Benelli BJ1200J: Έχασε την πρωτιά αλλά μπήκε στην παραγωγή

Πρώτα αστυνομικό και μετά… τουριστικό
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

21/5/2020

Πριν μερικές ημέρες οι φωτογραφικοί φακοί έπιασαν στα πράσα μια γιγαντιαία τουριστική μοτοσυκλέτα της CF Moto στα χρώματα της κινέζικης αστυνομίας που έμοιαζε αρκετά με το R 1250 RT της BMW, όμως έχει τον κινητήρα LC8 της KTM, με 1279cc αντί για 1301 που έχουν τα 1290 Superduke R και Adventure και 140 ίππους. Λίγους μήνες πριν όμως είχαν διαρρεύσει φωτογραφίες μιας αντίστοιχης μοτοσυκλέτας από την Benelli, με τον τρικύλινδρο κινητήρα των 1130cc από τα ιταλικής κατασκευής streetfighter Tre-Trek και απόδοσης 136 ίππων.

Τότε η Benelli διεκδικούσε τον τίτλο για την ισχυρότερη κινέζικη μοτοσυκλέτα όμως η εμφάνιση στους δρόμους του θηρίου της CF Moto της πήρε τη δόξα. Έστω και με μικρή καθυστέρηση, τώρα κυκλοφορεί στους δρόμους και η μοτοσυκλέτα της Benelli, επίσης σε αστυνομική έκδοση και θα ακολουθήσει αργότερα η έκδοση παραγωγής. Πιθανόν να μην δούμε άμεσα στην Ευρώπη αυτές τις μοτοσυκλέτες, καθώς οι κινητήρες τους δεν είναι προδιαγραφών Euro 4. Το σίγουρο είναι πως η αστυνομική χρήση θα είναι μια πολύ καλή δοκιμασία για την αξιοπιστία και την άνεση αυτών των μοτοσυκλετών. Αν επιζήσουν από τα μαρτύρια στα χέρια των αστυνομικών, τότε θα είναι έτοιμες να κατακτήσουν τον κόσμο… στην κυριολεξία!

Νέο μοντέλο BMW ενόψει: Χαμηλό, μακρύ και σκοτεινό

Αποκαλυπτήρια την Παρασκευή 15 Μαΐου
bmw-new-model-teaser
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

11/5/2026

H BMW Motorrad δημοσίευσε μια ασαφή και σκοτεινή φωτογραφία για να προλογίσει την αποκάλυψη ενός νέου μοντέλου την Παρασκευή 15/5 και ώρα 20:00 Ελλάδας (19:00 CEST).

Προφανώς δεν αποκαλύπτει περί τίνος πρόκειται, αλλά από τη φωτογραφία μπορούμε να διακρίνουμε ένα μακρύ και χαμηλό σουλούπι που εύκολα θα ταίριαζε με ένα bagger μοντέλο.

Η BMW έχει ήδη στη γκάμα της baggers σε δύο μορφές, μια με τον μεγάλο boxer στο R 18 Β και μια με τον εξακύλινδρο στο Κ 1600 Β.

Τι νέο περιμένουμε από τους Γερμανούς; Ένα νέο μοντέλο που σίγουρα θα έρθει κάποια στιγμή σύντομα είναι το R20, με τον νέο μεγαλύτερο boxer όλων των εποχών στα δύο λίτρα χωρητικότητας. Αυτό έχει ήδη εμφανιστεί σε πρωτότυπη μορφή το 2024 στην ετήσια εκδήλωση Concorso d’ Eleganza – Villa d’ Este στην Ιταλία, οπότε ίσως η συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα να είναι αυτή που θα μας συστήσει την έκδοση παραγωγής του πρώτου μοντέλου R 20.

Από την άλλη το σύγχρονη αισθητικής φωτιστικό σώμα μπροστά δεν μοιάζει τόσο ταιριαστό με ένα Heritage μοντέλο, οπότε ίσως εδώ η BMW να μας επιφυλάσσει μια διαφορετική έκπληξη. Ένα νέο K 1600 B, για παράδειγμα, ή ίσως κάτι εντελώς καινούργιο που δεν μπορούμε να προβλέψουμε.

Σε κάθε περίπτωση, σε μερικές μέρες θα γνωρίζουμε πέραν οποιασδήποτε αμφιβολίας.

Ετικέτες