BMW G 310 RR - Παρουσιάζεται άμεσα στην Ινδία

Στα πρότυπα του TVS Apache RR 310
Από το

motomag

8/6/2022
H BMW Ινδίας ξεκίνησε να δίνει στη δημοσιότητα μια σειρά teaser φωτογραφιών και βίντεο, για την G 310 RR που αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στις επόμενες ημέρες. Η μοτοσυκλέτα θα βασίζεται στο γυμνό μοντέλο G 310 R, με την προσθήκη φέρινγκ και κάποιων μικρών αλλαγών, στα πρότυπα του Apache RR 310 της συνεργάτιδας εταιρείας TVS.
 
Το G310 RR θα είναι η τρίτη μοτοσυκλέτα της σειράς G 310 της BMW, μετά τις G 310 R και G 310 GS, και θα μοιράζεται μαζί τους τον ίδιο μονοκύλινδρο και υγρόψυκτο, ψεκαστό κινητήρα των 312.2 κ.εκ., με απόδοση 34 hp / 9.700 rpm και 2,8 kgm / 7.700 rpm.
Όπως και τα άλλα δυο μοντέλα της σειράς, το G 310 RR θα κατασκευάζεται στην Ινδία από την TVS, ενώ οι πρώτες teaser εικόνες μας προϊδεάζουν πως η εμφάνιση της μοτοσυκλέτας θα είναι σχεδόν ίδια με του Apache RR 310.
Ίδιο δείχνει το πίσω φωτιστικό σώμα LED, ίδια και η πλαϊνή εμφάνιση.
 
Οι φήμες για το G 310 RR έδιναν και έπαιρναν εδώ και χρόνια, με την BMW να καθυστερεί όμως χαρακτηριστικά να το βγάλει στην παραγωγή, καθώς το Apache RR 310 έχει παρουσιαστεί από το 2018.
 
Η μικρότερη supersport μοτοσυκλέτα στη γκάμα των Βαυαρών αναμένεται να έχει, όπως και το Apache RR 310, 4 Riding Modes: Sport, Track, Urban και Rain, με τα τελευταία δύο να μειώνουν την απόδοση στους 25.8 hp και στα 2,5 kgm. Η επίσημη τελική ταχύτητα αναμένεται να είναι επίσης παρόμοια με του Apache στα 160 χλμ/ώρα, τελική που περιορίζεται στα 125 χλμ/ώρα στα mode Urban και Rain, με την επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα να ανακοινώνεται στα 7.17 δευτερόλεπτα.
 
Το πλαίσιο είναι το ίδιο χωροδικτύωμα που χρησιμοποιεί το G 310 R, ενώ ίδια είναι η ανεστραμμένη τοποθέτηση της κεφαλής, με την εξαγωγή προς τα πίσω.
 
Στις αναρτήσεις θα δούμε ανάποδο πιρούνι και μονό πίσω αμορτισέρ χωρίς ρυθμίσεις, ενώ στα φρένα θα έχουμε έναν δίσκο 300 mm μπροστά κι έναν ακόμα δίσκο πίσω.
Μια καλή ένδειξη για το πιθανό βάρος του G 310 RR είναι τα 174 γεμάτα κιλά του Apache, 10 περισσότερα από ότι στο G 310 R.
 
Ψηλότερη από το G 310 R εικάζεται πως θα είναι και η σέλα (Apache στα 810 mm αντί για τα 785 mm του γυμνού μοντέλου της BMW), και χαμηλότερα τοποθετημένο το πιο στενό τιμόνι.
 
Αναμένουμε να δούμε την G 310 RR να παρουσιάζεται επίσημα πρώτα στην Ινδία, ενώ το πιθανότερο είναι πως σύντομα θα γίνει διαθέσιμη και στις υπόλοιπες αγορές του κόσμου, μαζί με αυτές και στην Ευρώπη, ως μοντέλο 2023.

GASGAS ES 800 και SM 800 - Πιάστηκαν "επ' αυτοφώρω" σε δοκιμές

Ο μπροστινός προβολέας έρχεται αυτούσιος από το 800ΝΚ της CFMOTO
motomag με τη μόνη διαφορά πως έχει προστεθεί στο τέλος αυτούς ένα μυτερό μπροστινό φτερό.
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

26/4/2024

Δύο νέα μοντέλα της GASGAS απαθανάτισε ο φωτογραφικός φακός του γερμανικού Motorrad τις προηγούμενες ημέρες σε στάδιο δοκιμών. Σύμφωνα με τις πληροφορίες πρόκειται για τις νέες εκδόσεις των μοντέλων ES και SM, τα οποία όμως τώρα εφοδιάζονται με τον δικύλινδρο κινητήρα των 799 κυβικών της KTM.

Στην περίπτωση του ES 800 μιλάμε για την έκδοση Enduro η οποία πλέον θα χρησιμοποιεί τον δικύλινδρο κινητήρα LC8c των 799 κ.εκ. της ΚΤΜ με απόδοση 95 ίππους. Τώρα όσον αφορά το SM 800 το Supermoto της GASGAS ομοίως και αυτό θα χρησιμοποιεί τον ίδιο κινητήρα των 799 κυβικών, ενώ παραμένει άγνωστο αν οι εκδόσεις ES 700 και SM 700 θα σταματήσουν ή αν θα συνεχίσουν την εμπορική τους πορεία στις αγορές.

με τη μόνη διαφορά πως έχει προστεθεί στο τέλος αυτούς ένα μυτερό μπροστινό φτερό.

Αυτό που προκαλεί όμως την μεγαλύτερη εντύπωση είναι η νέα σχεδιαστική ταυτότητα της GASGAS όσον αφορά τον εμπρόσθιο προβολέα. Αυτός έρχεται αυτούσιος από το 800ΝΚ της CFMOTO με τη μόνη διαφορά πως έχει προστεθεί στο τέλος αυτούς ένα μυτερό μπροστινό φτερό. Η σύμπραξη αυτή δεν είναι τυχαία καθώς εδώ και αρκετό διάστημα η κινεζική εταιρεία κατασκευάζει μοντέλα για την KTM. Από την άλλη, θα μπορούσε να είναι και στοιχείο για να μας μπερδέψει επίτηδες, αλλάζοντας σχήμα στο τελικό στάδιο.

Περισσότερα τεχνικά στοιχεία δεν γνωρίζουμε αν και από ότι βλέπουμε τα δύο αυτά νέα μοντέλα της GASGAS έχουν πάρει την τελική τους μορφή, οπότε θα έχουμε νέα τους πολύ πολύ σύντομα.

Ετικέτες