Aprilia 457 Naked με εμφάνιση Moto Guzzi!

Το Piaggio Group μπαίνει στον πόλεμο της Ινδίας
1
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

5/1/2024

Η Royal Enfield με το 350 HNTR και η Honda με το GB 350 έχουν ξεκινήσει έναν σκληρό πόλεμο στην αγορά της Ινδίας, που αυτή τη στιγμή είναι η μεγαλύτερη του κόσμου σε πωλήσεις μοτοσυκλετών, ξεπερνώντας την Κίνα. Μέχρι στιγμής νικητής ανάμεσά τους δεν υπάρχει διότι και οι δυο τους πουλάνε περισσότερο απ’ όσο μπορούν να παράγουν τα εργοστάσιά τους! Μάλιστα η Honda εξάγει το GB 350 μόνο στην Ιαπωνία, καθώς δεν επαρκεί η παραγωγή του για να καλύψει τις υπόλοιπες αγορές πέραν της Ινδίας και της Ιαπωνίας.

Στο παιχνίδι έχει μπει πλέον και η Triumph με δύο εκδόσεις του ολοκαίνουριου μονοκύλινδρου Speed 400/Scrambler 400 X, στοχεύοντας στο ίδιο κοινό μεν, αλλά με σαφώς πιο premium χαρακτήρα και βλέψεις για την παγκόσμια αγορά και όχι μόνο για τις τεράστιες αγορές της Ασίας.

Τώρα έρχονται στο φωτός της δημοσιότητα φωτογραφίες από την Ιταλία, όπου οι δοκιμαστές του Piaggio Group κυκλοφορούν στους δρόμους με μια γυμνή μοτοσυκλέτα που έχει τον ολοκαίνουριο υγροψυκτο δικύλινδρο εν σειρά του 458 RS, όμως αντί για να είναι ένα μοντέρνο Streetfighter ώστε να πούμε πως πρόκειται για το Tuono 457, έχει στρογγυλό προβολέα και δύο αμορτισέρ πίσω!

Επίσης το σχήμα του ρεζερβουάρ θυμίζει έντονα εκείνο των V7 της Moto Guzzi και το πίσω φανάρι είναι κατευθείαν από το V100, η οποία Moto Guzzi φυσικά αποτελεί μέλος του ομίλου της Piaggio όπως και η Aprilia.

2

Το συγκεκριμένο πρωτότυπο έχει ατσάλινο πλαίσιο αντί για το αλουμινένιου του RS και παρά το γεγονός πως διατηρεί το αλουμινένιο ψαλίδι, δεν έχει το μονό κεντρικό αμορτισέρ, αλλά δύο κλασσικά αμορτισέρ. Οι αναρτήσεις στο πρωτότυπο δείχνουν να είναι από το πάνω ράφι, με το upaside/down πιρούνι να έχει ρυθμίσεις, όμως την ίδια στιγμή έχουν και αισθητήρες μέτρησης, οπότε μπορεί να χρησιμοποιούν τις συγκεκριμένες μόνο για τις δοκιμές ώστε να βρουν το τελικό setup και οι μοτοσυκλέτες παραγωγής να μην έχουν τόσο μεγάλο εύρος ρυθμίσεων.

Τα φρένα της ByBre παραμένουν ίδια με του μικρού supersport της Aprilia και είναι μια ακτινική δαγκάνα τεσσάρων εμβόλων εμπρός και δύο εμβόλων πίσω.

3

Στο συγκεκριμένο πρωτότυπο δεν έχει γίνει κάποια προσπάθεια να κρύψουν αισθητικά την υγρόψυξη και την τεράστια σε όγκο εξάτμιση, οπότε είναι ακόμα νωρίς για να μιλήσουμε για την αισθητική της μοτοσυκλέτας και κατά πόσο θα καταφέρει να συνδυάσει την σύγχρονη τεχνολογία με την κλασσική εμφάνιση.

 

Φωτό: MCN UK

SYM Maxsym 400 GT – Πλέον με Euro 5+ κινητήρα

Αλλαγές ουσίας ώστε να διατηρηθεί το Maxsym 400 GT φρέσκο σε μία κατηγορία με αυξημένο ανταγωνισμό
motomag SYM Maxsym 400 GT – Πλέον με Euro 5+ κινητήρα
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

2/5/2024

Η SYM παρουσίασε το αναβαθμισμένο Maxsym 400 GT το οποίο πλέον εναρμονίζεται με τις προδιαγραφές ρύπων Euro 5+.

Οι σχεδιαστές της SYM θέλησαν στο Maxsym 400 GT να βελτιώσουν και άλλο την άνεση του αναβάτη κατά την οδήγηση. Νέα είναι η εργονομία της θέσης οδήγησης, όπως επανασχεδιασμένη είναι η σέλα δύο επιπέδων η οποία δίνει μια περαιτέρω αίσθηση άνεσης και ασφάλειας.

Η ρυθμιζόμενη ζελατίνα προσφέρει πολύ καλή προστασία από τον αέρα ενώ οι νέες μεγαλύτερες χειρολαβές του συνεπιβάτη και τα πτυσσόμενα αλουμινένια μαρσπιέ προσφέρουν κορυφαία άνεση.

