Brixton Crossfire 125 LC - Έφτασε στην Ελλάδα

Ρετρό cafe-racer ύφος, νέος υγρόψυκτος κινητήρας
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

5/10/2022

Το νέο Crossfire 125 LC από την Brixton Motorcycles ήρθε στην Ελλάδα και διατίθεται αποκλειστικά στους επίσημους αντιπροσώπους του δικτύου της KSR-Hellas. Διαθέτει ρετρό εμφάνιση, υγρόψυκτο κινητήρα, ανάποδο πιρούνι και full-LED φώτα.

Αυτό είναι το πρώτο υγρόψυκτο μοντέλο 125 κ.εκ. της Brixton, σε εντελώς νέο (café-racer) design σε σχέση με τα προηγούμενα Α1 μοντέλα της.

Ο κινητήρας του Crossfire 125 LC φέρει ηλεκτρονικό ψεκασμό της Bosch, ενώ αποδίδει 13,4 hp / 9.500 rpm και 1,16 kgm / 7.500 rpm. Το κιβώτιο είναι 6τάχυτο και η εκκίνηση γίνεται με  μίζα.

Το πλαίσιο είναι ατσάλινο σωληνωτό, ενώ το ψαλίδι είναι μακρύτερο από ότι συνηθίζεται, για μεγαλύτερο μεταξόνιο (το οποίο όμως η Brixton δεν ανακοινώνει) και για αυξημένη σταθερότητα.

Το ρεζερβουάρ έχει χωρητικότητα 11 λίτρων, το βάρος της μοτοσυκλέτας ανακοινώνεται επίσημα στα 149 κιλά και το ύψος σέλας στα 890 mm.

Στις αναρτήσεις έχουμε ανεστραμμένο πιρούνι και μονό πίσω αμορτισέρ, ενώ τα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης ανήκουν στην Maxxis και έχουν διαστάσεις 120/70-18 εμπρός και 140/70-17 πίσω.

Στον τομέα της πέδησης το Crossfire 125 LC διαθέτει φρένα της Nissin και πιο συγκεκριμένα έναν δίσκο 300 mm μπροστά κι έναν 218 mm πίσω, με δικάναλο ABS.

Η οθόνη οργάνων είναι ψηφιακή LCD, σε στρογγυλό σχήμα για να ταιριάζει με το ρετρό στιλ της μοτοσυκλέτας, ενώ έχει σκούρο φόντο και λευκές ενδειξεις.

Το Crossfire 125 LC θα είναι διαθέσιμο στους χρωματισμούς Charly Brown Matt και Bullet Silver, ενώ έρχεται με προτεινόμενη λιανική τιμή πώλησης στα 3.895 €.

Letbe Punk: Νέο A2 bobber ήρθε Ευρώπη με τιμή κοντά στα 6.000 ευρώ

Έρχεται με ιδιαίτερη εμφάνιση και καλό για την κατηγορία εξοπλισμό
LETBE
Από τον

Παύλο Καρατζά

19/5/2026

Η Letbe Punk 500, είναι μία bobber μοτοσυκλέτα με πολύ ιδιαίτερη εμφάνιση που απευθύνεται σε κατόχους διπλώματος A2 (και όχι μόνο) και η τιμή της στη Γερμανία, που κάνει το ευρωπαϊκό της ντεμπούτο, είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική.

Η εμφάνισή της παραπέμπει σε custom μοτοσυκλέτα με μονόσελο, γραφικά πάνω στο ντεπόζιτο, φαρδύ μπροστινό ελαστικό και ανεστραμμένο πιρούνι.

Η Letbe Punk φέρει δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα που αποδίδει 43,5 ίππους στις 6.500 στροφές και 4,55 kg.m ροπής στις 6.000 στροφές, ενώ εντύπωση προκαλεί πως στην Ισπανία η ονομαστική απόδοση είναι διαφορετική και αποδίδει 54 ίππους στις 8.000 στροφές και 5,16 kg.m ροπής στις 7.000 στροφές.

Στο θέμα των αναρτήσεων βρίσκουμε ρυθμιζόμενο ανεστραμμένο πιρούνι και πίσω monoshock αμορτισέρ, ενώ τον τομέα της πέδησης αναλαμβάνουν φρένα της J.Juan με δύο διπίστονες δαγκάνες μπροστά σε κυματιστούς δίσκους 300 χιλιοστών.

LETBE

Το βάρος της μοτοσυκλέτας είναι υψηλό και ανέρχεται στα 202,5 κιλά, χωρίς υγρά, με τη χωρητικότητα του ντεπόζιτου να είναι στα 15 λίτρα. Το ύψος της σέλας θα βολέψει και τα χαμηλότερα αναστήματα και ανακοινώνεται στα 720 χιλιοστά και οι τροχοί της έχουν διαστάσεις 130/90–16 μπροστά και 150/80–16 πίσω.

Ο εξοπλισμός της Letbe Punk περιλαμβάνει θύρα USB, σύστημα keyless, έγχρωμη οθόνη TFT, φώτα LED και Traction Control. Η τιμή της στη Γερμανία ανακοινώθηκε στα 6.100 ευρώ και αναμένουμε περισσότερες πληροφορίες για το αν θα εισαχθεί και στη χώρα μας.

Ετικέτες