BMW:  Ήγγικεν η ώρα για το M 1000 XR 2024!

Στις 6 Ιουνίου και ώρα 6 το απόγευμα θα το δούμε επίσημα
BMW:  Ήγγικεν η ώρα για το M 1000 XR
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

31/5/2023

H BMW προανήγγειλε τον ερχομό του νέου M 1000 XR με μία εικόνα που ξεκάθαρα το σκιαγραφεί!

Το τέταρτο μοντέλο της σειράς Μ στις μοτοσυκλέτες -το πρώτο και δεύτερο μοντέλο ήταν η M 1000 RR του 2021 και 2023 και τρίτο το M1000R- αναμένεται να βρεθεί κοντά μας το 2024. Ωστόσο οι Βαυαροί ξεκίνησαν από τώρα το παιχνίδι του marketing δημοσιεύοντας μια φωτογραφία teaser η οποία όπως μπορείτε κι εσείς να διαπιστώσετε φανερώνει την σιλουέτα του νέου Μ 1000 XR.

Η έκδοση M 1000 XR θα έχει πιο σπορ προσανατολισμό, ενώ τα αεροδυναμικά βοηθήματα και τα σπέσιαλ εξαρτήματα αναμένεται να δώσουν μια ξεχωριστή όψη στο νέο μοντέλο. Η απόδοση του τετρακύλινδρου εν σειρά κινητήρα σύμφωνα με πληροφορίες θα σκαρφαλώσει στους 210 ίππους, έναντι των 165 ίππων που αποδίδει τώρα το BMW 1000 XR. Με δεδομένο πως τα XR ανήκουν στην sport-touring κατηγορία, όπως το Tracer, η εξωφρενική αυτή απόδοση θα φέρει το M 1000 XR στην κορυφή της κατηγορίας με την BMW να κλείνει το μάτι στην Ducati και τις KTM που είναι οι βασικοί αντίπαλοι στην μάχη της ιπποδύναμης.

Λίγες ημέρες υπομονή καθώς στις 6 Ιουνίου θα μπορούμε να πούμε πολλά περισσότερα για το νέο μοντέλο της BMW!

UPDATE!
BMW M 1000 XR 2024: ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΝΩΡΙΤΕΡΑ! Διαρροή από Peter Hickman!
Κάτι τρέχει με το BMW 1000 XR του Peter Hickman στο Isle of Man TT, είναι M!

Husqvarna Vitpilen/Svartpilen 801/901 – Μας αποκαλύπτει την μορφή του!

Ένα teaser βίντεο με μπόλικη δράση στον πάγο, μας δείχνει τί να περιμένουμε
motomagHusqvarna Vitpilen/Svartpilen 801/901 – Μας αποκαλύπτει την μορφή του
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

23/2/2024

Πάγος, λάστιχα με καρφιά και το Vitpilen/Svartpilen 801/901 μας δείχνει το πώς θα μοιάζει, ακολουθώντας την σχεδιαστική ταυτότητα που ξέρουμε από τα μικρότερα μέλη των δύο οικογενειών, αλλά και τον προκάτοχό του Vitpilen 701, με την Husqvarna να μας κρατάει σε αγωνία τόσο για τον κυβισμό όσο και για το τελικό όνομα που θα δώσει στο νέο της μοντέλο.

Όπως γνωρίζουμε ήδη το νέο Vitpilen/Svartpilen 801/901 θα παρουσιαστεί στις 5/3, όμως η Husqvarna θέλει να δημιουργήσει ακόμα περισσότερο hype. Με ένα μικρής διάρκειας teaser βίντεο (reel) στα κοινωνικά της δίκτυα, η εταιρεία του Pierer Group, μας προϊδεάζει για τον χαρακτήρα της νέας της μοτοσυκλέτας.

Το βίντεο ξεκινά με ένα κοντινό πλάνο, στα καρφιά τα οποία σπάνε τον πάγο για να βρουν πρόσφυση. Συνεχίζοντας, βλέπουμε τον πίσω τροχό να σπινάρει στην εκκίνηση, με τον θαρραλέο αναβάτη να οδηγεί επιθετικά την μοτοσυκλέτα πάνω στην ολισθηρή επιφάνεια.

Όπως βλέπουμε στα πλάνα, η εμφάνιση θυμίζει αρκετά αυτή του μοντέλου προπαραγωγής, το οποίο έχουμε δει κατά καιρούς σε κατασκοπευτικές φωτογραφίες. Έτσι, ο στρογγυλός προβολέας παραμένει, μαζί με ένα προστατευτικό μασκάκι μπροστά του, το οποίο δεν γίνεται σαφές αν θα ανήκει στον βασικό εξοπλισμό. Προχωρώντας προς τα πίσω, γίνεται εμφανής η επίδραση των αγώνων flat-track στον σχεδιασμό της μοτοσυκλέτας, με τις καμπύλες να απουσιάζουν. Το παραλληλόγραμμο πίσω μέρος, φιλοξενεί ένα ίδιας διάταξης φανάρι, ενώ στα δεξιά του έρχεται το ψηλά τοποθετημένο τελικό. Αν και η βάση της πινακίδας απουσιάζει, υπολογίζουμε ότι πιθανότατα θα βγαίνει κάτω από την ουρά και όχι πάνω στον πίσω τροχό, όπως στον προκάτοχό του Vitpilen 701.

Όσον αφορά τον χρωματισμό, δυστυχώς η Husqvarna φρόντισε να καλύψει με καμουφλάζ όλα τα πλαστικά του Vitpilen/Svartpilen 801/901, κρατώντας την αγωνία για την τελική εμφάνιση μέχρι την παρουσίαση του μοντέλου. Ο ήχος, όμως, ο οποίος ξεφεύγει σε μερικά πλάνα, μας δηλώνει ότι πρόκειται ξεκάθαρα για δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα, τον οποίο όπως μας έχει συνηθίσει θα δανείζεται από την όμορη εταιρεία, KTM.

Δείτε το μικρής διάρκειας teaser βίντεο:

Ετικέτες