DAYTONA by ZONTES - Η νέα οικογένεια 350 είναι εδώ!

Τέσσερα μοντέλα, για τέσσερις διαφορετικές κατηγορίες
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

1/7/2022
Η νέα οικογένεια μοτοσυκλετών DAYTONA by ZONTES 350 έφτασε και στην Ελλάδα. Τα μοντέλα της περιλαμβάνουν τα μοντέλα 350 Τ2, 350 Χ2, 350 R1 και V 350, με νέο κινητήρα και πλούσιο εξοπλισμό, προσφέροντας μεγαλύτερη ασφάλεια χάρη στο αναβαθισμένο πακέτο πέδησης της J.Juan, και βελτιωμένο κράτημα μαζί με μεγαλύτερη άνεση χάρη στις αναβαθμισμένες αναρτήσεις τους.
 
Ακολουθεί το δελτίο τύπου της Γκοργκόλης Α.Ε.:
 
"Η νέα γενιά της δημοφιλούς και επιτυχημένης εμπορικά οικογένειας των DAYTONA by ZONTES ήρθε στην Ελλάδα, φέρνοντας ένα σαρωτικό κύμα εξέλιξης σε όλους τους τομείς.
Η σειρά των DAYTONA by ZONTES 350 αποτελείται από τα τέσσερα ολικά αναβαθμισμένα μοντέλα 350 Τ2, 350 Χ2, 350 R1 και V 350. Και οι τέσσερις μοτοσυκλέτες έχουν δεχθεί την κοινή πλατφόρμα των βελτιώσεων, με κεντρικό άξονα τον ολοκαίνουργιο τετράχρονο, μονοκύλινδρο, υγρόψυκτο κινητήρα των 348cc, με λίπανση υγρού κάρτερ, ο οποίος αποδίδει 39,5 ίππους στις 9.500 στροφές και 32,8Nm ροπής στις 7.500 στροφές αντίστοιχα. Το σύστημα ψεκασμού όπως και η ECU προέρχεται από την Bosch, προσφέροντας δύο χαρτογραφήσεις για την απόδοση, ενώ η νέα μέθοδος χύτευσης του κυλίνδρου έχει ως αποτέλεσμα τα λεπτότερα τοιχώματα και την αύξηση των διόδων ψυκτικού για καλύτερη απαγωγή της θερμότητας. Στο συγκεκριμένο τομέα συμβάλλει και η προσθήκη του ψυγείου λαδιού μαζί με την αύξηση της επιφάνειας του κεντρικού ψυγείου και το μεγαλύτερης διαμέτρου βεντιλατέρ. Μεγαλύτερο είναι επίσης και το φιλτροκούτι, όπως και η νέα σύνδεσή του, με στόχο τη βέλτιστη κατανομή της ροπής.
Στον πλούσιο εξοπλισμό τους περιλαμβάνεται η TFT οθόνη με δυνατότητα διασύνδεσης μέσω Bluetooth και τέσσερα θεματικά interfaces, με πλήθος πληροφοριών για τον αναβάτη, μεταξύ των οποίων και η παρακολούθηση της πίεσης και της θερμοκρασίας των ελαστικών, χάρη στο νέο σύστημα αισθητήρων TPMS. Η τεχνολογία keyless νέας γενιάς GEN 2.5 και το ηλεκτρικό κλείδωμα του κεντρικού διακόπτη της σέλας και της τάπας του ρεζερβουάρ παραμένουν στον στάνταρ εξοπλισμό, όπως και τα full LED φωτιστικά σώματα. Και τα τέσσερα μοντέλα διαθέτουν διπλή θύρα USB ταχείας φόρτισης QC3 και  διακόπτες με κρυφό φωτισμό, οι οποίοι έχουν και τη διεθνή πιστοποίηση IP67 για την αδιαβροχοποίησή τους.
Από τις σημαντικότερες βελτιώσεις που έχει δεχθεί η νέα γενιά των DAYTONA by ZONTES 350, είναι οι αναβαθμισμένες αναρτήσεις με νέες ρυθμίσεις, με μεγαλύτερης διαμέτρου πιρούνι και αμορτισέρ, αλλά και μεγαλύτερες διαδρομές, προσφέροντας ακόμη περισσότερη οδηγική απόλαυση και βελτιωμένη δυναμική συμπεριφορά. Η προσθήκη των φρένων από την J.Juan (μέλος του ομίλου της Brembo πλέον) και οι μεγαλύτερης διαμέτρου δίσκοι, ανεβάζουν κατακόρυφα το επίπεδο ασφάλειας και εμπιστοσύνης που εμπνέουν οι μοτοσυκλέτες στους αναβάτες τους.
Τη νέα οικογένεια των DAYTONA by ZONTES 350, η οποία θα διατίθεται παράλληλα με την σειρά των 310, μπορείτε να την βρείτε στο δίκτυο συνεργατών της ΓΚΟΡΓΚΟΛΗΣ Α.Ε."

