BMW M 1000 R 2023 - 210 Hp και 199 γεμάτα κιλά

Με στόχο τον τίτλο του κορυφαίου γυμνού σπορ μοντέλου
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

12/10/2022

Η M 1000 R, ή η M R όπως την αποκαλεί χάριν συντομίας η BMW, είναι η δεύτερη Μ μοτοσυκλέτας της φίρμας. Βασίζεται στην S 1000 R και στην S 1000 RR, με δυνατότερο χαρτί της την αχαλίνωτη αύξηση της ιπποδύναμης σε σχέση με το προηγούμενο γυμνό μοντέλο της BMW. Με 210 hp, 199 γεμάτα κιλά, κοντύτερο γρανάζωμα και Μ εξαρτήματα είναι έτοιμη να συγκλονίσει, ενώ ως κερασάκι έχουμε και το aftermarket M Competition πακέτο που τα κάνει… carbon όλα!

Στα τέλη του 2018, η BMW Motorrad εισήγαγε στις μοτοσυκλέτες της την Μ στρατηγική που αρχικά είχαμε γνωρίσει στους τέσσερις τροχούς, και έκτοτε παρέχει M εξαρτήματα υψηλών επιδόσεων, που παλαιότερα ονόμαζε HP.

Τώρα, μετά την παρουσίαση της M 1000 RR το 2020, βγαίνει στην παραγωγή το δεύτερο Μ μοντέλο μοτοσυκλέτας. Το M Roadster.

Με απόδοση του τετρακύλινδρου Shift cam κινητήρα που φτάνει τους ονομαστικούς 210 hp / 13.750 rpm -45 hp περισσότερους από ότι η S 1000 R-, και τα 11,5 kgm / 11.000 rpm, με βάρος 199 κιλών με υγρά, κορυφαίες αναρτήσεις και αεροδυναμικά βοηθήματα (φτεράκια), η νέα M R ρίχνει το βλέμμα της κυρίως σε μεγάλες και ανοιχτές πίστες, απαιτώντας αναβάτη με εξαιρετικά γυμνασμένους δελτοειδείς, τραπεζοειδείς, και στερνοκλειστομαστοειδείς μύες -εσείς τροχαλία κάνετε καθόλου στο γυμναστήριο;

Σε σύγκριση με την S 1000 R οι μέγιστες στροφές της M R φτάνουν τώρα τις 14.600 rpm, ενώ κοντύτερη είναι η τελική μετάδοση, με τη μοτοσυκλέτα να έχει πίσω γρανάζι με 47 δόντια αντί για τα 45 της S 1000 R, ενώ κοντύτερες είναι και οι τελευταίες τρεις σχέσεις του κιβωτίου (4η, 5η και 6η).

Τα M φτεράκια (φτερούκλες πείτε καλύτερα) και οι εκτροπείς αέρα που φέρει η M R βοηθούν τον αναβάτη να φρενάρει πιο αργά και να ανοίγει νωρίτερα το γκάζι καθώς κρατούν τον μπροστινό τροχό περισσότερη ώρα στο έδαφος περιορίζοντας τις σούζες.

Η BMW αναφέρει πως τα φτεράκια φορτίζουν τον μπροστινό τροχό με 11 κιλά στα 220 χλμ/ώρα, ενώ η αυξημένη αεροδυναμική αντίσταση των φτερών και των νέων πλαστικών αντισταθμίζεται από έναν εκτροπέα αέρα μπροστά από τα όργανα. Ο αναβάτης μπορεί να βελτιώσει ακόμα περισσότερο την αεροδυναμική με το aftermarket M Competition Package.

Η μοτοσυκλέτα φέρει πλήρως ρυθμιζόμενες αναρτήσεις, που περιλαμβάνουν και ένα νέο ρυθμιζόμενο σταμπιλιζατέρ, φαρδύτερο τιμόνι και μικρούς καθρέπτες που πιάνουν στα άκρα του.

Το αλουμινένιο πλαίσιο βασίζεται σε εκείνο του S 1000 R, ενώ το ανεστραμμένο πιρούνι έχει διάμετρο 45 mm και “All black” design, ενώ είναι κλειστού φυσιγγίου.

Νέα είναι η τιμονόπλακα, νέες είναι και οι μπότες του πιρουνιού για να δεχτούν τις νέες μπλε Μ ακτινικές δαγκάνες φρένων, στην εξάτμιση βρίσκουμε τελικό τιτανίου και η αλυσίδα είναι η γνωστή Μ της BMW. Στον εξοπλισμό περιλαμβάνεται και keyless σύστημα (μόνο για την ανάφλεξη) ελαφριά Μ μπαταρία λιθίου, USB θύρα φόρτισης πίσω, full LED φώτα, ηλεκτρονικό cruise control και… θερμαινόμενα γκριπ.

