Brixton Crossfire 125 LC - Έφτασε στην Ελλάδα

Ρετρό cafe-racer ύφος, νέος υγρόψυκτος κινητήρας
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

5/10/2022

Το νέο Crossfire 125 LC από την Brixton Motorcycles ήρθε στην Ελλάδα και διατίθεται αποκλειστικά στους επίσημους αντιπροσώπους του δικτύου της KSR-Hellas. Διαθέτει ρετρό εμφάνιση, υγρόψυκτο κινητήρα, ανάποδο πιρούνι και full-LED φώτα.

Αυτό είναι το πρώτο υγρόψυκτο μοντέλο 125 κ.εκ. της Brixton, σε εντελώς νέο (café-racer) design σε σχέση με τα προηγούμενα Α1 μοντέλα της.

Ο κινητήρας του Crossfire 125 LC φέρει ηλεκτρονικό ψεκασμό της Bosch, ενώ αποδίδει 13,4 hp / 9.500 rpm και 1,16 kgm / 7.500 rpm. Το κιβώτιο είναι 6τάχυτο και η εκκίνηση γίνεται με  μίζα.

Το πλαίσιο είναι ατσάλινο σωληνωτό, ενώ το ψαλίδι είναι μακρύτερο από ότι συνηθίζεται, για μεγαλύτερο μεταξόνιο (το οποίο όμως η Brixton δεν ανακοινώνει) και για αυξημένη σταθερότητα.

Το ρεζερβουάρ έχει χωρητικότητα 11 λίτρων, το βάρος της μοτοσυκλέτας ανακοινώνεται επίσημα στα 149 κιλά και το ύψος σέλας στα 890 mm.

Στις αναρτήσεις έχουμε ανεστραμμένο πιρούνι και μονό πίσω αμορτισέρ, ενώ τα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης ανήκουν στην Maxxis και έχουν διαστάσεις 120/70-18 εμπρός και 140/70-17 πίσω.

Στον τομέα της πέδησης το Crossfire 125 LC διαθέτει φρένα της Nissin και πιο συγκεκριμένα έναν δίσκο 300 mm μπροστά κι έναν 218 mm πίσω, με δικάναλο ABS.

Η οθόνη οργάνων είναι ψηφιακή LCD, σε στρογγυλό σχήμα για να ταιριάζει με το ρετρό στιλ της μοτοσυκλέτας, ενώ έχει σκούρο φόντο και λευκές ενδειξεις.

Το Crossfire 125 LC θα είναι διαθέσιμο στους χρωματισμούς Charly Brown Matt και Bullet Silver, ενώ έρχεται με προτεινόμενη λιανική τιμή πώλησης στα 3.895 €.

Husqvarna: Η οικογένεια Enduro του 2027 φρεσκάρεται στην εμφάνιση

Φαμίλια με οκτώ μοντέλα, τρία δίχρονα TE και πέντε τετράχρονα FE
Husqvarna
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

17/6/2026

Ακολουθώντας το πολύ πρόσφατο παράδειγμα της ΚΤΜ, η οποία αποκάλυψε πριν μερικές μέρες τη γκάμα Enduro για το 2027 χωρίς τεχνικές αλλαγές και μόνο την εμφάνιση να τα διαχωρίζει από τα μοντέλα 2026, η Husqvarna μας συστήνει με ανάλογο τρόπο τη δική της σειρά Enduro μοντέλων.

Husqvarna TE 125

Στην ουσία τους όλες οι μοτοσυκλέτες της σειράς αυτής δεν έχουν αλλαγές σε σχέση με τα ανάλογα μοντέλα 2026 – στα οποία η Husqvarna είχε περάσει μόνο μερικές στοχευμένες αλλαγές – και το βάρος πέφτει στην εμφάνιση.

Ειδοποιός διαφορά στα μοντέλα 2027 είναι τα πλαίσια που αυτή τη φορά είναι βαμμένα σε λευκό χρώμα, αντί του μπλε-μωβ που τα χαρακτηρίζει στη φετινή γκάμα.

Husqvarna

Νέα είναι και τα γραφικά στις μοτοσυκλέτες, παίζοντας με τα χρώματα της σουηδικής σημαίας, δηλαδή το μπλε και το κίτρινο.

Husqvarna

Πέραν αυτών, σε τεχνικό επίπεδο οι Enduro της Husqvarna συνεχίζουν να απολαμβάνουν κορυφαίου εξοπλισμού που περιλαμβάνει:

  • Αναρτήσεις WP XACT
  • Σύστημα ψεκασμού Throttle Body Injection (TBI) στους δίχρονους κινητήρες
  • Πολυχρηστικό διακόπτη επιλογής χαρτογράφησης στα τετράχρονα μοντέλα, ο οποίος φιλοξενεί επίσης τα χειριστήρια των Quickshifter και Traction Control
  • Εξοπλισμό δοκιμασμένο στους αγώνες από τις Brembo, GSK, Michelin, ProTaper, Twin Air και ODI.

Η γκάμα Husqvarna Mobility Enduro 2027 θα αρχίσει να διατίθεται από το δίκτυο συνεργατών της εταιρείας από τον Ιούλιο.

Ετικέτες