Ducati Multistrada 950S GP White: σε νέο αγωνιστικό χρώμα

Με έμπνευση από τα MotoGP
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

8/7/2020

Ένα νέο χρώμα προστέθηκε στις επιλογές των φίλων της Multistrada 950S, που σύμφωνα με την Ducati είναι εμπνευσμένο από τις αγωνιστικές μοτοσυκλέτες των εργοστασιακών ομάδων της Ducati Corse στα MotoGP και τα WSBK. Το όνομά του είναι “GP White” όμως έχει λιγότερες άσπρες επιφάνειες από το μεταλλικό λευκό, αφού τα πλαϊνά καπάκια είναι σε μαύρο ματ χρώμα και στο ρεζερβουάρ υπάρχουν γκρι σχέδια και μια κόκκινη λωρίδα που υπογραμμίζει τα αγωνιστικά γονίδια… Το χρώμα αυτό θα είναι διαθέσιμο και στις δύο εκδόσεις τροχών, δηλαδή και με τις χυτές αλουμινίου και με τις ακτινωτές tubeless. Σύμφωνα με την Ducati, όλα τα Multristrada 950 έχουν 4 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση και θα είναι Euro 5 προδιαγραφών για το 2021, χωρίς όμως να διευκρινίζει αν αυτό αφορά και τις μοτοσυκλέτες που ήρθαν στα καταστήματα τον Ιούλιο, όπως αυτή εδώ η έκδοση του Multistrada 950S.

Morbidelli F125 2025 – Με πλούσιο εξοπλισμό, χαμηλό βάρος και streetfighter σχεδίαση

Στο όριο της Α1 κατηγορίας διπλώματος η ισχύς του υγρόψυκτου κινητήρα
f125
Από τον

Παύλο Καρατζά

3/7/2025

Η Morbidelli έρχεται με μία νέα πρόταση στα 125 κυβικά, με την F125 που διακρίνεται για τον πλούσιο εξοπλισμό και τo μοντέρνο, "επιθετικό" της design.

Η μοτοσυκλέτα διαθέτει έναν μονοκύλινδρο κινητήρα 125 κυβικών εκατοστών που αποδίδει 14,5 ίππους στις 9.500 στροφές και 1,17 kg.m ροπής στις 8.000 στροφές, “τοποθετώντας” το F125 στα όρια των διπλωμάτων της Α1 κατηγορίας. Η F125 φέρει ανεστραμμένο πιρούνι διαμέτρου 33 χιλιοστών και διαδρομής 130 χιλιοστών, ενώ πίσω βρίσκουμε ένα monoshock αμορτισέρ.

Το σύνολο είναι αρκετά ελαφρύ, με την εταιρεία να ανακοινώνει πως το βάρος πλήρες υγρών είναι στα 143 κιλά και σε συνδυασμό με τα 795 mm που είναι το ύψος της σέλας, καθιστά το F125 ιδανικό για τα μικρότερα αναστήματα και αστική μετακίνηση.

f125

Οι τροχοί είναι 17 ιντσών και το σύστημα πέδησης περιλαμβάνει διπλά δισκόφρενα 260 mm μπροστά και μονό δισκόφρενο 220 mm πίσω. Η μοτοσυκλέτα φέρεται να έχει και μεγάλη αυτονομία, ειδικά για την κατηγορία της, αφού φέρει ντεπόζιτο χωρητικότητας 14 λίτρων.

Ο εξοπλισμός είναι αρκετά πλούσιος και περιλαμβάνει LCD οθόνη, θύρα USB και USB-C, φώτα LED, ABS και συμπλέκτη ολίσθησης που βοηθά στην γρήγορη οδήγηση. Αναμένεται και στην Ελλάδα σε ανταγωνιστική τιμή, την οποία θα σας γνωστοποιήσουμε μόλις ανακοινωθεί.