Ducati Multistrada 950 Enduro

Το γιγαντιαίο μικρό Multi
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

30/10/2017

Η θερμή υποδοχή του μοτοσυκλετιστικού κοινού στο Multistrada 950 και η πολύ καλή εμπορική του πορεία, έδωσαν ώθηση στα σχέδια της Ducati να ισχυροποιήσει ακόμα περισσότερο την παρουσία της στην κατηγορία των on-off έως τα 1000 κυβικά. Έτσι το νέο Multistrada 950 Enduro που θα δούμε στην έκθεση του Μιλάνου, θα έρθει για να αντιπαρατεθεί απευθείας με το KTM 1090 Adventure και το νέο BMW F800 GS. Η κατηγορία αυτή θα πάρει φωτιά τα επόμενα δύο χρόνια, αφού όλοι οι παραδοσιακοί παίχτες θα έχουν περισσότερα από ένα μοντέλα. Κι όπως όλοι ξέρουμε, όσα περισσότερα διαφορετικά μοντέλα έχει μια κατηγορία, τόσο περισσότερο τραβάει το ενδιαφέρον του κόσμου προς το μέρος της.

Το Multistrada 1200 Enduro Pro

 

Προς το παρόν δεν υπάρχουν φωτογραφίες ή πληροφορίες που να περιγράφουν με ακρίβεια τις αλλαγές, αλλά το πιθανότερο είναι να δούμε κάτι αντίστοιχο με αυτό που έκαναν στην Multistrada 1200 Enduro. Δηλαδή ζάντες με ακτίνες, μεγαλύτερης χωρητικότητας  ρεζερβουάρ (αν έχει το τριαντάλιτρο του 1200 θα βγάζει τρελή αυτονομία!) προστατευτικά για τον κινητήρα και τα μηχανικά μέρη και κάποιες αισθητικές πινελιές αλουμινίου για πιο… hard core εμφάνιση. Πιθανόν να δούμε και μια πιο επίπεδη σέλα και  αναρτήσεις με μεγαλύτερη ωφέλιμη διαδρομή. Προφανώς θα είναι ακριβότερη από τη βασική έκδοση, όμως το λογικό θα είναι να είναι φτηνότερη από τη βασική έκδοση του 1200.

Το Multistrada 950 με τον εξοπλισμό του enduro pack

 

Βέβαια εδώ να προσθέσουμε, ότι για το 2018, το Multristrada 1200 θα γίνει… 1260 κυβικά, αποκτώντας τον υπερκυβισμένο κινητήρα του X-Diavel, οπότε όσοι έχετε βγάλει τα κομπιουτεράκια  προσπαθώντας να βρείτε την πιθανή τιμή του νέου Multistrada 950 Enduro βάσει του υπάρχοντος τιμοκαταλόγου της Ducati, λάβετε υπόψη σας ότι η τιμή του 1200 θα πάρει κι αυτή τα πάνω της την επόμενη χρονιά.

Ετικέτες

EICMA: Zontes 703T 2026 - Τρικύλινδρο crossover με χυτούς τροχους 17 ιντσών

Με 95 ίππους και υπερπλήρη εξοπλισμό - Δίπλα στο γνωστό μας 703F με τις ακτινωτές ζάντες
703
Από τον

Παύλο Καρατζά

5/11/2025

Την Zontes 703T που είναι η crossover έκδοση της 703F την είχαμε δει και στην περσινή έκθεση EICMA, μόνο που στο μεταξύ έχουμε ήδη δει και οδηγήσει την 703F.

Τη μοτοσυκλέτα κινεί ένας τρικύλινδρος κινητήρας 699cc που είναι ίδιος με της 703F με απόδοση 95,2 ίππων στις 10.000 σ.α.λ. και 7,13 kg.m ροπής στις 7.500 σ.α.λ,, με την Zontes να κάνει λόγο για τελική ταχύτητα 215 χλμ/ώρα.

Το πλαίσιο και το ψαλίδι είναι αλουμινένια και οι ζάντες είναι χυτές 17 ιντσών. Στο σύστημα πέδησης συναντάμε δύο δίσκους μπροστά με τετραπίστονες ακτινικές δαγκάνες, ενώ το πιρούνι είναι πλήρως ρυθμιζόμενο και έρχεται από τη Marzocchi.

Ο εξοπλισμός είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα και περιλαμβάνει προστατευτικά κάγκελα, TPMS, οθόνη TFT με συνδεσιμότητα, φώτα LED, σύστημα Keyless, TCS, διαφορετικές χαρτογραφήσεις, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη ζελατίνα, προβολάκια, χούφτες με ενσωματωμένα φλας, θύρα USB, cornering ABS που συνεργάζεται με IMU, θερμαινόμενα grip, ενώ η ισχύς, το traction control και το φρένο κινητήρα είναι ρυθμιζόμενα.

Η Zontes 703T έρχεται με εμφάνιση που θυμίζει Tracer 9, το βάρος ανακοινώνεται στα 206 κιλά, και το ντεπόζιτο χωράει 20 λίτρα καυσίμου.

Αναμένουμε νεότερα για την άφιξή της και για την τιμή της.

Ετικέτες