Aprilia RS 660 Concept 2019: EICMA 2018

Νέος κινητήρας από την Aprilia που την επαναφέρει στη μεσαία κατηγορία
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

6/11/2018

Το RS 660 είναι ίσως το πιο σημαντικό concept σε αυτή την έκθεση του Μιλάνου, καθώς μέσα στο πλαίσιό του έχει έναν νέο δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα 660 κυβικών. Αυτό σημαίνει πως η Aprilia επιστρέφει στις μοτοσυκλέτες μεσαίου κυβισμού, καθώς είναι βέβαιο, πως θα δημιουργηθεί μια ολόκληρη σειρά μοντέλων με αυτόν τον κινητήρα, που θα περιλαμβάνει από γυμνά streetfighter μέχρι μεσαία on-off.

Pρόκειται για τον κινητήρα του RSV4 και Tuono 1100 που του έχουν αφαιρέσει τους δύο πίσω κύλινδρους, αλλά με μεγαλύτερη διαδρομή εμβόλων ώστε ο κυβισμός να ανέβει στα 660 κυβικά. Ήδη γίνονται δοκιμές στο δρόμο, αλλά ακόμα δεν είναι βέβαιο αν θα έχει αυτά τα κυβικά ή θα είναι μικρότερος. Σύμφωνα με την Aprilia η κατηγορία των 500cc θα είναι η πιο καυτή στο άμεσο μέλλον σε πωλήσεις και έχουν ήδη στα σχεδιαστήριά τους μια on-off και μια sport μοτοσυκλέτα με αυτόν τον κινητήρα. Πιθανότατα το πλάνο τους είναι να μπουν απέναντι από τα Honda CB 500 που μορχοπουλάνε σε όλη την Ευρώπη στις τρεις εκδόσεις τους. Τα βαμμένα κόκκινα κάρτερ δύσκολα κρύβουν τις ομοιότητες με τον V4 κινητήρα, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό. Κάθε άλλο! Αν έχει τις μπιέλες της Pankl και τα έμβολα της Mahle όπως τα V4 από το 2016 και μετά, θα είναι από τους πιο ποιοτικούς κινητήρες σε αυτή την κατηγορία. Ελπίζουμε η Aprilia να προχωρήσει πολύ γρήγορα στην παρουσίαση των μοντέλων παραγωγής, καθώς η απουσία της από την μεσαία κατηγορία κυβισμού (που πλέον βρίσκεται σε ανοδική πορεία!) είναι αισθητή τα τελευταία χρόνια. 

 

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να δείτε video της παρουσίασης του ομίλου Piaggio όπου στο τέλος του ο Max Piaggi παρουσιάζει το νέο concept

Ετικέτες

Η Multistrada V4 Rally συμμετέχει πλέον στο πρόγραμμα Ducati Factory Made

Επεκτείνεται το πρόγραμμα που συνδέει τον πελάτη απευθείας με τη γραμμή παραγωγής
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

24/4/2026

Η Ducati επεκτείνει το πρόγραμμα Ducati Factory Made εντάσσοντας τη Multistrada V4 Rally, τη μεγάλη on/off των Ιταλών που έχει σχεδιαστεί για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων χάρη στο ρεζερβουάρ καυσίμου 30 λίτρων, την ανάρτηση Adaptative DSS EVO μεγάλης διαδρομής και το υψηλό επίπεδο άνεσης.

Λίγους μήνες πριν σας είχαμε ενημερώσει για την έναρξη του προγράμματος Ducati Factory Made. Με το συγκεκριμένο πρόγραμμα οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν μέσα από μια ποικιλία χρωμάτων που αφορά το κοστούμι, το υποπλαίσιο και τα φρένα, έτσι ώστε ο κάθε αναβάτης να μπορεί να προσαρμόσει τη Ducati στα αγαπημένα του χρώματα.

Η πρώτη μοτοσυκλέτα που μπήκε στο εν λόγω πρόγραμμα ήταν η Multistrada V4, ενώ πλέον η Ducati μας ενημερώνει πως και η Multistrada V4 Rally θα μπορεί να προσαρμοστεί αντίστοιχα, με το πρόγραμμα που συνδέει τον πελάτη απευθείας με τη γραμμή παραγωγής.

Multistrada

Τα διαθέσιμα χρώματα περιλαμβάνουν τις σειρές Icone (με παραδοσιακούς χρωματισμούς της εταιρείας), Style (γυαλιστερό φινίρισμα), Sophistication (ματ φινίρισμα), όπως και τα χρώματα του - συνεργάτη της Ducati - Automobili Lamborghini Ad Personam, Viola Pasifae, Arancio Xanto και Blu Uranus.

Εκτός των χρωμάτων των φέρινγκ, οι αναβάτες μπορούν να επιλέξουν διαφορετικό χρώμα για το πλαίσιο, το υποπλαίσιο και τις ζάντες, ενώ μπορούν να προσθέσουν από σέλες αναβάτη και αναρτήσεις, έως τα πακέτα εξοπλισμού των εκδόσεων Touring, Adventure, Sport, Tech και Enduro.