Brixton Crossfire 125 LC - Έφτασε στην Ελλάδα

Ρετρό cafe-racer ύφος, νέος υγρόψυκτος κινητήρας
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

5/10/2022

Το νέο Crossfire 125 LC από την Brixton Motorcycles ήρθε στην Ελλάδα και διατίθεται αποκλειστικά στους επίσημους αντιπροσώπους του δικτύου της KSR-Hellas. Διαθέτει ρετρό εμφάνιση, υγρόψυκτο κινητήρα, ανάποδο πιρούνι και full-LED φώτα.

Αυτό είναι το πρώτο υγρόψυκτο μοντέλο 125 κ.εκ. της Brixton, σε εντελώς νέο (café-racer) design σε σχέση με τα προηγούμενα Α1 μοντέλα της.

Ο κινητήρας του Crossfire 125 LC φέρει ηλεκτρονικό ψεκασμό της Bosch, ενώ αποδίδει 13,4 hp / 9.500 rpm και 1,16 kgm / 7.500 rpm. Το κιβώτιο είναι 6τάχυτο και η εκκίνηση γίνεται με  μίζα.

Το πλαίσιο είναι ατσάλινο σωληνωτό, ενώ το ψαλίδι είναι μακρύτερο από ότι συνηθίζεται, για μεγαλύτερο μεταξόνιο (το οποίο όμως η Brixton δεν ανακοινώνει) και για αυξημένη σταθερότητα.

Το ρεζερβουάρ έχει χωρητικότητα 11 λίτρων, το βάρος της μοτοσυκλέτας ανακοινώνεται επίσημα στα 149 κιλά και το ύψος σέλας στα 890 mm.

Στις αναρτήσεις έχουμε ανεστραμμένο πιρούνι και μονό πίσω αμορτισέρ, ενώ τα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης ανήκουν στην Maxxis και έχουν διαστάσεις 120/70-18 εμπρός και 140/70-17 πίσω.

Στον τομέα της πέδησης το Crossfire 125 LC διαθέτει φρένα της Nissin και πιο συγκεκριμένα έναν δίσκο 300 mm μπροστά κι έναν 218 mm πίσω, με δικάναλο ABS.

Η οθόνη οργάνων είναι ψηφιακή LCD, σε στρογγυλό σχήμα για να ταιριάζει με το ρετρό στιλ της μοτοσυκλέτας, ενώ έχει σκούρο φόντο και λευκές ενδειξεις.

Το Crossfire 125 LC θα είναι διαθέσιμο στους χρωματισμούς Charly Brown Matt και Bullet Silver, ενώ έρχεται με προτεινόμενη λιανική τιμή πώλησης στα 3.895 €.

Honda CB750 Hornet 2027: Με 5 νέα χρώματα/γραφικά η δικύλινδρη Σφήκα

Χωρίς μηχανικές αλλαγές για τη νέα χρονιά - Διαθέσιμη και με E-Clutch, και σε έκδοση Α2
Honda CB750 Hornet 2027 με νέα χρώματα
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

8/9/2026

Χωρίς αλλαγές στα μηχανικά και ηλεκτρονικά του μέρη θα συνεχίσει την εμπορική του πορεία το Honda CB750 Hornet στην Ευρώπη, το οποίο όμως ανανεώνει πλήρως τις διαθέσιμες χρωματικές επιλογές για τον αναβάτη.

Η γυμνή μοτοσυκλέτα της Honda δέχτηκε την τελευταία μεγάλη αλλαγή το 2025 (ως μοντέλο 2025), όταν άλλαξε τη μάσκα και τον LED προβολέα του με τη Honda να τοποθετεί παράλληλα και την έγχρωμη TFT οθόνη των 5 ιντσών που έχουμε δει και σε άλλα μοντέλα της και προσφέρει και συνδεσιμότητα. 

Το 2026 ήρθε και η έκδοση με το σύστημα E-Clutch ως εξέλιξη της πολιτικής της Honda να τοποθετήσει το εν λόγω σύστημα που διαχειρίζεται αυτόματα τη λετουργία του συμπλέκτη χωρίς να καταργείται η μανέτα σε ολοένα και περισσότερα μοντέλα της.

Honda CB750 Hornet 2027 με νέα χρώματα

Για 2027 η Honda προχώρησε σε αλλαγές ουσίας βλέποντας τη μοτοσυκλέτα της να έχει πιάσει τον παλμό των αναβατών καταγράφοντας μόνο το 2025 περισσότερς από 10.000 πωλήσεις στις αγορές της Ευρώπης, ενώ βρίσκεται στην πρώτη τριάδα πωλήσεων στην κατηγορία της.

Οι αλλαγές στη δικύλινδρη μοτοσυκλέτα περιορίζονται στη χρωματική παλέτα που είναι διαθέσιμη στον αναβάτη, η οποία έχει ως εξής αναφορικά με τους χρωματικούς συνδυασμούς και τα γραφικά της μοτοσυκλέτας:

Gunmetal Black Metallic & Ballistic Black Metallic (μαύρο/μαύρο)
Mat Beta Silver Metallic & Iridium Gray Metallic (ασημί/γκρι)
Glint Wave Blue & Mat Ballistic Black Metallic (μπλε/μαύρο)
Grand Prix Red & Gunmetal Black Metallic (κόκκινο/μαύρο)

Να σημειωθεί ότι στις σχετικές φωτογραφίες που μπορείτε να δείτε και εσείς υπάρχει και CB750 Hornet σε μαύρο χρώμα με κίτρινα γραφικά, με το όνομα του συγκεκριμένου συνδυασμού να μην αναφέρεται.

Κατά τα άλλα, η μοτοσυκλέτα της Honda παραμένει ως είχε, διατηρώντας τον ευχάριστο, δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα των 755 κ.εκ. με τον στρόφαλο των 270 μοιρών και την χαμηλή κατανάλωση που δεν ξεπρνά τα 4,3 λτ./100 χλμ. κατά το πρότυπο WMTC. Η απόδοση του είναι 90,5 ίπποι και 7,6 χιλιογραμμόμετρα ροπής στις 9.500 και 5.250 σ.α.λ. αντίστοιχα. 

Ίδιες οι αναρτήσεις της Showa, ίδιο το πλαίσιο και η γεωμετρία του, ενώ ίδια είναι και τα φρένα, με τη μοτοσυκλέτα να είναι διαθέσιμη και σε έκδοση "Α2" και την ισχύ της να περιορίζεται στους 47 ίππους για τους αναβάτες που έχουν στα χέρια τους αντίστοιχης κατηγορίας δίπλωμα οδήγησης.

Το ρεζερβουάρ έχει χωρητικότητα 15,2 λίτρων, το ύψος σέλας ανακοινώνεται στα 795 mm και το βάρος βρίσκεται στα 192 επίσημα κιλά με υγρά.

Στον εξοπλισμό περιλαμβάνονται, immobiliser, θύρα USB-C τρία Riding Modes και ρυθμιζόμενο Traction Control που μπορεί να απενεργοποιηθεί και ενσωματώνει σύστημα ελέγχου ανύψωσης εμπρός τροχού.