Aprilia Tuareg (;) Caponord (;) 1200 - Η νέα On-off

Από το

Μαύρο Σκύλο

29/3/2011

Από μια φτωχής -είναι η αλήθεια- ποιότητας φωτογραφία του ιταλικού Motociclismo επιβεβαιώνεται ότι η Aprilia εξελίσσει μια νέα μοτοσυκλέτα. Έχοντας ένα ολοφάνερο κενό στην γκάμα της, το νέο μοντέλο που ετοιμάζεται θα μπει στα χωράφια των BMW R1200GS, Ducati Multistrada κ.λπ. Μια μοτοσυκλέτα με μεγάλο κινητήρα για όλους τους δρόμους. Στην περίπτωση της νέας Aprilia ο κινητήρας της είναι ο V2 που χρησιμοποιήθηκε πρώτα στο Dorsoduro 1200. Και το πλαίσιο που αποκαλύπτει η φωτογραφία ακολουθεί την πεπατημένη των Shiver/Dorsoduro και αφήνει στο παρελθόν το αλουμινένιο -και βουρτσισμένο- πλαίσιο δυο δοκών του Caponord 1000. Όσον αφορά τo όνομα του νέου μοντέλου πιθανολογείται ότι θα είναι Tuareg χωρίς όμως να αποκλείεται και η χρήση του Caponord. Η νέα μοτοσυκλέτα βασίζεται, όπως φαίνεται, στο Dorsoduro 1200 έχοντας υβριδικό πλαίσιο από ατσάλινους σωλήνες και αλουμινένιες πλάκες και το αμορτισέρ να συνδέεται δίχως μοχλικό με το ψαλίδι. Η εξάτμιση όμως έχει μετακομίσει στο πλάι αφήνοντας χώρο για τις βαλίτσες, ενώ όλο το εμπρός μέρος έχει σχεδιαστεί αλλιώς ώστε και το ρεζερβουάρ να μεγαλώσει και σταθερό φαίρινγκ να τοποθετηθεί. Απομένει καιρός μέχρι να ολοκληρωθεί η μοτοσυκλέτα, η οποία το πιθανότερο είναι ότι θα εκτεθεί το φθινόπωρο στην Εicma.

H Sherco ετοιμάζεται να παρουσιάσει “κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί”

Την Πέμπτη 9 Απριλίου τα αποκαλυπτήρια
sherco teaser
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

7/4/2026

Το teaser που κυκλοφόρησε η γαλλική εταιρεία μας κλείνει ραντεβού για την Πέμπτη 9 Απριλίου και την αποκάλυψη μιας νέας μοτοσυκλέτας, η οποία συνοδεύεται ωστόσο από μια βαρύγδουπη δήλωση: κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί.

Η ερμηνεία της σκοτεινής φωτογραφίας πάντως μας κατευθύνει σε συγκεκριμένες σκέψεις. Πρώτον, είναι ξεκάθαρο πως δεν πρόκειται για κάτι ηλεκτρικό, διακρίνεται καθαρά η τάπα του ρεζερβουάρ καυσίμου και, παίζοντας λίγο με τον φωτισμό της εικόνας, οι λαιμοί των εξατμίσεων που παραπέμπουν σε τετράχρονο κινητήρα.

sherco teaser

Δεύτερον, είναι ένα μοντέλο εντούρο, καθώς επίσης διακρίνεται καθαρά ο προβολέας μπροστά.

Από κει και πέρα όλα τα ενδεχόμενα μοιάζουν ανοικτά, αναμένουμε λοιπόν με μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε τι καινούργιο θα παρουσιαστεί σε δύο μέρες από τώρα.

 

Ετικέτες