Γράφτηκε από: 
τον Μπάμπη Μέντη

CF Moto V.02-NK

Με 1000cc και τη βοήθεια της ΚΤΜ!

Οι κινέζοι βαράνε πλέον στο ψαχνό με την βοήθεια των Αυστριακών. Η πρωτότυπη μοτοσυκλέτα που βλέπετε και έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί εξολοκλήρου στην Κίνα από την CF Moto, είναι η πρώτη μεγάλου κυβισμού μοτοσυκλέτα των κινέζων. Έχει V2 κινητήρα 1000cc, μονόμπρατσο ψαλίδι, κεραμικούς δίσκους με δαγκάνες της Brembo, αναρτήσεις Ohlins εμπρός και πίσω και υβριδικό πλαίσιο ατσάλινο χωροδικτύωμα/χυτού αλουμινίου.

Ως εδώ δεν υπάρχει τίποτα το ανησυχητικό για τους ευρωπαίους και ιάπωνες κατασκευαστές, έως τι στιγμή που θυμηθείς ότι η ΚΤΜ υπέγραψε πρόσφατα συμφωνία συνεργασίας με την CF Moto. Τις λεπτομέρειες της συμφωνίας δεν τις γνωρίζουμε σε βάθος, όμως δεν θα μας κάνει καμία εντύπωση αν το V.02-NK βγει σύντομα στην παραγωγή, έχοντας κινητήρα 1000cc ή 1300cc βασισμένο στους αντίστοιχους V2 κινητήρες που χρησιμοποιεί η KTM στα Adventure 1090/1290 και Superduke.

Σε αυτή την περίπτωση οι Κινέζοι θα αλλάξουν επίπεδο και όπως έχουν κάνει στον τομέα των ηλεκτρονικών υπολογιστών και των κινητών τηλεφώνων (Lenovo, Huiwei κ.τ.λ.) θα γίνουν ανταγωνιστές σε πιο premium κατηγορίες.

Μένει να δούμε πόσο γρήγορα θα αποφασίσει η CF Moto να βγάλει στην παραγωγή μια μεγάλου κυβισμού μοτοσυκλέτα, που μόνο από τους φόρους που θα την επιβαρύνουν στις Ευρωπαϊκές χώρες και στις ΗΠΑ, δεν θα έχει το μεγάλο πλεονέκτημα της χαμηλής τιμής έναντι των καταξιωμένων ιαπωνικών και ευρωπαϊκών εταιρειών που έχει τώρα στις μικρότερες κατηγορίες κυβισμού. Όταν ξεπερνάς τα 7.000 ευρώ δεν σου αρκεί μόνο να αγοράσεις την φτηνότερη μοτοσυκλέτα, αλλά θέλεις επιπλέον και σοβαρή ποιότητα κατασκευής και επιδόσεις.

Με τις πλάτες της ΚΤΜ, ίσως να μην είναι πολύ μακριά η ημέρα που θα αντιμετωπίζουμε τις μοτοσυκλέτες της CF Moto ως άμεσους ανταγωνιστές των Ιαπώνων και των Ευρωπαίων. Το κάνουμε ήδη στα κινητά τηλέφωνα…