BMW R1250 GS 2021: Νέα επετειακή έκδοση για τον "βασιλιά"!

Για τα 40 χρόνια και όχι μόνο
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

29/9/2020

Η BMW σκοπεύει να πει καλό μήνα στους φίλους της, παρουσιάζοντας διαδικτυακά (στο YouTube) την καινούρια επετειακή έκδοση του R1250GS για τα 40 χρόνια από την παρουσίαση του πρώτου R 80 G/S. Ήδη η γερμανική εταιρεία έχει παρουσιάσει από τον Αύγουστο τις αντίστοιχες επετειακές εκδόσεις των δικύλινδρων εν σειρά F750/F850GS και τώρα ήρθε η ώρα του βασιλιά της οικογένειας να αποκτήσει το δικό του μαύρο/κίτρινο κουστούμι. Στην κεντρική φωτογραφία, που είναι και η μοναδική εικόνα που έχουμε μέχρι στιγμής, βλέπουμε ένα εντελώς νέας σχεδίασης τρισδιάστατο καπάκι στο πλάι του ρεζερβουάρ, το οποίο αναγράφει Option 719 και μοιάζει σαν να έχει “σκαλιστεί” σε CNC ή 3D printer που είναι και της μόδας.

 

Πιθανόν να είναι απλώς χυτό, αλλά εμφανισιακά μοιάζει πολύ με “custom” κομμάτι. Η σειρά Option 719 εμφανίστηκε χρονικά μαζί με τα ανανεωμένα R1250 πριν μερικά χρόνια και περιλαμβάνει ολόκληρες μοτοσυκλέτες (π.χ. R 1250 RT Opion 719) με ειδικά χρώματα ή απλώς μπορείς να παραγγείλεις ξεχωριστά κομμάτια, όπως ας πούμε καπάκια κεφαλών, ρεζερβουάρ για R9T κ.τ.λ.

Εδώ φαίνεται να έχουμε έναν συνδυασμό των παραπάνω, με επιπλέον αποκλειστικότητα το επετειακό σηματάκι των 40 χρόνων. Από την BMW περιμένουμε επίσης δύο ακόμα σημαντικά μοντέλα. Το ένα είναι βέβαιο πως έρχεται σε λίγες μέρες και είναι το γυμνό streetfighter S1000R.

Το άλλο αφορά την επέκταση της γκάμας των Μ μοντέλων. Οι Γερμανοί έχουν ουσιαστικά πει πως θα ακολουθήσουν την πρακτική του κλάδου αυτοκινήτων τους, όπου κάθε μοντέλο έχει μία έκδοση Μ και κάθε μοντέλο έχει πακέτα εμφάνισης και αξεσουάρ Μ.

Το θεωρούμε δύσκολο να δούμε την 1η Οκτωβρίου το M1300GS, καθώς φαίνεται πως η πλήρη ανανέωση των boxer μοντέλων είναι για την επόμενη χρονιά, όμως στο παρελθόν είχαν χρησιμοποιήσει τα μοντέλα HP για να παρουσιάσουν νωρίτερα τους βελτιωμένους κινητήρες που μπήκαν στα μοντέλα ευρείας παραγωγής έναν χρόνο μετά. Οπότε λίγη υπομονή…

Zontes 125Χ: Η νέα γενιά με αλουμινένιο πλαίσιο έφτασε στην Ευρώπη – Ανταγωνιστικότατη τιμή στην Ισπανία

Στην EICMA η Zontes είχε αποκαλύψει το δίδυμο των 125Χ και 125V
Zontes_125X
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

12/6/2026

Η Zontes συνεχίζει να διευρύνει τη γκάμα της με πολύ ενδιαφέροντα μοντέλα και δύο εξ αυτών έκαναν το παγκόσμιο ντεμπούτο τους στην EICMA 2025 πριν μερικούς μήνες.

Τα 125Χ και 125V έρχονται για να τα βάλουν με τα ορόσημα της κατηγορίας τους, Honda PCX και Yamaha NMAX, φέρνοντας τον συνήθη πλουσιότατο εξοπλισμό που χαρακτηρίζει όλα τα μοντέλα της Zontes, αλλά και μια ουσιώδη καινοτομία: αλουμινένιο πλαίσιο!

Zontes_125X

Χάρη σε αυτό δηλώνουν στεγνό βάρος 108 κιλών, κάτι που με τα 11 λίτρα βενζίνης, ή περίπου 8 κιλά, μας κάνουν ένα τελικό ζύγι της τάξης των 116 κιλών, διατηρώντας μια χορταστική απόσταση από τα 130+ που ζυγίζει ο ανταγωνισμός τους.

Στην Ισπανία κάνει αυτόν τον καιρό το ντεμπούτο του το 125Χ, το πρώτο εκ των δύο μοντέλων που πατάει επί ευρωπαϊκού εδάφους και δη το πιο πλούσια εξοπλισμένο εκ των δύο.

Zontes_125X

Ο υγρόψυκτος τετραβάλβιδος μονοκύλινδρος κινητήρας αποδίδει αναμενόμενα 15 ίππους στις 8.700 σ.α.λ. και ροπή 1,3 kgm στις 6.500 σ.α.λ., ενώ κυλούν σε τροχούς 14 ιντσών μπροστά και 13 πίσω.

Η λίστα του βασικού εξοπλισμού του 125Χ πάντως είναι αυτή που κλέβει την παράσταση, καθώς περιλαμβάνει:

  • Έγχρωμη οθόνη TFT 5 ιντσών με συνδεσιμότητα Bluetooth και δυνατότητα πλοήγησης και mirroring του κινητού τηλεφώνου του αναβάτη
  • Traction control με επιλογή απενεργοποίησης
  • Αισθητήρες πίεσης και θερμοκρασίας ελαστικών
  • Keyless κεντρικό διακόπτη
  • Σύστημα start-stop
  • Χώρο για δύο full-face κράνη κάτω από τη σέλα
  • Δύο ντουλαπάκια στην ποδιά
  • Πλαϊνό και κεντρικό σταντ
  • LED φωτιστικά σώματα
  • Φώτα ημέρας DRL
  • Φώτα ειδοποίησης απότομου φρεναρίσματος
  • Παροχή φόρτισης USB
  • Προεγκατάσταση για τοποθέτηση καμερών (dash cam).
Zontes 125X

Εξίσου γευστική είναι και η τιμή με την οποία λανσάρεται στην Ισπανία το νέο 125Χ: στα 2.688 ευρώ προτάσσει ένα ακόμη σημαντικό πλεονέκτημα έναντι των βαριών χαρτιών της κατηγορίας αυτής, που στη χώρα μας παίζουν αρκετά πάνω από τα 3.000.

Γνωρίζοντας ήδη πως και στην Ελλάδα αναμένονται σύντομα τα νέα αλουμινένια 125άρια σκούτερ της Zontes, πλέον περιμένουμε να μάθουμε την τιμή τους στην αγορά μας.

Ετικέτες