Aprilia Tuareg (;) Caponord (;) 1200 - Η νέα On-off
Από το
Μαύρο Σκύλο
29/3/2011
Από μια φτωχής -είναι η αλήθεια- ποιότητας φωτογραφία του ιταλικού Motociclismo επιβεβαιώνεται ότι η Aprilia εξελίσσει μια νέα μοτοσυκλέτα. Έχοντας ένα ολοφάνερο κενό στην γκάμα της, το νέο μοντέλο που ετοιμάζεται θα μπει στα χωράφια των BMW R1200GS, Ducati Multistrada κ.λπ.
Μια μοτοσυκλέτα με μεγάλο κινητήρα για όλους τους δρόμους. Στην περίπτωση της νέας Aprilia ο κινητήρας της είναι ο V2 που χρησιμοποιήθηκε πρώτα στο Dorsoduro 1200. Και το πλαίσιο που αποκαλύπτει η φωτογραφία ακολουθεί την πεπατημένη των Shiver/Dorsoduro και αφήνει στο παρελθόν το αλουμινένιο -και βουρτσισμένο- πλαίσιο δυο δοκών του Caponord 1000. Όσον αφορά τo όνομα του νέου μοντέλου πιθανολογείται ότι θα είναι Tuareg χωρίς όμως να αποκλείεται και η χρήση του Caponord. Η νέα μοτοσυκλέτα βασίζεται, όπως φαίνεται, στο Dorsoduro 1200 έχοντας υβριδικό πλαίσιο από ατσάλινους σωλήνες και αλουμινένιες πλάκες και το αμορτισέρ να συνδέεται δίχως μοχλικό με το ψαλίδι. Η εξάτμιση όμως έχει μετακομίσει στο πλάι αφήνοντας χώρο για τις βαλίτσες, ενώ όλο το εμπρός μέρος έχει σχεδιαστεί αλλιώς ώστε και το ρεζερβουάρ να μεγαλώσει και σταθερό φαίρινγκ να τοποθετηθεί. Απομένει καιρός μέχρι να ολοκληρωθεί η μοτοσυκλέτα, η οποία το πιθανότερο είναι ότι θα εκτεθεί το φθινόπωρο στην Εicma.
CFMOTO DAY – Πρώτη δημόσια εμφάνιση V4 SR-RR σε λειτουργική μορφή, απολαύστε ήχο [VIDEO]
Με δραστηριότητες, είσοδο στην πίστα και παρουσιάσεις νέων μοντέλων
Από τον
Φίλιππο Σταυριδόπουλο
30/3/2026
Η εκδήλωση CFMOTO DAY 2026 πραγματοποιήθηκε στο Διεθνές Circuit Chengdu Tianfu, με παρουσίαση νέων μοντέλων, όπως η 500SR και η V4 SR-RR, παρελάσεις στην πίστα και πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων αναδεικνύοντας το πνεύμα της CFMOTO για την ταχύτητα και την καινοτομία.
Η φετινή εκδοχή της CFMOTO DAY που πραγματοποιήθηκε στη νοτιοδυτική Κίνα προσέλκυσε πλήθος πελατών, φίλων της μάρκας, επαγγελματιών του χώρου και δημοσιογράφων στους χώρους της διεθνούς πίστας Chengdu Tianfu. Η εκδήλωση γιόρτασε την ανάπτυξη και την επιρροή της εταιρείας, παρουσιάζοντας τα οχήματα, τις επιδόσεις και το πνεύμα της CFMOTO.
Μεταξύ των hghtlights ήταν η πρώτη επίσημη παρουσίαση της 500SR, ενώ η CFMOTO V4 SR-RR, η πρώτη superbike λίτρου που κατασκευάστηκε από κινεζικό εργοστάσιο, έκανε το δυναμικό της ντεμπούτο στην εγχώρια αγορά. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο αντιπρόεδρος της CFMOTO, Chen Zhiyong, αφαιρώντας τα καλύμματα της 500SR, και στη συνέχεια ανεβάζοντας “στροφές” με την παρουσίαση της V4 SR-RR, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει τη σημασία της για το μέλλον της εταιρείας.
