Aprilia RS 660 Trofeo: Η αγωνιστική έκδοση προ των πυλών

Συμπληρώνει την γκάμα και ανεβαίνει σκαλί
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

7/10/2020

Η Aprilia είχε πει πως το νέο RS 660 δεν είναι hard core μοτοσυκλέτα για πίστα και πως έχουν δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στη χρηστική πλευρά της. Όμως όλες οι κινήσεις προώθησής της έως τώρα προσπαθούν να μας πείσουν για ακριβώς το αντίθετο! Έτσι μετά την οδήγηση της μοτοσυκλέτας στην πίστα του Misano από τους εργοστασιακός αναβάτες της ομάδας των MotoGP, τώρα έρχεται μια φωτογραφία του Tommaso Marcon, αναβάτη της Tech3 στη MotoE και δοκιμαστή της Aprilia, από την πίστα της Cremona, όπου χαμογελά πίσω από μια RS 660 που στο φαίρινγκ της γράφει Trofeo, coming soon…”.

Μάλιστα είναι με κίτρινα φλόου γράμματα πάνω στο μαύρο φαίρινγκ για να μπορεί να το διαβάσει από χιλιόμετρα μακριά οποιοσδήποτε. Η Aprilia ήδη έχει παρουσιάσει την RS 250 GP και έχει δημιουργήσει πρωταθλήματα και κύπελλα ενιαίου τύπου σε πολλές χώρες. Η άφιξη της RS 660 Trofeo έρχεται να συμπληρώσει την αγωνιστική στρατηγική της εταιρείας του Noale, προφέροντας σε ένα μεγαλύτερη ηλικίας και εμπειρίας κοινό, τη δυνατότητα να συμμετάσχει σε αγώνες ενιαίου τύπου, που προσφέρουν ίσες ευκαιρίες για διάκριση σε όλους και περιορίζουν όσο είναι δυνατόν το κόστος. Η μοτοσυκλέτα της φωτογραφίας έχει Ohlins πίσω αμορτισέρ, σφυρήλατη ζάντα πίσω και ολόκληρη εξάτμιση τιτανίου της SC. Εμπρός τα φρένα, η ζάντα και το πιρούνι μοιάζουν πανομοιότητα με εκείνα της μοτοσυκλέτας παραγωγής, αλλά πιθανόν στο εσωτερικό του πιρουνιού να έχουν γίνει αλλαγές για να ταιριάζει η απόδοσή του με το νέο πίσω αμορτισέρ αλλά και τα slick ελαστικά που φοράει, αντί για τα semi-slick που χρησιμοποιούνται συνήθως σε αυτού του κυβισμού ενιαία πρωταθλήματα.  

Η CFMOTO σχεδιάζει δικύλινδρο 250SR-R

Η εταιρεία κατέθεσε αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας
CFMOTO
Από τον

Παύλο Καρατζά

28/7/2026

Το 2024 η CFMOTO παρουσίασε ένα καμουφλαρισμένο πρωτότυπο για ένα μελλοντικό νέο μοντέλο 250SR-R κατά τη διάρκεια της ετήσιας εκδήλωσης CFMOTO Day στην Κίνα. Τώρα η ίδια μοτοσυκλέτα εμφανίστηκε σε αίτηση κατοχύρωσης ευρεσιτεχνίας.

Επί του παρόντος η CFMOTO κατασκευάζει τα μοντέλα 250SR και 300SR με μονοκύλινδρο κινητήρα για να καλύψει την αγορά των σπορ μοτοσυκλετών μικρής χωρητικότητας. Όμως φαίνεται πως πλέον η εταιρεία θα στραφεί και σε δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα στα μικρά κυβικά.

Η πατέντα παρουσιάζει για πρώτη φορά αυτόν τον κινητήρα, αποκαλύπτοντας ότι είναι οπτικά παρόμοιος με αυτόν του γνωστού μας 450MT, αλλά με μικρότερες διαστάσεις, ενώ στην αίτηση φαίνεται και το πλαίσιο χωροδικτύωμα.

Η δημοσίευση του διπλώματος ευρεσιτεχνίας υποδηλώνει ότι δύο χρόνια μετά την αρχική εμφάνιση του μοντέλου, η 250SR-R ενδέχεται να πλησιάζει στη φάση της παραγωγής, προκειμένου να ανταγωνιστεί μοντέλα όπως οι Kove 321RR και Yamaha R3.

Ετικέτες