Τα Μ φρένα περιλαμβάνουν δίσκους 320 mm και πάχους 5 mm, αλλά και  ακτινική τρόμπα, οι τροχοί είναι σφυρήλατοι αλουμινένιοι, ενώ υπάρχει και επιλογή για carbon τροχούς στο M Competition πακέτο.

Στα ηλεκτρονικά βοηθήματα της μοτοσυκλέτας ξεχωρίζει το νέο Brake Slide Assist, που βοηθά τον αναβάτη να ντριφτάρει στις εισόδους των στροφών με το φρένο, διατηρώντας την πλαγιολίσθηση. Τα Riding Modes είναι τα "Rain", "Road", "Dynamic", "Race" και "Race Pro1-3" με τη μοτοσυκλέτα να φέρει Dynamic Traction Control DTC και DTC wheelie control με IMU μονάδα αδρανειακών μετρήσεων 6 αξόνων.

Τρία είναι τα επίπεδα ρύθμισης απόκρισης του γκαζιού, τρία και του φρένου κινητήρα, στο "Race Pro" mode.

Το Shift Assistant Pro επιτρέπει ανεβάσματα και κατεβάσματα δίχως τη χρήση συμπλέκτη, ενώ έχουμε και Launch Control για τέλειες εκκινήσεις αλλά και Hill Start Control… γιατί μπορούμε, όχι απαραίτητα γιατί χρειάζεται.

Στα όργανα βρίσκουμε μια έγχρωμη ψηφιακή TFT οθόνη 6,5 ιντσών, με νέα απεικόνιση στροφών και OBD διεπαφή για τα M GPS Datalogger και M GPS Laptrigger -δηλαδή για την τηλεμετρία.

Η απεικόνιση των οργάνων προέρχεται από την M RR, ενώ έρχεται και με Μ animation στο άνοιγμα.

Οι χρωματικοί συνδυασμοί της μοτοσυκλέτας είναι δύο, οι οποίοι αποτελούνται από διαφορετική σύσταση του λευκού, του γαλάζιου, του μαύρου και του κόκκινου. Ο χρωματισμός Lightwhite non-metallic / M Motorsport δίνει βάρος στο λευκό χρώμα, ενώ ο Blackstorm metallic / M Motorsport στο μαύρο.

Αν παρόλα αυτά ο αναβάτης της M R είναι ανικανοποίητος και θέλει το κάτι παραπάνω, η BMW Motorrad διαθέτει για εκείνον το πακέτο M Competition που περιλαμβάνει M Carbon τροχούς, M ρυθμιζόμενα μαρσπιέ, M Carbon εξαρτήματα, όπως φτερά, κάλυμμα αλυσίδας, κάλυμμα για φιλτροκούτι, εκτροπέα αέρα μπροστά, κάλυμμα γραναζιού, κάλυμμα σέλας συνεπιβάτη, κ.α.

Τέλος πέρα από το Μ αγωνιστικό πακέτο, η BMW διαθέτει και αρκετά ακόμα έξτρα αξεσουάρ για τη νέα της M R.

Η BMW M 1000 R ξεκινά από τα 24.500 ευρώ στην Ελλάδα.

QJMOTOR SRT 700S - Έρχεται στη χώρα μας!

Αναμένεται να πατήσει τις ρόδες της στην Ευρώπη μέσα στο φετινό καλοκαίρι
Qjmotor SRT700S
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

21/6/2024

Αφού αρχικά παρουσιάστηκε στην αχανή Κίνα, το ολοκαίνουργιο QJMOTOR SRT 700S, το οποίο είδαμε να ξεφεύγει εντελώς από τα σχεδιαστικά πρότυπα της οικογενειακής του ταυτότητας, ετοιμάζεται να πατήσει τις ρόδες του στην Ελλάδα, μέσα στο καλοκαίρι του 2024!

Ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος της QJMOTOR στην Ελλάδα, ΓΚΟΡΓΚΟΛΗΣ Α.Ε., με ανακοίνωσή του μας έκανε γνωστά τα τεχνικά χαρακτηριστικά που θα έχει η ευρωπαϊκή έκδοση του SRT 700S, το οποίο είδαμε για πρώτη φορά στην Έκθεση του Πεκίνο. Όπως όλα δείχνουν ο υγρόψυκτος, δικύλινδρος εν σειρά κινητήρας των 698 κυβικών αναμένεται κατά τι πιο αδύναμος σε ισχύ στην ευρωπαϊκή Euro 5+ εκδοχή του, φτάνοντας του 69 ίππους, αντί για τους 73 που είχε ανακοινώσει η QJMOTOR στην παρουσίασή του, στην Κίνα. Ο ψεκασμός έρχεται από την Bosch.

QJMOTOR SRT 700S – Έρχεται στην χώρα μας!

To πλαίσιo είναι ατσάλινο, σωληνωτό τύπου χωροδικτύωμα, όπως έχουμε δει και στο γνωστό μας SRT 700 – χωρίς το S δίπλα. Αλλαγές, ωστόσο, θα έχει το εργονομικό τρίγωνο του αναβάτη, κάτι που υποδεικνύουν και οι αλλαγές στις διαστάσεις τις μοτοσυκλέτας, όπως είχαμε δει στην παρουσίασή της. Στα ίδια επίπεδα μένει και το ρεζερβουάρ, με ονομαστική χωρητικότητα 19,5 λίτρων, με την κατανάλωση που ανακοινώνει η QJMOTOR σύμφωνα με τα πρότυπα WMTC3 (εργαστηριακές συνθήκες) να φτάνει μόλις τα 4,6 λίτρα. Επώνυμο και το ρυθμιζόμενο ανεστραμμένο πιρούνι 43 χιλιοστών μπροστά, το οποίο είναι της Marzocchi, ενώ ρυθμιζόμενο είναι και το πίσω μονό αμορτισέρ. Οι ακτινικά τοποθετημένες δαγκάνες μπροστά έρχονται από την Brembo, με το ABS να είναι το 9.1MB της Bosch. Τα tubeless ελαστικά πρώτης τοποθέτησης είναι της Pirelli.

QJMOTOR SRT 700S – Έρχεται στην χώρα μας!

Πλούσιος παραμένει ο βασικός εξοπλισμός του SRT 700S, με LED προβολέα και ενσωματωμένη τεχνολογία DRL, προστατευτικά κάγκελα και χούφτες με αλουμινένια ενίσχυση για να μην σπάνε σε κάθε μικρή χαζοπτώση. Θερμαινόμενα γκριπ και σέλα, σχάρα αλουμινίου, ρυθμιζόμενες μανέτες, θύρα φόρτισης USB, έγχρωμη TFT οθόνη 7 ιντσών με δυνατότητα συνδεσιμότητας μέσω Bleutooth αλλά και Wi-Fi (!) και δυνατότητα mirroring του smartphone του αναβάτη ανήκουν επίσης στο μενού του SRT 700S.

QJMOTOR SRT 700S – Έρχεται στην χώρα μας!

Λίγη υπομονή θα πρέπει να έχουμε για την τιμή του SRT 700S, καθώς η ΓΚΟΡΓΚΟΛΗΣ Α.Ε. δεν την έχει ανακοινώσει ακόμα.

Ακολουθούν επιγραμματικά τα βασικά χαρακτηριστικά του QJMOTOR SRT 700S:

 • Νέο πλαίσιο χωροδικτύωμα με αφαιρούμενο υποπλαίσιο
 • Νέα εργονομία θέσης οδήγησης
 • 70 PS
 • 4.6L / 100km (WMTC3)
 • BOSCH EFI
 • 19.5 L Ρεζερβουάρ
 • Προβολείς Full-Led με DRL
 • Περιμετρικά προστατευτικά κάγκελα
 • Χούφτες με μπάρες αλουμινίου
 • Θερμαινόμενα γκριπ
 • Θερμαινόμενη σέλα
 • Σχάρα αλουμινίου
 • Pirelli Tubeless ελαστικά
 • Έγχρωμη TFT οθόνη 7”
 • Bluetooth και Wi-Fi
 • Συμβατότητα iOS και Android
 • Mirroring Smartphone
 • USB Θύρα φόρτισης
 • Ρυθμιζόμενο πιρούνι USD Marzocchi 43mm
 • Ρυθμιζόμενο πίσω αμορτισέρ
 • Brembo Ακτινικές Δαγκάνες
 • ABS BOSCH 9.1 MB
 • Τιμόνι μεταβλητής διατομής
 • Ρυθμιζόμενες μανέτες
QJMOTOR SRT 700S – Έρχεται στην χώρα μας!QJMOTOR SRT 700S – Έρχεται στην χώρα μας!
Ετικέτες