Aprilia Tuareg (;) Caponord (;) 1200 - Η νέα On-off

Από το

Μαύρο Σκύλο

29/3/2011

Από μια φτωχής -είναι η αλήθεια- ποιότητας φωτογραφία του ιταλικού Motociclismo επιβεβαιώνεται ότι η Aprilia εξελίσσει μια νέα μοτοσυκλέτα. Έχοντας ένα ολοφάνερο κενό στην γκάμα της, το νέο μοντέλο που ετοιμάζεται θα μπει στα χωράφια των BMW R1200GS, Ducati Multistrada κ.λπ. Μια μοτοσυκλέτα με μεγάλο κινητήρα για όλους τους δρόμους. Στην περίπτωση της νέας Aprilia ο κινητήρας της είναι ο V2 που χρησιμοποιήθηκε πρώτα στο Dorsoduro 1200. Και το πλαίσιο που αποκαλύπτει η φωτογραφία ακολουθεί την πεπατημένη των Shiver/Dorsoduro και αφήνει στο παρελθόν το αλουμινένιο -και βουρτσισμένο- πλαίσιο δυο δοκών του Caponord 1000. Όσον αφορά τo όνομα του νέου μοντέλου πιθανολογείται ότι θα είναι Tuareg χωρίς όμως να αποκλείεται και η χρήση του Caponord. Η νέα μοτοσυκλέτα βασίζεται, όπως φαίνεται, στο Dorsoduro 1200 έχοντας υβριδικό πλαίσιο από ατσάλινους σωλήνες και αλουμινένιες πλάκες και το αμορτισέρ να συνδέεται δίχως μοχλικό με το ψαλίδι. Η εξάτμιση όμως έχει μετακομίσει στο πλάι αφήνοντας χώρο για τις βαλίτσες, ενώ όλο το εμπρός μέρος έχει σχεδιαστεί αλλιώς ώστε και το ρεζερβουάρ να μεγαλώσει και σταθερό φαίρινγκ να τοποθετηθεί. Απομένει καιρός μέχρι να ολοκληρωθεί η μοτοσυκλέτα, η οποία το πιθανότερο είναι ότι θα εκτεθεί το φθινόπωρο στην Εicma.

Ducati Factory Made - Και μοβ Multistrada έχουμε, αν έτσι θέλετε

Η μοτοσυκλέτα θα βγαίνει από τη γραμμή παραγωγής όπως ακριβώς την οραματίζεται ο πελάτης
Multistrada Factory Program
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

16/2/2026

Η Ducati ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην εξατομίκευση με το Ducati Factory Made, ένα πρόγραμμα που μεταφέρει την παραμετροποίηση της μοτοσυκλέτας απευθείας στη γραμμή παραγωγής του Borgo Panigale. Η πρεμιέρα γίνεται στη Multistrada V4, με το DFM να επιτρέπει στους πελάτες να διαμορφώσουν τη μοτοσυκλέτα τους με αποκλειστικά κοστούμια, ειδικά χρώματα, διαφορετικούς τροχούς, υποπλαίσια και πακέτα εξοπλισμού. Η μοτοσυκλέτα παραδίδεται έτοιμη, ακριβώς όπως την επιθυμεί ο πελάτης, στον dealer.

Το πρόγραμμα ενισχύει περαιτέρω τη συνεργασία Ducati–Automobili Lamborghini, την οποία έχουμε ήδη δει στις ειδικές εκδόσεις Diavel 1260, Streetfighter V4 και Panigale V4. Στις διαθέσιμες χρωματικές επιλογές περιλαμβάνονται και εμβληματικές Ad Personam (αποκλειστικές) αποχρώσεις της Automobili Lamborghini: Viola Pasifae, Arancio Xanto, Giallo Belenus, Blu Uranus και Verde Scandal -χρώματα που μέχρι σήμερα ήταν προνόμιο των supercars της Sant’Agata.

Με αφετηρία τη Multistrada V4 S, όπου προσφέρεται πλήρης εξατομίκευση χρώματος και γραφικών, και με επέκταση σε όλη τη σειρά V4 μέσω επιλογών εξοπλισμού, το Ducati Factory Made επιβεβαιώνει την πρόθεση της εταιρείας στην παροχή μιας εμπειρίας ιδιοκτησίας μοναδικά προσαρμοσμένης στον πελάτη. Η ιδέα μιας μοτοσυκλέτας προσαρμοσμένης στα χρωματικά και εξοπλιστικά γούστα του αναβάτη όχι με aftermarket κινήσεις, αλλά με την παράδοσή της, έτοιμη με μοναδικά χρώματα και αξεσουάρ, από τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου.

Ετικέτες