Γράφτηκε από: 
τον Μπάμπη Μέντη

Aprilia RSV4 2021: Η τελική μορφή της και τα πρώτα τεχνικά χαρακτηριστικά

Οι Ιταλοί “έσπασαν τη σιωπή τους”

 

Με βάση όσα μας έχουν πει ήδη οι άνθρωποι της Aprilia από την παρουσίαση του RS 660, αλλά και με βάση όσα βλέπουμε στη φωτογραφία και μας λέει το Motociclismo, το RSV4 του 2021 θα έχει την νέα ECU 11MP της Marelli που υποστηρίζει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στα ηλεκτρονικά. Πλήρη διαγνωστικό σύστημα can-bus, νέα έγχρωμα όργανα TFT με built-in σύστημα απεικόνισης δεδομένων του smartphone του αναβάτη, τα φώτα θα είναι Full-Led εμπρός και πίσω με λειτουργία cornering lights και τα Riding Modes θα γίνουν συνολικά 6, όπου τα 3 θα είναι για την πίστα και τα άλλα 3 για τον δρόμο με δυνατότητα προσωπικών ρυθμίσεων από τον αναβάτη.

Οι Ιταλοί λένε πως ο κινητήρας θα έχει 1099 κυβικά αντί των 1077 που είχε έως τώρα το 1100 Factory, αλλά η μέγιστη ιπποδύναμη θα παραμείνει στους 217 ίππους.

Στο κυρίως πλαίσιο δεν διακρίνονται τεράστιες διαφορές, όμως το ψαλίδι ακολουθεί τη σχεδίαση των εργοστασιακών superbike της Aprilia με μια τεράστια γέφυρα από κάτω του.

Στη φωτογραφία επίσης δεν φαίνονται να υπάρχουν φτερά, αλλά πιθανόν να είναι extra όπως ήταν έως τώρα στις βασικές εκδόσεις του RSV4. Μπορεί βέβαια να υπάρχουν και να μην τα διακρίνουμε εμείς στη συγκεκριμένη φωτογραφία που δεν έχει και την καλύτερη ανάλυση του κόσμου. Το βέβαιο είναι πως το φαίρινγκ θα ακολουθεί τη φιλοσοφία double-leyer που είδαμε στο RS 660 και βελτιώσει την αεροδυναμική αλλά και την αποβολή του ζεστού αέρα από τον κινητήρα. Οι ημι-ενεργητικές αναρτήσεις της Ohlins ολοκληρώνουν τον premium χαρακτήρα της ιταλικής superbike.