Benelli TRK 702 - Παρουσιάστηκε στην Κίνα

Με μείξη στοιχείων από TRK 502 & TRK 800
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

26/8/2022
Στο κινέζικο site της Benelli, αναρτήθηκε επίσημα το νέο TRK 702, που σχεδιαστικά πατά ανάμεσα στο πιο χρηστικό TRK 502 και στο πιο ακραίο TRK 800.
 
Η μοτοσυκλέτα κινείται από έναν δικύλινδρο εν σειρά, υγρόψυκτο και ψεκαστό κινητήρα 693 κ.εκ., με απόδοση 75 hp / 8.500 rpm και ροπή 6,95 kgm / 6.250 rpm. 
Όπως το TRK 502 έτσι και το TRK 702 θα κυκλοφορήσει σε δύο εκδόσεις, μια με πιο ασφάλτινο προσανατολισμό και χυτούς τροχούς 17 ιντσών με μπράτσα και μια με διττό χαρακτήρα (Χ) και ακτινωτούς τροχούς 19 και 17 τροχών. 
Η Benelli κάνει λόγο για βάρος 220 κιλά που ανεβαίνει στα 238 κιλά με το σετ των τριών βαλιτσών.
Το ύψος σέλας βρίσκεται στα 795 mm (825 mm για το Χ), το μεταξόνιο στα 1.500 mm, το ρεζερβουάρ χωρά 20 λίτρα καυσίμου και η ελάχιστη απόσταση από το έδαφος είναι 190 mm (210 mm για το Χ).
Στον εξοπλισμό της μοτοσυκλέτας περιλαμβάνονται ρυθμιζόμενες αναρτήσεις της KYB, δικάναλo ABS της Bosch, συμπλέκτης περιορισμένης ολίσθησης, ακτινικά φρένα και μανέτες Brembo, ένδειξη πίεσης ελαστικών, θερμαινόμενα γκριπ και θερμαινόμενη σέλα, ψηλή ζελατίνα και διάφανους εκτροπείς αέρα για τα χέρια, dash-cam, χούφτες, ποδιά, και προστατευτικά κάγκελα, μονό και διπλό σταντ, εργονομικούς φωτιζόμενους διακόπτες, TFT έγχρωμη οθόνη οργάνων με συνδεσιμότητα (Multimedia και πλοήγηση), διπλή θύρα USB δίπλα στα όργανα, LED φώτα, και ψηλά τοποθετημένη εξάτμιση. Δεν γνωρίζουμε αν θα έχει Traction Control και άλλα ηλεκτρονικά βοηθήματα. Η μοτοσυκλέτα θα κυκλοφορήσει σε τρία χρώματα (λευκό, πράσινο και μαύρο), ενώ στην Κίνα το TRK 702 κοστίζει 46.800 Γουάν (6.827 ευρώ) και το TRK 702X 50.800 Γουάν (7.411 ευρώ).
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως τα TRK 702 / TRK 702 X αναμένονται και στις αγορές της Ευρώπης -αν και αναμένεται να επιβεβαιωθεί-, ενώ για την ώρα δεν υπάρχουν επίσημες τιμές.

Rieju MR Hard Enduro Replica Alfredo Gomez – Ξεχωριστή έκδοση περιορισμένης παραγωγής

Δημιουργήθηκε ως φόρος τιμής στον αναβάτη της εταιρείας, σε μόλις 100 αντίτυπα
motomagRieju MR Hard Enduro Replica Alfredo Gomez – Ξεχωριστή έκδοση περιορισμένης παραγωγής
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

26/4/2024

Χρησιμοποιώντας ως βάση το enduro μοντέλο της, MR Pro, η Rieju παρουσίασε μία ειδική hard enduro έκδοση θέλοντας να τιμήσει τον αναβάτη της Alfredo Gomez, η οποία θα παραχθεί σε μόλις 100 αντίτυπα, ενώ εξοπλίζεται με εξαρτήματα τα οποία έχουν δημιουργηθεί αποκλειστικά και μόνο για αυτή την έκδοση, κουβαλώντας πολλά στοιχεία που έρχονται κατευθείαν από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Αν και με παρόμοια βάση, οι μοτοσυκλέτες που χρησιμοποιούνται για τους Hard Enduro αγώνες έχουν ορισμένες σημαντικές διαφορές από τις “απλές” enduro. Τα πιο ουσιαστικά στοιχεία που βλέπουμε να διαφέρουν είναι ο τρόπος απόκκρισης του κινητήρα, αλλά και η αρκετά μεγαλύτερη προστασία των Hard Enduro μοντέλων, καθώς καλούνται να ανταπεξέλθουν σε ακόμη πιο σκληρές συνθήκες και εμπόδια.

