BMW S 1000 RR 2023 - “Κατασκοπικές” φωτογραφίες

Με α-λα MotoGP αεροδυναμικά βοηθήματα
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

23/9/2022

Πρόσφατα σας είχαμε γράψει για τη μικρή βελτίωση των επιδόσεων της BMW S 1000 RR του 2023, όπως είχε αποκαλυφθεί στην κατάθεση των απαραίτητων εγγράφων για την έγκριση τύπου της. Τώρα κυκλοφόρησαν και οι πρώτες “κατασκοπικές” φωτογραφίες που αποκαλύπτουν μια μεγάλης έκτασης αεροδυναμική αναβάθμιση.

Εν τάχει, οι αλλαγές στον κινητήρα οδηγούν την S 1000 RR του 2023 σε ανέβασμα του ορίου στροφών κατά 250 rpm (13.750 rpm αντί για 13.500 rpm), με αύξηση της ιπποδύναμης κατά 2,7 hp (209,4 hp αντί για 206,7 hp), αλλά με μικρότερη κατά 3 χλμ/ώρα τελική ταχύτητα λόγω του κοντύτερου γραναζώματος, με το πίσω γρανάζι να έχει 46 αντί για 45 δόντια.

Μια ελαφρώς μεγαλύτερη αλυσίδα θα μεταφραστεί σε ένα επίσης μεγαλύτερο μεταξόνιο.

Όχι μία, αλλά δύο S 1000 RR του 2023 φωτογραφήθηκαν στα τέλη Σεπτεμβρίου από ένα μέλος της λέσχης μοτοσυκλέτας MCglüh & Sprüh, με τις μεγάλες αλλαγές να αφορούν στο φέρινγκ της μοτοσυκλέτας, στο οποίο επανήλθαν οι αεροδυναμικές σχισμές, όπως στο μοντέλο του 2009, ενώ πρόσθετα φέρει δύο τεράστια κλειστά αεροδυναμικά “φτερά”.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν όμως και οι carbon αεραγωγοί ψύξης στα μπροστινά δισκόφρενα, που θυμίζουν αντίστοιχους του MotoGP, ενώ οι δαγκάνες των φρένων είναι μπλε της Nissin, όπως στην M 1000 RR. Ακόμα δεν γνωρίζουμε αν τα φτερά και οι αεραγωγοί θα αποτελούν εξοπλισμό πρώτης τοποθέτησης για τα S και M μοντέλα, ή αν η BMW δοκίμαζε τη μοτοσυκλέτα της με επίσημα έξτρα αξεσουάρ.

Husqvarna: Αποκάλυψε τη σειρά Motocross για το 2027 – Μόνο εμφανισιακές οι αλλαγές

Με λευκά πλαίσια και κορυφαία περιφερειακά
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

8/5/2026

Αποκαλύφθηκαν τα δίχρονα και τετράχρονα μοντέλα motocross της Husqvarna για το 2027 έχουν ανακοινωθεί επίσημα, παρουσιάζοντας μια νέα εμφάνιση και κορυφαία περιφερειακά από εταιρείες όπως οι εξαρτήματα Brembo, ODI, WP, Pro Taper και Dunlop.

Για το 2027, η πλήρης γκάμα motocross της Husqvarna ανανεώνεται με λευκά πλαίσια και αφορά όλη τη γκάμα: TC 50, TC 65 και TC 85, TC 125, TC 250, TC 300, FC 250, FC 350 και FC 450. Ας δούμε περισσότερες λεπτομέρειες.

Husqvarna TC 250
Husqvarna TC 250

Δίχρονη σειρά

  • TC 125
  • TC 250
  • TC 300
Husqvarna FC 450
Husqvarna FC 450

Τετράχρονη σειρά

  • FC 250
  • FC 350
  • FC 450

Τεχνικά χαρακτηριστικά:

  • Νέο λευκό πλαίσιο
  • Νέα γραφικά
  • Ανάρτηση WP XACT
  • Κορυφαία περιφερειακά από τις Brembo, ProTaper, Twin Air και ODI
  • Ελαστικά Dunlop Geomax MX34
  • Σύστημα Throttle Body Injection (TBI)
  • Quickshifter
  • Δύο χάρτες που αλλάζουν από τον πολυλειτουργικό διακόπτη
Husqvarna TC 50
Husqvarna TC 50

Μικρή σειρά

  • TC 50
  • TC 65
  • TC 85 (19/16 & 17/14)

Τεχνικά χαρακτηριστικά:

  • Νέο λευκό πλαίσιο
  • Νέα γραφικά
  • Ρυθμιζόμενο πιρούνι WP XACT και αμορτισέρ XACT PDS
  • Ελαστικά MAXXIS MAXXCROSS MX-ST
  • Η εργονομία στα μοντέλα TC 50 και TC 65 μπορεί να ρυθμιστεί εύκολα καθώς οι αναβάτες μεγαλώνουν
  • Ποιοτικά εξαρτήματα δοκιμασμένα σε αγώνες από τις εταιρείες Formula, Galfer, Excel, Neken και ODI

Η σειρά motocross και μίνι μοτοσυκλετών του 2027 θα είναι διαθέσιμη στα εξουσιοδοτημένα καταστήματα της Husqvarna Mobility πολύ σύντομα.