BMW R 12 G/S: Βγήκε το πρώτο από την γραμμή παραγωγής! [VIDEO]: Ο CEO Markus Flasch στην 1η βόλτα!

Επιτέλους σε φυσική μορφή το νέο G/S
BMW R 12 G/S: Βγήκε το πρώτο από την γραμμή παραγωγής! [VIDEO]: Ο CEO Markus Flasch στην 1η βόλτα!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

3/4/2025

Το πείραμα της BMW με το λανσάρισμα νέου μοντέλου χωρίς πραγματικές φωτογραφίες, μονάχα με βαριά επεξεργασμένες από τεχνητή νοημοσύνη, είχε αρχίσει να κουράζει.

Επιτέλους τώρα το βλέπουμε σε μία ξεκάθαρα φυσική μορφή από το πρώτο που βγαίνει από την γραμμή παραγωγής και το αναλαμβάνει κατευθείαν ο CEO της BMW Motorrad, κος Markus Flasch.

Για καλύτερο μάλιστα εφέ, οδηγεί μέσα στο εργοστάσιο τον πρόγονο αυτής της μοτοσυκλέτας το R 80 G/S.

Στο μεταξύ αυτός είναι ο πρόγονος όλων των Adventure μοτοσυκλετών και μία εποχή θεωρούνταν υπερβολικά μεγάλο και υπερβολικά βαρύ. Ήταν επίσης και ένα πείραμα για το monolever πίσω ανάρτηση, τον πρόγονο του σημερινού Paralever που αρχικά ούτε η ίδια η BMW δεν ήθελε να βγάλει στην παραγωγή και μαζί και ολόκληρο το R 80 G/S!

Όπως μπορείτε να διαβάσετε στην Ιστορία του G/S, ένα κείμενο στην έντυπη έκδοση του MOTO που έχει αντιγραφτεί και αναπαραχθεί με διάφορους βαθμούς επιτυχίας, στην προσπάθειά τους να το διαφοροποιήσουν λίγο.

Ιστορία: 40 χρόνια BMW GS!

Από το 1980 έως το 1987, το R 80 G/S άλλαξε την ιστορία των Adventure, σημειώνοντας εμπορική πορεία με την διαγώνιο στην μέση και όχι όπως γράφεται τώρα, με το όνομα να σημαίνει Gelände/Straße δηλαδή Χώμα/Άσφαλτος τονίζοντας τον διττό χαρακτήρα με πρώτο το χώμα.

Από τότε οι Adventure έγιναν τριπλάσιες σε μέγεθος και πολλαπλάσιες σε κιλά και αυτό σημάδεψε και την BMW που με το R GS Adventure σε όλες του τις μορφές, από το 1200 έως το 1300, έχει δημιουργήσει το δικό της στερεότυπο.

Για να ξεφύγει από αυτό και ως μία καλή ευκαιρία να δηλώσει πιστή στις ρίζες της, η BMW βγάζει το R 12 G/S που μοιάζει, αλλά και είναι συγκριτικά με το νέο μοντέλο, πιο κοντά στο παρελθόν της εταιρίας, βασιζόμενο σε προηγούμενη μορφή του κινητήρα, τον αεροελαιόψυκτο boxer των 1.170 κυβικών με απόδοση 109 ίππων στις 7.000 στροφές και 21 εμπρός τροχό.

 

@motopewee

BMW MOTORRAD CEO Markus Flasch Test Drive New R 12 GS BMW Factory Munich Germany

♬ original sound - MotoPewee

 

Φυσικά είναι γεμάτο ηλεκτρονικά, φυσικά και έχει ένα σωρό αξεσουάρ και έξτρα πακέτα, κατά την προσφιλή μέθοδο της BMW με το συνολικό βάρος να συγκεντρώνεται στα 229 κιλά χωρίς όλα τα καλούδια που μπορείς να της φορτώσεις.

Αυτό σημαίνει πως τα 12.289,96 Ευρώ που κοστίζει στην Ελλάδα αφορούν το σπαρτιάτικο μοντέλο που αν το φορτώσεις με όλα τα πακέτα εξοπλισμού και μαζί και 5 χρόνια service, όπως σου δίνει το περιθώριο η BMW, τότε διπλασιάζεις την τιμή της καταλήγοντας στα 25.315,52 Ευρώ.