H KTM ξανασχεδιάζει το 790 Adventure με νέο προβολέα και επιστροφή του ρεζερβουάρ ψηλά

Μαζί με το υπό εξέλιξη νέο 990 Adventure, η ΚΤΜ αλλάζει ξανά την εμφάνιση της οικογένειας
ktm 790 adventure 2027
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

13/7/2026

Στα τέλη της περασμένης χρονιάς είδαμε φωτογραφίες από το νέο 990 Adventure που εξελίσσει η ΚΤΜ πάνω στον δικύλινδρο εν σειρά LC8c των 990 Duke και 990 RC R, οι οποίες αποκαλύπτουν μερικές δομικές αλλαγές που έχουν δρομολογήσει οι Αυστριακοί: το ρεζερβουάρ που επιστρέφει στην παραδοσιακή του θέση ψηλά πάνω από τον κινητήρα, αλλά και έναν νέο και πιο διακριτικό προβολέα.

Τώρα κάνουν τον γύρο του Διαδικτύου μια σειρά από εικόνες του 790 Adventure που η ΚΤΜ προτίθεται να ανανεώσει και σε αυτές βρίσκουμε περίπου την ίδια σχεδιαστική λογική. Το ρεζερβουάρ καυσίμου έχει ξανανέβει ψηλά, όπως και στο 990, ενώ καινούργιος είναι και ο προβολέας μπροστά. Η ΚΤΜ διατηρεί το τρισδιάστατο σχέδιο με μια σειρά LED DRL φώτα που σχηματίζουν ένα πλαίσιο γύρω από τον κεντρικό LED προβολέα, ωστόσο το νέο σχέδιο είναι πιο διακριτικό και μαζεμένο σε διαστάσεις.

KTM 790 Adventrure 2027

Κατά τα λοιπά αναμένουμε να μάθουμε περισσότερες πληροφορίες τεχνικής φύσεως, αν και οπτικώς φαίνεται πως η ΚΤΜ διατηρεί το πλαίσιο και ψαλίδι του τρέχοντος μοντέλου, ενώ ο Τύπος της χώρας διατείνεται πως κατά πάσα πιθανότητα δεν θα έχουμε καμιά αλλαγή ούτε στον δικύλινδρο κινητήρα, που θα παραμείνει ως έχει σήμερα, με ισχύ 95 ίππους και ροπή 8,9 χιλιογραμμόμετρα.

Στις εικόνες διακρίνεται ακόμη η TFT οθόνη της μοτοσυκλέτας, η οποία επίσης μοιάζει να είναι η ίδια που φορούν φέτος τα 790 και 890 Adventure, ενώ νέα είναι και η εξάτμιση, ψηλότερα τοποθετημένη και μικρότερη από αυτή με τις δύο απολήξεις που φορούσε το πρωτότυπο δοκιμών 990 Adventure του περασμένου Χειμώνα.

​  KTM 790 Adventrure 2027

Τέλος, μια αναμενόμενη διαφορά εντοπίζεται στα φρένα όπου η ΚΤΜ αντικατέστησε τα Brembo της περασμένης γενιάς με αυτά της δικής της WP.

Αν και δεν είναι ακόμη σαφές αν τα νέα 790 και 990 Adventure προορίζονται για τη γκάμα του 2027, πάντως οι πιθανότητες δείχνουν προς αυτήν την κατεύθυνση και λογικά οι επίσημες αποκαλύψεις αναμένονται από το φετινό Φθινόπωρο, έως το πολύ την EICMA τον Νοέμβρη.

Ετικέτες