CFMOTO 700CL-X ADV - Νέα scrambler έκδοση

Φωτογραφίες, χρόνος άφιξης και εκτιμώμενη τιμή
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

21/7/2022
Μετά τα 700CL-X Sport & 700 CL-X Heritage, η CFMOTO παρουσιάζει τον τρίτο “αδελφό” της οικογένειας που ακούει στο όνομα 700CL-X ADV, αν και δεν πρόκειται για μια πλήρως εξοπλισμένη Adventure μοτοσυκλέτα, αλλά για ένα μοντέλο με Scrambler ύφος.
 
Για την ώρα η CFMOTO δεν έχει βγάλει επίσημο δελτίο τύπου, παρά μόνο φωτογραφίες στη σελίδα της στο Facebook.
Η βάση της μοτοσυκλέτας δείχνει ίδια με τα άλλα δύο μοντέλα της οικογένειας, με τις αλλαγές να εντοπίζονται στα ελαστικά με τα τακούνια, στους ακτινωτούς τροχούς, στο ελαφρώς διαφορετικό τιμόνι (δείχνει πλατύτερο και ελαφρώς πιο ψηλό), στη ζελατίνα πάνω από τον προβολέα, τις βάσεις πλαϊνών βαλιτσών και στο ψηλό μπροστινό φτερό.
Επίσης υπάρχει και μια μικρή στιλάτη μεταλλική προέκταση στο πίσω μέρος της σέλας, που παίζει τον ρόλο των χειρολαβών συνεπιβάτη, καθώς δεν υπάρχει λουρί στη σέλα,
αλλά και ένα κουμπί στο τιμόνι που αναγράφει “Street / Off-Road” και μάλλον πρόκειται για Riding Modes, αν και δεν αποκλείουμε και την περίπτωση να απενεργοποιεί το ABS στον πίσω τροχό.
 
Δεν γνωρίζουμε αν ο μπροστινός τροχός είναι 19 ιντσών ή αν το ADV θα παραμείνει με τροχούς 18 ιντσών όπως στο Heritage, ούτε όμως κι αν οι αναρτήσεις προικιστούν με μερικά έξτρα χιλιοστά για τον νέο ρόλο της μοτοσυκλέτας.
Η απόδοση του δικύλινδρου εν σειρά κινητήρα αναμένεται ίδια με του Heritage, στους 71 hp / 8.750 rpm, και στα 6,2 kgm / 6.500 rpm.
Ίδιο είναι το πλαίσιο, ίδιο το αλουμινένιο ψαλίδι, ίδια τα LED φώτα και ίδια η οθόνη οργάνων αλλά και το ρεζερβουάρ των 13,5 λίτρων.
 
Η μοτοσυκλέτα αναμένεται να φτάσει και στη χώρα μας, στα τέλη του 2022, ενώ η τιμή της θα βρίσκεται ανάμεσα σε εκείνες των άλλων δυο μοντέλων (6.590 ευρώ για το Heritage και 7.290 για το Sport).
Βρισκόμαστε εις αναμονή για τις επίσημες πληροφορίες και τα πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά της μοτοσυκλέτας.

QJMOTOR SRK 600 RS – Η τετρακύλινδρη supersport ανανεώνεται και χαμηλώνει την τιμή της στην Κίνα

Η τετρακύλινδρη SRK 600 RS των 620 cc και 100 hp φρεσκάρεται με αναβαθμίσεις που μυρίζουν εξαγωγή προς δυσμάς
qjmotor srk 600 rs
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

31/3/2026

Η τετρακύλινδρη supersport μοτοσυκλέτα της QJMOTOR ήταν διαθέσιμη στην αγορά της Κίνας εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια, αποκτώντας τώρα την πρώτη της σημαντική αναβάθμιση.

Ένα στοιχείο που δεν αλλάζει είναι ο τετρακύλινδρος σε σειρά κινητήρας που εδράζει σε ένα ατσάλινο πλαίσιο, μετρά 680 cc και δηλώνει μέγιστη ισχύ 100 hp και μέγιστη ροπή 6,9 kgm για ονομαστική τελική ταχύτητα 220 km/h.

qjmotor srk 600 rs

Η μεγάλη είδηση είναι η προσθήκη ηλεκτρονικού γκαζιού ride-by-wire της Marelli, χάρη στο οποίο το SRK 600 RS αποκτά τρεις διαφορετικές χαρτογραφήσεις: Rain (που περιγράφεται ως περιορισμός ισχύος στα επίπεδα μοτοσυκλέτας 300cc), Standard και Sport.

