CF Moto V.02-NK

Με 1000cc και τη βοήθεια της ΚΤΜ!
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

20/12/2017

Οι κινέζοι βαράνε πλέον στο ψαχνό με την βοήθεια των Αυστριακών. Η πρωτότυπη μοτοσυκλέτα που βλέπετε και έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί εξολοκλήρου στην Κίνα από την CF Moto, είναι η πρώτη μεγάλου κυβισμού μοτοσυκλέτα των κινέζων. Έχει V2 κινητήρα 1000cc, μονόμπρατσο ψαλίδι, κεραμικούς δίσκους με δαγκάνες της Brembo, αναρτήσεις Ohlins εμπρός και πίσω και υβριδικό πλαίσιο ατσάλινο χωροδικτύωμα/χυτού αλουμινίου.

Ως εδώ δεν υπάρχει τίποτα το ανησυχητικό για τους ευρωπαίους και ιάπωνες κατασκευαστές, έως τι στιγμή που θυμηθείς ότι η ΚΤΜ υπέγραψε πρόσφατα συμφωνία συνεργασίας με την CF Moto. Τις λεπτομέρειες της συμφωνίας δεν τις γνωρίζουμε σε βάθος, όμως δεν θα μας κάνει καμία εντύπωση αν το V.02-NK βγει σύντομα στην παραγωγή, έχοντας κινητήρα 1000cc ή 1300cc βασισμένο στους αντίστοιχους V2 κινητήρες που χρησιμοποιεί η KTM στα Adventure 1090/1290 και Superduke.

Σε αυτή την περίπτωση οι Κινέζοι θα αλλάξουν επίπεδο και όπως έχουν κάνει στον τομέα των ηλεκτρονικών υπολογιστών και των κινητών τηλεφώνων (Lenovo, Huiwei κ.τ.λ.) θα γίνουν ανταγωνιστές σε πιο premium κατηγορίες.

Μένει να δούμε πόσο γρήγορα θα αποφασίσει η CF Moto να βγάλει στην παραγωγή μια μεγάλου κυβισμού μοτοσυκλέτα, που μόνο από τους φόρους που θα την επιβαρύνουν στις Ευρωπαϊκές χώρες και στις ΗΠΑ, δεν θα έχει το μεγάλο πλεονέκτημα της χαμηλής τιμής έναντι των καταξιωμένων ιαπωνικών και ευρωπαϊκών εταιρειών που έχει τώρα στις μικρότερες κατηγορίες κυβισμού. Όταν ξεπερνάς τα 7.000 ευρώ δεν σου αρκεί μόνο να αγοράσεις την φτηνότερη μοτοσυκλέτα, αλλά θέλεις επιπλέον και σοβαρή ποιότητα κατασκευής και επιδόσεις.

Με τις πλάτες της ΚΤΜ, ίσως να μην είναι πολύ μακριά η ημέρα που θα αντιμετωπίζουμε τις μοτοσυκλέτες της CF Moto ως άμεσους ανταγωνιστές των Ιαπώνων και των Ευρωπαίων. Το κάνουμε ήδη στα κινητά τηλέφωνα…   

 

INTERMOT: Suzuki Hayabusa Special Edition 2026 από κοντά στην Γερμανία! Άμεσα διαθέσιμη στην Ελλάδα

Με 190 ίππους, ξεχωριστός χρωματικός συνδιασμός και μοναδικές πινελιές
Suzuki Hayabusa Special Edition 2026: Από αύριο διαθέσιμη στην χώρα μας
Από τον

Παύλο Καρατζά

8/12/2025

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε το MOTO βρέθηκε στην δεύτερη μεγαλύτερη έκθεση μοτοσυκλέτας της Ευρώπης, την Intermot, όπου είδαμε από κοντά την ειδική έκδοση της νέας Hayabusa που μάλιστα από αύριο θα είναι διαθέσιμη και στην χώρα μας.

Η μοτοσυκλέτα φέρει τον γνωστό κινητήρα των 1.340 κυβικών που αποδίδει 190 ίππους στις 9.700 στροφές και 15,3 kg.m ροπής στις 7.000 στροφές, με το βάρος της να ανέρχεται στα 262 κιλά.

Στον τομέα των αναρτήσεων μπροστά συναντάμε ανεστραμμένο πιρούνι 43mm πλήρως ρυθμιζόμενο της KYB και πίσω monoshock πλήρως ρυθμιζόμενο αμορτισέρ και πάλι της KYB. Στο σύστημα πέδησης βρίσκουμε δύο δίσκους 320mm με τετραπίστονες δαγκάνες της Brembo μπροστά και μονό δίσκο πίσω.

Suzuki Hayabusa Special Edition: Από αύριο διαθέσιμη στην χώρα μας

Το μεταξόνιο βρίσκεται στα 1.480 mm, το ύψος της σέλας στα 800 mm, ενώ η χωρητικότητα του ρεζερβουάρ είναι στα 20 λίτρα. Ο εξοπλισμός της νέας Hayabusa περιλαμβάνει μπαταρία λιθίου, LED φώτα, 3 χαρτογραφήσεις, 6 riding modes, traction control 10 θέσεων, μονάδα IMU 6 αξόνων, cruise control, ABS και launch control.

Στην ειδική έκδοση που πρώτα από όλα ξεχωρίζει ο χρωματισμός Pearl Vigor Blue και από αύριο θα είναι διαθέσιμη και στην χώρα μας, υπάρχει και ένα 3D λογότυπο της Suzuki που κοσμεί το ρεζερβουάρ της.

Πιάνοντάς το αντιλαμβάνεσαι την ποιότητα του αυτοκόλλητου, το οποίο τραβά το μάτι από μακριά. Ιδιαίτερα μάλιστα από την στιγμή που δημιουργεί αντίθεση με την λευκή λωρίδα στο ρεζερβουάρ.

Υπάρχει επίσης κάλυμα σέλας και διαφορετική, μαύρη απόληξη εξάτμισης, όπως επίσης και οι τροχοί της είναι βαμμένοι στο χρώμα Pearl Vigor Blue στην ειδική αυτή έκδοση, με την τιμή της να διαμορφώνεται στα 23.795 ευρώ, δηλαδή 1.200 ευρώ παραπάνω από την βασική έκδοση.