Aprilia RS 660 Concept 2019: EICMA 2018

Νέος κινητήρας από την Aprilia που την επαναφέρει στη μεσαία κατηγορία
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

6/11/2018

Το RS 660 είναι ίσως το πιο σημαντικό concept σε αυτή την έκθεση του Μιλάνου, καθώς μέσα στο πλαίσιό του έχει έναν νέο δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα 660 κυβικών. Αυτό σημαίνει πως η Aprilia επιστρέφει στις μοτοσυκλέτες μεσαίου κυβισμού, καθώς είναι βέβαιο, πως θα δημιουργηθεί μια ολόκληρη σειρά μοντέλων με αυτόν τον κινητήρα, που θα περιλαμβάνει από γυμνά streetfighter μέχρι μεσαία on-off.

Pρόκειται για τον κινητήρα του RSV4 και Tuono 1100 που του έχουν αφαιρέσει τους δύο πίσω κύλινδρους, αλλά με μεγαλύτερη διαδρομή εμβόλων ώστε ο κυβισμός να ανέβει στα 660 κυβικά. Ήδη γίνονται δοκιμές στο δρόμο, αλλά ακόμα δεν είναι βέβαιο αν θα έχει αυτά τα κυβικά ή θα είναι μικρότερος. Σύμφωνα με την Aprilia η κατηγορία των 500cc θα είναι η πιο καυτή στο άμεσο μέλλον σε πωλήσεις και έχουν ήδη στα σχεδιαστήριά τους μια on-off και μια sport μοτοσυκλέτα με αυτόν τον κινητήρα. Πιθανότατα το πλάνο τους είναι να μπουν απέναντι από τα Honda CB 500 που μορχοπουλάνε σε όλη την Ευρώπη στις τρεις εκδόσεις τους. Τα βαμμένα κόκκινα κάρτερ δύσκολα κρύβουν τις ομοιότητες με τον V4 κινητήρα, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό. Κάθε άλλο! Αν έχει τις μπιέλες της Pankl και τα έμβολα της Mahle όπως τα V4 από το 2016 και μετά, θα είναι από τους πιο ποιοτικούς κινητήρες σε αυτή την κατηγορία. Ελπίζουμε η Aprilia να προχωρήσει πολύ γρήγορα στην παρουσίαση των μοντέλων παραγωγής, καθώς η απουσία της από την μεσαία κατηγορία κυβισμού (που πλέον βρίσκεται σε ανοδική πορεία!) είναι αισθητή τα τελευταία χρόνια. 

 

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να δείτε video της παρουσίασης του ομίλου Piaggio όπου στο τέλος του ο Max Piaggi παρουσιάζει το νέο concept

Ετικέτες

H Royal Enfield ανανεώνει το Continental GT 650 – Θα συνεχίσει δίπλα στο 750

Φρεσκάρισμα για την ινδική αγορά που λογικά θα δούμε και στα ευρωπαϊκά μοντέλα του 2027
re-continental-gt-2027
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

17/8/2026

Στην ουσία του το Continental GT με τον δικύλινδρο κινητήρα 648 κυβικών εκατοστών δεν αλλάζει, διατηρώντας όλα τα βασικά του χαρακτηριστικά αναλλοίωτα ως είχαν.

Στην Ινδία ωστόσο παρουσιάστηκε πριν μερικές μέρες μια ανανεωμένη εκδοχή του μοντέλου με μερικές διαφορές σε εμφάνιση και εξοπλισμό.

royal-enfield-continental-gt

Όσον αφορά στον εμφανισιακό τομέα, η διαφορά είναι εμφανέστερη στο κόκκινο (Rocker Red) χρώμα που πλέον συνοδεύεται από χυτές αλουμινένιες ζάντες, αντί των ακτινωτών που φορούσε, ενώ κινητήρας και εξατμίσεις βάφονται σε μαύρο χρώμα.

Έτσι οι ακτινωτές ζάντες συνεχίζουν στις χρωματικές εκδόσεις με το ασημί ρεζερβουάρ (Mr Clean) και με το πράσινο (British Racing Green).

royal-enfield-continental-gt

Παράλληλα, ο εξοπλισμός των Continental GT εμπλουτίζεται με φιμέ ζελατινούλα μπροστά από τα όργανα, καθώς και μια παροχή φόρτισης USB-C που προστίθεται στο τιμόνι, ενώ τα φλας γίνονται κι αυτά LED, όπως και ο προβολέας.

Στην Ινδία το φρεσκαρισμένο Continental GT είναι ήδη διαθέσιμο για παραγγελία, καθώς εικάζουμε πως αυτές οι αλλαγές θα περάσουν και στα μοντέλα που θα εξαχθούν στην Ευρώπη από το νέο έτος, κάτι που θα γνωρίζουμε πέραν κάθε αμφιβολίας μετά τις διεθνείς εκθέσεις μοτοσυκλέτας του Φθινοπώρου - διεθνείς εκθέσεις μοτοσυκλέτας του Φθινοπώρου – EICMA και Intermot.

royal-enfield-continental-gt

Μια ενδιαφέρουσα είδηση που προέκυψε από την εμφάνιση του ανανεωμένου Continental GT είναι πως η Royal Enfield φέρεται να έχει αποφασίσει να διατηρήσει τη γκάμα των δικύλινδρων 650 στην αγορά και αφότου θα έχει παρουσιάσει να ανάλογα μοντέλα με τον μεγαλύτερο δικύλινδρο των 750 κυβικών – ήδη έχουμε δει τα Himalayan 750 και Continental GT 750.

royal-enfield-continental-gt

 

Ετικέτες