SYM Maxsym 400 GT – Πλέον με Euro 5+ κινητήρα

Ο υγρόψυκτος, μονοκύλινδρος, τετράχρονος κινητήρας 399 κυβικών Euro 5+ αποδίδει 34 ίππους στις 6.750 σ.α.λ. και 4 κιλά ροπής στις 5.250 σ.α.λ. Το πλαίσιο είναι σωληνωτού τύπου, ενώ στον τομέα των αναρτήσεων εμπρός συναντάμε τηλεσκοπικό πιρούνι και πίσω δύο αμορτισέρ με ρύθμιση προφόρτισης ελατηρίου.

Αλλαγή έχουμε στον τομέα των φρένων. Το Maxsym 400 GT πλέον έχει ένα δίσκο 288 χλστ. εμπρός με ακτινική δαγκάνα τεσσάρων εμβόλων -στο προηγούμενο μοντέλο υπήρχαν δύο δίσκοι εμπρός- και πίσω έναν δίσκο 275 χλστ. ενώ την πέδηση ολοκληρώνει το δικάναλο ABS. Στον βασικό εξοπλισμό υπάρχει και το Traction Control το οποίο με τη σειρά του συμβάλλει στον τομέα της ενεργητικής ασφάλειας.

SYM Maxsym 400 GT – Πλέον με Euro 5+ κινητήρα

Αναπόσπαστο κομμάτι του Maxsym 400 GT είναι η πρακτικότητα κατά την καθημερινή μετακίνηση. Κάτω από την σέλα υπάρχει μεγάλος αποθηκευτικός χώρος ο οποίος μπορεί να φιλοξενήσει δύο κράνη full face καθώς και κάποια μικροαντικείμενα. Εμπρός στην ποδιά υπάρχουν δύο ντουλαπάκια με θύρα USB ταχείας φόρτισης ενώ η σχάρα στο πίσω μέρος του scooter έχει έτοιμες βάσεις για Top Case.

Στον ηλεκτρονικό εξοπλισμό του Maxsym 400 GT περιλαμβάνονται επίσης το σύστημα keyless, η έγχρωμη οθόνη LCD οργάνων, και οι διπλοί προβολείς Full-Led με φακούς περιμετρικής διάθλασης.

Το νέο SYM Maxsym 400 GT είναι διαθέσιμο εμπορικά με το μονοκύλινδρο scooter των 399 κυβικών να κοστίζει 5.995 ευρώ.

SYM Maxsym 400 GT – Πλέον με Euro 5+ κινητήρα

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

MAXSYM 400 GT

 

ΤΥΠΟΣ ΚΙΝΗΤΗΡΑ

ΥΓΡΟΨΥΚΤΟΣ, 4Τ, 4V, ΜΟΝΟΚΥΛΙΝΔΡΟΣ

ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ x ΔΙΑΔΡΟΜΗ

83.0mm Χ 73.8mm

ΣΧΕΣΗ ΣΥΜΠΙΕΣΗΣ

10.5:1

ΜΕΓΙΣΤΗ ΙΠΠΟΔΥΝΑΜΗ

34 PS / 6750 rpm

ΜΕΓΙΣΤΗ ΡΟΠΗ

38.1 Nm / 5250 rpm

ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ

KEIHIN E.F.I.

ΚΙΒΩΤΙΟ

V-belt CVT

ΤΕΛΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

ΙΜΑΝΤΑΣ

ΕΚΚΙΝΗΣΗ

ΜΙΖΑ

ΧΩΡΗΤΙΚ. ΡΕΖΕΡΒΟΥΑΡ

13.0 lt

ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ

3.7 lit/100km (EURO 5+)

ΠΛΑΙΣΙΟ

ΔΙΠΛΟ ΑΤΣΑΛΙΝΟ ΣΩΛΗΝΩΤΟ

ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΤΡΟΧΩΝ

1555 mm

ΠΛΑΤΟΣ

820 mm

ΜΗΚΟΣ

2232 mm

ΥΨΟΣ

1417 mm

ΥΨΟΣ ΣΕΛΑΣ

788 mm

ΒΑΡΟΣ (ΠΛΗΡΕΣ ΥΓΡΩΝ)

215 kg

ΓΩΝΙΑ ΚΑΣΤΕΡ

27.5 ∘

ΙΧΝΟΣ

103 mm

ΕΜΠΡΟΣΘΙΟ ΕΛΑΣΤΙΚΟ

120 / 70 - 15

ΟΠΙΣΘΙΟ ΕΛΑΣΤΙΚΟ

160 / 60 - 14

ΕΜΠΡΟΣΘΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΚΟ ΠΙΡΟΥΝΙ 41mm – 120mm

ΟΠΙΣΘΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

ΔΙΠΛΟ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΟ ΑΜΟΡΤΙΣΕΡ

ΕΜΠΡΟΣΘΙΟ ΦΡΕΝΟ

ΔΙΣΚΟΣ 288 mm +ABS (4ΠΙΣΤΟΝΗ ΔΑΓΚΑΝΑ)

ΟΠΙΣΘΙΟ ΦΡΕΝΟ

ΔΙΣΚΟΣ 275 mm +ABS (1ΠΙΣΤΟΝΗ ΔΑΓΚΑΝΑ)