Γράφτηκε από: 
τον Κώστα Γκαζή

Bicose - Νέα μάρκα ηλεκτρικών δικύκλων από τη Loncin

Παρουσιάστηκε το πρώτο e-scooter της, με όνομα Real 5T
Η Loncin, μητρική εταιρεία μεταξύ άλλων και της Voge, ανακοίνωσε πρόσφατα το λανσάρισμα μιας νέας εταιρείας ηλεκτρικών δικύκλων υπό το όνομα BICOSE, με το πρώτο e-scooter της που ακούει στο όνομα Real 5T να ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει τόσο στην Ασία όσο και στην Ευρώπη στα τέλη του 2022 ή στις αρχές 2023.
 
Η ανακοίνωση έγινε σε παρουσίαση της Loncin για το πενταετές της πλάνο, με την εταιρεία να αναφέρει πως στόχος της BICOSE (λογοπαίγνιο με το Because;) είναι να κυριαρχήσει στην αγορά των ακριβών ηλεκτρικών δικύκλων.
Στην παρουσίαση οι άνθρωποι της Loncin δήλωσαν μεταξύ άλλων πως θα δημιουργήσουν ένα κορυφαίο σύνολο ηλεκτροκινητήρα-ηλεκτρονικών-μπαταρίας.
 
Το Real 5T έχει τον ηλεκτροκινητήρα τοποθετημένο στο κέντρο του scooter, ενώ αναμένεται να έχει επιδόσεις ανάλογες ενός βενζινοκίνητου scooter, στα 11 kW, ήτοι 14,75 hp. Η τελική ταχύτητα αναμένεται να φτάνει τα 100 χλμ/ώρα.
 
Ο κινητήρας θα διαθέτει διαφορετικά Riding Modes, ενώ η μπαταρία θα έχει χωρητικότητα 8-10 kWh, και θα μπορεί να φορτιστεί είτε σε πρίζα Suko, είτε σε Type 2.
Στις αναρτήσεις το scooter της BICOSE διαθέτει τηλεσκοπικό πιρούνι και μονό αμορτισέρ πίσω παράκεντρα τοποθετημένο, ενώ οι τροχοί είναι 15 ιντσών μπροστά και 14 πίσω.
 
Το σύστημα εκκίνησης θα είναι keyless, ενώ τα φώτα θα είναι full-LED με DRL LED λαμπτήρες.
Η οθόνη οργάνων θα είναι έγχρωμη TFT (η οποία αν καταλάβαμε καλά θα… διπλώνει), ενώ κάτω από τη σέλα βρίσκεται ένας αποθηκευτικός χώρος 30 λίτρων, ικανός να φιλοξενήσει ένα full-face κράνος και μερικά ακόμη πράγματα.