Γράφτηκε από: 
τον Μπάμπη Μέντη

Ducati Multistrada 950 Enduro

Το γιγαντιαίο μικρό Multi

Η θερμή υποδοχή του μοτοσυκλετιστικού κοινού στο Multistrada 950 και η πολύ καλή εμπορική του πορεία, έδωσαν ώθηση στα σχέδια της Ducati να ισχυροποιήσει ακόμα περισσότερο την παρουσία της στην κατηγορία των on-off έως τα 1000 κυβικά. Έτσι το νέο Multistrada 950 Enduro που θα δούμε στην έκθεση του Μιλάνου, θα έρθει για να αντιπαρατεθεί απευθείας με το KTM 1090 Adventure και το νέο BMW F800 GS. Η κατηγορία αυτή θα πάρει φωτιά τα επόμενα δύο χρόνια, αφού όλοι οι παραδοσιακοί παίχτες θα έχουν περισσότερα από ένα μοντέλα. Κι όπως όλοι ξέρουμε, όσα περισσότερα διαφορετικά μοντέλα έχει μια κατηγορία, τόσο περισσότερο τραβάει το ενδιαφέρον του κόσμου προς το μέρος της.

Το Multistrada 1200 Enduro Pro

 

Προς το παρόν δεν υπάρχουν φωτογραφίες ή πληροφορίες που να περιγράφουν με ακρίβεια τις αλλαγές, αλλά το πιθανότερο είναι να δούμε κάτι αντίστοιχο με αυτό που έκαναν στην Multistrada 1200 Enduro. Δηλαδή ζάντες με ακτίνες, μεγαλύτερης χωρητικότητας  ρεζερβουάρ (αν έχει το τριαντάλιτρο του 1200 θα βγάζει τρελή αυτονομία!) προστατευτικά για τον κινητήρα και τα μηχανικά μέρη και κάποιες αισθητικές πινελιές αλουμινίου για πιο… hard core εμφάνιση. Πιθανόν να δούμε και μια πιο επίπεδη σέλα και  αναρτήσεις με μεγαλύτερη ωφέλιμη διαδρομή. Προφανώς θα είναι ακριβότερη από τη βασική έκδοση, όμως το λογικό θα είναι να είναι φτηνότερη από τη βασική έκδοση του 1200.

Το Multistrada 950 με τον εξοπλισμό του enduro pack

 

Βέβαια εδώ να προσθέσουμε, ότι για το 2018, το Multristrada 1200 θα γίνει… 1260 κυβικά, αποκτώντας τον υπερκυβισμένο κινητήρα του X-Diavel, οπότε όσοι έχετε βγάλει τα κομπιουτεράκια  προσπαθώντας να βρείτε την πιθανή τιμή του νέου Multistrada 950 Enduro βάσει του υπάρχοντος τιμοκαταλόγου της Ducati, λάβετε υπόψη σας ότι η τιμή του 1200 θα πάρει κι αυτή τα πάνω της την επόμενη χρονιά.

Tags: