Borile: Kαι εκτός Ευρώπης

Από το

Μαύρο Σκύλο

25/2/2011

Η τελευταία δημιουργία του Umberto Borile είναι η B500Ricki. Θα κατασκευάσει μόνο είκοσι για να τιμήσει τη μνήμη του γιου του που χάθηκε το 2009. Η scrambler αυτή είναι χειροποίητη με το ρεζερβουάρ και τα φτερά να φτιάχνονται από αλουμίνιο και να μένουν στο φυσικό του χρώμα. Η τιμή της έχει καθοριστεί στις €17.500. Η Β500Ricki χρησιμοποιεί κινητήρα της GM, ίδιο με αυτόν που τρέχει σε Speedway, με κιβώτιο τεσσάρων ταχυτήτων και ξερό συμπλέκτη που κινείται από οδοντωτό ιμάντα. Υπάρχουν δισκόφρενα και στους δυο τροχούς με τον μπροστινό να έχει διάμετρο 21 ιντσών και ο πίσω 18. Ένα παραδοσιακό Keihin FCR έχει σαν αποστολή του την τροφοδοσία του κυλίνδρου, ενώ πραγματικά αξιοπρόσεκτη είναι η εξάτμιση, στριμωγμένη πίσω από τον κινητήρα. Από τις 9 έως 12 Φεβρουαρίου πήρε μέρος σε έκθεση που έγινε εκτός ιταλικών συνόρων και συγκεκριμένα στο… Ντουμπάϊ, στο Gulf Bike Week. Έχει δημιουργηθεί και ειδικό site αφιερωμένο σε αυτήν, στη διεύθυνση www.b500ricki.it

Husqvarna Vitpilen/Svartpilen 801/901 – Μας αποκαλύπτει την μορφή του!

Ένα teaser βίντεο με μπόλικη δράση στον πάγο, μας δείχνει τί να περιμένουμε
motomagHusqvarna Vitpilen/Svartpilen 801/901 – Μας αποκαλύπτει την μορφή του
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

23/2/2024

Πάγος, λάστιχα με καρφιά και το Vitpilen/Svartpilen 801/901 μας δείχνει το πώς θα μοιάζει, ακολουθώντας την σχεδιαστική ταυτότητα που ξέρουμε από τα μικρότερα μέλη των δύο οικογενειών, αλλά και τον προκάτοχό του Vitpilen 701, με την Husqvarna να μας κρατάει σε αγωνία τόσο για τον κυβισμό όσο και για το τελικό όνομα που θα δώσει στο νέο της μοντέλο.

Όπως γνωρίζουμε ήδη το νέο Vitpilen/Svartpilen 801/901 θα παρουσιαστεί στις 5/3, όμως η Husqvarna θέλει να δημιουργήσει ακόμα περισσότερο hype. Με ένα μικρής διάρκειας teaser βίντεο (reel) στα κοινωνικά της δίκτυα, η εταιρεία του Pierer Group, μας προϊδεάζει για τον χαρακτήρα της νέας της μοτοσυκλέτας.

Το βίντεο ξεκινά με ένα κοντινό πλάνο, στα καρφιά τα οποία σπάνε τον πάγο για να βρουν πρόσφυση. Συνεχίζοντας, βλέπουμε τον πίσω τροχό να σπινάρει στην εκκίνηση, με τον θαρραλέο αναβάτη να οδηγεί επιθετικά την μοτοσυκλέτα πάνω στην ολισθηρή επιφάνεια.

Όπως βλέπουμε στα πλάνα, η εμφάνιση θυμίζει αρκετά αυτή του μοντέλου προπαραγωγής, το οποίο έχουμε δει κατά καιρούς σε κατασκοπευτικές φωτογραφίες. Έτσι, ο στρογγυλός προβολέας παραμένει, μαζί με ένα προστατευτικό μασκάκι μπροστά του, το οποίο δεν γίνεται σαφές αν θα ανήκει στον βασικό εξοπλισμό. Προχωρώντας προς τα πίσω, γίνεται εμφανής η επίδραση των αγώνων flat-track στον σχεδιασμό της μοτοσυκλέτας, με τις καμπύλες να απουσιάζουν. Το παραλληλόγραμμο πίσω μέρος, φιλοξενεί ένα ίδιας διάταξης φανάρι, ενώ στα δεξιά του έρχεται το ψηλά τοποθετημένο τελικό. Αν και η βάση της πινακίδας απουσιάζει, υπολογίζουμε ότι πιθανότατα θα βγαίνει κάτω από την ουρά και όχι πάνω στον πίσω τροχό, όπως στον προκάτοχό του Vitpilen 701.

Όσον αφορά τον χρωματισμό, δυστυχώς η Husqvarna φρόντισε να καλύψει με καμουφλάζ όλα τα πλαστικά του Vitpilen/Svartpilen 801/901, κρατώντας την αγωνία για την τελική εμφάνιση μέχρι την παρουσίαση του μοντέλου. Ο ήχος, όμως, ο οποίος ξεφεύγει σε μερικά πλάνα, μας δηλώνει ότι πρόκειται ξεκάθαρα για δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα, τον οποίο όπως μας έχει συνηθίσει θα δανείζεται από την όμορη εταιρεία, KTM.

Δείτε το μικρής διάρκειας teaser βίντεο:

Ετικέτες