφαλή.