Γράφτηκε από: 
το motomag

BJ400J - Νέο μοντέλο από την Benelli, στην Κίνα

Νέος κυβισμός, νέα πλατφόρμα
Με περιβολή της κινεζικής αστυνομίας εμφανίστηκε στο διαδίκτυο ένα νέο μοντέλο της Benelli με ονομασία BJ400J.
 
Η μοτοσυκλέτα έχει Touring χαρακτηριστικά, με μεγάλο φέρινγκ, ψηλή ζελατίνα και τρεις βαλίτσες στον στάνταρ εξοπλισμό για την αστυνομική της αποστολή.
 
Στις αναρτήσεις φέρει ανάποδο πιρούνι και μονό αμορτισέρ πίσω, ενώ στα φρένα φορά δυο δίσκους-μαργαρίτες μπροστά, με συμβατικές δαγκάνες, κι έναν δίσκο ακόμα πίσω.
Θα μπορούσαμε να πούμε πως πρόκειται και για το μικρό και οικονομικό αδελφάκι του Benelli 1200GT, ενώ ο νέος κυβισμός έχει δυνατότητες να αποτελέσει μία καινούργια πλατφόρμα για επερχόμενα μοντέλα της Benelli.
 
Με αφορμή τη διακοπή κυκλοφορίας του αρκετά εμπορικού γυμνού μοντέλου BN302S στην Ευρώπη όταν η Benelli αποφάσισε να μην παρουσιάσει μια Euro 5 έκδοση, αυτός ο νέος κινητήρας θα μπορούσε να αποτελέσει μια λύση για την επιστροφή της Benelli στη μικρομεσαία κατηγορία. 
 
Με αυξημένες τιμές διαμέτρου και διαδρομής εμβόλου σε σχέση με το 302, στα 70 x 52 mm από 65 x 42.5 mm, και απόδοση που πιθανώς να φτάνει τα 44.9 άλογα, ο κινητήρας αυτός θα μπορούσε να φορεθεί σε μια νέα σειρά μοντέλων.