Rieju MR Hard Enduro Replica Alfredo Gomez – Ξεχωριστή έκδοση περιορισμένης παραγωγής

Με αφορμή την ένταξη του Alfredo Gomez στους κόλπους της, η Rieju, με αρκετά μακρά πορεία στους εκτός δρόμου αγώνες, φέρνει την ειδική έκδοση περιορισμένης παραγωγής MR Hard Enduro Replica Alfredo Gomez, η οποία εξοπλίζεται με πολλά εξαρτήματα, δημιουργημένα αποκλειστικά για αυτή την έκδοση. Σε αντίθεση με το Enduro, εδώ χρειαζόμαστε ακόμη πιο άμεση απόκριση, που θα διευκολύνει την διάβαση από μεγάλα τεχνητά εμπόδια. Για να το καταφέρουν αυτό, οι μηχανικοί της ισπανικής εταιρείας έκαναν αλλαγές στον κύλινδρο του δίχρονου κινητήρα, μεταφέροντας πιο χαμηλά την εισαγωγή. Η ειδικά κατασκευασμένη εξάτμιση OXA “Alfredo Gomez” συνδυάζεται με καρμπυρατέρ Keihin PWK 36. Όλα αυτά έχουν γίνει με μόνο ένα στόχο: την βελτιωμένη συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας στις απαιτητικές συνθήκες του Hard Enduro.

Η παχιά και ανθεκτική ποδιά του MR Hard Enduro Replica Alfredo Gomez είναι πολυκαρμπονική, καλύπτοντας ολόκληρο το κάτω μέρος του κινητήρα, μέχρι και το μοχλικό του πίσω αμορτισέρ. Ο μπροστινός δίσκος προστατεύεται από ένα αεριζόμενο κάλυμμα, με τα ανοδιωμένα μαύρα πλαστικά προστατευτικά του πιρουνιού να έρχονται από την Polisport. Κάλυμμα έχουμε και για τον πίσω τροχό, κατασκευασμένο από αλουμίνιο ανωδιωμένο σε κόκκινο χρώμα, ίδιο με τον οδηγό της αλυσίδας AXP, για να ταιριάζουν με την υπόλοιπη μοτοσυκλέτα. Το ψυγείο έχει καλυφθεί από μεταλλικά προστατευτικά, τα οποία προστατεύουν το ευαίσθητο αυτό κομμάτι, ιδιαίτερα στις πλευρικές πτώσεις, που είναι και οι πιο συνήθεις. Το καπάκι του συμπλέκτη είναι ενισχυμένο, με στόχο να αντέχει τα χτυπήματα σε πέτρες και τσιμέντα, ενώ αποτελεί δημιουργία του αγωνιστικού τμήματος Rieju Power Parts Factory.

Rieju MR Hard Enduro Replica Alfredo Gomez – Ξεχωριστή έκδοση περιορισμένης παραγωγής

Ένα ακόμα στοιχείο που βρίσκεται αποκλειστικά στην περιορισμένης παραγωγής έκδοση είναι οι χειρολαβές στο μπροστινό φτερό και στο τελείωμα της σέλας πίσω, οι οποίες χρησιμεύουν για να τραβήξεις την μοτοσυκλέτα σε περίπτωση που βρεθείς κολλημένος σε μία δύσκολη κατάσταση. Τα μαρσπιέ είναι ατσάλινα, για μεγαλύτερη αντοχή, τόσο όσον αφορά το βάρος του αναβάτη, όσο και τα χτυπήματα που δέχονται στους αγώνες Hard Enduro.

Όπως και στο enduro μοντέλο βάσης, MR Pro, το ψυγείο εξοπλίζεται με ανεμιστήρα, ο οποίος ενεργοποιείται ηλεκτρονικά. Η μετάδοση έχει κοντύνει, με το μπροστινό γρανάζι να έχει 12 δόντια, έχοντας ως στόχο την πιο άμεση απόκριση και την αυξημένη ροπή από χαμηλά. Ο LED προβολέας έχει προστατευτικό κάλυμμα, που τον προστατεύει από πέτρες και πτώσεις. Τα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης είναι τα Mitas Terraforce, ίδια με αυτά που χρησιμοποιεί ο Alfredo Gomez στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Rieju MR Hard Enduro Replica Alfredo Gomez – Ξεχωριστή έκδοση περιορισμένης παραγωγής

Οι αναρτήσεις της Kayaba έρχονται από το MR Pro, με το ανεστραμμένο τηλεσκοπικό πιρούνι 48 χιλιοστών με τεχνολογία κλειστού φυσιγγίου να είναι πλήρως ρυθμιζόμενο. Τα καλάμια έχουν επίστρωση DLC για λιγότερες απώλειες από την τριβή και πιο σταθερή απόδοση. Ίδια η συνθήκη και για το μονό πίσω αμορτισέρ, το οποίο εδράζεται στο ψαλίδι με μοχλικό.

Κερασάκι στην τούρτα της περιορισμένης έκδοσης MR Hard Enduro Replica Alfredo Gomez αποτελεί ο αριθμός “89” στα πλαστικά, τον οποίο χρησιμοποιεί ο εργοστασιακός αναβάτης της Rieju.

Ετικέτες