Η αρχική έκδοση της μοτοσυκλέτα διέθετε quickshifter μόνο για το ανέβασμα σχέσης, ενώ πλέον η νέα γενιά φορά ένα εξάρτημα που δουλεύει τόσο στο ανέβασμα όσο και στο κατέβασμα (δύο δρόμων), ενώ εξοπλίζεται και με σύστημα Cruise Control.

qjmotor srk 600 rs

Το ηλεκτρονικό πακέτο του SRK 600 RS περιλαμβάνει ακόμη Cornering ABS και σύστημα Traction Control που ρυθμίζεται σε δύο επίπεδα ευαισθησίας.

Η διεπαφή του αναβάτη είναι μια οθόνη έγχρωμη TFT που στο νέο μοντέλο έχει φρέσκια εμφάνιση.

Στις αναρτήσεις η QJMOTOR διατηρεί τις ρυθμιζόμενες Marzocchi του αρχικού μοντέλου και τις ενισχύει με ένα σταμπιλιζατέρ τιμονιού της ίδιας ιταλικής εταιρείας. Ομοίως πράττει και στα φρένα, όπου το ζεύγος των ακτινικών τετραπίστονων Brembo Μ4.32 συνεχίζει στην κινέζικη supersport.

qjmotor srk 600 rs

Τέλος, έχουμε αλλαγές στην εμφάνιση της μοτοσυκλέτας, η οποία διατηρεί το ίδιο σχέδιο που είχε εξαρχής, με μερικές διαφορές: νέος ανεμοθώρακας που θεωρητικά προσφέρει βελτιωμένη προστασία στον αναβάτη, νέοι καθρέπτες με ενσωματωμένα φλας και νέο τελικό εξάτμισης, στο ίδιο σχέδιο αλλά λίγο μακρύτερο του προκατόχου του.

Το απερχόμενο SRK 600 RS δήλωνε 206 κιλά με όλα τα υγρά, που περιλαμβάνουν και 16 λίτρα καυσίμου, ενώ για το νέο η QJMOTOR δεν έχει αποκαλύψει την αντίστοιχη τιμή. Εικάζουμε πως δεν θα διαφέρει ιδιαίτερα καθώς δεν έχουν αλλάξει τα βασικά δομικά στοιχεία της μοτοσυκλέτας.

 

qjmotor srk 600 rs

Αυτό που έχει προκαλέσει ιδιαίτερο σάλο στον κινέζικο Τύπο σχετικά με το ανανεωμένο SRK 600 RS - που θα αρχίσει να πωλείται στην Κίνα από τις 8 Απριλίου - πάντως είναι η τιμή του. Η QJMOTOR διέθετε στην Κίνα το προηγούμενο μοντέλο προς 38.999 γιουάν, ή περίπου €4.920 (ισοτιμία 31/3/2026), ωστόσο το αναβαθμισμένο μοντέλο ανακοινώθηκε ακόμη φθηνότερα, στα 34.999 (περίπου €4.400) και επιπλέον διατίθεται δίπλα σε μια πιο φτηνή εκδοχή που δεν έχει το ηλεκτρονικό γκάζι και στη θέση των Marzocchi και Brembo φορά αναρτήσεις και φρένα κινέζικης προέλευσης, η οποία κοστολογείται ακόμη πιο κάτω, στα 29.999 γιουάν (περίπου €3.785).

Πρόκειται για τιμολόγηση που σε κινέζικα μέσα περιγράφεται με ιδιαιτέρως θορυβώδεις ατάκες όπως “η QJMOTOR τρελάθηκε” ή “θα σκοτώσει άλλες κινέζικες μάρκες”. Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια ένδειξη πως το ανανεωμένο SRK 600 RS αφορά τις δυτικές αγορές, ωστόσο η δημιουργία μιας έκδοσης με πολύ επώνυμα περιφερειακά (Marzocchi, Marelli, Brembo) από τη μια και η προσθήκη ηλεκτρονικού γκαζιού από την άλλη προλειαίνουν το έδαφος για την πιθανή προσαρμογή στις προδιαγραφές Euro 5+ και ενδεχόμενη εξαγωγή του στην Ευρώπη. Και γιατί όχι, λέμε εμείς.

Ετικέτες