BMW M 1000 XR 2024: ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΝΩΡΙΤΕΡΑ! Διαρροή από Peter Hickman!

Κάτι τρέχει με το BMW 1000 XR του Peter Hickman στο Isle of Man TT, είναι M!
BMW M 1000 XR 2024: ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΝΩΡΙΤΕΡΑ! Διαρροή από Peter Hickman!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

1/6/2023

Μόλις χθες η BMW μας προετοίμασε για την έλευση του νέου M 1000 XR δίνοντάς μας και την ημερομηνία που θα το αποκαλύψει, στις 6 Ιουνίου. Βέβαια δεν είπε ξεκάθαρα πως πρόκειται για το νέο BMW M 1000 XR, αλλά από το σκίτσο δεν θα μπορούσε να είναι και άλλο. Δεν χρειάστηκε να περιμένουμε έξι μέρες για το διαπιστώσουμε, ο Peter Hickman άθελά του χάλασε σήμερα την έκπληξη.

Μπορεί λοιπόν η επίσημη παρουσίαση του νέου μοντέλου της σειράς Μ της BMW να είναι προγραμματισμένη στις 6 Ιουνίου στις 6 το απόγευμα, ο αναβάτης της Monster Energy by FHO Racing BMW στο Isle of Man TT Peter Hickman, κάνει ήδη τις βόλτες του με αυτό.

Προφανώς η BMW ήθελε να εκμεταλλευτεί τον Hickman και το Isle of Man για να δείξει το sport – touring μοντέλο της στο νησί της ταχύτητας και αυτό δεν θα μπορούσε να γίνει με τον αγώνα να έχει ήδη ξεκινήσει, κι άρα τώρα είναι η κατάλληλη ευκαιρία για αυτούς. Όμως τίποτα δεν μένει κρυφό στο Isle of Man για πολύ καιρό…

BMW M 1000 XR 2024: ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΝΩΡΙΤΕΡΑ! Διαρροή από Peter Hickman!
Έτοιμο με τα νέα του γραφικά

Πιο συγκεκριμένα ένας θεατής εντόπισε και απαθανάτισε την μοτοσυκλέτα που οδηγεί ο Hickman αυτές τις ημέρες όταν δεν βρίσκεται στην σέλα των αγωνιστικών μοτοσυκλετών του.

Το μαύρο S 1000 XR που βλέπουμε στις φωτογραφίες έχει αρκετές προσθήκες που συναντάμε στα μοντέλα της Μ σειράς. Οι μπλε δαγκάνες φρένων, οι τροχοί από ανθρακόνημα, η διαφορετική σέλα καθώς και τα νέα αεροδυναμικά φτερά που υπάρχουν στα πλαϊνά καλύμματα του ψυγείου μας δίνουν την εντύπωση πως κάτι τρέχει με το S 1000 XR του Peter Hickman.

BMW M 1000 XR 2024: ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΝΩΡΙΤΕΡΑ! Διαρροή από Peter Hickman!
Στοιχεία από το M 1000 R

Προφανώς αν δεν προσέξει κανείς όλα τα παραπάνω, τότε θα πρέπει το μάτι του να πέσει στα νέα γραφικά με το “M” που είναι ίδιο με το χθεσινό σκίτσο της BMW, ενώ κερασάκι στην τούρτα αποτελεί η πινακίδα, καθώς βλέπουμε να υπάρχουν εκεί τα γράμματα M και XR.

Προφανώς ο Hickman δεν διέρρευσε λεπτομέρειες, όπως αυτές που έχουμε γράψει εδώ, πως περιμένουμε να έρθουν. Για τα τεχνικά χαρακτηριστικά θα περιμένουμε λοιπόν έως τις 6 Ιουνίου.

Ετικέτες

Husqvarna γκάμα Enduro 2025 - Οκτώ μοντέλα από 125 έως 501 κυβικά [VIDEO]

Τέσσερις δίχρονες και τέσσερις τετράχρονες μοτοσυκλέτες - Συντηρητική αναβάθμιση για τη νέα χρονιά
TE 300
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

14/6/2024

Η Husqvarna (που πλέον ονομάζεται Husqvarna Mobility) παρουσιάζει την γκάμα Enduro της για το 2025, η οποία αποτελείται από 8 μοντέλα, μέσα στα οποία επανέρχεται και το TE 125, που απουσίαζε την προηγούμενη χρονιά.

Το νέο TE 125 είναι πλήρως ανανεωμένο για το 2025, ενώ φέρει αρκετά χαρακτηριστικά που βρίσκονται στα μεγαλύτερα δίχρονα μοντέλα της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένου του ψεκασμού Throttle Body Injection (TBI) και του διακόπτη με τον οποίο ο αναβάτης επιλέγει διαφορετικούς χάρτες ανάφλεξης. Στον εξοπλισμό του TE 125 έχουμε και close-ratio κιβώτιο 6 σχέσεων, αναρτήσεις WP XACT, και συμπλέκτη και φρένα της Brembo.

Τα εξαρτήματα της Brembo κάνουν πλέον την εμφάνισή τους σε όλα τα Enduro μοντέλα της Husqvarna, ενώ στις -συντηρητικές- αναβαθμίσεις για το 2025 περιλαμβάνονται ένα βελτιωμένο ψαλίδι για μεγαλύτερη αντοχή της γλίστρας της αλυσίδας, και νέα γραφικά.

Τα δίχρονα μοντέλα είναι τα TE 125, TE 150, TE 250, και TE 300, και η τετράχρονη γκάμα αποτελείται από τα FE 250, FE 350, FE 450, και FE 501.

Husqvarna Enduro 2025

Στα δυνατά σημεία των Enduro μοντέλων 2025 της Husqvarna βρίσκονται και τα κάτωθι:

 • Νέα συστήματα φρένων και υδραυλικός συμπλέκτης Brembo.
 • Νέα γραφικά
 • Αναθεωρημένο αλουμινένιο ψαλίδι με βελτιωμένη ακαμψία και βελτίωση στην γλίστρα της αλυσίδας
 • Μίζα
 • Chro-moly ατσάλινο πλαίσιο με anti-squat χαρακτηριστικά
 • GSK δίσκοι
 • TBI ψεκασμός στα δίχρονα
 • Δύο εκκεντροφόροι επικεφαλής στα FE 250 & FE 350 για βέλτιστη ροπή και δύναμη
 • Quickshifter (μόνο για ανεβάσματα) στα τετράχρονα μοντέλα
 • Υβριδικό υποπλαίσιο από αλουμίνιο και πολυαμίδιο
 • WP XACT ανεστραμμένο πιρούνι κλειστού φυσιγγίου
 • WP XACT πίσω αμορτισέρ με ρυθμίσεις χωρίς εργαλεία
 • Πολύ-λειτουργικός διακόπτης για χάρτες, quickshifter και Traction Control στα τετράχρονα
 • Offroad Control Unit (OCU)
 • LED προβολέας
 • ProTaper τιμόνι και ODI γκριπ
 • Μπαταρία ιόντων λιθίου