Περισσότερες λεπτομέρειες και τεχνικά χαρακτηριστικά της νέας BMW R 12 G/S

Ετικέτες

Royal Enfield Hunter 350 2025: Αναβάθμιση σε αναρτήσεις και συμπλέκτης περιορισμένης ολίσθησης με υποβοήθηση

Αναβάθμιση και στον εξοπλισμό – Σε 3 νέους χρωματικούς συνδυασμούς, με LED προβολέα
Royal Enfield HNTR 350 2025
Από το

motomag

29/4/2025

Η Royal Enfield προχώρησε στο φρεσκάρισμα του Hunter 350 για το 2025 με αλλαγές ουσίας που βελτιώνουν τη συμπεριφορά, τη χρηστικότητά του αλλά και την ασφάλεια.

Συγκεκριμένα η ρετρό σχεδίασης μοτοσυκλέτα της ινδικής εταιρείας διατηρεί τον μονοκύλινδρο αερόψυκτο κινητήρα J-series 349 κ.εκ. των 20,4 ίππων με τις υποτετράγωνες διαστάσεις του κυλίνδρου και το χαρακτηριστικά ευχάριστο, αργόστροφο δούλεμά που ταιριάζει γάντι στην αισθητική και τον χαρακτήρα της μοτοσυκλέτας. 

Ωστόσο, το μικρό commuter έχει υποστεί μια σειρά από αλλαγές που στοχεύουν στη συνολική βελτίωσή του με τους Ινδούς να “απαντούν” στις κινήσεις του ανταγωνισμού  (βλ. Honda GB350) ώστε να διατηρήσουν ή ακόμη και να αυξήσουν το μερίδιο που έχουν -αρχικά- στην τεράστια ινδική αγορά.

Royal Enfield HNTR 350 2025

Συγκεκριμένα η θέση οδήγησης έχει αναθεωρηθεί με το εργονομικό τρίγωνο του αναβάτη να επηρεάζεται από το νέο τιμόνι αλλά και από τη σέλα που φέρει νέο αφρώδες και επένδυση. Στο παραπάνω έρχονται να προστεθούν οι αλλαγές στην πίσω ανάρτηση με νέα προοδευτικά ελατήρια και set up για τις αποσβέσεις των αμορτισέρ, ενώ έχει αυξηθεί και η απόσταση από το έδαφος.

 

Royal Enfield HNTR 350 2025

Παράλληλα, ο συμβατικός συμπλέκτης άλλαξε και έδωσε τη θέση του σε έναν περιορισμένης ολίσθησης με υποβοήθηση στη μανέτα, για πρώτη φορά σε 350άρι της Royal Enfield. Το τελευταίο το HNTR δεν το χρειαζόταν αφού η μανέτα του συμπλέκτη είναι ήδη ελαφριά στο τράβηγμα, αλλά όχι δεν λέμε σε τέτοιες αλλαγές με τη μοτοσυκλέτα να γίνεται ακόμη πιο φιλική στην καθημερινότητα, ειδικά για τις γυναίκες.

Royal Enfield HNTR 350 2025

Νέος είναι επίσης ο LED προβολέας, ο οποίος λογικά θα αναβαθμίσει αρκετά την ορατότητα τη νύχτα, ενώ στον εξοπλισμό έρχονται να προστεθούν το κομψό όργανο πλοήγησης tripper pod -όχι στη στάνταρ έκδοση "Factory Black"- που συνδέεται με smartphone και η “απαραίτητη” πλέον θύρα φόρτισης USB Type-C.

Royal Enfield HNTR 350 2025

Η πρώτη παρουσίαση έγινε σε φεστιβάλ της Royal Enfield στην Ινδία και συνολικά τα χρώματα που θα προσφέρονται είναι τα: Factory Black, Rio White και Dapper Grey, Tokyo Black, London Red και Rebel Blue ενώ είμαστε σε αναμονή για ανακοινώσεις από την ελληνική αντιπροσωπεία σχετικά με την εισαγωγή και την τιμή του στην Ελλάδα. Στην Ινδία πάντως η στάνταρ έκδοση παρέμεινε στο ίδιο επίπεδο με την απερχόμενη μοτοσυκλέτα.

 

Ετικέτες