Η V4 SR-RR διαθέτει V4 κινητήρα 997cc με μέγιστη ισχύ 210 ίππων για στεγνό βάρος 180 κιλών, δημιουργώντας νέο ενδιαφέρον στην κατηγορία των superbikes.
Οι σπορ μοτοσυκλέτες γνωρίζουν μεγάλη άνθηση στην κινέζικη αγορά, γεγονός που εξηγεί την πληθώρα νέων μοντέλων που εμφανίζονται διαρκώς και μάλιστα έχουν αρχίσει να επισκιάζουν τις adventure στις πωλήσεις, σε αντίθεση με την ευρωπαϊκή πραγματικότητα. Η δε CFMOTO σχεδιάζει την είσοδό της στο MotoGP με δική της μοτοσυκλέτα - στην οποία εξίσωση μπαίνει και η πρόσφατη εξαγορά της Kalex - και όχι με της ΚΤΜ, ως συμβαίνει ως τώρα σε Moto3 και Moto2.
Αυτή η superbike είναι η πρώτη της προσπάθεια σε σπορ μοτοσυκλέτες υψηλής απόδοσης και πιστοποιεί τις βλέψεις των Κινέζων, ενώ λειτουργεί επίσης τόσο ως κράχτης, όσο και ως δήλωση προθέσεων για τους ιθύνοντες του MotoGP. H θέληση Liberty Media και Dorna για επιστροφή στην Κίνα με αγώνα είναι επίσης επιβεβαιωμένη και θα γίνει πραγματικότητα από τη στιγμή που θα υπάρχει κοινό να στηρίξει την προσπάθεια στην αχανή αυτή χώρα. Αυτό το κοινό σταδιακά δημιουργείται και αντανακλάται στην άνθιση μιας σπορ αγοράς μοτοσυκλετών, όπως είναι οι αρκετές τετρακύλινδρες μεσαίου κυβισμού που έχουν εμφανιστεί τα τελευταία χρόνια, ενώ υπογραμμίζεται από το εμπορικό ενδιαφέρον που συγκεντρώνουν.
Η CFMOTO DAY έδωσε επίσης έμφαση στο ευρύτερο κατάλογο της εταιρείας, με το νέο scooter 150SC-F να παρουσιάζεται στους επισκέπτες για δοκιμή.
Η εκδήλωση έβαλε τους αναβάτες στο επίκεντρο, με τελετή βράβευσης της κοινότητας, παρελάσεις στην πίστα με περισσότερους από 300 συμμετέχοντες και track sessions με πάνω από 700 αναβάτες. Οι συμμετέχοντες απόλαυσαν επίσης προκλήσεις όπως το SR CUP, το CFMOTO MT CHALLENGE mini και το CL-C Slow Riding Challenge.
Η CFMOTO παρουσίασε ακόμη το πρόγραμμα ανάπτυξης του μηχανοκίνητου αθλητισμού της και το Project CFMOTO Racing Talent, με στόχο την επένδυση σε νέους ταλαντούχους αναβάτες, προσκαλώντας παιδιά 9-12 ετών να δείξουν τις δεξιότητές τους και να κερδίσουν θέση στο αγωνιστικό της πρόγραμμα.
Εμφανίστηκε επίσης με το νέο πρωτότυπο MINI25 ο πρωταθλητής MotoMini 2025, Sun Shengbo (έχοντας εξασφαλίσει το εισιτήριο του για την πρόσβαση στην αρχική επιλογή του Idemitsu Moto4 Asia Cup για την σεζόν του 2027).
Το CFMOTO DAY ανάδειξε τις ρίζες της εταιρείας και ταυτόχρονα τη διεθνή της ανάπτυξη, με παρουσία σε πάνω από 100 χώρες, δίκτυο 7.000+ αντιπροσώπων, παραγωγικές εγκαταστάσεις σε Μεξικό και Ταϊλάνδη και αυξανόμενο διεθνές R&D.
Η εταιρεία ανακοίνωσε και οικονομικά μεγέθη, σημειώνοντας έσοδα 2,1 δισ. δολάρια το πρώτο εννιάμηνο του 2025, με αύξηση 30,1% σε σχέση με πέρσι.